19 Януари, 2021 20:12 2 935 25

Искаме 40 изборни секции в 35 града в Германия

  • германия-
  • парламентарни избори-
  • българия

Ето къде искаме да гласуваме

Искаме 40 изборни секции в 35 града в Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Българското посолство ще поиска от германското външно министерство разрешение за отварянето на 40 изборни секции в 35 града в страната, съобщи БНР.

За първи път има вероятност да се отворят толкова изборни секции за българите, живеещи на територията на федералната република.

Искането за отваряне на изборни секции е подадено днес.

В Берлин се търси разрешение за 4 секции – 3 в посолството и една в културния институт.

При положителен отговор от страна на германското външно министерство изборни секции ще има още в Хамбург, Бремен, Бремерсхафен, Магдебург, Дрезден, Лайпциг, Аполда, Ерфурт, Йена, Папенбург, Хановер, Ноймюнстер и Вилделсхаузен.

Това са секциите към консулския окръг на посолството в Берлин.

Консулският окръг на генералното консулство в Мюнхен може да отвори секции освен в Мюнхен, още в Щутгарт, Регенсбург, Нюрнберг, Аугсбург, Констанц, Карлсруе, Фрайбург, Манхайм.

И консулският окръг Франкфурт ще получи секции, освен в самия Франкфурт, също и в Дармщат, Мюнстер, Майнц, Аахен, Дортмунд, Дуисбург, Кьолн, Дюселдорф и Есен.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безродници

    12 31 Отговор
    Спрете се да вредите на страната, която сте зарязали. В друга страна ще поискат 50-100 и ще започнат да ни управляват. Не се дръжте като безродници.

    Коментиран от #2, #4, #12

  • 2 Тото

    32 6 Отговор

    До коментар #1 от "безродници":

    Благодарение на безроднициете все още е жива половин България. Същите безродници внасят два милиарда евро и са най-големия инвеститор. Или нужни са ни парите им но те не.

    Коментиран от #9, #19, #22

  • 3 Знайко

    11 1 Отговор
    А изборен регион чужбина, кога ще има?
  • 4 Толкова си глупав

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "безродници":

    Никои не е зарязал България там се искарват повече пари просто работят там в България заплатата е малка не стига за нищо и пенсията също явно си малак или си неграмотен и глупав там се образоват и се връщат в България те са единствените които могат да оправят бг а на теб явно не ти достига мозък да разбереш срам си за бг

    Коментиран от #10, #20

  • 5 правилно

    8 15 Отговор
    Българските турци в германия ще определят кой ще ни управлява.

    Коментиран от #16

  • 6 А в Испания

    4 1 Отговор
    Ще има ли възможност да се направи това има 122.813 българи ако не и повече
  • 7 Pepo

    3 2 Отговор
    Добре е ще гласуваме. Правете урните. Имаме маски.
  • 8 Pepo

    8 2 Отговор
    Оправете Държавата и да се прибираме
  • 9 съдията Дред

    6 13 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Тебе ако те храни майка ти , като бърше посрани задници , аз се храня от труда си. Плащам осигуровки , за да има за пенсия за баба ти. Плащам данъци , за да има за нечии чекмеджета, и да могат децата ти да ходят на училище. Като плащат данъци в Германия, истинска наглост е да искат да определят живота в България.

    Коментиран от #13, #15

  • 10 БАЙ Х@Й‼

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Толкова си глупав":

    Извинявай, че се намесвам , но какво ще кажеш за напусналите България преди 1990г и техните деца които семейно от ТРИДЕСЕТ години живеят НЕ в България и нямат намерение да се върнат тук ??????
  • 11 БАЙ Х@Й‼

    6 2 Отговор
    Трябва да се разграничат , учащи, работещи временно и трайно уседнали в чужбина !
  • 12 Нали си продаде земята?Останала от....

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "безродници":

    Дядо ти и близките!Сигурно си купил БМВ на двадесет години за да се перчиш пред плейметките и чалгаподметките...Това можете най добре ,,родолюбците" останали да обслужват Тиквун ТорбаланоФ....

    Коментиран от #21

  • 13 От такива,, съдии "сме на дъното...

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "съдията Дред":

    Задръстеняци които си мислят ,че от техните данъци се прави нещо в тази територия.Парите от Чужбина са това което храни България...Сега ако спре кранчето и ще настане паника.Няма пари нито за готованците на държавна софра,нито за пенсия,нито за нищо.А заемите са вече космически...
  • 14 Перо

    1 2 Отговор
    И какво,комисиите ще са държавни чиновници от посолствата,назначени от режима. По-добре да не се гласува в чужбина при тези условия!
  • 15 Тото

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "съдията Дред":

    Елементарното възпитание изисква обръщение на вие. За протокола майка ми е престанала да ме храни преди повече от 40 години. И най вероятно с моите данъци е осигурено образованието ви , каквото и да е то. Българите зад граница плащат данъци в страните в които работят по принуда. Ако бяха останали в България вероятно безработицата щеше да надвишава 50% а заплатите вероятно два пъти по-ниски от настоящите. И да имат пълно право да променят живота в България за да могат в един хубав ден да се завърнат.
  • 16 Тото

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "правилно":

    Българските турци в Германия са точно толкова българи като нас. И най-вероятно ще гласуват за промяна. Голяма част от протестиращите бяха такива.
  • 17 Сск

    1 2 Отговор
    На герберите не им се иска, но по Конституция трябва да осигурят право на всеки да гласува. Затова са се разпенили троловете тука.
  • 18 законът

    3 2 Отговор
    Живеете в Германия, дръжте се като германци и спазвайте законите каквито са, без глезотии и мрънкане. Успешно гласуване!
  • 19 потихо

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    Когато съм извън страната много внимавам да не се рабере, че съм българин, доколкото може. Репутацията ни на нация е мноооого лоша, познай защо!
  • 20 и ти потихо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Толкова си глупав":

    Когато съм извън страната много внимавам да не се рабере, че съм българин, доколкото може. Репутацията ни на нация е мноооого лоша, познай защо!
  • 21 и ти потихо

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нали си продаде земята?Останала от....":

    Когато съм извън страната много внимавам да не се рабере, че съм българин, доколкото може. Репутацията ни на нация е мноооого лоша, познай защо!
  • 22 две ракии

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тото":

    След две големи ракии човек умножава по две. ЦИТАТ:Близо 1,176 млрд. евро са средствата, които българите в чужбина са изпратили към родината си през 2018 година.
  • 23 СЪДЯ

    1 3 Отговор
    Голяма част от образованите хора в България работят за чуждестранни фирми от тук и живеят нормално, а друга част са заминали за чужбина с цел реализация нямат намерение да се върнат, поради различна култура и начин на живот, които няма да се променят за 5-10 години. Така че съм твърдо ПРОТИВ свободното гласуване на българските цигани и неграмотници в Европа за бъдещето на България, чиято мечта е да се върнат тук и да не правят нищо, но да взимат пари!! Относно парите- плащате данъци на Германия и помагате нейния просперитет, тук идвате за единия кеф и подигравка.... мм благодаря, но такива сънародници не заслужават парво на глас!
  • 24 Митко

    1 2 Отговор
    От къде на къде емигранти не живеещи в България ще избират кой да ни управлява.Щом не живееш в България у лево.Това е толкоз просто и логично.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове