Last news in Fakti

20 Януари, 2021 17:09 29 820 125

Защо един български гражданин съди Иван Гешев - Христо Николов пред ФАКТИ

  • христо николов-
  • иван гешев-
  • дело-
  • дискриминация

''Когато имаш болка в себе си е нормално да търсиш начин да я лекуваш. За мен това е начинът да потърся правото си'', сподели Христо Николов

Защо един български гражданин съди Иван Гешев - Христо Николов пред ФАКТИ - 1
Христо Николов, снимка: Фейсбук

Българският гражданин от ромски произход Христо Николов съди действащия главен прокурор Иван Гешев за думите му: ''Така правят всички подсъдими. Така правят и циганите. Това е масово''. Те бяха изречени по повод на това, че Петко Дюлгеров, който бе свидетел по делото ''Иванчева и Петрова'', си промени показанията в хода на делото, а тогава Гешев все още бе заместник на главния прокурор.

Днес бе заседанието на делото на Христо Николов, което е с частен характер, като от Софийски градски съд са съобщили на страните, че решението ще им бъде изпратено, без да се посочва конкретен срок, сподели пред ФАКТИ самият жалбоподател.

По-долната инстанция - Софийски районен съд, вече отказа да образува наказателно дело от частен характер срещу Иван Гешев, отхвърляйки твърденията в жалбата на Христо Николов и на практика днес СГС разглежда жалбата му срещу отказа на СРС да даде ход на делото.

До този момент в другото делото - административното, тъжителят Николов срещна отказа на Комисията за защита от дискриминацията, Административен съд София-област и Върховния административен съд, да признаят, че в думите на настоящия главен прокурор, тогава заместник на главния прокурор, има нередност и те са дискриминационни.

За да разкаже повече за своята мотивация, медията ни се свърза с Христо Николов, който от своя страна се съгласи да говори с нас.

''По принцип, който и ще в държавата да си позволи да накърнява човешко достойнство, винаги ще реагирам. При условие, че той (б.р. Иван Гешев) обобщи, казвайки: ''И циганите така правят''. ''Те'' е обобщението. Аз съм част от тази общност, приемайки себе си за български гражданин от ромски произход. На мен самоопределението ми е важно, аз се самоопределям като такъв, от този етнос, и когато той казва: ''И циганите така правят'', едва ли не той (б.р. Петко Дюлгеров) като си е променил показанията, ''това го правят само циганите''. Това е обидното, това е накърняващото човешкото право. Там, където свършва правото на единия, започва на другия. Не можеш да го прескачаш. Не конституции, не харти за правата на човека, има едно чисто човешко като отношение правило. Не може някой постоянно да ме сочи с пръст, да ми слага етикет и да ме показва като лошия, като човека, на когото не трябва да се вярва, защото той е с такъв цвят на кожата. Не е и проблемът в самата думичка как ще ме определи. Гордея се с произхода си. Не съм по-различен от останалите, Господ ни е създал по негов образ и подобие. Аз съм асоцииран, не съм асимилиран. Живея като всички нормални граждани.

Аз не тръгвам, защото той е дръзнал да става главен прокурор, аз тръгвам, докато още беше заместник на главния прокурор. Абстрахиран съм от това кой каква позиция заема, но не може висш държавен чиновник, публична личност от такава величина, човекът, който вместо да обединява нацията, той я разделя, поставайки един етнос срещу друг етнос. Противопоставя като внушава стереотипи. Разбирам го, той е виждал единствено и само хора от криминалния контингент, или хора, които са прескочили закона, защото такава му е била работа цял живот, но не може да обобщава. Ако той си е мислил, че по този начин ще се хареса на обществото, уви не. Иначе това не е някаква смелост от моя страна, има отговорност, защото душата ми е наранена. Когато имаш болка в себе си е нормално да търсиш начин да я лекуваш. За мен това е начинът да потърся правото си. Доколко ще бъде отредено в моя полза е друг въпрос, но това не ме притеснява. Показвам за пореден път на държавата на какъв хал сме, че като цяло прокуратурата и съдът са над всички, само Бог е над тях, едва ли не са недосегаеми и не могат да бъдат подведени под отговорност. Когато си написал постановление за дадено нещо, тогава не можеш да носиш отговорност, но когато излезеш да говориш публично се съобразяваш, защото си публична личност. Ако ли не - отиваш в кръчмата. Ако оставяме нещата така и няма превантивност в тази държава, без значение в коя сфера, това се случва - хора си мислят, че са недосегаеми. Не, няма. Богът ме е учил да бъда ревностен и да защитавам правото си такова, каквото е. Достойнството ми е над всичко, включително и над живота.

Най-малкото той има основание - човекът, който държи правото в ръцете си, той да си позволява да го изкривява, тогава какво остава за обикновените хора? За това съм толкова отговорен. Каквото и да отсъди съдът продължавам смело напред. Каквото и да ми коства, колкото и да ми струва, това е. Когато някой го боли зъб, колко дни ще издържи? 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20 дни. На 20-тия ден ще каже, че ще отиде на зъболекар, за да спре болките. При мен ситуацията е същата. Най-малко искам популярност с това, това са човешки отношения за достойнство. Един човек почувства ли се накърнен, това е начинът! Когато властимащи, държавници, държавността поругава и престъпва, ние трябва да сме защитници на правото. ''И от самото право''. Това са думи на покойния Кристиан Таков'', каза Христо Николов.

''Частното дело не е отхвърлено заради имунитета му. Във Върховния административен съд е отхвърлено заради имунитета му, но делото вече е в Страсбург, образувано е и вече имаме входящ номер. Много добре знаете, че 1/4 от делата от България, които се пращат там, се приемат. В моя случай не знам дали е с оглед на това, че тук става въпрос за много висок ранг на позиция. Не ме и вълнува. За мен е човек, равен на мен'', довери ни Николов и уточни, че вече е изчерпал лимита на инстанции по административното дело и поради това се налага да има такова и в Страсбург. В България той не е прескочил нито една институция и е обжалвал решенията, като дори е успял да осъди съдия изпълнител за надвзета сума, имаща отношение към делото.

По думите на Николов, адвокатът на Иван Гешев си е позволил да каже на съдията, че жалбоподателят, колкото и да иска, няма да види главния прокурор като подсъдим.

Преди време Христо Николов бе решил да съди и Петър Москов, здравен министър към онзи момент (2014 г.), за дискриминация. Москов си бе позволил да каже, че ще спре влизането на линейки в ромските гета, позовавайки се на някаква статистика, която след това тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков отрече да съществува.

''При казуса с Петър Москов определено не стигнахме до същината в Комисията за защита от дискриминация. Въпреки моите искания до Комисията да не се присъедини преписката на ДПС за същото нещо, едно към едно копирано, не знам кой от Комисията го е дал това на представители на ДПС, но впоследствие аз отказах да бъда част от такава игра... Утре да ме обвиняват, че аз съм човек на ДПС. Преди това лично и официално написах молба, че не искам, но те го присъединиха нарочно и прекратих делото. Не искам да съм част от такива машинации, тогава казах на комисарите, че ще обжалвам това решение, че са ситуирали делото да е едно с представителите на ДПС. Тогава бяха такива обстоятелствата, че не можех сам да се преборя. Обществото щеше да каже: ''Този, където излиза да протестира, в същото време е заедно с ДПС''''

От разговора ни стана ясно и че активният гражданин Христо Николов е дал на Комисията за защита от дискриминация и проф. Михаил Мирчев, който бе уволнен от Софийския университет заради свои скандални изказвания пред студенти, едно от които бе: ''Диктатурка ще оправи ромите''.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 96 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    121 19 Отговор
    На Любен Дилов близнака!
  • 2 отвратен

    178 48 Отговор
    Писна ми от индийски идилии !!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    223 70 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #12, #27, #94

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТАКА ПРАВИСИГАН

    108 31 Отговор
    СЪДИ ПРОКУРОРА ,КОЙТО ЗАЛОВИ КРАДЛИВИТЕ КОКОШКИ
  • 7 Изумен

    125 28 Отговор
    Според последното социологическо проучване миналата седмица на близката до ГЕРБ агенция Алфа Рисърч доверието в президента Радев е 46% а в премиера Борисов е 23%. Но това е логично , въпроса е друг! Според агенцията доверието в главния прокурор Иван Гешев е 10% а недоверието 51%. Като от лятото пада от 14 на 10% в момента. А според същата агенция доверието в МВР е 32% а недоверието 22. Значи Гешев който все пак никого не е пребивал с боксове , влачил и събличал жени на протестите има само 10% доверие а мутро-полицаите с боксове ,татуировки паралитичен газ срещу Българските граждани имат 32% доверие. Ето това е стъкмистика и подвеждане на населението !

    Коментиран от #17, #106

  • 8 Майна

    82 23 Отговор
    ОЛЕ, ТОВА Е МНОГО СМЕШНО!ОСТАВА И ДА ГО ОСЪДИ...
  • 9 Гост като гост

    115 9 Отговор
    Само за едно е прав !!!
    Пред Господ всички сме равни !
    А това че Той е Асоцииран, е едно на хиляда и е друга тема на разговор.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 РАДИО ЕЛТО

    115 14 Отговор
    господин НИКОЛОВ но много роми вършат противозакони неща

    Коментиран от #57

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гешо Иванов

    82 15 Отговор
    Не съм недосегаем, я виж как от Сараите ми наредиха да спра да се изхвърлям публично и колкото да не ми е кеф се сниших.
  • 15 Оня с коня

    49 139 Отговор
    Нека подкрепим Иван Гешев! Нека го защитим ! Той е Българския шериф на народа.

    Коментиран от #30, #102

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Буха ха

    116 22 Отговор

    До коментар #7 от "Изумен":

    Гешев размахва тежка, зловеща бухалка която е много по страшна от боксовете и паралитичния газ на милиционерите. Ако му поръчат ще те сготви, ако си наше момче няма да те пипне, нещо което става само в сатрапските държави.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Последния Софиянец

    104 22 Отговор

    До коментар #12 от "да питам":

    Не те ли е срам че един циганин има повече достойнство от тебе?

    Коментиран от #43, #61

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Буха ха

    35 3 Отговор

    До коментар #20 от "Мухахааа":

    Колега, ако ти харесват такива престрелки, в раздел Любопитно има една “журналистка”, казва се Венелина, тя пуска по някоя статийка след полунощ, когато модитата спят. Там какви бисери има, не е истина, но сутринта модитата изтриват всичко.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    85 11 Отговор
    ромите у нас се имат над закона това на господина не ли му прави впечатление

    Коментиран от #71

  • 27 Алфа Вълкът

    13 20 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ЦСКА ШАМПИОН, ОЛЕ ОЛЕ!
  • 28 Иван

    48 22 Отговор
    Гешев у затвор!
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    75 10 Отговор
    господине а ромът ГИЛБЪРТ СТЕФАНОВ който псуваше и обиждаше с майка си преди 2 годиви БЪЛГАРИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ айде моля ви се

    Коментиран от #34

  • 30 Оня с каруцата

    51 9 Отговор

    До коментар #15 от "Оня с коня":

    Не знам дали ще подкрепя Каскета, но довечера като минавам покрай тираджийската отбивка преди Ботевград ще спра да подкрепя сестра ти с пет кинта и малко да се постопли в кабината, не знам как стоят в тоя студ с такива къси полички, не им ли измръзват дудите.
  • 31 Обективен

    55 44 Отговор
    Респект за Христо Николов! Позор за Гешев!

    Коментиран от #103

  • 32 ККК

    55 36 Отговор
    Айде бе тоя казал вчера едно днес друго утре ще е трето, на кое да вярваш? Прав е Гешев циганска работа! Тоя да го осъдят за лъжисвидетелство !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 извратеняк

    16 2 Отговор

    До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Гилбърт ще го боцнем с Каскета какво да правим?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДРОНА НА РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    32 16 Отговор

    До коментар #25 от "Стойко":

    Това ли е новата позивна от Севда Инкасото правим се на опозиция като Слав. Бе сами се издавате с коментарите платените на Шайката. Айде със здраве а коментара ми е че циганина има повече мъжество от много българи не всички от гетата са не интегрирани но 30 години се използват само по избори това е от всички партии вместо да ги интегрират и тн.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 пфууу

    75 10 Отговор
    Защо всички цигани си мислят, че имат само права и никакви задължения?

    Коментиран от #56

  • 41 ай де бе

    37 19 Отговор
    Правилно е да го изписвате-Протестърът Соросоид Христо Николов
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Другия с коня

    41 11 Отговор
    Негрите в Америка са Афроамериканци,а защо циганите в България не са Индобългари????

    Коментиран от #50, #53, #96, #121

  • 48 Врачка

    37 15 Отговор
    Прокурор Иван третира не само Ромите като втора ръка хора но и останалите малцинства включително и Българите.Време е този наглец да изпита позора на осъден на първа инстанция и запомнен като поредния осъден прокурор — бандит на територията.Кокошкар.
  • 49 ха ха хаааа

    1 6 Отговор

    До коментар #46 от "Стойко":

    Питай си о;я ми ..😁😁
  • 50 Четник

    8 14 Отговор

    До коментар #47 от "Другия с коня":

    Защото Ромите и Македонците са населявали територията на днешна България от времето на Адам и вероятно са първите хомосапиенси извършили таинството на кръстосване на гените Ромски и Македонски.

    Коментиран от #81

  • 51 Академик

    31 18 Отговор
    При Байдън за такова расистко изказване Гешев няма никакъв шанс да оцелее!Единственото му спасение е да се представи за джендър!
  • 52 А стига де,

    38 11 Отговор
    мангалута лъже на всяка втора дума,а после Гешев виновен. Напротив,той е прав -циганите така правят
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Упса

    24 3 Отговор
    Ако делото се спечели от ГеШеф ще може ли да пишем вместо ром ц гани н?
  • 55 любител

    31 19 Отговор
    браво ромче за това което си започнал но в тази държава права имат само боко каскета и някои от лакеите им.късмет ще ти трябва в най корумпираната държава и правителство.
  • 56 Тъй

    11 3 Отговор

    До коментар #40 от "пфууу":

    Щото си е така
  • 57 Ей.....

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "РАДИО ЕЛТО":

    Как ги измисляш тези никове бе, господине?
  • 58 Умен по цялата глава

    38 8 Отговор
    Влизам в кръчмата и си поръчвам един ром със ядки и вермут..Слага ми сервитьора вермута и ядките и един ц...нин на масата....Кво става тука,бе....Исках ром...-
    - Това е Ром,господине....
    - Ама аз сляп ли съм,та да не виждам...Не съм поръчвал Ци...инн.Поръчах си Ром....
    -Сега ще ме съдят,че на Рома съм казвал ци ин...А как да си поръчам Ром....Ох,ама не такъв Ром...Истински Ром искам..
    Това е Истински Ром,господине,ето бърните му сини и само очите и зъбите бели....
    Цяла вечер бях на вермут, и размишлявах как да си поръчам Ром,ама Истински....Оф...

    Коментиран от #64, #65

  • 59 До #15 оня с коня

    32 13 Отговор
    Герберски каруцар, не само, че няма да подкрепим гешев, а той е за разстрел заедно с цялата хунта на герб.
  • 60 име

    21 1 Отговор
    кое е по-важно? истината или политиката? за римляните е политиката. мързел е тяхната професия.
  • 61 Свинчо

    14 6 Отговор

    До коментар #19 от "Последния Софиянец":

    Да не си и ти от Индия или от факолтето
  • 62 Амиии просто ооо,

    23 7 Отговор
    КОРМОРАН МИСЛЕЩ СЕ ЗА ЛЕБЕД! Продажни българи го аплодират да изпъва врат, бекем се удължи!
  • 63 Прав е човекът! !

    45 4 Отговор
    сиганинът си е сиганин! !колко дядовци пребиха сиганите. .колко бабички изнасилиха! !

    Коментиран от #69

  • 64 Българин

    20 0 Отговор

    До коментар #58 от "Умен по цялата глава":

    Добре,ще не си поръчал едно ромче..Щяха да те арестуват за педофилия,пич....Рома трябваше да го черпиш един ром...Опс...Една ракия със салатка...

    Коментиран от #67

  • 65 'Благодаря'

    15 11 Отговор

    До коментар #58 от "Умен по цялата глава":

    Доста плоско, тъ по, примитивно и по сташко. Те за това боко и каскета са те направил крепостен

    Коментиран от #72

  • 66 ГРАД КАЗАНЛЪК

    11 12 Отговор
    Но циганите са роми , другарю Прокурор !!!
  • 67 Гост

    4 12 Отговор

    До коментар #64 от "Българин":

    Ама не си е доизказал великата история, че е прибрал ци на в тях и когато заспал жена му поискала големия маркуч.. По веселото е че малко по късно рома оп нал и негоо... И аз там бях и аз се смях хе хе...
  • 68 Жан

    24 5 Отговор
    На тоя му личи че къпан в река Инд или във суходлската
  • 69 Да,

    11 15 Отговор

    До коментар #63 от "Прав е човекът! !":

    Ти кажа грешиш, турците и помаците не са цигани виж там с тях се оправяите те са хора на каскета, тиквата и дпс. Истинския циганин убива и бие по мслко от българите, виж за кражбите българите надминаха всички крадци по света
  • 70 Република

    23 4 Отговор
    Само не разбрах дали синкавите са роми или башка цигани.
  • 71 Не обобщавай

    13 14 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    -просто преобладаващата част от ромите /скоро се сблъсках с тях!/ са ясни и лесни за купуване . питайте Данчето Фъндъкова. И не те са виновни, че беззаконието, с което са толерирани, е възнаграждение за "правилното" гласуване. Ако под диктатура се разбира диктат на закона и законността - проф. Мирчев е абсолютно праз. За съжаление - в България няма законност, могат да ти влязат в жилището и да се окаже, че "са сгрешири адреса" - но да си спомняте наказан бияч на лекари ? Е, "наказват" ги - с публично порицание чрез четене на имената им по някоя радиоточка. А на този ром, тръгнал да съди Гешев - едно голяма браво за примера !
  • 72 Умен по цялата глава

    25 5 Отговор

    До коментар #65 от "'Благодаря'":

    Ами нали това е Проблема.Никъде по света Ци...аните не се наричат Роми.Само нашите са се самоопределили,че са такива.В Англоезичните страни са Джипси....Корена е от Санскрит на Ци..гани....Не съм расист.Имам приятели ци..Гани.Бил съм им на гости....Те са ми гостували.... Имам работници Ци..гани и не мога да се оплача от тях....Ни кой не избира какъв. да се роди...Родил се е Някакъв и си носи Кръста,обаче защо те обижда някаква дума,която те Определя като Идентичност и искаш друга....Думата променя ли те....Прави ли те Различен от това,което си....Хайде спрете се....Все още всички живеем в мир заедно...

    Коментиран от #83

  • 73 коко

    17 4 Отговор
    минга с костюм,като на свинче звънче
  • 74 Циганина

    13 7 Отговор
    Факти махнете го тоя не грамотник вече, никой не знае (той си знае) какво защитава и какъв келепир търси, аман от такива сънародници! , аман от корумп каскет, аман от тиквата, спокоиствие няма по тая земя вече десет лета..
  • 75 Българин

    32 3 Отговор
    Драги ми циганин Христо Николов, не те знам от коя каста си на вашето племе. Ако погледнем ежедневните новини освен критиките към правителството и президента останалите са свързани с циганските изстъпления: Някъде изнасилили баба и я обрали, другаде пребили дядо и го обрали, едни тарашат вилите, други ало измамници, трети откровени джебчии. Отговори драги ми циганино като как сме равни? Хората дори не се раждат равни. Няма такова животно.

    Коментиран от #76

  • 76 Другия с коня

    30 5 Отговор

    До коментар #75 от "Българин":

    Драги ми Българино...Не познаваш Душевността на Ци...аните....Питай го Кой му е Адвоката.Там е заровено кучето.Там е ключа от бараката....Адвокат,свързан с арестуваните от Гешев Олигарси води Делата му..Те плащат....Сещам се за един в Дубай,един в Белград и десет в Ареста в България....И един президенстки съветник,ама той няма толкова евро да води дела....Замислете се малко,хора....Мислете с тез глави на раменете....

    Коментиран от #78

  • 77 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 3 Отговор
    господин НИКОЛОВ много малко са свестните ХОРА роми
  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 5 Отговор

    До коментар #76 от "Другия с коня":

    господине от къде ромите имат пари

    Коментиран от #82

  • 79 ХайлАдолф

    16 2 Отговор
    Е те циганите така си правят - въртят гАзЪ както им падне ......
  • 80 Антиболшевик

    19 3 Отговор
    Ех ако Адоф беше успял и кюнците малко да почисти , колко по-добър би бил света днес , светъл и чист .
  • 81 Поборник

    13 1 Отговор

    До коментар #50 от "Четник":

    Защото са от Бангладеш
  • 82 Е не

    8 3 Отговор

    До коментар #78 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    от шорош бе драги, от шорош!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Владо Черния

    11 21 Отговор
    Следващия циганин дето се измята от думите си се казва
    Румен Радев-и ще съди Гешев за това че ше е първия бивш президент
    и настоящ затворник.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Другия с коня

    20 2 Отговор
    Цветелин Кънчев...БСП като ти дадоха КЦМ(комбинат за цветни метали) за Един долар го Приватизира и какво направи с него....Претопи всичко Откраднато цветно от ци..е и го претопи в завода....И после отвлече в Костинброд с приведения ти Брат един строител за Откуп.....Ман ...а си е Ци@анин и обратното До Живот.....
  • 89 Умен по цялата главаМилиардите ще познае

    21 1 Отговор
    Евро Рома е други циган@и организации Погълнаха Един Милиард лева Евро субсидии за Интеграция....Като краен резултат 90% от ци@ аните са тотално Неграмотни,а няколко живеят в Палати...Кой открадна Милионите ще познаете по къщите им ...Те не са Комунисти -имат Барони ...Имат и Цар......Останалите проституират,крадат и просят....Бе не е лесно и да си Ром....
    .
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Обективен

    17 5 Отговор
    За някой лев са впрегнали това нещастно момче да се занимава с глупости, за които няма нито представа, нито умствен капацитет!
  • 92 Тапата

    17 3 Отговор
    Г - н циганино, употребяват те и ти нямаш нищо против, защото ще изкараш някой лев. Хайде не ни баламосвай с расиски трикове и човешки права!

    Коментиран от #97

  • 93 МОШЕНИЦИ

    9 9 Отговор
    НАКРАЯ ПРИСЪДАТА ЩЕ Е СЛЕДНАТА - ВСИЧКИ КЮНЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ , ЗА БОКО , МЕКЕРЕТО МУ ГЕШЕФ , КАРАКАЧАНОФ , ЖАМБАЗА , КУРНЕЛА , СТАНИШЕФ , ВИНКЕЛА - ТАКА ГЛАСУВАТ КЮНЦИТЕ !
  • 94 Criminal

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Няма адекватни действия от съд и прокуратура, ама патладжана ще ги осъди и не стига, че им плащаме заплатите, ами и тъп@тият@............
  • 95 потребител

    11 2 Отговор
    Не зная дали " Диктатурка ще оправи ромите" ама със сигурност чичко Шикългрубер щеше да ги оправи.
  • 96 Защото

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "Другия с коня":

    Защото ! Афроамериканците са доказано от Африка докато за циганите има хипотези че са от Индия но няма писмени доказателства че произхода им е от Индия.
    Също така афроамериканците се определят те самите като афроамериканци, докато циганите се определят като българи с ромски произход.
    Така както аз не мога да ти казвам ти как да се определяш ти не можеш на мен като циганин да ми казваш как аз да се определям!
    Тук въпроса не е в частност за циганите българите или кой добър лош.
    Не може един човек на такова ниво да определя група от хора и да ги поставя под един знаменател да каза че са еди-какви си.
  • 97 Гого

    13 4 Отговор

    До коментар #92 от "Тапата":

    Само човек който изпитвал расизъм на собствения си гръб може да говори за "расистки трикове" Аз съм циганин в живота си никога не съм откраднал набил някой или държа лошо с който и да е . Аз съм нормален човек с нормално образование и работещ нормална работа . Човек любящ семейството си (да има и такива хора-цигани просто нормални едни от вас)
    Достатъчна ми е дискриминацията която срещам всеки ден дори когато си дупчи билета или си плащам тока само заради цвета на кожата си.
    Но когато и хора които трябва да се грижат за благосъстоянието на народа и държавата ме дискриминират и казват че съм престъпник крадец и не почетен гражданин е прекалено.

    Коментиран от #113, #123

  • 98 Колко трогателно...

    12 4 Отговор
    Гешев има къде,къде по-големи престъпления,тоя ми се хванал за някаква дреболия...!А бе изобщо случая е...-циганска работа...!
  • 99 Пенсионерски неволи

    15 0 Отговор
    В къщи не остана ни бакър ни ламарина - по улицата циганин с каруца мина !
  • 100 ттт

    11 1 Отговор
    Има и читави цигани, но този не е от тях. Твърде малко са процентно.
  • 101 Марци

    12 4 Отговор
    Правилно са му отхвърлили жалбата,този човек търси конфликт.И циганите така правят,не означава само циганите така правят.Тук няма никаква дискриминация,той сам търси такава.
  • 102 NikNay

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Оня с коня":

    Тук много малко хора ще разберат иронията в коментара ти .
  • 103 Аз, бе... Аз...

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "Обективен":

    Ти за обективен циганин ли се имаш ?!!
  • 104 Росица

    15 1 Отговор
    Този етнос е най-толериран в държавата. Повечето от тях грабят, убиват и правят каквото си пожелаят. Социалните помощи са пренасочени предимно към тях. Има и такива, които са свестни и живеят честно но те са единици. Контрольорът в автобуса ги подминава но от мен изисква билет. Точно в този момент и аз се чувствам дискриминирана но нямам право на глас защото съм от мнозинството на овцете, които поддържат битието на повечето от това малцинство!
  • 105 Румен

    4 8 Отговор
    Това са на президента хората
  • 106 ГрУЮ

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Изумен":

    Гешев не е пребивал, защото не може. Но и дела не е печелил, само споразумения, което намирисва малко. Не е за тази длъжност
  • 107 колю

    5 1 Отговор
    Леле, бегай, гражданин.....
  • 108 демокрацияли

    9 0 Отговор
    Съди и Ванката от ютуб. Господарите на ефира се бъзикаха и обобщаваха за циганите. Съди халваджианите. Гала защо няма циганин в шоуто си??
  • 109 cpv

    8 0 Отговор
    На Вас все някой Ви пречи и само завеждате дела за пари не зависимо,че сте виновни или не!
  • 110 1215

    8 1 Отговор
    Той казва, че е ром а не циганин. А Гешев говори за цигани. Всеки знае, че не всеки циганин е лош. И между тях има съвестни. Въпросът е в съотношението. Вместо да съди някого за обида, по добре е да вложи тази енергия за възпитание, образоване на
    тези от общността, които крадат, изнасилват, убиват.
  • 111 Joro

    5 1 Отговор
    Гешев е б.клук,то е ясно. Но и този лилавият си вади изводи без да така ,защото според него било казано всички са такива. Не го е казал. Казал е ,че всички така правят,а не че само ц.ганите така правят . Трябваше да е казал, че всички са ц.гани,за да излезе така,а той е казал, че всички така правят. М.нгото или се прави на интересен,или е тъп. Оставам с впечатлението,че е първият и са го посъветвали от БХК и явно са му помогнали да заведе дело в Страсбург,което иначе по закон няма как да направи преди да е минал през всички инстанции тук. Осъждат го тук на трета инстанция и чак тогава има право до 6 месеца да заведе дело в Страсбург. Много са "дискриминирани" лилавите,няма що. В затворите са над 90% само те,което не е споменал иначе обиденият.
  • 112 ти си

    9 1 Отговор
    един на десет хиляди асоцииран. А какво правим с другите ти братя, които вършат доста престъпления. Само едно - тел- измами??
  • 113 Болярин

    9 3 Отговор

    До коментар #97 от "Гого":

    Добре, Г- н Циганин, ти работиш, имаш образование, не крадеш и се ползваш с добро име в обществото ... БРАВО !!! Но хайде да споделиш какво си направил, за да се култивира твоя етнос ? Прикани ли, поне веднъж, в някоя циганска махала твоите "братя"да те вземат за пример и да те последват ?!! Сигурно не си и вероятно няма да поемеш такъв РИСК !
    Там можеш да се научиш само как се краде, как се правят грабежи, как се мами, как да лежиш на гърба на медицински и социални помощи в България и Европа !!!
  • 114 незнайко

    6 1 Отговор
    Ето докъде стигнахме с ИНТЕГРАЦИЯТА на циганите !!! Това е само началото на падението ни !!! Да ни съдят за очевидните истини. Демокрацията действа безотказно .
  • 115 Перояеееяе

    7 1 Отговор
    Циганинът е мюре на задкулисни играчи и алчни адвокати!
  • 116 Гост

    2 2 Отговор
    Сега Христо Николов да Напише на Байдън за расовата омраза на Гешев към цветнокожите и няма да има нужда от съд, а оставка и трепет ужасен от последствията за Гешев.
  • 117 Гост

    4 0 Отговор
    Няма как циганите да са Роми, защото не произлизат от РОМЕИТЕ, или са започнали да предявяват претенции, че са РИМЛЯНИ!
    Или пък се гласят да предявят собственост върху напитката РОМ и да им бъдат дадени изключителни права върху нея.
    Циганите са от най-долната каста в Индия и понеже са третирани като роби бягат на Изток където се разселват, като навсякъде където се установяват казват че са Цигани – никога и никъде не се споменава, че са Роми!
  • 118 Българин

    5 1 Отговор
    Циганите все реват, че са им орязани правата, все се чувстват онеправдани, излъгани, прецакани, все ще съдят някой, все друг им е виновен, не им е приятно да ги наричаш цигани, макар че те са такива, на другия полюс са българите- не хленчат, не се оплакват, каквото могат работят, не се оправдават с другите етноси и някак си се справят в сложната ситуация. Изводите си направете сами.

    Коментиран от #122

  • 119 Хаха

    2 3 Отговор
    Едно е ясно - ще осъди България в Страсбург!
  • 120 Го4о

    3 0 Отговор
    Лошото е, че в личната карта на този циганин пише: От български произход! Българин! И като отиде в Европа казват: Българин ритна и събори немкиня в стълбището на метрото! Това е лошото!
  • 121 Е добре

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Другия с коня":

    -м Америка са афроамериканци. А какви са в Африка? Или някъде в Далечния югоизток / мургавият тен е присъщ и на доста от тамошните!/ Ами негри са. Черни. И какво от това? Ами как да наричаме русите - особено от женски пол, защото "русолявка" си е обида...?
  • 122 Хайде да

    0 1 Отговор

    До коментар #118 от "Българин":

    правим разлика межди "цигани" и "циганиТЕ". Самите те са около четиридесетина/!/ племена /или както искате ги наричайте!". Едни са в Игнатиено, Варненско или Левски, други са около Банско...
  • 123 Тапата

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Гого":

    Ако си забелязал, обръщението ми е към конкретната личност, а не към цялата ви общност - недоумявам защо се засягаш лично.
  • 124 Тод

    0 1 Отговор
    Народът е казал : ,, Хубава работа, ама циганска,,.
    Този циганин бил много засегнат, и затова съди Гешев. Абе "интелигент", трудно ще намериш села не нападани от циганските изроди! Твоите цигани са паразити на наш гръб, така че не се прави на умен!
  • 125 Michael Golden

    1 1 Отговор
    Циганина и той се срамува и не иска, да е циганин.....с което потвърждава, че е обидно самото съществуване на тази мимикрия на човек.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове