Last news in Fakti

6 Декември, 2020 07:28 22 824 77

Димо Гяуров: Дипломатическа грешка беше самото споменаване на "македонски език"

  • димо гяуров-
  • разузнаване-
  • генерал-
  • македония-
  • сащ

Бившият шеф на разузнаването не очаква политически катаклизми след изборите в САЩ

Димо Гяуров: Дипломатическа грешка беше самото споменаване на "македонски език" - 1
Снимка: БГНЕС

"Не само македонските политици, а и цялото македонско общество си мислеха, че някак ще врътнат номер и ще минат между капките. Според правилата на ЕС няма как да бъдат привнесени двустранни противоречия в Съюза. Нашата вина е, че нашето правителство срамежливо подхождаше към РС Македония и не реагираше на неспазването на Договора за добросъседство. Сетихме се чак сега да покажем зъби".

Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Офанзива о. р. ген. Димо Гяуров, бивш директор на разузнаването, цитиран от Епицентър.

"Демокрацията в РС Македония ни най-малко не е победила. РС Македония не е подготвена за нормален член на ЕС. България не трябва в никаква степен да отстъпва от позициите си, декларирани през последния месец", категоричен бе гостът. "Македонизмът започва от 30-те години на миналия век, Георги Димитров и Коминтерна продължават тази линия за обособяване на македонска нация", информира още той. "Дипломатическа грешка бе въобще да се споменава терминът „македонски език”, убеден е разузнавачът.

"Важно е да говорим за анекс, който да бъде одобрен от двете страни. Текстът трябва да съдържа гаранции за бъдещето. Ако сега пропуснем момента, отваряме възможности за по-нататъшно спекулиране и посягане на нашата история и идентичност. Дългото промиване на мозъци доведе до сегашните позиции на РС Македония и на цялото македонско общество", изрази позицията си ген. Гяуров.

"Трябват допълнителни гаранции, че ще се изпълнява Договорът за добросъседство. Смесената историческа комисия не е заседавала повече от година, а и решенията, които е взимала са незначителни. Ако се отстъпи от позицията сега, персонална отговорност ще поемат премиерът Бойко Борисов и Екатерина Захариева. Ако някой има аспирации към македонската земя, то това не е България, идеята за Велика Албания въобще не е замирала", предупреди още той. "РС Македония е важна и за европейците, и за САЩ. Не вярвам, че някой ще предприеме кой знае какъв натиск спрямо България относно позицията ни спрямо нашата съседка", допълни генералът.

"В САЩ има много демократични лостове, които гарантират плавното предаване на властта и националния им суверенитет. Ще има промяна във външната политика на САЩ с Байдън. Натискът срещу енергийните проекти ще бъде засилен – Северен поток и Балкански поток, САЩ биха искали да бъдат спрени", коментира о. р. ген. Димо Гяуров ситуацията в САЩ след президентските избори.

"Не очаквам политически катаклизми през 2021 година в световен план. Можем да видим отпускане на напрежението около Иран", сподели мнението си гостът за развитието на световната политика през следващата година. "COVID-19 промени цялата геополитика, вирусът свали и Тръмп от власт, убеден съм, че той би останал президент, ако не беше здравната криза. Очаквам и недоволството в Русия да се засили, защото ситуацията с коронавируса там е много тежка. Но не толкова, че властта на Путин да се разклати", заключи ген. Димо Гяуров.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 74 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    66 68 Отговор
    Господин разузнаващ доволен ли си от 50 лева който ти дава бащицата????? Нали си пенцонер с 1200 лева пенция.
  • 2 сигурно

    62 55 Отговор
    И тоз като другите е страшна мас-тия !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Марадона

    117 8 Отговор
    ИМАХМЕ ЗЛАТНАТА ВЪЗМОЖНОСТ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2г КОГАТО ГЪРЦИЯ ГИ СПЪВАШЕ ЗА ИМЕТО, МОЖЕШЕ ДА НЕ СЕ КАЗВА ДАЖЕ И МАКЕДОНИЯ АМИ НЯКАКВО БЪЛГАРСКО ИМЕ . . . НИЕ БЯХМЕ ДОБРИЯТ СЪСЕД,БРАТ, КОЙТО ЩЕШЕ ДА ГИ ВКАРА В ЕС . . . МОЖЕХМЕ ДА ПОСТИГНЕМ ПРИЗНАНИЕ ЗА ОБЩА ИСТОРИЯ, ЕЗИК, КУЛТУРА, ПРИОБЩЯВАНЕ . . . НО НЯМАМЕ ПОЛИТИЦИ И ДИПОМАЦИЯ ОТ ТАКЪВ РАНГ . . . ЩОМ БАТЕ И ЦЕЦО СА ЕДИНСТВЕНИТЕ АКТИВНИ ПОЛИТИЦИ У НАС . . .ДРУГИТЕ СА НА ХАРТИЯ . . . НЕ СЕ ЗАЛЪГВАЙТЕ, У НАС НЯМА АКТИВНИ ПОЛИТИЦИ, ВОЛЕН СИДЕРОВ НЕ Е АКТИВЕН ПОЛИТИК, ТОЙ Е АКТИВЕН ФИЛОСОВ, БСП САМО СИ ГЛЕДАТ МИЛИОННИТЕ БИЗНЕСИ . . .
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    117 8 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ краде наша култура наша история
    дори се изгавриха с удавилите се наши сънародници в

    ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

    Коментиран от #23

  • 6 Съгласен

    104 6 Отговор
    Естествено , че беше грешка , когато Гърция се хващаше за точките , запетайките , името областта , и много други фактори , в отношенията си с Македония и показа , че няма да и цепи басма , както трябва да постъпва сериозна държава , нашите гледаха в захлас , както се гледа на природно явление. Едно дете , колкото повече го чишкаш , то толкова повече се напикава.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Bai nudals

    52 3 Отговор
    Да не трябва дискусия за нещо,което не съществува.
  • 12 БАЙ Х@Й

    39 5 Отговор
    Първото нещо което бих сторил е ДА СМЕНЯ ТАЗИ ФАМИЛИЯ от всичките си лични документи !

    Коментиран от #14, #66

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кобрата

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й":

    Направо е унизителна. Но той, за пари, може дори да ги обърне.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Димчо Гяуров

    53 8 Отговор
    - един от претендентит -в конкуренция с Бойка Борисов - за званието за званието "най-млад член на БКП" . Приет за член на Партията още като ученик и секретар на УК на ДКМС. Днес - отявлен натовец , пребоядисан в унисон с веянията в политиката. Обявен за генерал в нарушение на всички устави и принципи на българската армия /подобно на Б.Борисов/ - за заслуги към съпругата на тогавашния президент П.Стоянов./Какви са заслугите -...?/ Мнение от Димчо? - Не, благодаря!
  • 17 Язък

    33 10 Отговор
    че изчетох бръщолевиците му ! Какъв език и стил , каква мисъл само на някой , винаги минавал между капките , какъвто израз използва самия другарИН , опитвойки се да говори за политика !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мимч

    35 3 Отговор
    Наистина нашите политици,ако бяха далновидни,трябваше заедно с гърците да се намесят и да бяха разрешени тези въпроси с макетата,а не чак сега,когато ножа е опрял до кокала....
  • 20 Пенсионерка

    49 2 Отговор
    Кандидатурата на РСМ за ЕС трябва да се отложи за минимум 3 години, докато "новоизлюпената" им държавца докаже дела, а не само с празни обещания и фалшиви твърдения, че е със съвременен европейски манталитет. А манталитетът им ще се промени след две поколения!!! Македонците от Скопие забравиха, кой им възстанови градчето Скопие с труд у пари след голямото земетресение през шейсетте години.
  • 21 Пенсионерка

    42 4 Отговор
    Със струпаните си кичозни паметници доказват "историческото си величие"
  • 22 Майнич

    41 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ванчо":

    Че къде е стъпил кракот ви???
    Ще стъпиш ако имаш български пяспорт. Ае оди да учиш албанск чи щи трябва много скоро.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван Михайлов

    50 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ванчо":

    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.

    Коментиран от #61

  • 26 Матроса

    34 1 Отговор
    Сърбите си мислят,че няма тях да отхапят,тепърва и тях ке тепат...
  • 27 БЮРМ/FYROM

    53 2 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава". Кресливи и злобни, сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 28 Kolko kioravoto

    45 3 Отговор
    Според мен, ножът може и да е,, опраял до кокала", но по-важното е, че ги спряхме!Наистина жизненоважно е да не се огъват нашите политици в момента! Вето, Вето, Вето, докато не си научат урока! Тези, така наречените,, наши братя", ако сега не ги спрем, ще стават все по-нагли! Че те утре ще поискат да им се признае и малцинство, а после и политически проект... Нататък става още едно ДПС! Никакво отстъпване!
  • 29 Въпросче

    45 2 Отговор
    БРАТЯТА СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ ДА СИ ЗАДАДАТ ВЪПРОСА ЗАЩО НЕ ГОВОРЯТ НА ГРЪЦКИ ???

    Коментиран от #40

  • 30 О хо хо

    44 3 Отговор
    Еееее, по тяхната логика ще излезе, че БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ МАКЕДОНИЯ!!!! О ХО ХО!!! БДЕТЕ, ЗА ДА НЕ ПЛАЧАТ ДЕЦАТА НИ!!
  • 31 Бай Ганьо

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ванчо":

    Виж са две думи не можеш да напишеш.Пък земя, нация и език имаш и мозък нямаш
  • 32 Уеищ

    24 2 Отговор
    След като 74 години са им промиване мозъците, трябват още поне 100 години докато разберат какви са. Дотогава никаква милост- вън от Европа
  • 33 Глупак

    6 5 Отговор
    Ти доволен ли си от глупостите които пишеш, много правилно е посочил проблемите господина, вие Гербаджиите сте прости ,нали така се изразява нашият мин.председател,израза не важи за тези които не го подкрепят,ти вие сте прости гласувате за мен, подкрепяте ме, аз също съм прост,затова се запасявам с кинти.
  • 34 po-znaesht

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ванчо":

    Смешник....Като напишеш "язик"и "език",според тебе има ли разлика между "македонската" и българската дума???И,я ми кажи/вие казвате "речи"/,откога ви е азбуката-преди 1946 г.имали ли сте азбука,буквар и "македонска"читанка;или сте ползвали българската азбука и думи??

    Коментиран от #36, #72

  • 35 Козяк

    15 3 Отговор
    А бе ясно е,че ги разбира работите д-ря Гяуров.Готов е за посланик,КОГАТО ВЗЕМЕМ ВЛАСТТА.Ми той от редник стана генерал,та сега един посланик ли няма да стане?
  • 36 po-znaesht

    15 4 Отговор

    До коментар #34 от "po-znaesht":

    Даа,Димо се издигна с помощта на задните си части-като ватмана Евгени Минчев!!Някой знае ли как тази особа стана 'генерал"на 32 год ??КАКВИ МУ БЯХА ЗАСЛУГИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ И КЪДЕ БЕШЕ ПРЕДИ ДА "ВЛЕЗЕ"В РАЗУЗНАВАНЕТО?МИСЛЯ,ЧЕ НЯКОЙ Е "ВЛИЗАЛ" В НЕГО...
  • 37 Ачо

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ванчо":

    Македонецо, с баба и дядо Българи,,язико,,никога не е бил ваш .Промивали са мозъка ти откак си се родил ,но не са ти вързали ръцете и затова се поразрови да намериш и прочетеш истината за т.н македонска нация.Такава няма и затова братята ви сърби са измислили вица за изкъпания македонец,дето става чест българин без мръсната вода.В случая ,,мръсната вода,,е точно титовата политика ,която ви изцапа .
  • 38 Провинциалист

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Димо Гяуров бе шеф по времето на Костов. А тогава Доган бе в изгнание. Така, че лъжеш. Ама от тебе толкова.

    Коментиран от #68

  • 39 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    Прав е че ,,...вирусът свали Тръмп от власт,,,.Което още веднъж подсказва че НЕ Е НОРМАЛЕН вирус!!!!!!!
  • 40 Те си имат отговор, че

    3 16 Отговор

    До коментар #29 от "Въпросче":

    БГговорим на македонски, понеже братята Кирил и Методий са македонци и Путин го потвърди, че азбуката идва от македонските земи

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ърнест

    4 0 Отговор
    Само да не поддадем пред началниците.
  • 43 АЛО РАДЕЕЕВ

    11 5 Отговор
    ДИМО ГЯУРОВ - МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ И КРАДЕЦ -- АМА ГОЛЯМ КРАДЕЦ ! А СЪЩО ТАКА И ПРЕДАТЕЛ !
  • 44 Ха ха

    18 3 Отговор
    Великият разузнавач! Всички боклуци от кохортата на Иван Костов са велики. Ей така, от редник - генерал. Добре, че не го произведоха в чин хирург!

    Коментиран от #60

  • 45 Много неща

    6 2 Отговор

    До коментар #40 от "Те си имат отговор, че":

    си обълкал - например територия и държава. "Македонски земи" не е "македонска дъргжава" - това - първо; второ - Путин не говори на международно ниво /вероятно - и на вътрешно!/ - без консултация със специалисти - ако поразчетеш казаното от него, ще видиш повече от първосигналната си реакция... и т.н.

    Коментиран от #57

  • 46 факт

    3 1 Отговор
    това нашето как се нарича, само генерали!?
  • 47 Стоян Трушков

    5 17 Отговор
    Защо България се кара със Северна Македония?
    Сегашните жители на Северна Македония болшинството са родени след Втората световна война и са израстнали със самосъзнанието, че са македонци и че говорят на македонски език, което е било признато в самото начало на обособяването им не само и най-вече от СФРЮ, но и от България!! Реалистично ли е да очакваме, че настоящите жители на Северна Македония ще се съгласят да не се наричат „македонци“, а само „граждани на Северна Македония“, да не се нарича техния език „македонски“, а само „официален език на Северна Македония“??!!!!
    Това е все едно ако в бъдеще време бъдат намерени исторически доказателства, че ние не сме били българи, а примерно „джагатайци“, кой от нас би се съгласил да се нарича джагатаец или какъвто и да било друг по произход, освен единствено и само БЪЛГАРИН!!!
    И какво от това, че считат нашия цар Самуил и за техен цар и нашия национален герой Гоце Делчев за техен национален герой? Какво ни пречи ние да си ги признаваме за наши и те да си ги признават за техни? Да не би с това тези наши исторически личности да стават по-малко наши?! Признаването от двете страни за национален герой Г.Делчев и за собствен цар Самуил, без взаимно да си оспорваме това признание, това би означавало, че и двете страни се съгласяваме, че сме имали в определен период обща история!? А кой е тоя период и двете страни знаем много добре!! Тоя период не е след създаването на 29 ноември 1945 г. Федеративна Народна Репуб

    Коментиран от #49, #53, #73

  • 48 КГБ

    12 0 Отговор
    Дреме му на Димо за глупостите дето ги пишете тук.Да знаете каква къща си спретна ,заедно с брата на Президент Стоянов? Ами вижте я,на сто метра от Парк хотел Москва,кв. Изток,София.Ако сте много любознателни,питайте как купиха общинския терен за това.

    Коментиран от #69

  • 49 Бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стоян Трушков":

    Виж какво пич: не пиши дълго.Няма значение дали пишеш от сърце или си трол.Никой не стига до края.

    Коментиран от #70

  • 50 Пази боже, сляпо да прогледа!

    7 8 Отговор
    Неповторим е левът балкански, недостижим, гениален даже ! В мерака си да консолидира нацията той "ревна гороломно " и българите в Пиринския край станаха македонци. След това извади кълъчка и танкове и ,о чудо, мюсюлманин в страната се превърнаха в турци и пумаци, а пустите му си.ани станаха ромляни. И какво величие излъчва той днес, изправен на задни, па предни лапи, гърми и трещи срущу Скопие, та аха да рухне паметника на македонския Александър. Какъв сеир, какъв тиферич ! Европа сега нази гледа. А от макетата ни дума ни вопъл ни стон. Сякаш ни казуват; кат ми ривеш, Пенке ле, кой ли та слуша.
  • 51 Tarnovetz

    6 1 Отговор
    Ако зависи от мен ще има референдум за Сърбия да влезе в ЕС.
    А знае ли някой какво става с почивната станция на Ќамчия?????
  • 52 мисия Лондон

    5 0 Отговор
    Жалко,че не го включиха в този филм.
  • 53 Tarnovetz

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Стоян Трушков":

    Аз бях първи свидетел на Балкарска свадба на която имаше чуваши и други стари Българи с тях сме били едно преди 1500 години.
  • 54 Кой68

    1 1 Отговор
    Има логика....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Шопо

    7 0 Отговор
    От сержант тоя стана директно генерал !!!
  • 57 Говори със замисъл, какво да чета,

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Много неща":

    То се чува ясно, и първиосигналната и всяка друга реакция казва едно и също...."азбуката ни е от македонските земи"-путин, колкото е прав, толкова да е жив, от комунистите сме на тоя ред като държава

    Коментиран от #59

  • 58 Johnny11111

    6 0 Отговор
    На никого Македония не му е скъпа, ако е истински българин. Това е така още от Куберовите българи! А Самуил им го оставям с цялото си доверие на безумеца, който загроби България!
  • 59 И какво нещо

    0 6 Отговор

    До коментар #57 от "Говори със замисъл, какво да чета,":

    е това "македонска зема"? Хайде да погледнем картите на териториите от ОНОВА време /ича такава наука - историческа картография/ - какво виждаш, какво е наименованието та ТЕРИТОРИИТЕ, за които става дума? НЕКА СМЕ НАЯСНО - днес СИТУАЦИЯТА /ПОЛИТИЧЕСКА, ДЪРЖАВНА/ Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА - независимо дали това ни харесва или не. По-добре е да се замислим ЗАЩО самоопределящите се за северномакедонци са отнасят негативно към днешна България и позитивно - към Сърбия и Гърция. Имам достатъчно основания да смятам, че за това са виновни днешните ни политици, които не намериха приемливия тон по отношение на младата държава и продължават с обидното "покровителстване" към тях...

    Коментиран от #62, #63, #64, #74, #75

  • 60 А ти

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ха ха":

    знаеш ли кого са произвели и в чин "хирург"? Почти съм сигурен, че има и такива...
  • 61 И ОНЕЗИ

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Иван Михайлов":

    от "Орландовци" -мургавине, де - са България? Да, бе...
  • 62 Ооо, ти наистина не разбираш,

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "И какво нещо":

    Тук не става дума за териториална принадлежност, македонски земи, тогава в пределите на България, а за държавно устройство и политика на изграждане на просветни школи-Преславска, Охридска, ...
  • 63 От македонските земи са я

    10 1 Отговор

    До коментар #59 от "И какво нещо":

    Изкопали азбуката като полезно изкопаемо, подтекста "македонски" земи е ясен, размахване на пръст на България, азбуката я има в резултат на политиката на управление на български царе, и покръстването също, Русия ги получава наготово, Путин да не ни срича пропаганда от листа, който са му написали
  • 64 Няма какво да се замислям,

    12 1 Отговор

    До коментар #59 от "И какво нещо":

    Негативни са им учебниците антибългарски, и не смеят да гъкнат, преди е играла тоягата, а сега рестрикции от властта на просръбските комунисти, а колко обичат Сърбия и гърция, няма нужда, няма да се женят, българските политици са виновни, че им дадоха танкове, да ползват пристанища, а те заведоха дело за македонско малцинство в БГ, а българско в макарония няма, тях са ги писали Македонци, всичко започна да става отвратително та чак противно

    Коментиран от #65

  • 65 Чук и Гек

    8 0 Отговор

    До коментар #64 от "Няма какво да се замислям,":

    .... и искат преговорите да започнат с искане на репарации от България за окупацията през ВСВ! Такива репарации са били предвидени след войната, като България трябвало да им се разплати, като им даде Благоевградско! Но, нещата в един момент утихнали! Очаквай още изненади!
  • 66 готвачка

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й":

    а що не смениш и фамилията на Николай Гяуров бе...Ники, честит имен ден...ако си жив де...;-)

    Коментиран от #67

  • 67 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "готвачка":

    Изпял си е арията...2004

    ;-(
  • 68 Коко

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Провинциалист":

    еми ето ти отговор на въпроса КОЙ го направи от редник генерал...

    ;-)
  • 69 готвачка

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "КГБ":

    e, нема нужда...
  • 70 готвачка

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бай Шиле":

    ааа, не си... прав...;-)

    аз например исках да стигна до края, но се ядосах, че прекъсна по средата или някъде към края...отде да знам колко...време ще отнеме...за колко го е планувал...обяснението де...;-)
  • 71 гневен

    4 0 Отговор
    с какво тоя неграмотник е заслужил 1200 лева пенсия на него и 300 са му много
  • 72 Ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "po-znaesht":

    Речи вместо кажи се употребява и в Шоплука.Така,че това не е маке израз.
  • 73 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стоян Трушков":

    Много се обясняваш нещо.Гузен ли си?
  • 74 Стига бе

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "И какво нещо":

    Отнасят се негативно , не защото не сме един народ, не защото сме се отнасяли ,както ти се изразяваш, покровителствено , а защото в тъпите им кратуни им набиват тъпата история, че те са били тука основното население още от времето на Елада /Древна Гърция /, а ние българите сме едни диви татари , които дошли и ги поробили ...чист политически , англосаксонски инженеринг...и нищо повече. Същата версия имат т.нар. "украинци", те били истинските руснаци, ама на днешните руснаци били татари , които дошли и ги поробили и им откраданли езика и културата - едно към едно , с македонската тъпотия. Където мине англосаксонската дипломация и не получи военен токат в зъбите все едно и също - Индия разделена на Индия и Пакистан / по индийци от пакистанците няма /и във вражда , Китай разделен на Китай и Тайван / сега наречен Република Китай / и във вражда един с друг , гледам мъчат се и Беларус да вкарат във вражда с Русия, но така ще е , докато има продажна политическа власт алчна за долари .
    А проблемът се решава доста просто , трябва само Македония да признае ,че в исторически план произхожда от българската нация от която българска нация , по ред причини - геополитически, исторически и военни , се е отделила и самоопределила нова македонска нация, която няма нищо общо с древногръцкото племе ,наречено македонци, и която също така е имала обща история с България до 1945г., в която година по причина на политическо прекрояване на картата е дадена , като република в ...
  • 75 продължение

    5 1 Отговор

    До коментар #59 от "И какво нещо":

    ... в състава на СФРЮ , от която са се отделили и получили независимост в 1990г. и от този момент започва новата македонска история.
    Само че, на колективния Запад и основно на САЩ не му трябва това , затова ще контролират поставянето на власт в Скопие на политици с антибългарска ориентация , защото на тях им трябва тлеещ конфликт , който автоматино да прерасне във военен хаос, когато им необходимо - било за да накажат непослушни роби, които не им вървят по свирката и не спират икономически проекти когато им кажат, било за да създада проблеми по изгражадането на търговски път и изолирането на Китай от европейския пазар , било за да принудят Русия да защитава поне част от зоната на жизненоважните си интереси , било за да не допуснат икономическо развитие на дадена страна , до степен на нейната икономическа независимост от доларовия еквивалент ...
    Просто е като лещена чорба и се учудвам, че не го виждате , освен ако не Ви плащат за да не го виждате и да пишете постове от типа написан от вас.
  • 76 Малко слонче.

    0 0 Отговор
    Малко е странно точно такива другари да дават акъл.
  • 77 тирбушон

    0 0 Отговор
    Ти си ГРЕШКА БЕ ГЕНЕРАЛ ЗА ЕДИН ДЕН и всички онези НЕДОИЗКЛАСИЛИ КОМУНЕТА ПРЕБОЯДИСАНИ В СИНьО дето изядохте с ПРОСТОТИЯТА СИ българската ДЕМОКРАЦИЯ и бъдещето на България !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове