ФАКТИ.БГ

Защо един български гражданин съди Иван Гешев - Христо Николов пред ФАКТИ

''Когато имаш болка в себе си е нормално да търсиш начин да я лекуваш. За мен това е начинът да потърся правото си'', сподели Христо Николов

Публикувана: 20 Януари, 2021 17:09
125 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 27133
Защо един български гражданин съди Иван Гешев - Христо Николов пред ФАКТИ
Христо Николов, снимка: Фейсбук
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.2 от 96 гласа.

Българският гражданин от ромски произход Христо Николов съди действащия главен прокурор Иван Гешев за думите му: ''Така правят всички подсъдими. Така правят и циганите. Това е масово''. Те бяха изречени по повод на това, че Петко Дюлгеров, който бе свидетел по делото ''Иванчева и Петрова'', си промени показанията в хода на делото, а тогава Гешев все още бе заместник на главния прокурор.

Днес бе заседанието на делото на Христо Николов, което е с частен характер, като от Софийски градски съд са съобщили на страните, че решението ще им бъде изпратено, без да се посочва конкретен срок, сподели пред ФАКТИ самият жалбоподател.

По-долната инстанция - Софийски районен съд, вече отказа да образува наказателно дело от частен характер срещу Иван Гешев, отхвърляйки твърденията в жалбата на Христо Николов и на практика днес СГС разглежда жалбата му срещу отказа на СРС да даде ход на делото.

До този момент в другото делото - административното, тъжителят Николов срещна отказа на Комисията за защита от дискриминацията, Административен съд София-област и Върховния административен съд, да признаят, че в думите на настоящия главен прокурор, тогава заместник на главния прокурор, има нередност и те са дискриминационни.

За да разкаже повече за своята мотивация, медията ни се свърза с Христо Николов, който от своя страна се съгласи да говори с нас.

''По принцип, който и ще в държавата да си позволи да накърнява човешко достойнство, винаги ще реагирам. При условие, че той (б.р. Иван Гешев) обобщи, казвайки: ''И циганите така правят''. ''Те'' е обобщението. Аз съм част от тази общност, приемайки себе си за български гражданин от ромски произход. На мен самоопределението ми е важно, аз се самоопределям като такъв, от този етнос, и когато той казва: ''И циганите така правят'', едва ли не той (б.р. Петко Дюлгеров) като си е променил показанията, ''това го правят само циганите''. Това е обидното, това е накърняващото човешкото право. Там, където свършва правото на единия, започва на другия. Не можеш да го прескачаш. Не конституции, не харти за правата на човека, има едно чисто човешко като отношение правило. Не може някой постоянно да ме сочи с пръст, да ми слага етикет и да ме показва като лошия, като човека, на когото не трябва да се вярва, защото той е с такъв цвят на кожата. Не е и проблемът в самата думичка как ще ме определи. Гордея се с произхода си. Не съм по-различен от останалите, Господ ни е създал по негов образ и подобие. Аз съм асоцииран, не съм асимилиран. Живея като всички нормални граждани.

Аз не тръгвам, защото той е дръзнал да става главен прокурор, аз тръгвам, докато още беше заместник на главния прокурор. Абстрахиран съм от това кой каква позиция заема, но не може висш държавен чиновник, публична личност от такава величина, човекът, който вместо да обединява нацията, той я разделя, поставайки един етнос срещу друг етнос. Противопоставя като внушава стереотипи. Разбирам го, той е виждал единствено и само хора от криминалния контингент, или хора, които са прескочили закона, защото такава му е била работа цял живот, но не може да обобщава. Ако той си е мислил, че по този начин ще се хареса на обществото, уви не. Иначе това не е някаква смелост от моя страна, има отговорност, защото душата ми е наранена. Когато имаш болка в себе си е нормално да търсиш начин да я лекуваш. За мен това е начинът да потърся правото си. Доколко ще бъде отредено в моя полза е друг въпрос, но това не ме притеснява. Показвам за пореден път на държавата на какъв хал сме, че като цяло прокуратурата и съдът са над всички, само Бог е над тях, едва ли не са недосегаеми и не могат да бъдат подведени под отговорност. Когато си написал постановление за дадено нещо, тогава не можеш да носиш отговорност, но когато излезеш да говориш публично се съобразяваш, защото си публична личност. Ако ли не - отиваш в кръчмата. Ако оставяме нещата така и няма превантивност в тази държава, без значение в коя сфера, това се случва - хора си мислят, че са недосегаеми. Не, няма. Богът ме е учил да бъда ревностен и да защитавам правото си такова, каквото е. Достойнството ми е над всичко, включително и над живота.

Най-малкото той има основание - човекът, който държи правото в ръцете си, той да си позволява да го изкривява, тогава какво остава за обикновените хора? За това съм толкова отговорен. Каквото и да отсъди съдът продължавам смело напред. Каквото и да ми коства, колкото и да ми струва, това е. Когато някой го боли зъб, колко дни ще издържи? 1, 2, 3, 5, 10, 15, 20 дни. На 20-тия ден ще каже, че ще отиде на зъболекар, за да спре болките. При мен ситуацията е същата. Най-малко искам популярност с това, това са човешки отношения за достойнство. Един човек почувства ли се накърнен, това е начинът! Когато властимащи, държавници, държавността поругава и престъпва, ние трябва да сме защитници на правото. ''И от самото право''. Това са думи на покойния Кристиан Таков'', каза Христо Николов.

