Last news in Fakti

23 Септември, 2020 06:27 1 929 7

22-ма ученици от поповско село са под карантина

  • карантина-
  • ученици-
  • зараево-
  • софия-
  • коронавирус

Още двама учители са с коронавирус в 107-о училище в София

22-ма ученици от поповско село са под карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Още двама учители са с коронавирус в 107-о училище в София, обяви директорът Данко Калапиш пред NOVA. Това обаче няма да доведе до карантиниране на нови паралелки, тъй като според Калапиш са минали повече от 48 часа от последната среща на децата с учителите.

Възпитателите ще бъдат заместени от техни колеги, за да продължи нормалното провеждане на часовете. Едната от тях преподава по физическо, а другата по английски език. И двете са без симптоми.

Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповското село Зараево днес няма да влязат в клас. Учебният процес в училището ще продължи нормално. Два са новите случая на коронавирус в област Търговище - жени на 49 г. от село Захари Стояново и на 60 г. от търговищкото село Баячево, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Двама ученици в Русенско са с коронавирус Заболялата жена от Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ "Медика Русе" на 19 септември, с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Зараево и последно е била на работа на 18 септември. Контактни в училище са 22 ученика. Всички са поставени под домашна карантина за период от 14 дни. Учебният процес в училището ще продължи нормално, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и строг вътрешен контрол за изпълнението им.

Вторият случай касае жена, работеща като чистач в хоспис в Търговище. Била е последно на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ - Търговище на 21 септември. След позитивиране на резултата пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение. Информация за случая е подадена на управителя на хосписа за предприемане на цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. Предстои планово изследване на всички служители и домуващи, допълва NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 1 Отговор
    Смешни те били минали 48 часа от последното виждане какво стана с 14-те дена , че и повече инкобационен период?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Курнелия

    2 7 Отговор
    Радев каза ,че няма вирус .той е умен военен слушайте го ,а на село имам зелен кон.
  • 4 Мислещ

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    За Радев не знам, ама тиквата и някои от подлогите му (Годжи) със сигурност го казаха - документирано.
  • 5 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мислещ":

    Комемтара ми беше ироничен
  • 6 Кирил Георгиев

    4 1 Отговор
    До кога ще зомбирате хората.От грип тип А и тип В се разболяват и умират със стотици пъти повече хора.Толкова ли е трудно да продължат да крадат и без да подлагат населението на допълнителен стрес.Почти всички сме слушали за променени смъртни актове само и само да пишат Ковит.
  • 7 бг брат

    3 1 Отговор
    Как цяло лято след като си играят навън децата, нямаше заразени или тия барове като са пълни няма заразени... А след началото на учебната година взеха да се заразяват тия хора. Много ми е интересно...