Last news in Fakti

21 Януари, 2021 19:35 17 974 43

Михаил Крутихин: Няма никакъв азерски газ в Балкански поток (ВИДЕО)

  • балкански поток-
  • азерски газ-
  • михаил крутихин-
  • асен генов-
  • контракоментар с асен генов

''Това е лъжа. И аз мисля, че Европейската комисия ще разберат тази лъжа и ще възникнат проблеми'', каза руският газов и енергиен експерт

Михаил Крутихин: Няма никакъв азерски газ в Балкански поток (ВИДЕО) - 1
Асен Генов вляво, Михаил Крутикин вдясно, кадър: ''Контракоментар с Асен Генов''

''Ако от Гърция тръгне този втечнен природен газ, който в нормално състояние да стигне до България, това ще бъде диверсификация. Но засега ние не виждаме това да се случва''. Това заяви в интернет предаването ''Контракоментар с Асен Генов'' руският газов и енергиен експерт Михаил Крутихин. Той отговори на въпрос на водещия Асен Генов дали България е реализирала диверсификация в газовите си доставки.

''Прокарани са две тръби. Те са готови, предадени са за експлоатация, в техническо състояние, през Черно море. Минават през Тракия. Едната е за доставки на газ за турски компании, които постоянно търгуват с Газпром. Те се опитват да получат отстъпки, защото в Турция сега има толкова много газ, че могат да минат и без руски газ. Независимо, че през миналата година за използвали 50 млрд куб. м. газ, в т.ч. и руски, те много силно разработват терминалите за прием на втечнен газ. Те получиха нови обеми от Азербайджан. Пренасят този газ по ТАП и ТАНАП до Южна Италия. Турците се чувстват прекрасно и могат да диктуват цените. Могат да поставят условия на Газпром. Сега втората тръба. За нея още през декември 2014 г. Путин каза, че ще я прокараме до границата на Евросъюза, а от този хъб страните от Европа ще могат да получават колкото си искат някакъв газ…

Добре. Те го изградиха. На границата на Евросъюза сега е България. Тя организира приема на руски газ. Първо построиха реверсивен кран и обърнаха обратно няколко тръби от т.нар. Балканско направление през Украйна, Румъния и България към Турция, направиха обръщане. Вътре в България прокараха, вече завършиха строежа през цяла България на това, което в България се казва Балкански поток. Изкараха го на границата със Сърбия и буквално преди две седмици беше тържественото откриване и сега вече в Сърбия може да влиза руски газ. Българските власти, доколкото ми е известно, обявиха, че това не е част от Турски поток, че европейските регулатори не трябва да се притесняват, че това е монопол на Газпром, тъй като този маршрут ще насочва към Европа не само газ на Газпром, но и азерски газ, който вече е договорен от България. Второ, това е газ, който ще идва от Гърция, където се строи втори терминал за втечнен газ и България изглежда се кани да участва в компанията, която го строи в Александруполис.

Но, ако се вгледаме в този Балкански поток през България, ще видим, че има вход, има и изход. И на входа, и изхода на този маршрут, всички мощности са изцяло ангажирани за Газпром. Никакъв азербайджански газ няма там. Доколкото знам, обявиха, че ще има задръжки в доставката на азербайджанския газ. През тази година мисля, че са планирали 740 млн куб. м. да получат газ от Азербайджан, но всъщност няма никакъв азербайджански газ. Това е лъжа. И аз мисля, че Европейската комисия ще разберат тази лъжа и ще възникнат проблеми. Не знам как ще се развие тази конфликтна ситуация, но регулаторите на Евросъюза изисквания към това направление на Турски поток ще имат'', коментира детайлно експертът по газови и енергийни въпроси.

В разговора между Асен Генов и Михаил Крутихин стана дума и за Северен поток 2, но за него Ви предлагаме да изгледате видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ва х ам муу

    92 11 Отговор
    тез хора ни зеха за мезе.. 3.5 млрд лева от който 50% краднати.. брей и пандемията и вируса му де е

    Коментиран от #27

  • 2 истина е

    102 14 Отговор
    Боко го лъжотят както си искат !! Тон не зне за какво е на чело на държавата !

    Коментиран от #3, #4, #37

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 барабус

    66 7 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Или он лАже кат сиган.
  • 5 Има

    37 6 Отговор
    балони !

    Коментиран от #39

  • 6 БОКО НЕ Е НАЧЕЛО НА

    66 14 Отговор
    ДЪРЖАВАТА. . В БЪЛГАРИЯ СЕ БОРИЧКАТ ГЕРБ С БСП. .КОЕТО Е ЧЕРВЕНИ СЪС СИНИ КОМУНИСТИ. ..И ЦРУ СЕ БОРИЧКА С КГБ! !!ХОРАТА ПОЛУДЯВАТ БАВНО НО СИГУРНО. .

    Коментиран от #11, #43

  • 7 Джони

    29 96 Отговор
    Тоя издухан руснак с вид на пропаднал пияница може да брътвежи до сутринта. Кой и кога е споменавал в едно изречение Балкански поток и Азерски газ? Азерския газ сега го получаваме през TANAP, TAP и връзката с Гърция през Кулата, по който тръбопровод преди Гърция получаваше природен газ от Русия.

    Коментиран от #9, #26

  • 8 Абе ще разберете ли?!

    66 48 Отговор
    Тръбата прави парата,а не втечненият газ.Втечненият е По Скъп.Тръбите са в РУСИЯ,никой друг няма тръби,само втечнено!Турция няма проблем с газ,Европа има.Тя е огромен газов сифон.Щатите увяхват пред СП-2,Европа пък увяхва пред техният втечнен,Кент Флош Роял за Русия,айде наздравичка..

    Коментиран от #40

  • 9 Behemoth

    43 41 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Получаваме ние в бутилки от кола кола...азерския газ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Другия с коня

    23 21 Отговор

    До коментар #6 от "БОКО НЕ Е НАЧЕЛО НА":

    Точно това е проблема,че хората Полудяват сигурно,но Бавно.....

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА

    28 10 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    И ОБРАЗОВАНИЕТО НА БЪЛГАРИНА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ. ....ТАЗИ ЗАВИСТ ОМРАЗА ЛОШОТИЯ. .НЕ ЗНАМ ТУРСКО САМОСЪЗНАНИЕ ЛИ Е. .РУСКО ЛИ Е. .ИЛИ СЪС ЗАПАДНО ВЛИЯНИЕ. БЪЛГАРИНА ПУШИ ПИЕ ПРЕЯЖДА И НИКОГА НЕ Е ДОВОЛЕН. ..ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ПИЕНЕТО В БЪЛГАРИЯ. .
  • 14 томка бикова

    23 6 Отговор
    ТОЗИ пъже, ШЕФА каза, че се диферсифецирахме.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    37 28 Отговор
    Много лесно ще се разбере,ако руснаците спрат...Крана.....

    Коментиран от #20, #24

  • 16 Демек

    54 22 Отговор
    Построихме газопровод на Газпром за наша сметка.
  • 17 Магелан

    53 8 Отговор
    Рано или малко по късно ще излезе истината за предателството на крадливата 10гд.полетика на Управляваща гебаджийска шайка.
  • 18 Чики-Рики

    45 10 Отговор
    Доказан Празнодумец е Бойко Методиев Борисов!Той отлично знае , че азерския газ тук никога няма да потече,но типично в стила си на доказан лъжец и мошеник изрече тая пълна глупост пред всички камери, които го снимаха,(не че бяха много)!

    Коментиран от #29, #32

  • 19 !!!?

    43 33 Отговор
    Факта че всеки ден руски "експерти" изпадат в истерия по газовата диверсификация на България значи Кремъл не е на кеф. Явно с идването на новата Матрьошка на Кремъл в руското посолство в София хибридната война и пропаганда ще стигнат неописуеми размери до изборите, а ако червената русофилска Мафия ги загуби, делириума може да добие размерите на Тръмповята агония !!!?

    Коментиран от #25

  • 20 !!!?

    37 25 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма да спрат крана руснаците, защото ще им лъснат лъжите, а ще умрат от глад !!!?

    Коментиран от #22

  • 21 Явно

    20 21 Отговор
    На Асен Генов руският език не му е силата! Човекът, реснакът говори едно, а Генов ?
  • 22 Дълбоко виждащ

    32 30 Отговор

    До коментар #20 от "!!!?":

    Все пак...Ако спрат крана.....с глада ще се справят,но какво прави Евросъюза....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    27 8 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Спирането на газа ли?
    Т`вa e cтaр нoмeр нa "брaтушкитe", oщe oт 80 гoдини нa ХХ вeк, нo кoмунягитe нe му дaвaхa тoгaвa глacнocт. Cпирaхa ни гaзa нa 1 Януaри c aргумeнтa, чe трябвa нoв дoгoвoр зa нoвaтa гoдинa ...Тoгaвa пoлзвaхмe десетина дни гaз oт Чирeнcкoтo гaзoхрaнилищe дoкaтo тeчeшe пaзaрлъкa в Мocквa...
  • 25 заключение

    23 24 Отговор

    До коментар #19 от "!!!?":

    Точо обратното , щом соросите са хванали Генов да квичи към луната , значи на неговите шефове хич , ама хич не им е комфортно.
  • 26 ДАААА

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "Джони":

    Получаваше Азерски газ по Руска тръба?Алкохола не прощава.
  • 27 Батко

    16 23 Отговор

    До коментар #1 от "Ва х ам муу":

    Всякя страна си има около 10 процента предатели, ние трябва да ги ангажираме да работят за нас. Това са думи на един от ранните шефове но ЦРУ. В случая един български и един руски предатели изпълняват поръчка на американците.
  • 28 Антисорко

    13 34 Отговор
    Американците искат да ни продават три пъти по-скъп газ подобно на тока от американските ТЕЦ. Боко обаче, поне този път защитава българския интерес за разлика от крадливите костовисти и сороси.

    Коментиран от #30

  • 29 Батко

    20 26 Отговор

    До коментар #18 от "Чики-Рики":

    Ако азерския газ е по евтин от руския, ще потече. Но след като е зва пъти по скъп, за какво ни е диверсификацията?

    Коментиран от #42

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Уйке

    15 2 Отговор
    Има-нема важното е Боко да се изхвърли като жаба в гьол, но скоро гьола ще пресъхне и той ще се разпльока на сухо!
  • 32 Пея

    2 10 Отговор

    До коментар #18 от "Чики-Рики":

    Има вече
    Ще идва от Комотини.
  • 33 мунчо

    12 3 Отговор
    ЧЕ ТО БЕШЕ ЯСНО ,ЧЕ НЯМЯ АЗЕРСКИ ГАЗ.ТОВА СИ Е ИЗМИШЛЬОТИНА НА Б.Б.ЗА ДА ЗАМАЖЕ ОЧИТЕ НА ХОРАТА.
  • 34 АЛО РАДЕЕЕВ

    11 3 Отговор
    ИМА АЗЕРСКИ ГАЗ ВЪВ САМОЛЕТИТЕ ДЕТО ЛЪЖЕЦА И ГЛАВЕН КРАДЕЦ НА РЕПУБЛИКАТА ,,КУПИ" , С АЗЕРСКИ ГАЗ ЩЕ РАБОТИ И АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА НА ГАЗ В БЕЛЕНЕ КОЯТО УГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК ОКОНЧАТЕЛНО СЪСИПА ЗАЕДНО СЪС СТАНИШЕФ - ДРУГИЯ ГЛАВЕН ПРЕСТЪПНИК !
  • 35 МУТРО ДОЛНАА

    10 5 Отговор
    КАК НЕ ГО Е СРАМ ТОЯ ПРОСТАК ДА НИ ЛЪЖЕ ЧЕ ИМАМЕ АЗЕРСКИ ГАЗ - ЗНАЧИ ТОЙ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ЧЕ ГАЗА Е ОТ РУСИЯ НО ЛЪЖЕ , ТОЯ ИЗРОД Е ЗА ЗАТВОРА НЕМЕДЛЕННО !
  • 36 ъъъъъ

    2 4 Отговор
    глупости . азерски идва през гърция. а 10 процента от балкански са ангажирани от швейцарска фирма.
  • 37 пуТкиняка

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    ами, не го лъготят, той е в схемата и не пропуска да си клъвне комисионното отвсекъде.
  • 38 любител

    3 2 Отговор
    още една лъжа на боко тиквата лъсна. няма ли малко срам да се скрие в миша дупка и да не се покаже повече.при всички други случаи в софийски централен затвор.
  • 39 Ейджей

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Има":

    Ей вие от факти как се не спрете бе с тази пропаганда да очерняте Баце и да говорите само измишльотини и да давате думата само на олигофрени който още вярват че земята е плоска и че няма ковид че няма газ че не се строй газопровод че това което виждаме по телевизията е илюзия и не е вярно само незнам кой ви спонсорира че да съществуват такива сайтове за фалшиви новини а пък народа прост та нема накаде и ви вярва и цъка с уста и вика малееей

    Коментиран от #41

  • 40 Сирил

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ще разберете ли?!":

    Тоя неразбираем каламбур дето си го сторил.....сам ли го измисли или жена ти ти помагаше ?
  • 41 Супер

    1 3 Отговор

    До коментар #39 от "Ейджей":

    Това е истината
  • 42 pyccИБРИК

    23 0 Отговор

    До коментар #29 от "Батко":

    Глей ся, иБатко, кат лъжете, баре малко се постарайте да сте близо до истината. Прогнозната цена на газа (на Булгаргаз) за януари беше 29.70 лв/1,000 м3, преди да стане ясно, че азерската SOCAR ще може от 01.01 да пусне своя, по-евтин с цели 7€. Затуй сега газта е 26.93 лв, а с добавката на азерския ще се смъкне на 25.86 лв. Що толкова малко, ще попиташ - ми щото, скъпи ми хастари ушанкови, от SOCAR можем да купим само толкова, колкото ни разреши скъпия на сърцата ви Газпром – към 3% от капацитета. Не дават сеструшките ви да си внесем евтин газ, и така ще е чак до 2022. И още - има едни хиени от групичката на саша дончэв, Винтэрхаус и едни русскоговорящие "швэйцарци", които изпапкват като комисионни повечето от горните 7€, и за теб, мили ми иБатко, и за всички нас остава аванта от само към 1,5 €. Може да си отвориш сам сайтовете на Булгаргаз и на SOCAR, наплюнчи химическото моливче и си препиши тея цифрички в тефтерчето, дето ти го подариха от РКИЦ за 7 ноември. После седни да мислиш що си беден, гол и бос. Ако успееш да измислиш (не вервам, ама за 3 март може и да се случи чудо), помоли др. мутрофановна да ви дигне надника от 17 копейки за пост на барем 34. Аре успех, сеструшки!
  • 43 Бойко член на БКП и президент

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "БОКО НЕ Е НАЧЕЛО НА":

    Хитреца си е издействал от Москва и Вашингтон със съдействието на Ердоган и Меркел президентският под в България,пълна диверсификация на политически слугинаж.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове