Last news in Fakti

8 Декември, 2020 12:45 1 852 21

НСИ отчете рязко увеличение на безработните

  • национален статистически институт-
  • безработица-
  • бюро по труда-
  • пазар на труда-
  • безработни

През първата седмица на декември само в София работата си са загубили 1264 души

НСИ отчете рязко увеличение на безработните - 1
Снимка: БГНЕС

Рязко увеличение на новорегистрираните безработни отчита Националният статистически институт за първата седмица на декември - над 14 200 души. Данните са от специализираното наблюдение на пазара на труда заради COVID-19, предаде БНР.

Регистрираните в бюрата по труда от 3 февруари, когато започна това наблюдение, до 6 декември, са малко над 361 000 души. Данните сочат, че за периода 30 ноември – 6 декември постъпилите на работа чрез бюрата по труда са малко над 3400 души. За сравнение – в последната седмица на ноември (23-29 ноември) новорегистрираните безработни в цялата страна са малко над 6300, а постъпилите на работа – малко над 3720.

За първата седмица на декември най-драстичен е броят на новорегистрираните в София-столица – 1264-има, срещу само 411 души, които са устроени на работа. В редица други области на страната, след които Благоевград, Бургас, Варна, новорегистрираните безработни за първата седмица на декември са по над 1000 души.

Данните от специализираното изследване показват, че общо за периода 3 февруари – 6 декември постъпилите на работа от регистрираните в бюрата по труда са малко над 227 500 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 1 Отговор
    Глупости, я питайте Сачева или бойчето, в бг няма безработица. Ние сме тарикат народ брат мии. на 1300 милиона години.

    Коментиран от #19

  • 2 колеца

    12 0 Отговор
    Рязко ще видите от къде изгрява слънцето - тука тука сте
  • 3 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Освен от вирус имате бонус шанс да умрете от мизерия. Изберете си стълби предварително!

    Коментиран от #6

  • 4 Сачева

    11 0 Отговор
    Мутрокомуниста ше им помага !
  • 5 Че кой ходи да се регистрира

    11 1 Отговор
    Хората си мизеруват. Губене на време.
  • 6 msd2n2 3

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    А може и от студ. Като останете без работа и не можете да обслужвате кредита, който сте взели, за да закърпите някоя дупка в бюджета и се появи ЧСИ, а той ще се появи и ще ви вземе жилището, тогава и от студ, и от пек, и от дъжд може да умрете.
  • 7 Там в бюрата

    12 0 Отговор
    по труда ще се изпозаразят, хем безработни, хем болни.
  • 8 Маргинал

    3 9 Отговор
    Може Вируса да има странично действие МЪРЗЕЛ. При тези успешни мерки само това е обяснението.

    Коментиран от #15

  • 9 Охо Бохо

    15 0 Отговор
    Ай стига бе, вчера чачева се хвалеше, че безработните намаляват. Ама, то комунистите са виновни. Това е фалшива новина, целяща дискридитирането на Нарциса и мерките му.
  • 10 Аз40

    3 1 Отговор
    Това се случва и без вирусите, но щом ще се ползва за всичко така ще да е.
  • 11 Къртев 💬

    4 0 Отговор
    Не! Не е заради, вируса! Аз не мога да разбера едно - на тези малки заплати, толкова ли няма начин да се компенсират хората, които не могат да работят в тези условия! Така или иначе тези пари ще влязат в икономиката и по този начин по-малките фирми имат по-голям шанс да оцелеят.
  • 12 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    то всъщност,,вирусът,, ще е оправдание за ,,куцата,, икономика .,,,ишлеме икономика.....,,успешно,,натрапена с планът,,РАН?ЪТ?>>>>Те си го казват в ,,плана си,,
  • 13 Българка

    7 0 Отговор
    Що така нараства броят на безработните? Нали лъжливото социално петно Сачева твърди, че има много "работещи" мерки за запазване на работните места и "големи" помощи за бизнеса?
    Оставки!!!!!!!!!
  • 14 оня с коня

    3 4 Отговор
    Първо протестирахте тука срещу Първоначалните строги мерки и Блокадите за ограничаване на вируса,ГОРИХТЕ МАСКИ,възхвалявахте Мангъров щото казал че "Няма страшно" и Мерките са излишни.След това ББ вдигна блокадите и Икономиката заработи,но се увеличиха и Заразените.След това бяха наложени "Полумерки",и се раздаваха по 24лв на ден,ама били "Малко".Сега се въвежда отново "Локдаун",ама пък недоволствате че Безработицата расне.ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ИЗОБЩО ИСКАТЕ бе Дебили?!

    Коментиран от #16

  • 15 Майстора

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Маргинал":

    Напълно си прав работа бол в България, стига да му се работи на човек тия безработни дето се регистрирват сега в бюрата по труда са от мързеливите браншове дето са затворени в момента кръчми барчета заведения за хранене ресторанти и други такива нека се прекфарифицират в София спецално се търсят шивачки санитарки работници в цехове и като цяло в София няма безработица има хора на които не им се работи.....😂😁😀😃😅😅😄
  • 16 Шеф Манчев

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    И кой ги взима тия 24 лв. помощи на ден почти никой от тия дето работят в кръчми и ресторанти защото собственниците на тия заведения от "които зависи животът в България" не ги осигуряват или в най добрият случай ги осигуряват на 4 часа и сега останалите без работа сервитьорки и барманчета са пред бюрата по труда. Никой не им е виновен хващат се да работят без трудов договор щото искат зимата да са на закрито и топло и да работят работа без физически натоварвания никой не ви е виновен разберете затова ще стоите без пари по КОЛЕДА а ние от другите браншове ще си гледаме кефа по празниците.
  • 17 Забелязъл.

    2 1 Отговор
    В София безработица тая статия да не е случайно някакъв майтап, ооооо не дай Боже в София наистина да има безработица щото в останалата част на страната ще е 50/ безработни от трудоспособното население, има мързели в София това е без коментар.
  • 18 Васил

    0 0 Отговор
    Ааааааааа диктатора каза че всичко е мед имало даже успя да прочете кредитния рейтинг на България.
  • 19 ФИНЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ДАААААА БОИКО КАЗА НЯМА БЕЗРАБОТИЦА АЗ СЪМ НАИ ВЕЛИКИЯ ВОЖД НА ПЛЕМЕТО И САЧЕВАТА И ТЯ
  • 20 Иванов

    1 0 Отговор
    На тези 227500 човека им трябва по един автомат и пистолет,и напред.Нужно е да накажат тези довели ги до това състояние както му е реда.И без това са повече и от армията и полицията взети заедно.
  • 21 Урко

    1 0 Отговор
    ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! Според Сачева и Баце няма такова нещо, даже напротив!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове