Last news in Fakti

4 Декември, 2020 10:37 7 798 38

От болницата в Русе: Никой ли не Ви се обади, баща Ви почина преди два дни?

  • умбал канев

Възрастен мъж починал в лечебното заведение, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние

От болницата в Русе: Никой ли не Ви се обади, баща Ви почина преди два дни? - 1

Пореден абсурден случай в българската здравна система. Възрастен мъж починал в болница, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние. Случаят е от Русе. Внучката на 84-годишния мъж разказа за NOVA, че дядо ѝ е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това случайно в неделя.

"Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада". С тези думи внучката на покойния Михаил - Емилия Гатева, започва разказа за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо ѝ вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

"В "Канев център" в Русе го приеха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че му няма чехлите, ходил бос до тоалетна, без без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам", разказва Емилия.

Тъй като заради пандемията, свижданията в болниците са забранени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието на техния близък.

"Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да приемат други хора", заяви Емилия.

Майката на Емилия, освен за баща си, трябвало да се грижи и за съпруга си, който бил настанен в същата болница. През цялото време жената не спирала да търси информация за баща си. И така до неделя -29 октомври, когато чува шокиращата вест.

"За първи път някой лекар ѝ вдига телефона и ѝ казва: "Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни". Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата", разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се.

От университетска болница "Канев" казаха, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за състоянието им.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маргинал

    53 6 Отговор
    Организация Нулева Хаос и Простотия. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Коментиран от #20, #33

  • 2 Бройка

    48 5 Отговор
    Престилките са заети да приемат бройка, все пак се плаща на бройка. Оцеляването им си е тяхна грижа.
  • 3 Мед сестра

    20 13 Отговор
    За тея пари толкова!!!

    Коментиран от #18, #34

  • 4 Истината

    31 4 Отговор
    БГ-класика! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
  • 5 Българка

    39 4 Отговор
    За хаоса ( организацията) в болниците отговарят първо главният лечител Борисов, здравният смешник Ангелов, след това директорът на заведението и чак след това конкретните извършители на престъпното деяние. Дано не изгърми само поредната санитарка или пазач в болницата!

    Коментиран от #17, #21

  • 6 кочина

    32 2 Отговор
    мизерия от всякъде, не вярвам да сме част от ЕС
  • 7 beast

    29 2 Отговор
    Трябва си лична саморазправа вече !
  • 8 Реалност

    28 3 Отговор
    Жалката реалност ,здравната каса прибира едни пари харчи за разни пътеки принуждаваща болните да си плащат за повечето неща и манипулации ,лекари и сестри изнемогват с едни заплати от около 1000 за лекар и минимални за санитарки и сестри ,болните висят по коридорите ,набързо прехвърлени от някое отделение завити от кръста нагоре ,а надолу полу облечни и боси и накрая излизат едни министърчета преди годи и обясняват че едни пренасочени милиарди от здравната каса няма да се отразят на здравеопазването ,ако е останало такова,Бог да ги прости починалите и лека им пръст на невинните жертви на скапаната и опорочена поредна система в държавата ни.

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Менгеле

    28 3 Отговор
    Това не са доктори, а убийци и вендетата ще започне в най-скоро време, защото и без това на България не и трябват "доктори", които да убиват хората, и особено пенсионерите по заповед на Борисов, като за всяко убийство получават пари заделени от правителството за целта!

    Коментиран от #13

  • 11 Стратег

    23 3 Отговор
    В стравнение с българските здравни учреждения за платено хуманно умъртвяване на хора наречени "болници", германските концлагери са били недотам добри хотели с една звезда!
  • 12 Бай Знай

    31 0 Отговор
    Старите лекари са уморени и износени. Младите са пълни игноренти зомбирани от Али Експрес, фейсбук и по*ррр*н*о сайтове. Всичко е вятър и мъгла!
    Време е да разчитате само на бабините илачи и на селския поп.
  • 13 Гьоринг

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Менгеле":

    Менгеле, тези "доктори" просто са т*ъ*п*и по рождение......... Сегашните 30-35 годишни израснаха с шоуто на Слави, чипс, маргарин и шоколади с хидрогенирани мазнини и хапчета...мноооого антибиотици и хранителни добавки. Мозъците им са на боза. какво очаквате от тях?
  • 14 Патето яки

    16 1 Отговор
    Преди десет дни лежах с ковид в градската болница, пълна мизерия, всичко е зазнебитено, добре че ми вливаха разни разтвори и антибиотици. Като не можех да дишам с големи кандърми осигуриха кислород за една нощ. На петия ден ме изписаха без тест, да се лекувам в къщи.
  • 15 Бай Знай

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалност":

    Изнемогват?
    Моля?
    А парите, които изстискват от всеки пациент? Една проста санитарка с 8 клас иска по 10 лв на час , за да сменя подлогат аили памперса на болен, което си е нейно задължение по трудова характеристика. Да не говорим, че подлоги вече не мият-гнус ги е! А от 10 памперса 5 прибират и после ти ги продават на двойна цена обратно.........
  • 16 Митко

    5 21 Отговор
    Какви сте и вие. Знаете ли какво се случва в болниците? Явно не! Някакъв ад е. Хората правят всичко по силите си и изнемогват. Спасили са стотици, обаче един 84 годишен вече взел-дал като почине и скачате като селски алкохолици на бой.
    Пожелавам ви от сърце да се разболеете и да поседите няколко дни с ковид в болница, после друга песен ще запеете!

    Коментиран от #19

  • 17 Селянин БГ

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    За хаоса в българското здравеопазване сме си виновни ние!
    Лекарите, медсестрьонките и санитарите не са нито извънземни, нито богове, ама понеже Ганя е проЗд , не чете, не се интересува от тялото и здравето си, с изключение на частта с Еденьето, пиеньето, пърцаньето и редовната ( забележете-много важно: "редовната"дефекация, щото тя е израз на бонлук от еденье) и медицинските РАБОТНИЦИ му се виждат много важни.
    И плаща, плаща ГанЮ в несвяст.
    А после като се опразни кИсийката му-рАве...
    А га Идье кифтьета..не рАве!
  • 18 Ало

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мед сестра":

    За толкова акъл, толкова пари.

    Коментиран от #23

  • 19 Бай Знай

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Митко":

    Митье, от такива т*ъ*п*а*ц*и като тебе, душко сме на това дередже.
    По болниците знам кво е, щото много докторчета познавам и знам, че не са ходили на повечето лекции. А това имунология, вирусология, биохимия...малеее-ми то тва им е тера инкогнита...Вместо това си мерят ай-фоните и сутиените на медсестрьонките, които са излющили сноши.
    А на теб персонално пожелавам не КОВИД, а едно нежно сифилисче, гарнирано с як трипер и хемороидална руптура.
    Ако искаш и в Ковид отделение си ги изкарай.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Тъ пъ офсъ

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Ходи да ги лекуваш ти щом си толкова "компетентна"!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 999

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "666":

    Ааааа
    Не така с лошото де!
    Каквото пожелаеш другиму, на тебе ще се сбъдене!
  • 26 Реалист

    9 3 Отговор
    Бате Бойко намалява процента на българите за да стане българия скоро вилает на Турция.
  • 27 Рошко

    13 1 Отговор
    Ако някой реши да се самоубива да отива в болница
  • 28 За пореден път

    6 1 Отговор
    Няма лекарско съсловие, няма гражданско общество, няма пациенски организации и всичко си е ОК. Е умрял тук таме някой, но явно не е важно за никого освен за близките, но и те имат по важна работа от това да си търсят правата и да съдят държавата. С нетърпение очаквам следващата пресконференция на някой министър, които да ми обясни как страната е ОК и благодарение на направената организацията всичко не може да бъде по добре от сега, като сме задминали редица страни в подготовката за справяне с корона кризата. Бог да прости нещастниците дали живота си за разръчкването на кошера и пробуждането на този заспал народ.
  • 29 Началото на края на БГ ако

    8 1 Отговор
    Не се стреснем и не изринем крадците от БГ
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Русенец

    10 1 Отговор
    Колко хора още трябва да уморят, за да започнат да им плащат на излекуван, а не на приет пациент?
  • 32 Мда

    5 2 Отговор
    И на Тея бо.лу.и ли им давате по 1000 лв.? За да убиват хората с безхаберието си!?! Колко още народ трябва да убият тези мър..и?
  • 33 Друг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Маргинал":

    На вас все някой ви е виновен. Вгледайте се в себе си и собственото си поведение.
  • 34 бейзболна бухалка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мед сестра":

    еми тогава отивай на полето да вадиш картофи, другите хора в Бг да не взимат повече от тебе, а ?
  • 35 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    И БОЛНИЦАТА В РУСЕ Е ПОБЪРКАНА ОТ БЕЗОТГОВОРНИ КОРОНИСТИ !
  • 36 Васил

    1 1 Отговор
    С две думи Made in BG
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 доктор професор

    2 0 Отговор
    за 6 7 милиарда на година толкова бе хора ние сме търговци не разбрахте ли да търгувваш със смъртта това е играта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове