Last news in Fakti

12 Декември, 2020 16:15 1 760 17

Карадайъ атакува властта заради липсата на реформи

  • дпс-
  • мустафа карадайъ

Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията, заяви той

Карадайъ атакува властта заради липсата на реформи - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС отбелязва своето безпокойство и относно развитието на управлението на страната, за кризата в здравеопазването, за състоянието в социалната сфера и на образователната система. Липсата на реформи и липсата на стимули за спасяване на бизнеса са проблеми, чието решение е вече извън възможностите на правителството. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, отчитайки се пред съпартийците си.

"Недоверието към управляващите е повсеместно и то създава чувството на несигурност и липса на перспектива. Всичко това се случва на фона на ясни индикации за нарастване на напрежението и очертаваща се дестабилизация в страната.

Основен модел за правене на политика на ГЕРБ е разделението и противопоставянето, придружени с езика на омразата, арогантността и агресията. А резултатът е ерозия на държавността, рушене на демокрацията, погазване на правата и свободите, неспазване на Конституцията и законите на страната.

Ангажирани с мисълта за утрешния ден, за отговорността пред бъдещите поколения, отчитайки действителната ситуация в страната, както и пълния провал на управляващото мнозинство, ДПС в началото на есенната сесия на Парламента очерта необходимостта спешно правителството и Президентът да подадат оставка и да започнем дебати с участието на всички системни партии и формации в страната за вземане на такива решения, които да са в подкрепа и стимулиране на бизнеса, за очертаване на националните приоритети, за приемане на мерки, които да създадат реални условия за справяне с COVID-19.

Изпълнението трябваше да се възложи на експертно правителство, което да изведе страната от кризата, да приеме бюджет, адекватен на икономическите и политическите реалности, както и да организира свободни и честни избори за нов Парламент.

Това също не се случи. Разбира се, това е факт, чиито последици ще бъдат отчетени на предстоящите избори като размерът на щетите за управляващите ще бъде право пропорционален на времето до изборите", каза той.

ДПС провежда първата по рода си онлайн отчетно-изборна конференция. Повече от 800 делегати, организирани в над 100 виртуални-точки работят в конференцията за да изберат лидер и Централен съвет с мандат от 3 години. За поста лидер е номинирaн само Карадайъ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    11 5 Отговор
    Реформи само ма шкафа с по голям
  • 2 ТаУмВзе

    16 5 Отговор
    Има реформи, как да няма? Чекмеджета за герберасти и дпс. За другите гробища или робия.
  • 3 Зер

    15 2 Отговор
    всичко друго наред , само реформите кусур Катастрофална е ситуацията !
  • 4 сила

    21 2 Отговор
    не мога да му произнеса името на тоя читак, пък друго незнам

    Коментиран от #6

  • 5 наглец

    17 3 Отговор
    Лицемерен фес, който задкулисно здраво крепи гербаджийското правителство , защото най-големите парчета от баницата са при тях.
    ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, НФСБ са организирана престъпна група ( ОПГ ), но Гешев е с тях.
  • 6 Означава

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "сила":

    черен вуйчо !
  • 7 СусБе

    12 0 Отговор
    Малко постен пилафа и баклавата без сироп остана...!!! Раята много плещи па малко работи та да има повече харашо за падишах Доган!
  • 8 Емил

    12 0 Отговор
    Тоя, па! Нали реформите започват с унищожаването на ДПС?! Идиот!
  • 9 гост

    15 0 Отговор
    ВИЕ ПЪРВО СЕ НАУЧЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ БЪЛГАРСКИ !!!!!!! Срамно е Херо Мустафа Американка за няколко години да говори Български МНОГО ПО ДОБРЕ от ВАС !!!И ЗАЩО само ВИЕ в целия Балкански полуостров се наричате (турци)???????? Всички казват че са мюсюлмани !!! Само ВИЕ сте турци ?????Тогава КАКВА Българска партия сте ??????
  • 10 szdcsz

    7 1 Отговор
    ба, ттаива у мутрътъплянсата, те че гербавите са гърбави, така е , ма баш тилиси чучелотодетша застанина пиняла, маршфкочината домуссенидомус
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    Хунта Мара е коалиционния партньор карадайъ....
  • 13 Биде

    3 0 Отговор
    Реформирайте първо себе си, после критикувайте останалите, че ДПС хич не е цвете за мерисане!
  • 14 Хаджиментов

    4 0 Отговор
    ДПС е най-вредната партия, заедно с БСП. И се чудя коя от двете е по-двулична.
  • 15 тодоров

    5 0 Отговор
    а бе примат, научи се първо да говориш разбираемо бе, неграмотник,щото когато дойдат нормални хора да управляват ще ви реформират сараите до една гола поляна, защото дпс е една организирана престъпна група с цел кражба на пари от България. долен тъпоглав примат
  • 16 djemmil

    2 0 Отговор
    за какво говорим костов бе прав за дпс
  • 17 Пуйкоед

    2 0 Отговор
    Приказки, приказки...
    Омайват си електората, защото вече 30г го използват най-безскрупулно за неимоверно обогатяване на една групичка.
    Това е най-богатата партия с най-бедния електорат.
    ДПС е партията на бившата ДС. Те заграбиха милиарди при разрушаването на България и най-много от над 400 външнотърговски дружества, от рода на Техноимпекс. Всяко едно имаше активи за милиони, имоти, някои дори цели предприятия, но нито една стотинка от всичко това не е стигнала до нас. Чрез ДПС те управляват държавата прокарвайки си нужните закони и получавайки най-апетитните хапки от бизнеса и европейските средства. Методите са им чисто ченгаджийски, което виждаме вече 30г и особено напоследък. В тясна връзка са с подобни на тях от бившето КГБ и са разпръснати като метастази във всички области на държавата. Те винаги действат подмолно, тайно и зад гърба на някой друг, за да не поемат политическата отговорност. ДС и БКП не се обичат още от соц. време. Така е и сега, но общите им интереси за прокарване на определена политика ги обединява естествено, защото крайната цел на лидерите и ръководствата и на двете партии е една и съща - "Все по-пълно задоволяване на непрекъснато растящата алчност на олигарсите, управляващи България в сянка."
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове