Last news in Fakti

20 Октомври, 2012 12:57 1 810 25

Станишев: Срам ме е от случващото се в България

  • сергей станишев-
  • българия-
  • избори

Искрено ме е срам от много неща, които се случват в България. Това каза лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, който участва в международната конференция "Европейски стандарти и добри практики за провеждане на избори: Изостава ли България?".

Форумът се организира от Делегацията на българските социалисти и Делегацията на ДПС в Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП.

Станишев говори за натиска върху медиите от властта днес и за "безобразията", които се случиха на последните президентски и местни избори. Той подчерта, че на президентски и местни избори сме станали свидетели на безобразни практики, започвайки от изборното законодателство, което бе прието в нощни часове по безобразен начин, без реална сериозна дискусия. Според него тази лоша практика може да се преодолее и посочи как.

 

Лидерът на БСП Сергей Станишев поиска пълно паралелно преброяване на бюлетините от изборите за парламент догодина.

Според него на последните президентски и местни избори сме станали свидетели на безобразни практики.

По думите му те започват от изборното законодателство, "което бе прието в нощни часове по безобразен начин, без реална сериозна дискусия".

Той заяви още, че съчувства на журналистите за натиска под, който работят, както и че трябва да се възроди ролята на неправителствения сектор в демократичния процес.

Най-лошо организираните, най-манипулираните и нечестни избори, които са се случвали в България за последните 20 години. Така Мая Манолова от БСП определени последния вот за президент и местна власт у нас.

Манолова участва в конференция за това дали България изостава от европейските практики за провеждане на избори. Тя посочи, че на практика от ГЕРБ успели да създадат "наистина, една добре смазана машина за правене на избори".

"Няма да бъде пресилено, ако кажем, че срещу себе си имаме една добре структурирана изборна мафия", каза Манолова. Тя подчерта, че всяко от изборните безобразия води началото си от Изборния кодекс. Манолова припомни идеите на червените за промени в ИК и категоричното им противопоставяне на идеята да се гласува с отделни бюлетини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    1 1 Отговор
    Къде у вас бе?У вас е в Украина.ИЗЧЕЗВАЙ ОТ РОДИНАТА КОМУНДЕ !
  • 2 Гусин Станев

    1 1 Отговор
    Другарю Станишев вижте какво става във Франция (облагат богатите с 75% от дохода). Когато и Вие станете открит застъпник на подобна законотворческа дейност (все пак сте социалист), тогава и вашето мнение ще започне да тежи поне един грам в българското общество.
  • 3 ПЕС

    1 1 Отговор
    Като те е срам от България можеш да напуснеш държавата всички Българи те подкрепяме дано да е по скоро и никога повече комунист като тебе които разграби БГ да не управлява!!!
  • 4 йосиф висарионовшь

    1 1 Отговор
    как не те срам от себе си и от казаното от теб?ако беше по моето време щях да те пратя в слънчев магадан там да те вразумят!
  • 5 ВИП АМГ

    2 1 Отговор
    mi kato te e sram hodi pri tvoite partniori i rabotodateli turcite.nahalnik si ei nagal do bezobrazie.
  • 6 Коста

    2 1 Отговор
    И мен ме е срам. Казват, че 17 процента от сънародниците ми вярвали в Станишев. Срам.
  • 7 Късно е...

    0 1 Отговор
    Много, много е късно за АЕЦ Белене.
    Ако трябваше въобще да се строи, трябваше да е готова до края на 70-години - началото на 80-те на 20 век.
    Досега щеше да се е изплатила и щеше да наближава времето за закриването и. Както Козлодуй.
    Сега е 21 век. Има много и различни по-добри по сигурни, чисти, по-евтини алтернативи. Намаляването на потреблението на енергия е световен приоритет. Много скоро и балканските съседи няма да разчитат на нас за електроенергия. И сега, въпреки, че изнасяме имаме в излишък. Така, че не ни е нужна и енергията на АЕЦ Белене.
    Но и аз се замислих и открих, че този референдум, който така и така е предизвикан ни дава възможност да забраним в бъдеще със закон развиването на ядрената енергетика в България и след затварянето на Козлодуй да се очистим от тези ядрени гробници.
    Затова ви призовавам - направете си труда, излезте и гласувайте с "не" за ядрената енергетика в България! Така както направиха литовците преди седмица и със 65% от гласовете отхвърлиха строежа на нова АЕЦ в Литва.
    Не разчитайте на това, че поддръжниците на ядрената енергетика в България са твърде малко и референдумът няма да се зачете, заради недостатъчно гласували.
    Въпросът е много, много сероизен и надхвърля политическите измерения. Потомците ни няма да ни простят, ако пропуснем този шанс.
    Забравете БСП, ГЕРБ, Станишев и Борисов - днес ги има, утре ги няма.
    Не забравяйте обаче Чернобил и Фукушима!
    Щом са ни предизвикали - нека отговорим подобаващо - така че на всички политици свят да им се завие!
    Те - политиците пуснаха духа от бутилката.
  • 8 нов избор

    1 2 Отговор
    Колеги скапаните феодали какво си мислят че не вечно ще ни прехвърлят от единия на другия ли ?
    Дайте да си излъчим един наш народен кандидат?!
    А не тия които ни налагат по ТВ и вестници, те са нагласени ясна е работата
  • 9 Кирилизатора

    3 1 Отговор
    Руска подлога ,турски ибрикчия ,дебелоок празноглавец ,национален предател ,не те ли беше срам като разграбваше държавата!?!?!?!?!?!?ГРЪМНИ СЕ ВЕДНАГА!!!!!!!
  • 10 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    СЕРЖ ВАДЕТЕ ХОРАТА НА УЛИЦАТА ,ЗАЩОТО ТАЯ МИШКА ГЕНЕРАЛ ХВАЛИПРЪЦКОВ НАПРАВО СЕ ИЗХОДИ ПО ГОЛЯМА НУЖДА
  • 11 колъо

    0 0 Отговор
    Някой ще обясни ли кога ще спре покачването цената на тока -с централата или без нея. И сега имаме излишък на енергия пък виждаме какво става в сметките за месеца. Видяхме на гърба си и какво значи "зелена енергия" . Обикновенния човек си мисли,че енергията от природата щеше да поевтини тока и сега всички плащаме ,но допълнително плюс цената на стандартно придобития ток. Монополите така или иначе ще намерят причина да ни одерат- може и с още един ред в сметката Например - Аец енергия- 5 лв Повече излишък -по скъпа стоката .Няма да гласувам щото не ми е ясно. За сега.

    Коментиран от #14

  • 12 gdfg

    1 1 Отговор
    А мен ме срам от теб!

    Коментиран от #13

  • 13 Real

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "gdfg":

    Аз също се срамувам, но не само от г-н Станишев, а и от всички български граждани забравили какво беше само преди няколко години... Срамувам се от тези хора, които бяха причина да се спрат европейски програми, да се спрат фондове... Срамувам се от всички възползвали се при предишни правителства от държавни поръчки със значително завишени суми...
  • 14 Real

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "колъо":

    ... обяснение ще трябва да търсим при г-н Станишев... договорите и споразуменията включително анексите са били сключвани преди да дойде на власт това правителство... поне това говорят фактите... не гласуването на избори не е геройство...
  • 15 Real

    0 0 Отговор
    Провокатори и провокации много в година преди избори...
    Държа да отбележа, че не симпатизирам на нито една партия, а гледам обективно на икономическата ситуация (все пак съм икономист)!
  • 16 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ СА НИ ИКОНОМИСТИТЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО НЯМАМЕ СТРАТЕГИЯ В ИКОНОМИКАТА ,ВСЕКИ СИ ГОВОРИ ПРИКАЗКИ ПОД ШИПКОВИЯ ХРАСТ

    Коментиран от #17

  • 17 Real

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Христо Ковачев":

    Bihte li se obosnovali ili i vie ste na valna Prikazki pod shipkovia hrast...
  • 18 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    ЯХНАЛ СЪМ МЕТЛАТА ПОД ХРАСТИТЕ ПРИЯТЕЛЮ,НЕ МОГА ДА СЕ ОБОСНОВА ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ НЯМА ОСНОВА НА КОЯТО ДА СЕ ОПРА,ФАКТ,ОТ ГЛАВАТА ДО ПЕТИТЕ ВСИЧКО Е ФАЛШ И ЛЪЖИ ОТ УСТИТЕ НА БОЙКО И КОМПАНИЯ ,ВЕЧЕ СМЕ ХОРА БЕЗ МНЕНИЕ ,ДО ОБЕД ИМАМЕ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НО СЛЕДОБЕД СЕ ОТРИЧАМЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО

    Коментиран от #19

  • 19 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Христо Ковачев":

    Г-н Христо Ковачев,

    аз не съм ви "приятелю"! Не ви познавам и без да искам да ви обиждам не желая да ви познавам!
    Всеки един човек без значение на пол, възраст, образование, политическа принадлежност има мнение, което е изградено на някаква база. Когато се пише по форуми и се коментира дадена статия трябва освен хейтърски коментари да можем и да се обосновем.
    Аз не ви обиждам, не обиждайте и вие!
    Човек първо трябва да погледне за грешки в себе си, след това да търси причините за лошия си живот в заобикалящите го!
  • 20 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    ДА НАИСТИНА КАТО СЪМ ЗАОБИКОЛЕН ОТ ПЪЛНИ ИД..ТИ Е НОРМАЛНО ДА СИ ПИША КАКВОТО РЕША ,ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ФАКТИТЕ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ОПИРАМЕ НА ТЯХ ПОСТОЯННО ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ИЗКРИВЯТ,А ЗА ЛОШИЯ СИ ЖИВОТ ОБВИНЯВАМ ГЕРБ И БОКО ЧОКО ,ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИ И НАГЛИ

    Коментиран от #22

  • 21 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    А ВИЕ КАТО НЕ СТЕ МИ ПРИЯТЕЛ,МИ МНОГО ВАЖНО
  • 22 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Христо Ковачев":

    Г-н Христо Ковачев,
    отново обиждате... нямам представа на каква възраст сте, но един възпитан и интелигентен човек не би имал вашето поведение!
    Напълно съм съгласна с вас, че един неуспял човек винаги търси причина в заобикалящите го и това е напълно нормално...
    Пожелавам ви от сърце един ден живота ви да тръгне в посоката, която мечтаете и да осъзнаете, че всеки отговаря за собствените си грешки!
  • 23 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    АБЕ РЕАЛЕН ,АЗ ЛИ СЪМ ВИНОВЕН ЧЕ ВСИЧКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ К..ВИ ЗА 23 ГОДИНИ ОСВЕН ДА КРАДАТ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ЗА ХОРАТА,НО КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ВИЖДАМ ЧЕ МАФИЯТА Е УСПЯЛА ДА ВИ ПРОМИЕ МОЗЪЦИТЕ ,И ВЕЧЕ ТЪРСИТЕ ВИНАТА В СЕБЕ СИ ЧЕ ЖИВЕТЕ КАТО ТУЗЕМЦИ С 250 ЕВРО НА МЕСЕЦ ,ИСТИНАТА Е ЧЕ ТЕЗИ ОТ ГОРЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ПОИСКАТ С ТЪПИЯ НАРОД
  • 24 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    И НЕЩО ДА ДОБАВЯ НЕ СЪМ ОБИЖДАЛ НЕКОЙ ,ЕДИНСТВЕННО ,ВИП АМГ,ЗАЩОТО Е ПЪЛЕН СМЕШНИК

    Коментиран от #25

  • 25 Real

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Христо Ковачев":

    Г-н Христо Ковачев,
    вие обиждате във всяко едно изречение ще цитирам последните два поста от ваше име и няма повече да си губя времето:
    "ПЪЛЕН СМЕШНИК", "ПОЛИТИЧЕСКИ К..ВИ", "ВИЖДАМ ЧЕ МАФИЯТА Е УСПЯЛА ДА ВИ ПРОМИЕ МОЗЪЦИТЕ", "ЖИВЕТЕ КАТО ТУЗЕМЦИ", "ТЪПИЯ НАРОД"!!!!

    Ще напиша последен пост за тази статия и няма да ви отговарям повече!
    Първо българина трябва да погледне в себе си и да си помисли дали е правилно винаги да мрънка за всичко!
    Не е нормално да хвърляме боклуците си през тераси и прозорци на жилища и коли! Не е нормално да вървим по улиците и въпреки огромния брой кофи за боклук отново да цапаме! Не е нормално да не работим, а да искаме високи заплати! Не е нормално да си правим каквото знаем, ако мине номера... но ако не мине да "бучим" до небесата! Не е нормално да крием глудниците с кучета и да ги пускаме в последствие да причиняват травми и смърт на хора! Не е нормално винаги всичко да критикуваме! Не е нормално да не искаме да плащаме данъци, а да питаме защо няма това или онова! Не е нормално да взимаме заеми от банките да пилеем пари, които не са наши и после да плачем, е са ни излъгали и ограбили (банките)! Не е нормално да имаме в джоба си 2.20 лв. и да си купуваме апартаменти за по 100-200 000 лв. или автомобили, които не са ни по джоба! Не е нормално... много неща не са нормални и хората сме станали като героите на една пиеса на Д.Войников - "Криворазбрана цивилизация"!
    Затова първо трябва да погледнем ние какво правим да по
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове