Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 18:55 2 323 33

Зам.-кмет на София: Въздухът беше мръсен и по времето на "Кремиковци", сега се обръща повече внимание

  • софия-
  • смог-
  • мерки

Основни фактори за проблема със замърсяването на въздуха са географското положение на столицата, мъглите, презастрояването, отоплението на твърдо гориво

Зам.-кмет на София: Въздухът беше мръсен и по времето на "Кремиковци", сега се обръща повече внимание - 1
Стоп кадър: бТВ

Въпросът с мръсния въздух е многопластов. София е била с мръсен въздух още по времето на "Кремиковци", просто сега се обръща повече внимание. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ зам.-кметът на София и бивш министър на транспорта Кристиан Кръстев.

Основни фактори за проблема със замърсяването на въздуха са географското положение на столицата, мъглите, презастрояването, отоплението на твърдо гориво, отбеляза той.

Ако се обърне внимание през последните 10 години колко е намаляло замърсяването, това ще даде по-правилната статистика. В момента се борим активно с фините прахови частици. Необходимо е обаче да се бори не само Столична община, а и хората. Ако хората не бъдат отговорни, няма как да се справим, подчерта Кръстев.

Зам.-кметът на София обяви, че ако системно продължава натоварването в столичния градски транспорт да е по-малко и е необходимо от медицинска гледна точка, след две седмици може да бъде обсъждано намаляване на линиите.

Кристиан Кръстев уточни, че увеличение на цената на синята и зелената зона за паркиране в София изобщо не е обсъждано.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левтер

    36 3 Отговор
    Абе откъде ги изкарвате такива опиняци,това се чудя?

    Коментиран от #17

  • 2 Фандъкова гори в ТЕЦ София

    36 3 Отговор
    Гуми и италиянски боклук, тецовете и цементовите заводи имат разрешение да горят боклуци и гуми.
  • 3 ТИТИ

    27 5 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ С МИНАЛОТО

    Коментиран от #8

  • 4 Иванов

    39 3 Отговор
    Ми тогава, какъв е смисъла от вас , бе бай х.й? Върнете комунистите на власт, щом нищо не се е променило от тяхно време. Нещастници жалки.
  • 5 Behemoth

    28 3 Отговор
    ГЕРБ-по суратите ще ги познаете!
  • 6 нашия

    30 3 Отговор
    до кога с оправдания от преди 30 години

    Коментиран от #28

  • 7 Мутрите вън!

    17 2 Отговор
    Нагла мутра!
  • 8 Зам. Кмета на Блатото

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "ТИТИ":

    Точен Коментар! 👍🏼
  • 9 Кмета който го водят заместник

    19 1 Отговор
    Едно време и ракията беше качествена! Сега е менте като Вас!
  • 10 реалистъ

    18 2 Отговор
    И този станал зам-кмет...нали се беше замонашил?!
  • 11 Първо

    6 11 Отговор
    Тодор Живков искаше да изтреби софиянци с Кремиковци и да засели София със селяни, а сега неговият наследник Тиквата иска да ги довърши.

    Коментиран от #16

  • 12 Охо Бохо

    28 2 Отговор
    Смеш.. ко! По времето на кремиковци София беше 800,900 хиляди и колите може да бяха москвичи и лади, но бяха нови, а не таралясници на по 10 15 години, циганите не горяха боклуци в кюмбетата изровени от кофите за смет. Ти Смеш... ко откъде си? Ако си роден и израснал в София нямаше да говориш глупости, ама си се довлякъл тука, докопал си се до пост с некомпетентност и затова ръсиш врели некипели.
  • 13 Тиквонии

    18 2 Отговор
    Какво искате бе, класирах ви на първо място в света по мръсен въздух. Ще направя селянката кметица от Белчин баня почетен гражданин на София.
  • 14 Гост

    6 7 Отговор
    О да и преди завода за декоративни пушаци, от есен до пролет си е било чести мъгли и замърсен въздух. Тези които само лаят, да си вземат учениците по География и там да прочетат, къде се намира София. Колко реки минават през и покрай града и от колко планини е заобиколена? От къде да стане течение за да отнесе ниските облаци?

    Коментиран от #24, #31

  • 15 Академик

    15 2 Отговор
    Пак Кремиковци са виновни, наглост до безкрай!
  • 16 Гъдю Гъдев

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Първо":

    Аааа, не е Т.Живков, момчето ми, много е дълга тая история. И много глави изгоряха..
  • 17 Верно ли

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Левтер":

    От Ямбол се е изтъпанил тоя да ми обяснява какъв бил въздуха едно време. Все разни селски пръчки са наясно кво сме дишали тогава.
  • 18 пенсионер

    15 1 Отговор
    по времето на Кремиковци улиците на София се миеха редовно и Витоша не беше застроена , а там всички "палати" сега се отопляват на дърва и димът оттам много лесно се стеле в ниското над София
  • 19 Амет

    5 5 Отговор
    Да мрът там Софийските боклуци , най голямата измет отиде в софия
  • 20 ФИНЦИ

    5 1 Отговор
    много модерни станаха много по селата въздуха е чист да отиват там
  • 21 ТеЦовете

    12 2 Отговор
    Пак го пиша. В ТеЦ Надежда излиза черен дим, ако имат филтри трябва да е безцветен дим, а ако не горят боклукци, пак не трябва да е тъмен дим. Бобов дол не е единичен случай и в София никой не смее да надникне. Промишлени предприятия нямаме за химикали, металургия и др.
  • 22 Бау

    9 1 Отговор
    Сутринта показваха един незаконен комин на виетнамските общежития. Как е възможно в 21 в. такова нещо? А под това жилище стари дограми подготвени за горене. В Соца такова нещо нямаше как да се допусне. Тогава към тухларните...
  • 23 Перо

    12 1 Отговор
    Назначенията и изборните длъжности вече стават с конкурс по простотия! Как може улиците да не се чистят и мият,да се опесъчават,да се ползват активно печки с твърдо гориво,да се внасят милиони коли над 20 г.,да живеят вече близо 3 млн.души в София и да говориш,че през соц.време било същото,поради Кремиковци. Въздуха беше стократно по-чист! Сега заемаме поредното най-лошо,първо място в света по мръсен въздух и мутренския боклук ще ми говори за едно време.
  • 24 Кака Мара

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Как да стане течение като застроиха къде свариха
  • 25 хахахахахах

    5 2 Отговор
    Това НЕ Е верно. Цър*ула да си ходи на село.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 да ве

    5 0 Отговор
    Въздухът беше мръсен и по времето на "Кремиковци" и сега пак той виновен, тия там са за ... ... ! Управа от корупционери.
  • 28 ТУлуП

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "нашия":

    Ямболски ми момък - калъф да има мнение на проблемите на София. Да беше някой който познава града от поне 50 години а то... поредния селски с мнение. Проблема на София е презастрояването и пренаселването....поле широко но всички навлеци искат близо до мола...

    Коментиран от #29

  • 29 нашия

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ТУлуП":

    ако всички тулупи бяха като тебе -щешше да е добре полжението
  • 30 ЛЛЛ

    4 1 Отговор
    Пълни глупости! Ти кога си роден и откъде си та дрънкаш врели некипели че въздуха бил мръсен и при кремиковци в София? Кога дойде в София?
  • 31 Урбанисти

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    архитекти бяха убедили дори ЦК на БКП и имаше Наредба в южните квартали да не се разрешава строеж на сгради по-високи от 8 етажа, за да не се спират въздушните течения от Витоша, които проветряваха града. Но след "демократичните" промени вече всеки строи където си иска и колкото си иска. Погледнете колко небостъргачи се издигнаха точно в подстъпите на планината... Е как да се проветрява този град. Две в едно - лакомия и простотия .
  • 32 Писна ми от калинки

    1 0 Отговор
    Добре де ама сега Кремиковци го няма нали? Защо тогава въздуха е мръсен? Затова обръщаме сега внимание драги, защото тогава нямахме избор, а сега какво правим калинке алчна? Презастрояването с кооперации ли е причината и блоковете на въглища ли се отопляват калинке? Нещо за безпроблемното разрастване на ромските махали превзели огромни пространства от зелените площи и паркове в София, без адресни регистрации, с незаконни постройки, с нерегламентирани огнища ползвани за горене на кабели и отопление? Как да се борим ние хората калинке? Да запалим незаконните постройки ли или ние да събираме пари,за да строим сами жилища са ромите идващи от цялата страна в гетата на София, защото вие разпродадохте последните години общинските жилища и дори цели кооперации на бизнесмени, които ги санираха и препродадоха а? Даже не може и да лъжете като хората бе калинке.
  • 33 възпитаник

    0 0 Отговор
    кой го е назначил тоя идиот тогава работеше завода с хиляди работници а сега нищо не работи тъп гербак
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове