Last news in Fakti

9 Януари, 2021 12:55 12 781 49

Енергиен експерт: Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим (ВИДЕО)

  • васко начев-
  • бойко борисов-
  • диверсификация-
  • азерски газ

Енергийният експерт Васко Начев заяви още, че нямаме нито една сделка, сключена през хъб „Балкан“

Енергиен експерт: Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим (ВИДЕО) - 1
Васко Начев, кадър: ''ЕвроДикоФ''

''Купуваме газ от Азербайджан, но няма какво да го правим. 90% от консумацията в България трябва да идва от „Газпром“. Това обясни в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия Евроком енергийният експерт Васко Начев. Той бе гост в предаването в края на миналата година.

Според него, ако тръбата бъде запълнена само с 50%, а не с 80-90% руски газ, не излиза сметката с таксите за пренос.

„Известни количества ще бъдат внесени. Булгаргаз ще търси къде да го продаде“, уточни той.

„През 2009 година президентът Първанов обяви, че започваме внос от Турция. Едва преди една година успяха да вкараме от Турция“, добави Начев.

„Компресорните станции няма да попаднат под санкциите на САЩ. Американските компании трябва да подпишат началото на експлоатацията. Парите за станциите са прибрани“, допълни експертът.

Той заяви още, че нямаме нито една сделка, сключена през хъб „Балкан“.

Целия разговор на Сашо Диков с Васко Начев можете да изгледате след 1:05:21 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    50 9 Отговор
    А СЕА ДЕ,ЯЗЕ КВО РАЗПРААХ.

    Коментиран от #31

  • 2 ЧЕРНИ ДНИ

    65 5 Отговор
    ЩЕ ГО ПЪЛНИМ ВЪВ БИДОНИ ------ ЗА ЧЕРНИ ДНИ 😂😂😂😂😂😂🚾🧻🧻🧻
  • 3 Бацо шкафски

    51 7 Отговор
    Да лъже, няма такова нещо
  • 4 Тиквата е престъпник

    108 18 Отговор
    Аз който съм на 61 не съм виждал по противен и без морален тип в управлението на БГ дори от времето на соца. Но българите живеещи в БГ си го заслужавате.Гледайки някой предавания за Родината освен корупция и скандали друго няма.Затвор за тоя тиквоч (щото няма смъртна присъда).

    Коментиран от #7, #13

  • 5 сигурно

    75 13 Отговор
    Боко може да сервира само кафе на Ердоган ,защото за друго не става !

    Коментиран от #15

  • 6 Ами то всичко се управлява от САЩ...

    56 17 Отговор
    Само не мога да схвана,ние хамириканци ли сме, или на хамериканците кофата за боклука?Ние имаме ли право като хамириканците да влезем в тиквеният парламент и да си вземем тикви за тиквиника и рачела,че гладни ще си умреме от глупостта си на офци....
  • 7 коментар

    18 31 Отговор

    До коментар #4 от "Тиквата е престъпник":

    И ти си го заслужил, въпреки, че не си в България , понеже даваш обобщена оценка за българите, но самият ти, не си направил нещо повече.

    Коментиран от #11, #38

  • 8 пешо

    10 5 Отговор
    така му е наредено .
  • 9 Пламен

    41 5 Отговор
    Ха, ти да видиш! А снощи в новините даваха за Вашингтон, Тиквата ръси от неговите, на Петрохан бедстват с 4см сняг, и една хлапетия от Пещеря въртя на дяда си Х5-та. Сякаш, живота тече нормално... всичко е точно.
  • 10 PFF

    36 10 Отговор
    Eми договора е подписан с „Газпром“ за 90 % Cпoрeд нeгo, aкo тръбaтa бъдe зaпълнeнa caмo c 50%, a нe c 80-90% руcки гaз, нe излизa cмeткaтa c тaкcитe зa прeнoc.
    „Извecтни кoличecтвa щe бъдaт внeceни. Булгaргaз щe търcи къдe дa гo прoдaдe“, утoчни тoй. Hе е точно така: A ще плащаме загубата ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗПЪЛНИМ КВОТАТА от 90%
  • 11 Gost

    11 10 Отговор

    До коментар #7 от "коментар":

    Ми Айде отворко, ти направи да те видим! Освен да подскачаш, друго?! Неможе с избори, не може! Ма щото е демокрация, няма друг начин! Е, има, ма не е за твоята клавиатурна глава!
  • 12 Вълко Червенков

    16 36 Отговор
    Начев е "експерт",колкото Доган по отношение на Цанков камък.Комуне,ченге,рускенефска продажна,рубладжийска подлога и лобист на Овъргаз и Газпром.Нищо от това което говори и пише не отговаря на действителноста.

    Коментиран от #36

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГОСТ 1

    15 20 Отговор
    Както винаги Диков се опитва да надмине себе си по задаване на тъпи въпроси, и както винаги успява. С такива "експерти" е много лесно.
  • 15 Съмнително е

    26 6 Отговор

    До коментар #5 от "сигурно":

    "Севда" беше ," по кафетата" , но се покри напоследък!

    Мутрата е тежкар , " кофи" да сервира, едва ли?

    За кафета има сервитьорки, като Външния министър , Захариева ,"Кате-то",
    и
    Сачева ,"Диплом- Фурията" , баш "пишман министър".

    Тези двете , са " Кафеварките", на Бойко Борисов и Хунтата?

    Да добавим и" Мъжката секретарка "на Бойко Борисов ,

    " Жениха" Нанков, той и с булка и без булка ,

    все "пет за четери" си ходи ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 оня с коня

    20 17 Отговор
    Ще поясня на ВСИЧКИ ЧЕРНОГЛЕДЦИ тука/те "Бяло" не могат да гледат,защото са Далтонисти по рождение/,че ТРЪБИТЕ СА НАШИ,БЪЛГАРСКИ и съответно под Българска Юрисдикция и Управление,а не под Руско/Съветско/.И токо:Имаме Тръби за Транзитен Руски газ към Сърбия,има и ДРУГИ Тръби към Хъба в Гърция за Азерски,Израелски,Американски и т.н. Газове всякакви.Не съм наясно как е сключен Договора за Транзитния Руски Газ и при какви условия Русия е длъжна да плаща на БГ пълният Размер на Транзитните Такси,но независимо от това БГ СПОКОЙНО може да си Купува Газ от Гръцко-БЪЛГАРСКИЯ Хъб/имаме Дялово участие в Него/ и да си пълни Газохранилищата,както и да го ползва ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ.А какво предлага "Експертът от Евроком" - да си продадем Акциите от Хъба в Гърция на Безценица и да си демонтираме тръбите от Там до БГпоради "непотребност"?Ами ето какво ще стане:ДИРЕКТНО бат Бойко обръща Джипа към Евроком,хваща го за Ухото тоя "ЕКсперт" и го води Немедлено в най-близката Лудница!За неопределен Престой.

    Коментиран от #28, #30, #35

  • 18 Рошко

    9 2 Отговор
    На умните лидери не им стига, тука нашите "експерти" не знаели какво да го правят, да им дам акъл
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Киро Брейка

    3 6 Отговор
    Защо няма референдун по тази тема

    Коментиран от #29

  • 21 мдааа

    13 4 Отговор
    При Дикооф ходят само "най-експертите" ..
  • 22 Тодор Живков, е велик човек и политик

    23 10 Отговор
    Докато Боко дириБейства така ще е

    Коментиран от #45

  • 23 Казуар

    8 2 Отговор
    Ако е вярно, че 90% от консумацията на газ в България трябва да е руска трябва ли да се спори. Или се пише без никой хал хабер да има от нещата.
  • 24 ЗАТВОР ЗА ББ

    13 11 Отговор
    В УШИТЕ НА РАЗБОЙКО ГО КОМПРЕСИРАЙТЕ.
  • 25 JEFF

    10 8 Отговор
    Защо се купува нещо , което не е неоходимо ?

    Коментиран от #41

  • 26 Мутафчийски и Балтов

    21 7 Отговор
    Статията беше свалена за няма 10 мин. при това в събота.
    Паразитите, които изискват от нас да стоим с намордници в къщи. Всяка вечер гуляят в няколко ресторанта в София и плащат сметки за хиляди левове. В същото време задължават бизнеса да стои затворен.

    Например любимия ресторант на паразитите от щаба се намира на бул. България, а другите паразити от ДАНС също не обичат да ходят далеч и всеки ден са в отсрещен ресторант на бул. Черни връх. Обаче народа да продължава да им ходи по гайдата, да блее с намордниците, да си брои стотинките, и да се готви за ваксинация, щото иначе щял яко да измре.

    Коментиран от #42

  • 27 Стрелата

    5 5 Отговор
    Икономика требе Главоци за кво ви тая газ яде ли се пие ли се ама цяла Европа хубаво ви клатят всичко ви доставят хласкаййй с най големия Главок начело.
  • 28 А бе драги

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    то и Ново село уж си е "наше, българско", ама не е под българска юрисдикция. Схващаш ли аналогията или ще трябва да ти я обяснявам?
  • 29 1333333

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Киро Брейка":

    3ащото договора е вече сключен и развалянето на договора ще доведе до съд за нашата държава и ще трябва да плащаме както за реакторите.
  • 30 Трол

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Кобилкин, разсъжденията ти пъдсказват интелект на ниво трета група от детската градина!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    7 7 Отговор
    Сега за всички русопитеци да уточним , Начев е прав , но за момента !!! Тоест тази година е последната , щото договора с Газпром изтича тази година !! Така че следващата няма такова условие за 90% руски газ , което много удобно се премълчава в тая статия , друг въпрос е защо !! По-лошия момент е , че Газпром има договор до 2029 година за ТРАНЗИТА по трансбалканския газопровод за Украйна и продължава да си плаща като поп , въпреки че вече не транзитира газ по него , щото иначе моментално ще потече газ на обратно по него !! Ама май скоро ще се намери кой да плати неустойките и да скъса и тоя договор и тогава наистина по него ще тече газ от Турция за Украйна , за ужас на русопитечетата тук !!

    Коментиран от #34

  • 33 Фен

    5 4 Отговор
    Ами логично е . Газа който идва от Азербайджан е просто едни странични количества газ които са договорени , но ако се помисли , газа от Азербайджан е добиван от различни частни компании , които не са благотворителни дружества. После има инвеститори на хиляди километри газопреносна мрежа , с нейното изграждане и поддръжка , които си очакват реализация на парите , после газа от Азербайджан 40% остават безвъзмездно на турска територия като турски газ , това също е сметка , на гръцка територия работят тръби и съоръжения които очакват също плащания , и в наша територия отклонението спира при нас като краен потребител- плащач, последна дупка на кавала. Ние дори не можем да транзитираме , или продадем на някой от този газ , с което да възстановим част от сметките . Газа договорен на територията на Азербайджан може да е евтин , но докато стигне до нас , става дявол на магаре, и при всички съседни страни газа ще е с много по ниска цена .
  • 34 Ала бала

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Ми сигурно си прав , щото от тези руски планове и тръби , американците са изпаднали в дива радост и щастие . Подкрепят и подпомагат усилено руските начинания по всякакъв възможен начин . Също държавите които участват, американците щедро им раздават финансови стимули , тупкат ги приятелски по рамото , това за да покаже правотата на твоето мнение.
  • 35 Анти комунист

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Вие господа трябва да сте на ясно, Руската газ е договорена 2,5 милиарда,при полажение че не е изразходена се плаща, азерската е 1 милиард който е излишен,щом си заявил плащаш, или преподаваш,никой няма да сключи договор, без гаранции

    Коментиран от #40

  • 36 Калбо

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    А ти на кого си подлога на американците ли на фалшивата демокрация ли дето ти взимат парите и нищо не ти дават ще има да чакаш за f-16 ти като ходиш на ресторант предварително ли си плащаш сметката да видим сега кой е подлогът а
  • 37 Панчо

    1 2 Отговор
    Намажете на филийките вместо свинска мас! Така иска БокоТ. Или подарете на изборите на потребителите! Ганьоооооооооооооо!
  • 38 Odb

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "коментар":

    Глуп@к

    Коментиран от #43

  • 39 stan40

    0 1 Отговор
    Не е истина! Вожда на толкова цехчета преряза пъпната връв, а сега няма кой да ползва газа. На пастирите не им ли трябва газ? Иконамиката цъфти, явно е много енергоикономично българското производство. Това е така, благодарение на вожда-господин Борисов
  • 40 stan4o

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Анти комунист":

    Щом се плаща, ще се консервира в буркани. Народът иска да има.
  • 41 stan4o

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "JEFF":

    Народът иска да има.
  • 42 Mutafchiiski I Padishaha

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мутафчийски и Балтов":

    Браво ,само така.Много правилно.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 stan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Тодор Живков, е велик човек и политик":

    Велик е за болните мозъци. Ако е велик, защо българите бягаха на Запад рискувайки да бъдат застреляни на граничната бразда, а западноевропейците не имигрираха в България?Защо западноевропейците почиваха лятото на Слънчака, а българите летувяхя в почивни бази и къмпинги? Престанете да издигане простащината в култ!
  • 46 Валентин

    1 0 Отговор
    Факт е това , че до сега Русия нямаше нужда да ни окупира пак за да ни диктува какво да правим.Просто можеше да ни спре кранчето(както е правила с Украйна).Дизерфикация беше решението.Бойко успя пак ! - евала.
  • 47 Валентин

    1 2 Отговор
    Факт е това , че до сега Русия нямаше нужда да ни окупира пак за да ни диктува какво да правим.Просто можеше да ни спре кранчето(както е правила с Украйна).Дизерфикация беше решението.Бойко успя пак ! - евала.
  • 48 Валентин

    1 0 Отговор
    Факт е това , че до сега Русия нямаше нужда да ни окупира пак за да ни диктува какво да правим.Просто можеше да ни спре кранчето(както е правила с Украйна).Дизерфикация беше решението.Бойко успя пак ! - евала.
  • 49 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ПОДАВАМЕ ИЗЛИШНОТО ГАЗ КЪМ БАНКЯ..ТАМ ВИНАГИ ИМА НУЖДА ОТ ЕНЕРГИЯ..СКЛАДИРАТ Я В ЧЕКМЕДЖЕТАТА..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове