Last news in Fakti

8 Декември, 2020 18:40 2 047 31

Каракачанов: Позицията ни за Македония е ясна от 30г.

  • красимир каракачанов-
  • македония-
  • българия

Искаме промяна на учебниците им по история, посочи лидерът на ВМРО

Каракачанов: Позицията ни за Македония е ясна от 30г. - 1
Снимка: БГНЕС

“Когато сме формирали програмата за управление и когато отидохме към подписване на договора от 2017 г. с РС Македония, моята позицията и на ВМРО беше много ясна. Тази позиция е от 30 г. откакто съществува независимата държава Македония”, заяви пред "Лице в лице" по бТВ министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

“30 г. не съм се уморил да повтарям, че добрите отношения не могат да са за сметка на българската идентичност. Как може да искаш промяна на позиция, според която се защитава българският национален интерес. Всеки един държавен политик трябва да защитава българския национален интерес, а не партийни пристрастия, подчерта Каракачанов. Ние бяхме първата държава, която призна Македония за независима. Оказвали сме всяческа подкрепа, включително военна, какво ли не. Ние искаме нещо просто. Нямаме против да наричат езика си както желаят. Ако ти си решил да изграждаш нова идентичност, бъди така добър да не го правиш за сметка на българската история”, отбеляза още Каракачанов.

Той подчерта, че 70 г. в Македония се насажда антибългаризъм. Защо трябва да фалшифицираш историята и всичко да е насочено към това да създаваш чувство за омраза и ненавист към българите, попита реторично Каракачанов.

„Искаме промяна на учебниците им по история”, припомни още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    16 26 Отговор
    Дебело прасе, нищо не е ясно след като натиснат тиквата.... Щ
  • 2 Путя

    9 24 Отговор
    Путин призна пред китай че Русия може да бъде унищожена от САЩ за 3 часа!!!! Хайде Русофилчета да видим сега пред Фактите ка се борите!!?

    Коментиран от #10, #11

  • 3 По принцип

    26 14 Отговор
    Шкембе Войвода ми е доста противен но го уважавам единствено заради позицията му спрямо Македония.
  • 4 Руска мизерия

    10 21 Отговор
    Руската пасивна дебилска нация не става и за сапун
  • 5 Не съм ти фен

    31 3 Отговор
    Ама на скопяните никаква аванта,македонци няма там,както казваха гърците,скопяни гинаричайте !!!
  • 6 Лавров

    5 3 Отговор
    Лавров предпочита мъшката компания в леглото
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Размисли и страсти

    14 6 Отговор
    Този защо не е в затвора доживотен затвор и конфискация на имущество на шкембе войвода, рядко противен човек нелицеприятен наглец и селски хитрец, дано събере 0.5 процента на предстоящите парламентарни избори.
  • 9 конекрадец

    7 10 Отговор
    Кражбата на история е нормално явление по нашите земи. Все едно ние не сме изпокрали половината гръцки, турски и руски имена.
  • 10 Червена армия

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Путя":

    🗣
    Борисов ще вдига сватба в Симитли.Може да те вземе за шаферка.
  • 11 Дедо ви

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Путя":

    А Америка може да бъде унищожена от Русия за 1 час. Има вече действащи подводни атомни дронове. Взривени близо до крайбрежието ще предизвикат такова цунами, че от Америка ще остане само мокро петно. И амерканците знаят това много добре.

    Коментиран от #15, #23

  • 12 Дъртият

    5 5 Отговор
    Къде са 300 милиона лева комисиона от закупуването на 8 изтребители ф16 блок 70 през месец август 2019 година платени кеш на федералната банка на САЩ. И които ще пристигнат до 5 години в граф игнатиево. Безработицата расте 360 000 безработни. 4600 починали за една седмица. С 2600 души повече от същият период на миналата година.

    Коментиран от #25

  • 13 Плажуващ

    5 6 Отговор
    Този е политически труп.
  • 14 Behemoth

    1 6 Отговор
    Група хора се прехранват (ОБИЛНО)за сметка на глупости от преди два века!
  • 15 В хлавата ти се случват чудеса

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо ви":

    А дядо коледа какво ще ти донесе?
    Щом вярваш на руска пропаганда вярваш и в дядо коледа

    Коментиран от #29

  • 16 1618

    5 9 Отговор
    Този военолюбец Каракачанов ще вкара България във война с Македония в мирно време!Успя да се докопа във властта благодарение на Борисов , който е силно зависимост всички и всичко и изцеди България с милиони левове за ненужно въоръжаване? Срещу кого ще се биете, малоумници?

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Перо

    13 4 Отговор
    Не съм фен на шкембе войвода,но по македонския въпрос е прав. Никакъв компромис с измислената нация с окрадена история,език,азбука и исторически истини. Не може никой да се меси в двустранните отношения и да прави несъответстващи,аналогични казуси,защото аз не познавам никоя държава в ЕС,да е преживяла такъв геноцид,като българите,на територията на сегашната РСМ,след 1944 г. Това е смяна на народностен произход,език,азбука,история,бит и култура,лишаване от роднински контакти в БГ,дискриминация,преследване и стотици хиляди избити и затворени хора,които не са приели новия ред! Не може със заличени надписи по църкви,манастири,исторически места,разрушени паметници и недопускане на българи в музейте да се прави нова и независима държава с македонизма и Коминтерна и да се кандидатства за ЕС,без европейско мислене. Гърците бяха прави! ВЕТО!!!
  • 18 Перо

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "1618":

    Каква “държава”,какви 5 лв. В друго времи и трябваше само 9-та танкова бригада от Горна Баня и след 6 /шест/ часа нямаше да има “държава”,нямаше да има македонизъм,нямаше да има преговори с ЕС и 75-годишен конфликт,щеше да бъде заличен!
  • 19 Нямаме ли МВнР?

    7 3 Отговор
    Позицията на Иван от ДС в кабинета не му дава право да говори на ляво и дясно от името на страната! Няма ли прокуратура, къде е т.н. мин. предс? Последния да слезне от Жипката и да излезне от нелегалност. Правоителстврн тюрлюгювеч! Гадост да козирката от самодейци!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Македонско девойче

    3 3 Отговор
    Дойде време, клякайте, от сън се събуждайте хи хи хи. Каракачанчето, жадно за власт, но неуко и просто, ами не е учило момчето де да знае кво е аеронавтика, камо ли блок 70.
  • 22 Браво на Каракачанов,

    3 4 Отговор
    И за превъоръжаването на армията, браво, ще гласувам за вас
  • 23 Хаха хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо ви":

    Еш па ти.Да не си им главния конструктор на тия дронове. Абеее...от къде ви намират все едни такива пишман експерти тука бе?
  • 24 Съвсем нужно, че

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "1618":

    Преди него нищо не правеха, сън в лятна нощ, без възможности да реагираме на нещо елементарно/мигрантска вълна/, на какво сме заприлича, да ни се дръвчета Сърбия чрез македония
  • 25 Що питаш,

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Дъртият":

    Искаш комисионната за грипенов, ли
  • 26 Фкейуеейекйдиекдшфидкдй

    8 2 Отговор
    Ако правителство се поддаде на натиска, бившата югославска република ще легитимира лъжите си ние ще трябва да сменяме учебниците по история.
  • 27 8888

    4 2 Отговор
    Ако влязат в сюза няма да има комисиони за български паспорти

    Коментиран от #28, #31

  • 28 Сергей Илиев

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "8888":

    Също никак не съм фен на Каракачанов, но както мнозина тук съм напълно съгласен с позицията по отношение на Македония. Не може да се гаврим точно с националния интерес. Действително трагедията с македонските българи е изключителна и е цинично да бъде лекомислено подигравана и охулвана.
  • 29 ЛЛЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "В хлавата ти се случват чудеса":

    Ама много си прост, по онова време дори не беше дядо Коледа а дядо Мраз, само че някой трябва да прочете ако може
  • 30 Любен Стойков

    1 0 Отговор
    Каракачанов лъже. Българската политика към Македония е ясна не от 30 години, а от 09.09.1944г., когато комунистите са инсталирани на власт в България и "българската" политика става руска, т.е сръбска, т.е. антибългарска и антимакедонска. Това е период на отблъскваща липса на външна политика и последователно национално предателство. Каквото и да си говорят руските марионетки на власт в България, те вкупом предадоха България и бутнаха съзнателно Македония в лагера на враговете ни. Някой ден те трябва да бъдат съдени и осъдени като предатели и чужди агенти. Но това няма да върне македонците към българските им корени.
  • 31 Чоко

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "8888":

    Па те що се тикат да дават пари за български паспорти!? Нали са велики, що им е да се пишат българи. Да си стоят в кочината и да се големеят!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове