14 Октомври, 2020 11:37 3 831 28

Партията на Цветанов: Свалянето от ефир на Горан Благоев е политическа репресия

  • партия-
  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия

"Републиканци за България" изпратиха позиция до президента, премиера, председателя на парламента, Комисията по култура и медии и СЕМ

Партията на Цветанов: Свалянето от ефир на Горан Благоев е политическа репресия - 1
Снимка: Архив

Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" определи като лична саморазправа, политическа репресия и дискриминация свалянето от ефира на БНТ на предаването "Вяра и общество" на Горан Благоев.

Дългогодишният водещ от миналата седмица не е на екран след решение на Управителния съвет на телевизията, което пък дойде след новината, че той е сред учредителите на новата партия.

"Републиканци за България" изпратиха позиция до президента, премиера, председателя на парламента, Комисията по култура и медии и СЕМ, в която пишат, че е "недопустимо срещу лица, които са изградили авторитет в българското обществото чрез дългогодишния си, посветен на значими национално-полезни каузи, труд, да бъдат предприемани репресивни действия от страна на държавната власт, само поради факта, че са подкрепили създаването на нов политически субект".

Според хората на Цветанов "демонстративното спиране на предаването „Вяра и обществото“ с Решение на Управителния съвет на БНТ от 05.10.2020 г. цели единствено дискредитирането на един от най-популярните телевизионни водещи в БНТ".

Те посочват, че Законът за радиото и телевизията, Устройственият правилник на БНТ и Етичният кодекс на служителите в БНТ не забраняват на журналистите да участват в политически партии.

"Не на последно място, смятаме, че атаката е тенденциозна, и поради факта, че генералният директор има лично отношение към г-н Горан Благоев, а сегашният състав на УС на БНТ се състои изключително от бивши съпартийци на г-н Емил Кошлуков от ПП „Новото време“, на която и той се явява учредител и председател от 2004 г. и 2009 г. С оглед на посочените дотук съображения осъждаме действията на Управителния съвет на БНТ срещу Горан Благоев, като считаме, че те са дискриминационни и представляват лична саморазправа на ръководни чиновници в БНТ с един от най-уважаваните български журналисти. Като политическа партия, която отстоява евроатлантическите ценности в България, ще направим този случай достояние и пред представителите на страните-членки в Европейския съюз, като пример за поредно посегателство върху свободата на словото и правото на избор", завършва позицията.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвъки неверника

    28 2 Отговор
    На тоя партията трябваше да се казва баптисти за България.
  • 2 Бенковски

    39 0 Отговор
    Точно този ли ще говори за политическа репресия? В ЗАТВОРА!

    Коментиран от #6

  • 3 Българка

    18 5 Отговор
    Не е случайно, че от протеста се иска оставка на Кошлуков и СЕМ
  • 4 69 69

    26 2 Отговор
    Цветанов да мълчиш ,крадец на гласове
  • 5 Маргинал

    17 0 Отговор
    Какво стана с Лев инс. Има ли отговор мутро?
  • 6 Българка

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бенковски":

    въпросът е точен и на място!
  • 7 7777

    9 13 Отговор
    Цветанов и Радев сдушиха се двете мутри ще правят явно общ политически проект
  • 8 КлифБъртън

    6 2 Отговор
    В момента битката дали е срещу КОВИД 19 или срещу БОЙКО 20 ? Кое е по-голямата беда ? ?
  • 9 ай де бе

    15 0 Отговор
    Не трябва да е "Републиканци за България",а " Америка за България -2"
  • 10 Цветко

    14 2 Отговор
    Всеки богохулник е добре дошъл в партията на цветанов.
  • 11 1234

    15 2 Отговор
    Щом ти го казваш, не е вярно! Всеки знае, че въпросния е соросоид и антибългарин!
  • 12 Ковид19

    14 2 Отговор
    Свалянето на Горан Благоев от ефир е едно от малкото разумни неща които се правят напоследък.Най после няма да има манипулативни антиправославни и уж исторически предавания по телика.Нека оди да целува Цвъки по г-за.
  • 13 Асансьорният бос

    14 1 Отговор
    Се изказа, боже, боже наглоста му край няма. Този не трябва ли да е в Затвора??? Кой е спонсорира му за партия???? Колко време ще чакаме прокуратурата да си върши работата?????? Един жичкажия в МВР се самозабрави от крадене, корупция. Асансьорният бос обявил Бонуси всеки гласувал за него получава безплатно АПАРТАМЕНТ. Срам и позор.
  • 14 Левски

    11 3 Отговор
    Цецко: Това е един много много много добре платен служител на ЦРУ за България! Взима доста добри тлъсти комисионни за заробването на България в супер супер скъпите американски ялови проекти! сигурен съм че хонорарите които взима от Америка за добре свършената работа са много много по-големи от тези които взимаше жената на Иван Костов за неговата добре свършена работа за Америка! Няма страшно българските Роби ще платят всичко!
  • 15 Бългaрин

    9 1 Отговор
    Този Горан си отявлен противник на Православната църква. Паднал си е на мястото в партията на ЦвЦв. А Кошлуков явно започва да изхвърля компрометирани бушони..
  • 16 Румен

    6 0 Отговор
    Мушкай се цвъки покрай богатите, те са откраднали пари от народа. Пък и се буташ да търсиш турски електорат непременно. Ама защо тия дето гониха турците сега се дупят на теб. Пак далавера на Доганчо а?
  • 17 Умник

    8 0 Отговор
    Ако е ценно предаването има и други телевизии. Цветанов знае какви ги е вършил, но няма срам.
  • 18 пройчо

    7 0 Отговор
    Браво на кошлука ,че изФърли мазния Антихрист горан !
  • 19 Варвара З

    0 4 Отговор
    Трол, до трола, мила, моя, майнольо. И да храчите по Цветанов и патрията му, и да го отричате - по-умни няма да станете... На изборите ще се види кой крив, кой прав и кой на Шиши не е драг... В тази държава има закони и щом те не забраняват нещо, щом журналистите не са изрично деполитизирани като военните и държавните служители, Кошлюков си е превишил правата. Със съгурност от това губи БНТ, а не Благоев, който ще си намери друга работа...
  • 20 Ковид19

    3 2 Отговор
    Ако Бойко в момента е холерата, то това което предлага Цвъки, Мая и Отровното трио е да дойде чумата. Така че да обмислим приоритетите и да избираме по малкото зло.
  • 21 Голям праз

    4 0 Отговор
    Хамелеоните вън от институциите от всякакъв род.
  • 22 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ВСИЧКИ ОБИЧАТ И СЛАВЯТ ПРАЗНИКА НА ЦВЕТЯТА ---" ЦВЕТНИЦА" !!! ВИНАГИ ЩЕ Я ИМА !!! НО ИМА И ОТРОВНИ ЦВЕТЧЕТА ЗА ЧОВЕЦИТЕ - СМЪРТОНОСНИ !!! И ЗАПОМНЕТЕ- ОТРОВНИТЕ ГЪБИ НЕ ЦЪФТЯТ - ТЕ СИ ПРАВЯТ ПАРТИЯ И ЗА ЗАБЛУДА ВОЖДЪТ ИМ Е : ЦЪФТОК ЦЪФТОКОВ !!!!!!!
  • 23 Тони Начев

    3 0 Отговор
    Колко смело и революционно действа този амбициозен водещ, вече и политик! Как умело използва справедливите протести на хората и как хитро се „присламчва“ към тях… За да ги употреби за своите си цели и грандомански амбиции.
    Скучното му предаване от години подронва устоите на православието - тихо, подмолно, саркастично… Скандалите около него са нещо обичайно. Той ги търси умишлено, има необходимост от тях, храни се с тях. Тези скандали са още от времето на Уляна Пръмова, Севда Шишманова, Вяра Анкова, Константин Каменаров… Сега продължават и при Емил Кошлуков. И така му създават фалшив ореол на боец. И той сам не знае срещу какво. Всъщност знае. Гонят го амбициите му да бъде водач и лидер, те го провокират, не му дават покой! Така през годините въпросният „амбициозник“ воюва със Светия синод, с патриарх Максим, после с патриарх Неофит, охули легендата отец Серафим Саровски, скочи срещу бившия президент Росен Плевнелиев. Важното е да има скандал, а в центъра му да е той!
    Ние, бивши служителите на БНТ отдавна знаем, че специалистът по „история на исляма“ през годините постепенно отстрани и смаза всеки, който имаше желанието да се занимава с предавания, свързани с религия. За да остане само той - единствен и неповторим! И сега проявява нетърпима ревност, злоба и завист към всички, които имат желанието и възможностите да правят предавания, свързани с религия и православие.
    Знаем и друго. Какъв истерик и скандалджия е той. Как не може да работи с хората,
  • 24 Тони Начев

    3 0 Отговор
    /Продължение/как не намира общ език с никого, как крещи, обижда и унизява екипа си. Все е недоволен, все е неразбран!!! През изминалите години е сменил и изгонил десетки режисьори, оператори, редактори, сътрудници. Под ножа му са попадали специалисти от соя на Марин Градинаров, Емилия Савчева, Росен Елезов, Мария Траянова, Благой Цицелков… И още много.
    Непрестанни са интригите му срещу колеги. Доскоро плюеше и ненавиждаше бившият главен продуцент Роберт Ковачев, оспорваше авторитета му, разказваше небивалици за пиянството и хонорарите му от предаването „Референдум“, получавани наред с голямата заплата. Отскоро, обаче се е гушнал с Роберт в радио Дарик в атака срещу БНТ и Емил Кошлуков. Колаборационизъм му е майката, а там Благоев е специалист по рождение!
    Под път и над път оспорваше и друга персона от телевизията – продуцента Анна Яковлева. По думите му не ставала за нищо, страдала от логорея, уреждала сина си на работа. Ама защо Горан Благоев не разкаже, как брат му работи при него като оператор, как жена му се води мним сценарист на „Вяра и общество“, как и е плащал хонорари като продуцент. Това законно ли е??? Това морално ли е???
    Кой работодател търпи поведение на служител като Горан Благоев??? Това ако бяха Нова и Би Ти Ви, отдавна да са го порязали. Възмутително и отвратително е да плюе по институцията в която работи, да хули генералния директор на медията пред вратите му, да му иска оставката му, да говори небивалици… Вместо това още си седи н
  • 25 Тони Начев

    3 0 Отговор
    продължение - 3

    Кой работодател търпи поведение на служител като Горан Благоев??? Това ако бяха Нова и Би Ти Ви, отдавна да са го порязали. Възмутително и отвратително е да плюе по институцията в която работи, да хули генералния директор на медията пред вратите му, да му иска оставката му, да говори небивалици… Вместо това още си седи на екран, получава заплатка и търчи по други телевизии, а вече е и с мегафон в ръка! „Революционер“ !
    Отскоро водещият е видял в себе си и качества на политик. И така се пришил към Цветан Цветанов! Това вече е повече от нетърпимо! И тези които му симпатизираха чисто колегиално, вече са напълно отвратени. Намерил с какво да се захване. И се хвалил , че застава с лицето си зад новата партия на Цветанов. Само, че лицето ти, байно, е лице на обществена медия, водиш предаване и нямаш право да ги вършиш такива!!! Възмутително е! Кога е било това в БНТ?? И защо още Кошлуков и Управителния му съвет търпят подобна наглост и амбиции, прикрити зад справедливия протест на хората.
    Пазете се от хора като Горан Благоев!!! Такива като него винаги е имало – неискрени, подли, задкулисни, готови на всичко в името на болните си амбиции. Важното е да бъдат разпознати навреме. За да не бъдем излъгани всички отново!!!
  • 26 НА ТИ СА ПАРИ

    2 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ЧЛЕН НА ПАРТИЯТА НА ПРЕСТЪПНИК ДА НИЩИ БОЖИИТЕ ВЪПРОСИ ! ВСЪЩНОСТ ЦЕЦО УНИЩОЖИ ОЩЕ ЕДИН ГЛУПАК !
  • 27 ХАЙД ПАРК

    1 0 Отговор
    СВАЛЯНЕТО НА ЦЕЦО ГУМЕНКАТА ОТ ЕФИР СЪЩО Е .... ЖЕЛАТЕЛНО И ДОРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАЩОТО ТОЙ СКОРО ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА !
  • 28 ПАРАЗИТИ

    1 0 Отговор
    С БРАДА РЕВОЛЮЦИЯ НАМА ДА СТАНЕ ДРУГАРЮ ПРЕСТЪПЕН КРАДЕЦ ОТ СЕЛО ШУМА -- ЗНАЕМЕ ЧЕЩЕ ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА С ГЛАСОВЕ ОТ БОЙКО С КОЙТО ИЗОБЩО НЕ СИ СКЪСАЛ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове