Last news in Fakti

5 Януари, 2021 17:18 3 589 24

Христо Казанджиев: Пълна диверсификация у нас!? Фалшива новина, заявена от Борисов

  • христо казанджиев-
  • балкански поток-
  • турски поток-
  • газопреносна мрежа

Премиерът Борисов не би могъл да присъства на официалното откриване на газопровода, защото се поставя в позицията на човек, направил всичко възможно да реализира геополитическите интереси на Русия в Югоизточна Европа, срещу интересите на България, коментира енергийният експерт, член на партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България"

Христо Казанджиев: Пълна диверсификация у нас!? Фалшива новина, заявена от Борисов - 1

Действията на България по отношение на „Балкански поток“ и по-скоро„Турски поток“ през България, реално се явяват южният газов коридор на Русия. Премиерът Борисов не би могъл да присъства на официалното откриване на газопровода, защото се поставя в позицията на човек, направил всичко възможно да реализира геополитическите интереси на Русия в Югоизточна Европа, срещу интересите на България. Това каза енергийният експерт и член на Изпълнителния съвет на "Републиканци за България" Христо Казанджиев, координатор на секторна политика "Енергетика" в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и ТV1.

Казанджиев заяви, че България доставя газ на Сърбия, а не доставя газ на българските потребители в Северозападна България, които от 10 години пледират да бъдат газоснабдени, за да може този регион да тръгне нагоре, да се развие бизнесът и да създадат условия за по-добро бъдеще на децата и хората там.

По думите му многократно са отправяни запитвания към Министерство на енергетиката ще бъдат ли газоснабдени от този газопровод тези общини в Северозападна България, но отговорът определя като гробовно мълчание.

„Газопроводът действа като автономна система от Турция до сръбската граница. Практически няма абсолютно никаква връзка с националната газопреносна мрежа. Към настоящия момент картите на Булгаргаз демонстрират пред света, че България има две независими системи – транзитна и национална газопреносна система“, заяви експертът.

Казанджиев припомни, че „Балкански поток“ беше лансиран като изграждане и разширение на националната газопреносна система, а не като транзитен газопровод, каквато е фактическата реалност и истина.

„За срам на Борисов, политиката която води до този момент облагодетелства единствено и само геополитическите цели на Русия, но не и на България“, категоричен е енергийният експерт.

„Да не забравяме онези 800 млн., които си иска Путин, но по-любопитният въпрос е как са усвоени от България, за да се дължат на Русия“, припомни той.

Христо Казанджиев подчерта, че „Балкански поток“ беше изграден на цена значително по-висока от тази, която би била, ако се бяха провели справедливи търгове и се беше реализирал проектът в съотетствие с обичайните и добри европейски практики.

По 1500 лв. на пенсионер биха могли да бъдат дадени с тези 3 млрд. лв., които държавата изтегли като заем, за да построи руския „Турски поток“. Тези пари бяха дадени за проект, който изцяло е от интерес на чужда страна. По-страшното е, че България ще генерира предимно разходи, свързани с този газопровод, а не обещаните високи приходи от него. Тази инвестиция трябва да се върне и то така, че да започне да генерира приходи, което е изключително спорно дали някога ще се случи“, скептичен е Казанджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    21 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Фалшива новина, заявена от Борисов ко? А , не ! Тва не мой да е !
  • 2 Колко

    30 3 Отговор
    ли е репетирал в джипа , доде запомни думата ?!
  • 3 Жоро

    21 10 Отговор
    Тая мъжка патерица пък кой ще подпира на изборите.
  • 4 дддд

    43 11 Отговор
    тоз пък дебил казанджиев, питай менторите ти от въд океана защо не позволиха на любимия ти вожд, до преди година две, да се построи южен поток и да не бъде само транзитен а и включен към националната мрежа, а защо не поръзсъждаваш върху това мекере долнол Същите боклуци соросоидни сте с Цв Цв /той всъщност защо не е в затвора/ че даже и ще ги мите сигурен съм.
  • 5 Дрън дрън

    20 12 Отговор
    Веско Дрямката поканил Казанчето,и тоя му обяснява че Тиквата води русофилска политика,смешки..Айде с лопатите при пиперо!
  • 6 сигурно

    25 2 Отговор
    Единственото място където боко ще е полезен , и държавата ще се оправи е само затвора !
  • 7 Тоя па

    24 8 Отговор
    Защо не кажеш че през Украйна и старите търби в България още се пренася газ? Абе вия за 200 Е соросните и майките си ще продадете. Как няма диверсификация? Кев ти руска, кев ти азърбейджанска а скоро и не екологична втечнена американска газ от Гърция. Ама я кажи какви са цените на входовете? Това ни интересува?
  • 8 истина е

    19 0 Отговор
    Ама има ли още нормален човек който вярва на тиквата ! Такъв мушингер в севта не се е раждал !
  • 9 Неврозата

    10 0 Отговор
    Споко бе, кат почне гаста тук таме без да знаят руснаците ще сложим кранчета. Хаха. И Златев почва с кофа да продава.Без пари. Ние сме царе. Браво Тиква. Бива те за кражби
  • 10 ТОЯ

    6 9 Отговор
    ПЪК ОТКЪДЕ ИЗПЪЛЗЯ?
  • 11 само че

    7 1 Отговор
    газта на входа на Бг е Турска! по договорите Турция купува газа на вход цялото количиство дори и по ТАНАП!!!
  • 12 Полегнала Тудора

    13 8 Отговор
    Тоя заедно с оня "цветаното" с апартаментите, отдавна полегнаха " след едни американски закуски" на чичо Сам! Сега ронят сълзи за чужди интереси! А иначе русноците сами си признаха - Газпром загуби монопола си в България! Не похортува нищо за " евтиния амерички маришки" ток, или каква ще е цената на американския газ! Тея съвсем ачика го удариха - само остава като едни други изроди дето искаха да станем н-та република, да станем н-ти щат на новия батюшка! Та честито освен рублевци, ето ви и доларовци, та да има равновесие!!! Ще доживеем ли еволюцията от безгръбначни до гръбначни политици! Май взора наш надежда не види!
  • 13 Зиги

    11 6 Отговор
    Продължавайте да наричате Борисов ...тиква и прост . Ама те простите държат най-дълго власта ...справка - Тодор Живков .
  • 14 СССРБарета

    4 7 Отговор
    На американския мафиот Цветанов ЕКСРЕРТА?!...........БЛЯКСССС ЩЕ СЕ ИЗДРАИФАМ!
  • 15 СССРБарета

    5 6 Отговор
    Путин ба м.....та на комисионните на Байдън през корупционната схема в Украйна!
  • 16 Джули

    6 2 Отговор
    Специалитетът на Борисов - фалшиви новини.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А бе

    5 8 Отговор
    Чичо Казанджиев,излез вече от казана,че алкохолните пари ти размътиха мозъка..
  • 19 ГОСТ 1

    6 8 Отговор
    На този пишман експерт май са му натиснали копчето от ул. Козяк и затова продължава да плещи глупости. Не съм и очаквал друго от него, но това за 1500-те лв. на пенсионер направо ме разсмя. Откога тоя никаквец се е загрижил за българските пенсионери, като го знаем какъв егоист и дребнав сметкаджия е.
  • 20 Хайде сега

    4 7 Отговор
    пък... А бе ти, Казанджиев, защо беше против Южен поток, от който щяхме да спечелим и да печелим от транзитни такси и да имаме достатъчно възможности и за намаляване на цени на газа, и за газифициране практически на цяла България,а? Или греша? Въобще мантрата "руски интереси" се използва винаги, когато обслужваме американски интереси - а за българските не остава нищо...
  • 21 Борко

    2 0 Отговор
    Поредния прах в очите на хората!
  • 22 Чихи

    9 0 Отговор
    Каквото и да кажа.... факт е, че ни управляват идиоти, дупелизци, предатели... Нямат сметка народа да е добре.... Защо? Не знам!?
  • 23 Бай Шиле

    2 7 Отговор
    Казанджиев,ти пък от къде се взе? Така и така си дошъл,обади ни каква е цената на американския газ.За един приятел питам.
  • 24 Stoma

    7 1 Отговор
    “ По-страшното е, че България ще генерира предимно разходи, свързани с този газопровод, а не обещаните високи приходи от него. Тази инвестиция трябва да се върне и то така, че да започне да генерира приходи, което е изключително спорно дали някога ще се случи“
    Интересно, тук от значение е личната облага, а не общият интерес....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове