Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 06:37 2 279 30

Ден 88: Офисите на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Воля са новите цели на протеста

  • протест-
  • централи-
  • минеков

Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където днес ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България

Ден 88: Офисите на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Воля са новите цели на протеста - 1
Снимка: БГНЕС

Традиционното шествие след антиправителствения протест в София завърши на Орлов мост, където движението беше блокирано. Пропускаха се само линейки, предаде Българското национално радио.

За 88-ми пореден път протестиращи се събраха в центъра на София. Исканията на протестиращите остават без промяна – оставка на правителството на Борисов, оставка на главния прокурор, служебен кабинет и честни избори.

"От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и "Воля" на Марешки - за законна цел на протеста в цялата страна, каза Николай Хаджигенов.

"Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора - купчина тор, въобще чувствайте се свободни - те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни", заяви още той.

"Имаме една цел и трябва да стигнем до нея. Първата цел се нарича оставка, втората- честни избори, трябва да стигнем до там", заяви проф. Велислав Минеков.

"Трудно е наистина, може би краката не издържат, вечерите ни са празни, не можем да се видим с приятели и близки, но за мен щастието е да сме тук, благодаря ви от сърце", добави Минеков.

Вчера „Отровното трио” заяви, че вече са създали гражданско общество и няма да сведат глава. По думите на Арман Бабикян цяла Европа трябваше да види, че българите са изправени. Този знак трябваше да бъде ясно разчетен за сметка на лъжите на властта, че има преминаващо явление от няколко стотин души. За да знаят тези хора, че българите не са склонили глава, добави той.

Проф. Велислав Минеков заминава за Брюксел, където днес ще се проведе сесията на ЕП за върховенството на закона в България. Минеков ще се срещне с протестиращи и с журналисти.

"Уморихме се, но няма да спрем. Хората имат избор, те се разделиха на разни части", каза Бабикян.

"Ние сме народа, ние – народът сме на площадите, в цялата страна и в света", посочи Хаджигенов.

Създадохме гражданско общество, нещо, което не можахме да направим 30 г. Това направи протестът, да, от днес българинът е революционер, заяви адв. Хаджигенов.

Проф. Минеков добави от своя страна, че се надява, че вече българите са революционери.

"Имаме шестима прогонени министри, серия от инциденти вътре в правителството, едно отваряне на европейските очи, което и продължава, скоро ще имаме успех, каза още професорът, цитиран от БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 36 Отговор
    Великото маргинално възстание на платените безработни,продължава.За носене на повече от един плакат,колко е надника,извинете?Питам за един безработен приятел.

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чоко

    20 27 Отговор
    Една кръчма хора ми се стори , че са . И то не много голяма.
  • 4 МУТРИ ВЪН

    24 21 Отговор
    Да се нacърчaвa oщe пoвeчe грaждaнcкoтo нeпoдчинeниe при прoтecтитe и дa ce блокират ключови държавни институции и да се призовава за използването на "Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора - купчина тор, въобще чувствайте се свободни - те са законна цел на протеста " , си е вече УМИШЛЕН САБОТАЖ към държавата, мутренски РЕКЕТ към oбщecтвoтo и oткрит ТЕРОРИЗЪМ от страна на шепа самозабравили се протестиращи нaд ocтaнaлитe грaждaни , което няма нищо общо с един мирен граждански протест и ще трябва инициаторите и участниците в тези престъпления да oтгoвaрят прeд зaкoнa зa cвoитe дeйcтвия и дa бъдат подведени под съдебна отговорност..!!!

    Коментиран от #13

  • 5 Ганьо

    24 22 Отговор
    Протестите бавно угасват! Явно вече им става студено. Ще си пият бирата някъде на по топличко.
  • 6 Дедо Jo

    13 16 Отговор
    "Офисите на ГЕРБ, ВМРО, НФСБ и Воля са новите цели на протеста" - НОРМАЛНО, след като Бойо се появява по TV-тата в геройски пози:
    - сам пред язовира;
    - с над 20 преторианци из селските сокаци;
    - ...

    Евреите (PR-и) са го посъветвали да не се вясва из големите градове, щото охраняващите го мутри щели да му помогнат срещу народната любов, колкото ако извика 3 пъти от Ада.

    Борисов иди си с мир!
    Ще те съдим честно и ще лежиш доживот!
  • 7 Протестиращ

    5 15 Отговор
    Сега склуптора като отиде в ЕС и разкаже истината, Емануел Макрон ще прати юрофайтърите веднага да излетят за България. #хунтата няма никакъв шанс пред интензивните бомбардировки над НС, МС и Къщата с пачките в Бояна
  • 8 Последния Софиянец

    12 9 Отговор
    Оставка на Борисов, Радев, Нинова, Манолова, Доган, абе оставка на всички които не ни харесват и не въстават велико!

    Коментиран от #10

  • 9 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    10 12 Отговор
    А БСП....КОГА.....ИЛИ ВИЕ СТЕ ОТ БСП
  • 10 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    16 10 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    БАЦЕТО ПАК ВИ МАЧКА НА ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ....ДОКОГА БЕ ДРУГАРИ

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 КАРЛУКОВО

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Мачка, хахаа в Карлуково, там където е мястото на всички Герберасти КАРЛУКОВО.

    Коментиран от #15, #16, #22

  • 13 Брей Брей

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "МУТРИ ВЪН":

    Де бре, а кражбата и корупцията са законни.
  • 14 Само СДС

    18 9 Отговор
    Алооуу, протестиращите…!! Как върви безсмислената, безрезултатна и печеливша за ГЕРБ яйчена революция?? Меткате ли, меткате ли? Още 2988 дни трябва да пометкате за да ви забележи някой! Не искат да ви кажат тези от отровното трио накъде трябва да меткате, защото тяхната далавера е да меткате поне 5000 дни за да им върви заплатата иначе ако падне правителството веднага им спират парите! Тяхната далавера е нещата да се прточат с години! А вие меткащите яйца сте яхнати от тях и хем не се сещате, поради недостатъчно сиво вещество, хем нямате избор накъде да меткате защото сте зависими и от тях и от хонорарите! Caмo eдин пcихичнo бoлeн чoвeк мoжe дa крeщи cрeщу прoзoрци и cгрaдa в кoятo нямa жив чoвeк! Прeз ceдмицaтa влacттa e тaм дo 16 и 30 чaca и в 17 вeчe нямa никoй дoри и чиcтaчки ocвeн 2-3 oхрaнитeля. Прoтecтирaщитe oбикaлят цeнтърa нa Coфия и крeщят cрeщу прaзни cгрaди кaтo мaлoумни, нo будят дeцaтa и нe дaвaт възмoжнocт нa трудeщият ce нaрoд дa cпи и тoвa прoдължaвa дo 02 чaca прeз нoщтa! Искат да поставят рекорд за вечерни разходки от шадравана пред президентството през Ректората до Орлов мост, свиркайки със свирки и взимат за тази разходка 30 лева хонорар! След разходката забравят кой им е платил и отиват и ги изпиват. На другия ден безработните лентяи пак така, а трудещите се мислят, че има протест, а и на всичкото отгоре лентяите не им дават да се приберат вечер от работа! Безработните лентяи мразят труда и трудещите се, пречат им да ходят на работа
  • 15 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "КАРЛУКОВО":

    МАЧКА И В КАРЛУКОВО И ДРУГАДЕ....А БСП КЪДЕ.....
  • 16 12345678

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "КАРЛУКОВО":

    Мачка не само там....
  • 17 Абе

    7 5 Отговор
    Тоя Минетков да не отива в Брюксел на некой прайд. Да не забрави знамето с дъгата.
  • 18 месара

    6 5 Отговор
    минетков , вие не сте народа , вие сте тримата овчари и стадото !
  • 19 Една бг жена

    4 7 Отговор
    Крайно време е правителството, както и Кастетът, ако имат поне грам нещо човешко у себе си, да подадат ОСТАВКА! Над 65 % от българите подкрепят исканията на протестиращите. Това е по статистически данни на официалните ( правителствени) проучвания.
    ТАКА ЧЕ ОСТАВКА
  • 20 Българка

    3 2 Отговор
    ОСТАВКА на правителството на борисов, както и на каскета!!!!!!!!!!
  • 21 Българка

    3 2 Отговор
    ОСТАВКА на правителството на борисов, както и на каскета!!!!!!!!!!
  • 22 11111

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "КАРЛУКОВО":

    След като миналата седмица ГЕРБ спечели убедително частничните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС, днес Марияна Маринова от ГЕРБ събра повече гласове от Петко Иванов от БСП и става кмет на Карлуково (община Луковит). Въпреки получената подкрепа от ДПС, кандидатът на БСП събра 154 гласа срещу 162 за ГЕРБ.
  • 23 123

    4 1 Отговор
    Oт днec oбявявaмe къщите и офисите на Бабикян,на Хаджигенов,на Минеков, на Христо Иванов,на Мая Манолова - зa зaкoннa цeл нa прoтecтa в цялaтa cтрaнa, кaзa Никoлaй Хaджигeнoв.

    Яйцa, дoмaти, бoя или кaктo нaпрaвихa в Cтaрa Зaгoрa - купчинa тoр, въoбщe чувcтвaйтe ce cвoбoдни - тe ca зaкoннa цeл нa прoтecтa,нo виe в цялaтa cтрaнa чувcтвaйтe ce cвoбoдни", зaяви oщe тoй.
  • 24 5899

    6 1 Отговор
    Защо изобщо ги обсъждате тези "мероприятия" тип училищни игри на момчетата от 7. клас?
    Остана да правят топчета от пластелин и да замерят момичетата с тях.
  • 25 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Ето кой е с БСП и ДПС и работи за тях.
    Маските паднаха!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Някой

    4 0 Отговор
    Да се обстрелват всички протестиращи и особено отровното трио с Яйца, домати, боя.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 възпитаник

    0 0 Отговор
    оставка,ревизия и затвор за мутрите и мафията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове