Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 13:26 4 962 37

Борис Велев: Програмата на "Републиканци за България" е зададена още от възрожденците (ВИДЕО)

  • борис велев-
  • републиканци за българия-
  • горан благоев-
  • бнт-
  • вяра и общество

За директно влияние на чужда държава върху нашия политически проект не може да става дума, заяви Борис Велев

Борис Велев: Програмата на "Републиканци за България" е зададена още от възрожденците (ВИДЕО) - 1
Борис Велев

Критикуваме в писмо решението на УС на БНТ за сваляне на предаването "Вяра и общество" на нашия съмишленик д-р Горан Благоев. Това решение няма мотиви. Стигаме до заключението, че решението е напълно лишено от всякаква обосновка. През август е взето решението за излъчването на "Вяра и общество" от 16,00 часа в събота и към работата на водещия не е имало забележки. Броени дни, след като Горан Благоев участва в учредителното събрание на "Републиканци за България" БНТ казва, че предаването е изчерпано и при положение, че Горан Благоев е станал член на политическа партия, то трябва да бъде заличено от програмата на телевизията. Това коментира по случая в студиото на ФАКТИ юристът Борис Велев, който е част от ИС на "Републиканци за България".

Той припомни, че законово няма ограничение за членуване в политическа партия.

"За момента е рано да се коментират постове и позиции. Партията е в процес на учредяване. Д-р Горан Благоев има голямо значение за моралния облик на партията. Минало е съвсем малко време, откакто предаването е свалено от екран, може би затова все още няма обществена реакция. Ние подкрепяме Горан Благоев и считаме, че решението, с което е свалено неговото авторско предаване е акт на политическа репресия", каза Велев.

"Аз не вярвам, че решението на УС на БНТ за сваляне на това предаване от ефир се дължи на обстоятелството, че някой си позволява да изразява критична позиция спрямо представители на Българската православна църква", заяви той.

"В РЗБ има много нови лица, известните лица са малко. Предимно сме хора на млада и средна възраст, без опит в политиката, но имат опит в областите, в които работят. Като адвокат ежедневно се сблъсквам с огромни административни неуредици. Считам за мой дълг като български гражданин да направя всичко възможно те да бъдат отстранени. Полагат се огромни усилия за покритие на партията в цяла България, да имаме съмишленици.

Не ми е известно да имаме връзка с Републиканската партия в САЩ. Това, което ни обединява е, че всички искаме да бъдат утвърдени демократични ценности, да бъде наложен традиционния български морал, много близък до този на западните демокрации, до този в САЩ. Оттам идва тази близост, но за директно влияние на чужда държава върху нашия политически проект не може да става дума.

Традицията, за която споменах, е програмната традиция, по която работи нашето съзнание и тя е зададена още преди 200 години, крие се във възраждането на нашата нация. Още тогава нашите предци са задали път на България и този път е интеграция в Европа. Достигане, догонване на западните държави и това е процес, който тече в България не от 30 г. или от 50 г. Това е един постоянен процес поне от епохата на Възраждането.

Моралът и ценностната система на едно общество не е динамична величина, която се променя за 10-20 г. Това е съзнанието на една нация и безспорно такива ценности има утвърдени в нашето общество много отдавна. Чрез този нов политически проект ние се стараем да ги наложим и в българската политика.

От години сме свидетели на една доста сериозна морална и ценностна криза в цялото ни общество, не само в политиката", каза той.

"Работим по проект за цялостно реформиране на правната и съдебната система. Промените, които предвиждаме са значителни, но в никакъв случай не са революционни. Все още в работната група не сме стигнали до въпроса за нова Конституция. Но в разговорите ми с колеги надделява становището, че не е необходима нова Конституция.

Основен проблем на сегашния състав на НС, че в него има твърде малко юристи и определено се вижда законодателната му немощ", каза още юристът.

Целия разговор с Борис Велев гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ооох

    33 2 Отговор
    Ако в сащ победи Байдън, ще се нарекат "демократи за България". нищо лично.

    Коментиран от #36

  • 2 Винету

    30 0 Отговор
    Дали говори за възрожденците, които са се борили с "турските представители в България", както нарече робството пъпешовидният му шеф?!?
  • 3 ТаУмВзе

    25 0 Отговор
    Мишоците на Цецку са явно малоумни! Браво мустафа!
  • 4 наблюдател

    22 0 Отговор
    Пак добре,че не е казал от прабългарите.
  • 5 Херой Мустафов

    12 0 Отговор
    Джендаря,чаламбаааа..
  • 6 пройчо

    19 1 Отговор
    Цветан Цървула е бележит възрожденец,хайдутин и книжовник !!!

    Коментиран от #30

  • 7 Баи

    14 1 Отговор
    Така си е и вьзрожденците са се сдобивали с по -6 апартамента влезнат ли ведньж в управлението
    Ще гласувам за вьзрожденеца - цецко
  • 8 И да имате връзка

    15 0 Отговор
    с Републиканската партия едва ли ще ни я споделите. А що се отнася до ценностите, дано на хората са им останали достатъчно такива, че да не се присъединяват към политическия проект на един компрометиран бивш герберски министър.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    герб републиканци вмро воля мафия

    Коментиран от #31

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    капиталисти олигарси мутри и морал айде моля ви нема нужда не всички сме гупаци и шарани
  • 11 дедо

    12 1 Отговор
    Това момче, като го слушам, добре говори, става. Дори може да е началник на Цвъко. Ама Цвъко да му е началник с нечленоразделната си реч, не става. Що се е хванал на това хоро, само той си знае.
  • 12 ПЕНКО

    8 6 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ СИ ДАВАТ СМЕТКА ,ЧЕ ТОЧНО "ЮРИСТИТЕ " ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА СУ -СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ !!! ВЪПРОСЪТ ДНЕС Е- ТРЯБВА ЛИ ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ВСИЧКИ ЗАВЪРШИЛИ "ПРАВО " В СУ !?!?!?!?
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    имаме председател на НС цвета караянчева КОЯТО ОБИДИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #33

  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    наглост ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА тъпата КЪРДЖАЛИЙСКА П,,ТКА остава председател на НС

    Коментиран от #35

  • 15 Въх

    7 0 Отговор
    Пък аз си помислих,че програмата им е зададена от Цецу - Асансьора. Въх!
  • 16 Просто българин

    13 0 Отговор
    Тази партия има за лидер виден възрожденец и брокер на имоти с диплома от престижния ВИФ.
  • 17 Един друг

    14 0 Отговор
    А апартаменти с лични асансьори подарявате ли,за да се включим и ние в тази партия?
  • 18 Гого

    12 1 Отговор
    Абе г-н Благоев, да бяхте записали, че програмата на "Републиканци за България" е зададена отр САЩ. Щяхте да сте по конкретни.

    Коментиран от #32

  • 19 СОС

    11 0 Отговор
    Програмата е зададена от възрожденците Бай Миле Самоковеца Маргините, Маджо и тн..... все възрожденци .....
  • 20 Перо

    14 0 Отговор
    Политическият живот в БГ стана мутренско дело. Сега е планирано втората мутра да смени първата и статуквото да остане недокоснато! Пременил се Илия,пак в тия! Ще се прави нов бардак със стари к...и.
  • 21 Е ДА ДЕ

    5 0 Отговор
    НЕ Е АМЕРИКАНСКА. .ТЯ Е ПРОАМЕРИКАНСКА. ..ПРОКАРВА АМЕРИКАНСКО ВЛИЯНИЕ И ИДЕИ
  • 22 2020

    5 0 Отговор
    Обяснението е съшито с бели конци.Цв. Цветанов прави партия ,като във сащ.Няма глупави българи,които да се хванат на въдицата.Горан Благоев знае защо постъпва в тази партия.Може би е сменил вярата с някоя секта от сащ.Може би е в сектата на Тръмп.Всичко е възможно.Да не забравяме договорката /винаги има и трети/между Бойко Борисов и Цв. Цветанов ,след изборите да се обединят в Републиканска партия герб.Така ,че никаква вяра на Герб и партията на Цв.Цв,разбира се за неподдаващи се българи на лъжливи внушения.Много бяха лъжите за 30 години.Мисля, че е достатъчно.
  • 23 Кой68

    6 0 Отговор
    Пази боже сляпо да прогледа...А проговори ли.......Помнят се едни закуски в американското посолство и едни ходения до САЩ.9584
  • 24 Цецо ПИПОНА

    4 1 Отговор
    Никой не ме пита, откъде са парите за учредяването на партията ми.Питат обаче "Отровното" трио, откъде са парите за палатките, които купиха!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 25 Заповед на Бойкуза

    4 0 Отговор
    Тия да не влизат в Парламента.
  • 26 Тучо

    1 0 Отговор
    Абе що са праите на луди с тоя сивоскучен чиляк Горан Благоев. Оставили са му псевдопредаването щото тогава не се беше пришил към Цвъко. Сега чете политически декларации, публична личност и лице на БНТ и предаване е и това портиворечи на всякакви стандарти и етика. Все едно Юксел Кадриев да стане говорител на ДПС и да виси на екран. Освен това нечистоплътника - физически и душевно не е уволнен от БНТ, за съжаление.
  • 27 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Доста голямо платено съобщение.
    Неам нерви да го дочета...
  • 28 Чичо Колт

    3 0 Отговор
    Не вярвам на политици с частни асансьори в кооперации.
    Не си спомням и възрожденците да са завещавали такива идеали!
    Цецко, харчи си паричките далеч от хорските очи и не се бутай повече в политиката!
    Дразниш!
  • 29 Антирадевист

    0 0 Отговор
    Ами да, вие не можете да измислите нищо ново.И се хвалите. Ще ви видим през март.Само да не плачете.
  • 30 Антирадевист

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "пройчо":

    ХайдуК с колко апартамента. Дай малко бе бате!
  • 31 Антирадевист

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тоя е тотален лъжец от Лом. Няма нищо с Козлодуй.
  • 32 Антирадевист

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гого":

    Веднага. Препинателните знаци и тук са те препънили. Поне чети какво пишеш.
  • 33 Антирадевист

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Нали си инвалид, бе козлодУЙецо. Няма, няма пък ти щукне някоя шуротия в инвалидната кратуна.
  • 34 Антирадевист

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Цецо ПИПОНА":

    От продадените апартаменти. Ама го е направил майсторски. А за триото: те са толкова некадърни, че допуснаха Черепа да се хвали, че им плаща. Ясно ли ти е?
  • 35 Антирадевист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Много сте наивни. Явно много са ви омазали червените инвалидни глави. Не разбрахте ли, че нищо не можете да направите. Наивници.
  • 36 експрес банк

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ооох":

    Има ли значение за корумпираните , политици ,като Цветан Цветанов , дали е Байдън или Тръмп, схемата си е ,Борисова , взимай и тъпчи в джоба, къде що намериш ,злато ,и евро-милиони .Цветанов е пародия на политик , и Евроценности!
    Докато Гешев е" Пъдарина" , всичко е за обир!
    Човека" бръмчи" на подкупи.
    Банка" НАП " работи денонощно, милиардите се прибират вече , преди да са пристигнали в НАП.
    -Но вече" гарантирани" в офшорките.
  • 37 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    А бе не си спомням възрожденците да са говорили нещо за апартаменти с частни асансьори...
    С новата партия ЦвЦв сигурно ще си направи и хеликоптерна площадка на покрива.