Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 12:19 3 190 34

ДАНС ще проверява кои са "доброжелателите" в сагата на Радев с COVID-19

  • румен радев-
  • тест-
  • covid-19

Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем, добави министър-председателят

ДАНС ще проверява кои са "доброжелателите" в сагата на Радев с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

„Абсолютно всичко, което България трябваше да направи от страна на правителството е направено, така че не мога да приема каквато и да е критика, че не подкрепяме инициативата „Три морета“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Премиерът напомни, че още през август месец на срещата си в Блед със заместник помощник държавния секретар на САЩ Матю Бойс е изтъкнал ангажираността на правителството по темата.

„Уверихме нашите партньори - 11 европейски държави, в пълната готовност на България да участва и с финансиране, и с проекти“, добави още Борисов.

Премиерът обърна внимание, че сме шестата страна, която участва финансово в инициативата, след като на 2 септември правителството взе решение България да участва с 20 милиона евро в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“.

Националната координация на формата от българска страна също е на много високо ниво като отговорността за това е дадена на вицепремиера Екатерина Захариева.

„България вече реално работи по тази инициатива – с 20% закупуване на акции от терминала за втечнен газ в Александропулис. В момента на пълни обороти се работи по газовата връзка Юг-Север, която присъединява пристанището в Александропулис с нашата газопреносна мрежа и през нея ние можем да транспортираме газ на Север, на Запад, във всички посоки.

Подготвили сме газохранилищата. Разширяваме за втечнен газ“, подчерта премиерът Бойко Борисов. „Тук не е само газовите връзки, тук са магистралите, жп линиите, интернет свързаност на целия регион, суперкомпютъра, който януари месец ще влезе в действие“, добави още министър-председателят.

„Подготвихме абсолютно всичко необходимо за посещението на президента Радев в Естония и за домакинството на България в инициатива догодина.

Нещо повече - на този ден, когато президентът Радев беше в Естония, по телефона се обади заместник-държавният секретар Кийт Крач, който още веднъж благодари и още веднъж потвърдихме пълното съдействие и ангажираност на България в тази инициатива“, заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че Росен Плевнелиев е първият български президент, който присъедини България в тази инициатива.

„Възложих на ДАНС и ДАР да проверят кои са тези „доброжелатели“, които искат да елиминират действията на правителството и на президента и да попречат на нещо, което е толкова важно за България“, изтъкна премиерът Борисов. „Ако някой е подценил темата с карантината, не е наш проблем“, добави министър-председателят и изрази надежда да няма повече спекулации по темата.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадна Долна

    59 10 Отговор
    Тиккввввааааа
  • 2 Шерлок Холмс

    70 11 Отговор
    Президента Румен Радев е правил тест за вируса префи да излети който е бил отрицателен и е известно на щаба и правителството кой обаче пусна телеграмата до Литва, че президента Румен Радев е бил в контакт с ковид болен след като теста му е бил отрицателен и оставят съмние че президента може да разнадя вируси?

    Коментиран от #9, #34

  • 3 бай Иван

    59 11 Отговор
    Достоен заместник на Т.Живков,даже и по добър.Възложих,наредих,заповядах.???
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хихи

    9 42 Отговор
    А сега да видим истината кой подлива вода на Борисов и Радев. БСП и ДБ със сигурност. Нали за власт се борят ще я имат когато ПРЪДНЕ ГУЩЕР И ЗАМИРИШЕ НА ЕСЕНЦИЯ
  • 6 БАЙ Х@Й

    60 8 Отговор
    Я кажи на Каскета да покаже РИТОНА!!!!
  • 7 Де Факто

    50 11 Отговор
    На снимката виждам ТИКВАТА....ТОЙ Е.
  • 8 Пенсионер

    54 13 Отговор
    Единствената цел на тази мутра от снимката е да омаскарява президента и то по най-долния начин. Чухме разпореждането по телефона да се направи Радев за смях. Така че отдавна не вярваме на лъжите ти. ДАНС ще прави проверка за провалената визита, толкова колкото Гешев разледва къщата в Барселона, снимките, парите в чекмеджетата, милионите от В. Божков.
    ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 9 Това

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлок Холмс":

    Ще разберем нали това иска Борисов тул се работи подмълвно и срещу Радев и Борисов
  • 10 Джон Уик

    40 14 Отговор
    Това е работа на тиквендура да мъскари Президента!
  • 11 Българка

    39 10 Отговор
    Тоя да спре да се хвали и тупа по гърдите, защото прахът вреди на околните. Ще го напиша по-бавно, за да ме разберат управляващите- ВРЕДНИ СТ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!
    ОСТАВКИЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 12 Учуден

    35 6 Отговор
    Защо липсва най важната част от изказването на тиквата: Борисов коментира и предстоящата заповед на здравния министър за носенето на маски на открито:
    "От утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски на открито. Настоявам в нея да бъде описан всеки един детайл! Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание, заявява премиерът...значи маска няма да нося, като рекат да ме глобяват ще им пусна от телефона изкаването на мосю Сахер Барселонски

    Коментиран от #29

  • 13 пройчо

    15 6 Отговор
    мутафчията --чрез катила на снимката и калинка катя .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Селянин

    24 13 Отговор
    Няма кой да е освен Боко ТИКВАТА, защото страшно много завижда на ПРЕЗИДЕНТА.Оставка МУТРО, ОСТАВКААААААААА.......

    Коментиран от #19, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Оххо

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Първо се научи на български правопис. Знаци-,.!? -.,?! "след това пиши. Провери си думи, букви. Ей ходи на уроци по грамотност. За смях ставаш.

    Коментиран от #31

  • 19 Доказателства

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "Селянин":

    Че си абсолютен СЕЛЯНИН
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Какво заглавие

    10 17 Отговор
    каква"сага" бре? Просто изгониха един комунист от там където не му е мястото...
  • 23 Биби Кинг

    8 15 Отговор
    Тоя член на правителството каде го претеснява натясно дрогаря Редеф Пембен Решетников ше го раследваме! Ама ониа естонцките членове кои го изгония и бега през уши като бит третопол да си оди сам да ге инквизира! Ако не да се оплаче на колегата Тупин от къде си зема заплатата!
  • 24 Че е мутра

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "Селянин":

    мутра е! Ама точната дума е ИМПИЙЧМЪНТ или БЕГОМ МАРШ на село!
  • 25 Вали

    10 12 Отговор
    Никой не обича комунистииииии!!!!!Показаха червен картон на шофьор на самолет

    Коментиран от #27

  • 26 Аве Адолф Хайл

    10 11 Отговор
    И кaквo oт тoвa , щoм фатмака e бил кoнтaктнo лицe , трябвa дa e пoд кaрaнтинa и e пoтeнциaлнo oпaceн , кaтo вcички прибирaщи ce бългaри oт чужбинa , кoитo бяхa пoд зaдължитeлнa кaрaнтинa , a тoй нe e нeщo пoвeчe oт тeзи бългaри.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 да го начукат

    6 1 Отговор
    на Колтука...
  • 29 Нищо ново

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Учуден":

    Играта на "доброто" и лошото ченге...
    Но, защо ?
  • 30 мнооого добре им се получи,

    2 0 Отговор
    Бравооо
  • 31 Това червените отвратяги сте станали

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Оххо":

    отскоро мнооого чувствителни на тема образование, правопис и пунктуация, преди нямахте проблеми със 7-мокласното образование на Живков, всичко ви беше окау

    Коментиран от #33

  • 32 възпитаник

    2 1 Отговор
    вожда на ШАЙКАТА и ХУНТАТА възложил да омаскарят президента оставка на мутрите
  • 33 минаващ

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Това червените отвратяги сте станали":

    Само да поясня, че коментар № 18 е на гербуляшки отвратяга, не че не е червена. Забележката на № 18 е към коментар № 11, който пък оплюва хунтата.
  • 34 И аз да кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлок Холмс":

    Умнико- до Естония! Е..ти разбирачите сте всичките, дето се юрвате да пишете на секс ндата след публикация!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове