Last news in Fakti

30 Декември, 2020 19:31 3 003 72

Алибегов: Бизнесът гледа със страх към 2021 г.

  • коронавирус-
  • алибегов-
  • заведения

Икономическата загуба е тази, която притиска обществото много по-силно, отколкото развитието на пандемията

"Бизнесът гледа със страх към 2021 г. - тя ще бъде неясна, започваме с неработен първи месец. Искаме да отворим на 1 февруари и повече да не ни затварят."

Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

По повод предложението на Марияна Николова ресторантите в хотелите да работят и след 12 часа на Нова година, Алибегов заяви, че не разбира с какво техните заведения са по-опасни от тези в хотела.

По думите му са очаквали да се вземат по-строги мерки, щом не са им разрешили да отворят след 21 декември. Сега ресторантьорите се опасяват, че след 31 януари може да се случи същото и заведенията да не бъдат отворени.

"Защо не се затвориха нехранителните магазини и да се оставят само жизненоважните неща? Ние нямаме обяснение. Нямаме и яснота какво отварят след 31 януари", подчерта Алибегов.

Според него ще има неконтролируемо празнуване на Нова година и е възможно в средата на януари да имаме нов бум на заразени.

Алибегов посочи още, че няма как да се възползват от мярката 60/40, когато заведенията са затворени и не работят. А по думите му мярката 24 лева на ден за служителите е абсурдна.

"Целта е да се намалят случаите на разпространяване на заразата и бизнесът да започне да работи. Икономическата загуба е тази, която притиска обществото много по-силно, отколкото развитието на пандемията. В България не сме получили компенсация, нямаме яснота какви пари ще получим", коментира доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Той изтъкна, че на 31 декември и 1 януари у нас ще има 1 млн. празни легла и над 40 000 ресторанта, които няма да работят. По думите му Националният оперативен щаб принуждава населението да бъде затворено в малки и тесни помещения.

"Младите хора нямат собствен дом, живеят със своите родители. Имаме 1 млн. празни легла в хотелите и принуждаваме хората да се съберат в малки пространства. По отношение на икономиката хората са в изключително тежко състояние. Корабът потъва. Искаме ясен отговор от министъра на здравеопазването какви пари ще получат хората на Нова година - тези, които са лишени от заплащане", настоя доц. Драганов.

Според него е необходимо създаването на икономически щаб. Министрите не виждат, че младите хора имат нужда да бъдат заедно, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стойко

    45 12 Отговор
    Сънародници! Според НСИ държавните служители в страната са 420 хиляди! Според акад.Петър Иванов от БАН те са около 700 хиляди! Борисов още преди 4 години обеща реформи в Държавната ,общинска и областни администрации ,съкращение на ненужните бройки и замяна с електронно обслужване! А реално за тези години те се увеличиха със 70 хиляди. Сигурно сте чели статията "Чиновници в излишък". Президента Радев преди година каза за тях като дойде ново правителство "Всички вън". Реално необходимата бройка чиновници на държавна ясла е 120 хиляди а не 420 хиляди. Скоро Васил Божков увери че когато дойде ново управление ще вдигне първо инвалидните пенсии които са около 200 хиляди в България и ще ги направи по 600 лева. Парите ще дойдат от съкращаване на търтеите на държавна ясла. Сега една проста калкулация- съкращаване на 300 хиляди чиновници които по цял ден не вършат нищо и седят на бюрото с кафе и цигара да мине времето ги слагаме по 1000 лева са 300 милиона лв.икономия на месец ! 200 хиляди инвалиди увеличение с 300 лв.месечно са 60 милиона лв. Остават в излишък още 240 милиона лева. От тези средства се подпомагат общините за да не вдигат данъците на гражданите като данък сгради , такса смет и данъка на автомобилите ! И разбира се за подобряване на инфраструктурата.

    Коментиран от #3, #5, #18

  • 2 Ревизоро

    52 16 Отговор
    Магапаса, когато почнете да си декларирате бакшишите, тогава ще има за какво да ревете.
  • 3 Прав си

    46 13 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Буда не само не съкрати излишните търтеи на държавна ясла а и от 1 август 2020 година увеличи с 30 % заплатите на 38 дирекции държавна администрация които уж били на 1-ва линия в борбата с КОВИД-19 сред които държавни служители "Басейнова дирекция", Корабно и въздушно плаване , НАП ,РЗИ ,дирекция Социално подпомагане ,всички чиновници в здравната каса ,областните и общински администрации и т.н.пе няма да ми стигне полето да изброя всички. Отделно не премахна и техните бонуси. Така че не 300 милиона а близо половин милиард ще спести държавата ,тоест всички трудещи се от съкращаването на ненужните бройки чиновници на държавна ясла. Но разбирам Борисов защо не го прави защото са компактна група от близо половин милион сигурни гласове за ГЕРБ. Но когато вече и със заеми няма да може да ги храни ще избяга от властта и ще остави следващите да се оправят с една опоскана и фалирала държава!

    Коментиран от #68

  • 4 34567789

    53 5 Отговор
    Защо укриватенприходи и плащатемосигуровки на манимална заплата, вие сте си виновни, селски тарикати , прости, изядохте ли дървото сега?
    Като патладжаните, аз плащам осигуровки и здрани, ама вие се възползвате!!
  • 5 Оня с коня

    14 40 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    И като съкратите тези 300 000 държавни служители и чиновници къде ще отидат?!?! С тези заявки на Божков,президента и други опозиционни партии ще озверите и настървите още повече държавните служители и на идните избори ще излязат да гласуват не 90% от тях както досега а 100% и техните роднини и това са половин милион гласа за ГЕРБ.

    Коментиран от #9, #22, #29, #35, #50

  • 6 Бойко

    15 17 Отговор
    Днес удължаваме мярката 60/40 до края на март, а в следващите седмици ще гарантираме прилагането й до септември 2021 г. Продължаваме подкрепата за туризма и транспорта с мярката 80/20, а от първи януари въвеждаме помощта от 75/0 за затворените бизнеси.
  • 7 Петър

    31 5 Отговор
    Защо ресторантите в хотелите ,а другите не? Доста е тъпо това.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стойко

    49 9 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Ще отидат на свободния пазар като всички останали Български граждани! Не са длъжни работещите в частния сектор, в производството ,в търговията , в импорта и експорта да хрантутят търтеите на държавната ясла. С високи данъци и осигуровки , със солени глоби , с ниски доходи които стигат на работещите да изкарат месеца само за храна, сметките за битови разходи ( ток,отопление,вода,транспорт,телефон,интернет ,дрехи) и за друго да не им остава. Значи заради търтеите блъскат само за физическо оцеляване. Тиквунн каза преди време който е безработен и не може да си намери работа да се връща на село да става овчар(агнешкото било кът в Европа) , да се връщат на село да садят картофи и да ги продават после на стоковите тържища. Да отиват там , не сме длъжни да ги хрантутим само затова че са компактна маса гласуваща за ГЕРБ. Щели да се озлобят. Ами и ние останалите 6 млн.Българи ще се озлобим и ще излезем масово да гласуваме срещу кликата и хунтата Герб
  • 10 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Петър":

    РАБОТЯТ.
  • 11 Този господин

    28 3 Отговор
    Не го интересува нищо и никои! Нито гледа интереса на служителите си, нито другите заведения! Има си цел да стане министър на туризма! И ако стане ще е тежко и горко за всички служители и работници!
  • 12 БГ МАФИЯ В МС

    23 7 Отговор
    РАЗБОЙКО ЩЕ ВИ ОШУШКА ВСИЧКИ ОТ АРЕНДАТОРИТЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ ОЛИГАРХ. САМО БОЖКОВ ЯКО МУ СЕ ОПЪНА. ОСТАНАЛИТЕ СДАДОХА БИЗНЕСА. НА АРЕНДАТОРА В СМОЛНИЦА ДОБРИЧКО МУ ЗАПАЛИЛИ ДЖИПА ЩОТО ДАЛ ПО-ВИСОКА РЕНТА ОТ ЗАПОВЯДАНАТА/ ОТ 30 ДО 50 ЛЕВА НА ДЕКАР/ РАЗЛИКАТА ПРИБИРА РАЗБОЙКО В ЧЕКМЕДЖЕТО.
  • 13 Иван

    21 8 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Отговарям ти веднага! Края и съдбата на диктатора Борисов няма да бъдат като тези на диктаторите Саддам Хюсеин и Николае Чаушеску и жена му Елена Чаушеску! Края на сатрапа- крадец Бойко Методиев Борисов ще бъде като на друг сатрап провъзгласил се за "Царя на Африка". Това е ръководителя на Либийската революция Полковник Муамар Кадафи. Ръган с щитове отзад като див звяр и накрая намушкан до смърт и разстрелян. А Буда го чака или този край или варен в казан с гореща вода докато окапят месата му още жив.

    Коментиран от #69

  • 14 Без

    26 4 Отговор
    кръчми , ресторанти ,дискотеки , чалготеки , бордеи и т.н. никой не е умрял ! Да се преорентират засегнатити !
  • 15 Даааа

    31 7 Отговор
    И какво предлагаш, драги ми мазньо?! Държавата да ви раздава милиони още една година от пари взети назаем ли?! А след като отмине всичко нали се сещаш кой ще ги връща (заемите) и под каква форма?! Ще се повишат данъците, ДДС.... и още една камара такси и допълнителни други неща за плащане!!!
    То държавата не като Америка и да печатат яко... Спрете се! Като не можете, затваряте, преструктурирате се в нещо друго и търсите решения! Със сигурност след тази криза ще се отворят други ниши за развитие.....
  • 16 Охо Бохо

    32 3 Отговор
    А някой от нас се надяват да се изкъпеш 2021г
  • 17 123

    22 7 Отговор
    Няма бизнес вече. Постепенно ще занулят дребния и среден бизнес. Ще ни заробят и ще ни отнемат всичко. Има ли още хора да вярват че сме в демокрация? Идва новия ред на Сатанистите.
  • 18 Ахам

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Стойко":

    Един познат военен ми разказваше, как е претърпял няколко съкращения, а когато се пенсионирал, базата била с два пъти повече състав от преди съкращенията.
  • 19 Дедо Пенс

    34 3 Отговор
    Със 125 € пенсия мен кръчми не ме интересуват...
  • 20 Тулуп

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Въй, Въй - Борисов вече трепери от страх!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А бе

    26 4 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    От където са дошли !
    При такава раздута администрация - работата не върви.
    Ако един бръснар бръсне мъж за 5 минути - за колко минути ще го избръснат 5 бръснаря ?
    Вече има пример (отдавнашен) при който при съкращение на администрацията наполовина - работата върви по-добре.
    Сега е пълно с нищоправци с безусловен доход - ако ме разбираш каквоти казвам.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Винету

    9 5 Отговор
    Вие не разбирате ли,че щом не се отчитате на мен ще бъдете смачкани.....и най-бедната държава е по-силна дори от най-могъщите мафии защото има различни инструменти.... изпълнителна.... законодателна....и т.н. ВЛАСТ-и.....Аз като Ви говорех преди не слушахте....сега сърбайте.
  • 26 САШО СХЕМАТА

    7 2 Отговор
    КЪФ ТОА
  • 27 Методи

    14 9 Отговор
    Чета коментарите . Толкова безкрайна омраза както към Бацето вашия палач опоскал ви до шушка и ви докарал да съществувате в бедност и недоимък в 21 век и да блъскате не за живот а за съществуване само за битови разходи като отопление сега зимата,най скъпата, некачествена и канцерогенна храна в Европа,за вода,телефон,интернет ,дрехи и лекарства и транспорт! За друго не ви остава! Но много сте на опашката 9/10 от населението на тази опоскана държава! В предните редици на редицата са оня с прозвище черепа на който присвоиха за тях си с дебелия 30-годишен бизнес , онзи Сретан Йосич който плащаше на Бацето да го закриля в България когато бе гл.секретар на МВР но Холандски полицаи го екстрадираха и Бацката му заграби парите, оня мустака от Белград на който пак с дебелия му опоскаха банката и дебелия не върна близо милиард кредити към нея. Ами онези Бобокови с международния бизнес в цял свят с известните фирми "МОНБАТ" и "ПРИСТА ОЙЛ" и на който на единия брат Бацката бе хвърлил око и ходеше в дома му по заповед иначе ги заплашваше че с фамилията им е свършено. И накрая когато с дебелия и тях удариха Бобоковата Христина показа пачки и злато в шкафовете на Бацката. Ами на опашката за Бацката е и Радослав Каратанчев бащата на Сесил Каратанчева на която Бацката пускаше цинични с смс-и когато бе 14-годишна и точно когато Баща й Радо бе шеф на "Спортни имоти " -София и Бацката мислеше че след като с негови протекции бе назначен няма да писне за смс-те и похотливите ж
  • 28 Методи

    13 7 Отговор
    Бацката мислеше че след като с негови протекции бе назначен няма да писне за смс-те и похотливите желания на Бацката към малолетно дете , не непълнолетно. Радо с дъщеря си избягаха от България докато Бацката е премиер но и те са на опашката. Не смятаме десетките хиляди фирмички които Бацката опропасти с кражбите и алчността си. И аз съм на опашката но едва ли ще се вредя от тези които изброих...
  • 29 Факт

    18 8 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Администрация се съкращава, веднага след встъпване на нова власт след избори !

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Така е

    11 7 Отговор

    До коментар #29 от "Факт":

    Както каза президента за тях -"След новите избори всички вън" ...Веднага след изборите съкращаване както точно си написал и след като вече нямат келепир на секундата напускат потъналия кораб ГЕРБ
  • 32 пешо

    13 5 Отговор
    тия боклуци , са били винаги в сивия сектор .

    Коментиран от #34

  • 33 Факт

    9 11 Отговор
    Туризмът и общественото хранене са основен отрасъл в страната изхранващ стотици хиляди хора. Наред и с търговските центрове не остана почти никакъв поминък в България. Да има вирус и е страшен, но гладът е по-страшен от всичко! П.П. И не ме интересува коя страна в ЕС какви мерки взима и какво затваря.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Hoho Boho

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Ето ти едно решение:
    Когато бъдат съкратени тези 300000 служители,
    ще продължим да им плащаме, както досега.

    Като финансово решение няма загуби
    - нали и сега им плащаме, а полза от тях няма.

    А ще се появи и един страничен положителен ефект
    - някои от тях ще си намерят ново поприще, занятие, занимание или бизнес
    и ще бъдат по-полезни, както за себе си, така и за обществото.
  • 36 гост

    9 10 Отговор
    Стийко , ти бъркаш администрация с хората ,който взимат заплати от държавата .Военни ,полицай ,учители и други са на държавна софра,а АДМИНИСТРАЦИЯТА е 92098 човека, .Стойко много обичаш да манипулираш фактите или просто не можеш да четеш с разбиране .

    Коментиран от #40

  • 37 Behemoth

    13 6 Отговор
    Тръгваш по една улица и през десет метра някаква дупка миришеща на манджа или кафене събиращо отпадъците на селото...мерси ,няма нужда ...таман ще останат само най добрите....
  • 38 Гост

    8 14 Отговор
    Няма основание за страх, ГЕРБ са на власт, страшно щеше да е ако Бсп бяха на власт.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Петко

    10 6 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Недей лъга! Напишете в Гугъл -Държавни служители в България академик Петър Иванов БАН...И ще ви излязат фактите. Академика с точно това се занимава в Българската академия на науките...на 6 милиона население 700 хиляди чиновници

    Коментиран от #44, #48

  • 41 Тодор Живков, бе велик човек!

    2 4 Отговор
    Първите хора, които стигнаха от село до морето, бяхме аз и Димитър с безплатни билети по БДЖ-то от Мездра до Варна. По пътя спряхме на една гара, а в съседния товарен влак имаше любеници. Димитър, който бе много по-възрастен от мен, ме накара да взема една любеница. Аз слязох, взех и пак се качих на влака. Изядохме я веднага и така не спахме после цяла нощ. На сутринта се окъпахме с черните си гащета по-далече от плажа. Така ние стигнахме до морето и когато разказвах на село колко е голямо и краят му се не вижда, никой не ми вярваше.

    Второто пътуване бе до Несебър, където жена ми Радка беше отишла на курорт. Облечен в черния костюм, я чаках на прелеза, изпотен, подстриган като Ким Чен Ир.
    Третото пътуване бе до хотел „Кубан“ в Слънчев бряг, където жена ми бе ангажирала едно легло, но там спеше и момчето ми, а аз – в колата за по-евтино. През нощта се събудих от трясък по автомобила, двама бабаити ми изтръгнаха огледалото и избягаха. Можеха и да ме бият, но всичко мина благополучно.
    След това всяка година ходехме в манастира „Свети Георги“ в Поморие, където игумен беше дядо Пахомий, летувахме безплатно.
  • 42 Последния Софиянец

    7 6 Отговор
    Едър мъж, як като бик и надарен. С Алибегов бяхме ортаци навремето, държахме едно заведение двамата, бяхме повече от приятели.

    Коментиран от #46

  • 43 Киро Брейка

    2 4 Отговор
    Демокрацията е монетарна доктатура но сега ще стане и военна ,ще ни забранят да се движим нормално дори и във България
  • 44 ИСТИНАТА

    7 6 Отговор

    До коментар #40 от "Петко":

    Погледнах в Гугъл. Академика от БАН е написал фактите с точност ! България е в първата тройка в света по - смъртност ,корупция ,кражби и бедност,отрицателен прираст и на първо място в света по брой държавни служители на глава от населението 440 хиляди човека а в Нидерландия с идентично население са ...22 хиляди
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀

    13 0 Отговор

    До коментар #42 от "Последния Софиянец":

    И като го държахте това заведение с Алибегата навремето я се похвали на каква заплата осигурявахте персонала си и какви данъци плащахте на държавата?

    Коментиран от #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Петко":

    Каквото и да напиша ,вие явно не можете да четете с разбиране, четете НСИ, а не някой си от БАН . Пример ; докторът в ЦС затвора е държавен служител, но не е администрация ,схващаш ли ,мед. сестри също?
  • 49 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    13 4 Отговор
    Алибегов: -Бизнесът гледа със страх към 2021 ????????????? Какъв е тоя вашият бизнес бе господин Алибегов ами преквалифицирайте се работа има и в другите сектори тия които наистина движат държавата стига с тия кръчмарските истории можем и без вас.
  • 50 Стрелата

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Оня с коня":

    Ми така е катър ко. Ги мислиш терминал 2 как 2 милиона българи се оправят по света тия хрантутници 300000 за 1 една опразнена държава.
  • 51 Последния Софиянец

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Кръчмарските плъхове са най- дебели🐀":

    Тук става въпрос за приятелство, а не за персонал. С Алибегов бяхме повече от ортаци и приятели, обичахме се мъжката.
  • 52 Ива

    7 1 Отговор
    Алибегов: Какво става бе играч нещо не е по твоя план??? А не мажи не мажи
  • 53 Gost

    7 0 Отговор
    Алигберов, говори само за кръчмарите, чийто представител си! Нямаш нищо общо с реалния бизнес! Гледай си сервитьорите и барманите и не си подавай главата там, дето въобще не си сънувал! Джоркай си парцуцата и си трай!
  • 54 Тапата

    11 1 Отговор
    Ако кръчмарите са останали без работа да отидат да работят в ковид-отделенията на болниците и без това, клиентите им са вече там.
  • 55 123456

    7 1 Отговор
    СТИГА ПЛАКА БЕ....КАТО ОЩИПАНА МОМА ЗА Х...
  • 56 НАГЛЕЦ

    12 3 Отговор
    ДА СИ СТАНАЛ ДОКТОР БЕ ПАРАЗИТ , СЕГА ЩЕШЕ ДА ИМАШ БАЯ РАБОТА ! ИЛИ ПЪК СТАНИ САНИТАР В ПИРОГОВ - 3000 ЛЕВА ЗАПЛАТА ДАВАТ ! АМА ТИ СИ ИЗБРАЛ ДА КРАДЕШ !

    Коментиран от #58

  • 57 Да еааа алчните боклуци!

    7 1 Отговор
    АЛИ БАБА, ИЗЧЕЗНИ! АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА МАНГЪРИШ, ЩЕ ТЕ РАЗНЕСА, ЧЕ СЕ ЗАРАЗИХ ОТ КОВИД -19 В ТВОЕ ЗАВЕДЕНИЕ
  • 58 Hoho Boho

    2 8 Отговор

    До коментар #56 от "НАГЛЕЦ":

    Пожелавам ти повече в кръчма да не стъпиш,
    щом мислиш, че тези хора са крадци!

    Коментиран от #61, #66

  • 59 Заведенията не ми липсват

    10 1 Отговор
    Къде бе този Конан Варварина като ни продаваха бутилка минерална вода за десет лева по черноморието та сега реве?
  • 60 Кои бизнес че не ми е ясно

    5 0 Отговор
    Та вие сте едни грабители и нищо друго ето ви една статия по повод кръчмите и за това какво мислят мутрите съдържатели ............С какви надценки се работи
    Част от собствениците на клубове, казват, че срокът, в който възвръщат направените инвестиции в този бизнес, е между една и три години. Работи се с надценки между 300 и 500%. Нивата на рентабилност пък се движат между 15 и 20% в успешните месеци. "За да функционира секторът правилно, е нужно надценките да минат 800%, както е в развитите европейски държави. В близките 5 години трябва в нощен клуб да няма бира на цена под 5 лв. и уиски - под 8 лв. за среден клас артикули", казва Мартин Михайлов, който стои зад Строежа и Terminal 1. "Всички разбират от звук, като уж компетентно, но пък без особени аргументи заключават, че звукът е гаден, искат охранителите да са внушителни, но и внимателни, да има гардероб, климатизация и т.н. И всичко това да мине през бира от 3.50 лв.", допълва той........Ръстът на чуждестранните туристи обаче не предизвиква вълнение сред заведенията, попадащи в т.нар. група на рremium сегмента, като PM и Bedroom например. Тяхната концепция се различава от тази на останалите, като те залагат основно на българска клиентела, работят с резервации и с познати.

    "Аз съм благодарен, че работим с редовни клиенти. Те стоят на едни и същи места и маси. Сменяли са ги само, докато са си избрали най-хубавата", казва Кръстьо Енчев, управител на PM. Масите за партито в събота са резервирани още в
  • 61 Друг Наглец

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "Hoho Boho":

    Е хееее ами то щом неможем да ходим вече по кръчмите значи е дошъл краят на света ХА ХА ХА ХА ХА . Много много сте жалки бе господа кръчмари.

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 И двете имена

    5 0 Отговор
    На този брадясал изпедалчен п0р са изключително български!
  • 65 Кои бизнес че не ми е ясно

    3 0 Отговор
    Това изправя "Его" пред омагьосания кръг на българските градове. За да останат някъде, хората искат да има повече места, на които да прекарват свободното си време. За да има такива обаче, трябва да има повече хора.

    Клубът например търси клиенти от близките области - Казанлък, Хасково, Сливен, Ямбол, Димитровград и пр. "От Пловдив до Бургас ние нямаме конкуренция, затова ще се стараем да покрием периметъра", заявява собственикът. Но Василев не отрича - демографията си остава най-сериозното препятствие пред развитие на бизнеса му. "Идеалният ни клиент е завършил образование, интелигентен, работещ, с прилична заплата, несемеен и млад човек - като цялата му заплата е за нас", шегува се той. После се поправя - "добре де, 70%".
  • 66 По хубава кръчма от дома нема

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Hoho Boho":

    Купувам си от кауфланда ядене пиене дома си пускам от тубата каква музика ми е на душа и ето ти кръчма
  • 67 Hoho Boho

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Друг Наглец":

    Не изопчавай написаното от мене.
    Ти може да ходиш по кръчмите.
    Разрешавам ти.
  • 68 А излишните какви да станат?

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Прав си":

    Ресторантьори и сервитьори ли? Или всеки да отвори магазин и да продава китайски или турски стоки. Дайте идея какви да станат работещите в администрацията. Строители ли? Какви?Или метачи по улиците? Ами какво ще работят тогава "братята"? Естествено, че се поддържа изкуствено висока заетост в съвременните общества. Няма как всеки да работи на полето и да оре нивата си като едно време. Или трябва да скочи безработицата двойно, за да са щастливи някои от вас. Има ли достатъчно производствени предприятия където биха могли да работят тези хора дори ако имаха подходяща квалификация и умения?Явно трябва да се мисли за съкращаване на работната седмица...
  • 69 На теб лично какво ти е направил?

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Някой твой роднина ли е убил? То бива простотия, ама не се спряхте... И ако предположим, че "мечтата" ти се сбъдне ти изведнъж по-умен, по-образован, по-красив или по-богат ще станеш?С какво ще се промени твоята съдба? Почти сигурно е, че 80%от либийците си предпочитат живота отпреди смъртта на Кадафи, а не днешния. А след "арабската пролет" избуя като плевел ИДИЛ и стана факт масовата миграция към Европа. Така че по-кротко...
  • 70 Киро Брейка

    3 0 Отговор
    Ей алиберов, на две магарета сламата неможеш да разделиш, разбойник такъв.
  • 71 ПАРАЗИТИН

    1 0 Отговор
    ЩОМ ТЕ Е СТРАХ САМОУБИЙ СЕ БЕ КРАДЕЦ !
  • 72 КИРО БРЕЙКА 2

    1 0 Отговор
    АЛИБЕГООВ Я КАЖИ С КАКВО ТИ ДОПРИНАСЯШ ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЩЕСТВОТО , ДЕМЕК КАКВО СИ ДАЛ ....ПЪК ПОСЛЕ ИСКАЙ , ИНАЧЕ БОЙКО МОЖЕ , ДА ТИ ДАДЕ , НО НЕ ОТ НЕГОВИТЕ А ОТ НАШИТЕ ОБЩИ ПАРИ ЩОТО И ТОЙ КАТО ТЕБЕ Е ПАРАЗИТ ! НАРОДА НИКОГА НЕ БИ ТИ ДАЛ НИЩО !