30 Август, 2020 20:44 10 785 39

Драстичен спад на цените по морето

  • черно море-
  • хотели-
  • туризъм-
  • спад на цените-
  • цени-
  • туристи-
  • коронавирус-
  • черноморие

Пълен плаж и пълни хотели - такава е ситуацията в момента на юг от Бургас

Драстичен спад на цените по морето - 1
Снимка: БГНЕС

Драстичен спад на цените за почивка по морето от началото на септември прогнозира bTV. Експертите в туристическия бранш очакват дълъг летен сезон - чак до края на октомври.

По въпроса обаче има разнопосочни мнения, тъй като основното ядро почиващи по морето тази година са български туристи. Със сигурност големите хотели няма да могат да удължат сезона, но при по-малките по Южното Черноморие все още има надежда. Намалението на цените е индивидуална търговска политика, но вече има обявени пакети за септември с отстъпки между 20 и 40% в хотели с 3 и 4 звезди.

Пълен плаж и пълни хотели - такава е ситуацията в момента на юг от Бургас. Изпразването на курортите обаче започва рязко с настъпването на септември. "Започна интересът към почивките след 10 септември, но не мога да кажа, че е нещо „уау“, което да ни оформи месеца като един добър месец за почивка", заяви Петя Красногорска, управител на хотел в Созопол. В този хотел се надяват на по-дълъг сезон, но не се ангажират с прогнози.

"След активния сезон сме подготвили пакети, които са с намаления за 3 нощувки от порядъка на 20-25%, когато е за 5 и повече нощувки от порядъка на 30 до 40%", допълни Петя Красногорска. За гостите в пенсионна възраст има и допълнителни отстъпки. "Наблюдава се тенденция българите да почиват и през септември, но това е много малък процент, т.е. това удължаване не би спасило туризма в страната", каза Деляна Цонева от Българска туристическа камара в Поморие.

"До края на октомври може да бъде удължен само и единствено благодарение на българските гости. Големи хотели, като този, разчитат в по-голямата си част на полети, а такива октомври месец едва ли ще има", обясни Любо Липчев, управител на верига от хотели в Несебър. Само една трета от големите хотели в района на Слънчев бряг и Несебър отвориха този сезон. Голяма част от туристическия бранш се надява есента по морето да бъде златна. Профилът на туристите в този период е на семейства със собствен бизнес, които не се влияят от отпуски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 туриста

    30 5 Отговор
    Ходя за един ден и се връщам

    Коментиран от #21, #30

  • 2 Дельо Хайдутин

    24 3 Отговор
    От време на време трябва и да се работи.
  • 3 Йозеф

    47 24 Отговор
    Не ходя. Да си плуват сами във кафявото море.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 обективен

    65 8 Отговор
    Стига с това море.Може да се почива на много други места.

    Коментиран от #15

  • 5 Бурканбанк

    53 7 Отговор
    Кой лъжете, бе? Заетостта на хотелите е не повече от 20 %. Може някои да са пълни, но това е, защото по-голямата част от тях изобщо не отвориха и за хората не остава голям избор. Тъпчат се в малкото хотели, които отвориха.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДГД

    16 33 Отговор

    До коментар #3 от "Йозеф":

    Виждал си ти морето, ама на снимка. Стой си на село при кравата и кокошките!!!

    Коментиран от #26

  • 8 BGbg

    59 11 Отговор
    Ако искат и без пари да го направят няма да им стъпя на мутроморието .Всички консесионери трябва да изчезнат и с това да се заемат общините с нормални цени а не цена на чадър 15 лева за 4 часа,който струва нов 15 лева.В България няма пазарна икономика а мутроикономика.На запад печалбите на фирмите не надвишават 20% от себестойноста от производителя,до клиента,но в България искат да печелят 200% от себестойноста.Има разлики в различните магазини за една и съща марка стока,но тя не надвишава от 2% до 5%,защото от този с 5% никой няма да я купи.

    Коментиран от #28

  • 9 Докато

    38 6 Отговор
    сте на " Уаууу" ситема,тоест: .....леелеее,колко бал,ъ,ц,и ни налазиха,така ще бъде! И по лошо ще става сезон след сезон!Сега е короната и пак сте мунти отвсякъде.Не ви виждам с тези набъкани бетонни недоразумения през няма пет метра отстояние.Не слагам в сметката качество на обслужване,храна, и всичко това с нормални за -стандарта цени. Живеете още в средата на 90- те.Когато българите ще- неще ви попадаха в лакомите лапи.Сега е 2020!!!
  • 10 Един по Един прави ТИМ

    49 10 Отговор
    Предателско племе ей! Как може да ходите на мутроморието в момента в който имаме възможност да им го набием на МУТРИТЕ?!! За тях вие не сте хора, а овце за унижение и стригане!!! Осъзнайте се - не ходете на почвка в България поне 3 години - умолявам ви! БЪДЕТЕ ПАТРИОТИ - ОСТАВЕТЕ МУТРИТЕ ГЛАДНИ!!!
  • 11 гост

    27 1 Отговор
    Ха ха ...края на Октомври. От 15-20 септември си е мъка ,дори и при силни сезони като 2019.
  • 12 1-20

    32 2 Отговор
    Оставете кръчмарите да погладуват тази зима. Другата година ще им дойде акъла
  • 13 Нико

    30 0 Отговор
    Затварям буркани и нямам време и пари за море.
  • 14 Динозавър Карабаджаков

    13 1 Отговор
    АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ-ОБИЧАМ ДА ЛЕТУВАМ НА МОРЕ, АЛА БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ТУКА ХИЧ НЕ Е ДОБРЕ.......................... А СЕГА СЛЕД МЕН ЗАСМЕНИ НЯКОИ КАЗВАТ МОЖЕ БИ-В НАШТЕ ПЛАНИНИ ЗЕЛЕНИ ТОЯ ЩО ЛИ ПЪК НЕ СИ ВЪРВИ.....

    Коментиран от #36

  • 15 Много вярно

    20 3 Отговор

    До коментар #4 от "обективен":

    Не си заслужава нито парите,нито нервите морето. Но морето,та морето и народа хайде и ние.
    Има толкова красиви,спокойни и чисти места в България.
    Планините са истинска почивка и приказка. Но ....,морето е други пет лв,друг бизнес,за други хора.
  • 16 Гост

    15 9 Отговор
    Въпреки коронавируса, аз си бях в Турция на море, страхотно си беше, въпреки хейта на медиите в България!!!!!
  • 17 Мутрите вън

    25 5 Отговор
    Точно преди 5 години ходихме в Созопол с приятели за няколко дена. Ставаме сутринта и рещаваме да пием някъде кафенце и просто да си починем. Да, ама някой друг път! Сядаме на произволно заведение на брега и си поръчваме кафета, сокове, води и т.н. Сервитоьрката взима поръчките и продължава да стои до масата. Казваме й "готово, това е всичко". Тя - "ааа, не може, трябва да и да ядете"!!! Ставаме и си тръгваме, а заведението е полупразно и наплив няма. Отиваме на второ, където питаме предварително дали можем да пием кафе. Започват се едни физиономии, едно чупене на пръсти и т.н. Това заведение вече беше почти празно. Продължаваме към трето, което си е направо празно. Пак същата история - едно чудене, едно сумтене. Така или иначе вече на никой не му се пиеше кафе или каквото и да било друго! Българско Черноморие - не, мерси! Може евентуално в къща за гости или голямо бунгало и то само, ако цената е добра!

    Коментиран от #24

  • 18 Asdfg

    16 6 Отговор
    НИКОГА НА КАФЯВОТО МОРЕ!
  • 19 пенко

    21 1 Отговор
    Естествено, че ще е драстичен - нали сезона мина!
    Иначе уж евтино, но си беше същото... тези нашите алчници хотелиери и дюнержии и консеционери никаква жал нямаха към народа посечен от ковид кризата!!!! Всичко при тях си беше като минали години, дори ДДС-то им свалиха така че не са за жалене изобщо! За жалене са хората пострадали икономически и съкратени от ковид измислицата финансова секира но само за някои!
    Хич на не печелят за мен ще е най-добре!!! Кожодери са !!!
  • 20 Да бе да

    12 2 Отговор
    200 кинта за нощувка я намаляват с 30,%
  • 21 И а аз така

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "туриста":

    пикам, акам, тествам амортсьорите в учатъка Чирпан -Ст.Загора и прочиствам фаба в двете посоки

    Коментиран от #22

  • 22 каккак

    22 4 Отговор

    До коментар #21 от "И а аз така":

    Това са на Боко магистралите неравни 30 км да караш с 60км в час и те снимат камерите и после честитки! Скапана държава направо ми се плаче трябва да си оправим държавата хора!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хахахахах

    1 13 Отговор

    До коментар #17 от "Мутрите вън":

    трябва да си доста т-ъ-п да смвташ няква сервитьорка за мутра ...хахахахахаха
  • 25 писна ми от плювалници

    10 10 Отговор
    непомня да е имало година в която да не падат драстично цените след 26/28 август !!! не ходя нито в гърция нито в турция защото нашето море си е много добре плажувам дълги години бил съм на много места единствено от созопол неостаха доволен и никога несъм срещал подобни глупости които пишат платените тролчета за разни невъзможни ситуцаии скалъпени от някой неизявен режисьор !!! ходете по циганско и по гръцко с буткани и домашни наденици за да ви е по-ефтинко и после се хвалете каде сте били щом това ви радва малките душици...
  • 26 Йозеф

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "ДГД":

    Намери информация къде по кафявото ни море има канализация и пречиствателни станции. И се жабури хуууубаво с водата, полезно е. 😂😂😂😂

    Коментиран от #33

  • 27 габровец от варна

    5 1 Отговор
    Мъка,мъкаааа.... Тая година нищо. То така става. Като тръгнеш с голямата кошница за гъби,че нищо накрая.
  • 28 АБСОЛЮТНО

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "BGbg":

    СИ ПРАВ!
    ТЪРГОВЦИТЕ НИ СА ЗА УБИВАНЕ..
    ТЕ СА В ОСНОВАТА НА НИСКИЯ НИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ЗАЩОТО
    СА НЯКАКВИ КЕЛЕШИ, КОИТО ИСКАТ МНОГО БЪРЗА И ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА.
    ПРИМЕР:
    ДИНЯТА ПРОДАВАНА НА УЛИЦАТА ПРЕД БЛОКА Е 70 СТ./КГ
    А В БИЛЛА 39 СТ./КГ. , В ЛИДЪЛ 49 СТ./КГ
    ПОЗНАЙ КАК МИНАВАМ, ДЕМОНСТРАТИВНО ПОКРАЙ УЛИЧНИЯ ТЪРГОВЕЦ С ДИНЯ ОТ БИЛЛА..
    ТА И В ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ Е ТАКА.
    В МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА РАБОТЯТ САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО, ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ - НА КАФЕ И КЛЮКИ..
    И ВСЕ РЕВАТ, ЧЕ НЯМА ТУРИСТИ, ЧЕ Е СЛАБ СЕЗОНА, А ВСЕ СА ПО
    ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА.
  • 29 Опа

    0 0 Отговор
    А вие (много) умен за да не разберете какво ви обяснява човек!
  • 30 бл.134 в Зап. парк

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "туриста":

    Нема страшо: Меркел, ще прати два няколко камари с пари да се спасявате
    Па , ако не можете - Турция ,ще ви спаси . Свобода за Кърджали- 100 години робство стигат

    Коментиран от #31

  • 31 Колю

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "бл.134 в Зап. парк":

    Севърски договор.
  • 32 Дорде има заблудени да ходят на кафевото

    3 0 Отговор
    Ше има и алчни арогантни мутри дето ше скубят ...само ше ви дам профила у феиса на една такава мутра живееща в 95 година която мутра има ресторант на съниту и може би кики биич също е негов да зяпате картинките дето качва тои и приятелите му също мутри с татуси и лимузини начина му на живот с вашите пари...та казва се петко тенев единия профил и другия е тенев тенев написани на кирилица нема да го сбъркате ше го познаете
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баба Вуна

    1 5 Отговор
    Аз пък ходих на море! В Созопол то малко скъпо ма то си е тъй на морето,къ не щеш си стой в тъбъдъпкево иначе си зимам сутрин две курабйй от турците и с айрянче вечер на пейките да амфитятъра слушаме концертите на аполонята. Ма мен тоз Созопол много секси ми действа още кат минахме табелата зех да са пързалям моя вика чшш, ща карам да переш калъфите
  • 35 123

    3 0 Отговор
    Много късно намалят цените, когато няма да има кой да отиде, Половина Румъния,Сърбия и Македония шяха да са през последните два месеца в България.Но алчноста на Българина е безкрайна.
  • 36 Съдията Дред

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Динозавър Карабаджаков":

    Всъщност, в нашите планини зелени се почива истински, морето ни става само за пиянски купон. Под Смолян има прекрасни селца от Смилян до Горна Арда, планина, пещери, прекрасна храна, свеж въздух, почтени хора, които гледат да осигурят на клиентите си възможност за истинска почивка, а не мислят само как да ги дерат и щавят, като по морето.

    Коментиран от #37

  • 37 турист

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Съдията Дред":

    "Публикувано във факти.бг: а не мислят само как да ги дерат и щавят
    А боб яхния за 15 кинта, хич не е щавене викаш? Да ама смилянски ще кажеш. И ти става едно такова хубаво като го ядеш, а?
  • 38 Бай Благой

    0 0 Отговор
    И без пари да ме пускат, пак няма да отида при тия тарикати...
  • 39 4INGIZ

    0 0 Отговор
    Цялото гадно мафиотско бетономорие да фалират...до един !!!!!