''Частното дело не е отхвърлено заради имунитета му. Във Върховния административен съд е отхвърлено заради имунитета му, но делото вече е в Страсбург, образувано е и вече имаме входящ номер. Много добре знаете, че 1/4 от делата от България, които се пращат там, се приемат. В моя случай не знам дали е с оглед на това, че тук става въпрос за много висок ранг на позиция. Не ме и вълнува. За мен е човек, равен на мен'', довери ни Николов и уточни, че вече е изчерпал лимита на инстанции по административното дело и поради това се налага да има такова и в Страсбург. В България той не е прескочил нито една институция и е обжалвал решенията, като дори е успял да осъди съдия изпълнител за надвзета сума, имаща отношение към делото.

По думите на Николов, адвокатът на Иван Гешев си е позволил да каже на съдията, че жалбоподателят, колкото и да иска, няма да види главния прокурор като подсъдим.

Преди време Христо Николов бе решил да съди и Петър Москов, здравен министър към онзи момент (2014 г.), за дискриминация. Москов си бе позволил да каже, че ще спре влизането на линейки в ромските гета, позовавайки се на някаква статистика, която след това тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков отрече да съществува.

''При казуса с Петър Москов определено не стигнахме до същината в Комисията за защита от дискриминация. Въпреки моите искания до Комисията да не се присъедини преписката на ДПС за същото нещо, едно към едно копирано, не знам кой от Комисията го е дал това на представители на ДПС, но впоследствие аз отказах да бъда част от такава игра... Утре да ме обвиняват, че аз съм човек на ДПС. Преди това лично и официално написах молба, че не искам, но те го присъединиха нарочно и прекратих делото. Не искам да съм част от такива машинации, тогава казах на комисарите, че ще обжалвам това решение, че са ситуирали делото да е едно с представителите на ДПС. Тогава бяха такива обстоятелствата, че не можех сам да се преборя. Обществото щеше да каже: ''Този, където излиза да протестира, в същото време е заедно с ДПС''''

От разговора ни стана ясно и че активният гражданин Христо Николов е дал на Комисията за защита от дискриминация и проф. Михаил Мирчев, който бе уволнен от Софийския университет заради свои скандални изказвания пред студенти, едно от които бе: ''Диктатурка ще оправи ромите''.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.2 от 96 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Алфа Вълкът
1 Отговор
На Любен Дилов близнака!

Оценка:
-18 +119

отвратен
2 Отговор
Писна ми от индийски идилии !!

Оценка:
-46 +178

3
Този коментар е премахнат от модератор.
Последния Софиянец
4 Отговор
Гешеф е позор! Оставка и затвор!

Коментиран от #12, #27, #94


Оценка:
-69 +222

5
Този коментар е премахнат от модератор.
ТАКА ПРАВИСИГАН
6 Отговор
СЪДИ ПРОКУРОРА ,КОЙТО ЗАЛОВИ КРАДЛИВИТЕ КОКОШКИ

Оценка:
-29 +108

Изумен
7 Отговор
Според последното социологическо проучване миналата седмица на близката до ГЕРБ агенция Алфа Рисърч доверието в президента Радев е 46% а в премиера Борисов е 23%. Но това е логично , въпроса е друг! Според агенцията доверието в главния прокурор Иван Гешев е 10% а недоверието 51%. Като от лятото пада от 14 на 10% в момента. А според същата агенция доверието в МВР е 32% а недоверието 22. Значи Гешев който все пак никого не е пребивал с боксове , влачил и събличал жени на протестите има само 10% доверие а мутро-полицаите с боксове ,татуировки паралитичен газ срещу Българските граждани имат 32% доверие. Ето това е стъкмистика и подвеждане на населението !

Коментиран от #17, #106


Оценка:
-28 +125

Майна
8 Отговор
ОЛЕ, ТОВА Е МНОГО СМЕШНО!ОСТАВА И ДА ГО ОСЪДИ...

Оценка:
-23 +82

Гост като гост
9 Отговор
Само за едно е прав !!!
Пред Господ всички сме равни !
А това че Той е Асоцииран, е едно на хиляда и е друга тема на разговор.

Оценка:
-9 +115

10
Този коментар е премахнат от модератор.
РАДИО ЕЛТО
11 Отговор
господин НИКОЛОВ но много роми вършат противозакони неща

Коментиран от #57


Оценка:
-13 +115

12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
Гешо Иванов
14 Отговор
Не съм недосегаем, я виж как от Сараите ми наредиха да спра да се изхвърлям публично и колкото да не ми е кеф се сниших.

Оценка:
-15 +82

Оня с коня
15 Отговор
Нека подкрепим Иван Гешев! Нека го защитим ! Той е Българския шериф на народа.

Коментиран от #30, #102


Оценка:
-138 +49

16
Този коментар е премахнат от модератор.
Буха ха
17 Отговор

До коментар #7 от "Изумен":


Гешев размахва тежка, зловеща бухалка която е много по страшна от боксовете и паралитичния газ на милиционерите. Ако му поръчат ще те сготви, ако си наше момче няма да те пипне, нещо което става само в сатрапските държави.

Оценка:
-22 +116

18
Този коментар е премахнат от модератор.
Последния Софиянец
19 Отговор

До коментар #12 от "да питам":


Не те ли е срам че един циганин има повече достойнство от тебе?

Коментиран от #43, #61


Оценка:
-22 +104

20
Този коментар е премахнат от модератор.
21
Този коментар е премахнат от модератор.
Буха ха
22 Отговор

До коментар #20 от "Мухахааа":


Колега, ако ти харесват такива престрелки, в раздел Любопитно има една “журналистка”, казва се Венелина, тя пуска по някоя статийка след полунощ, когато модитата спят. Там какви бисери има, не е истина, но сутринта модитата изтриват всичко.

Оценка:
-3 +35

23
Този коментар е премахнат от модератор.
24
Този коментар е премахнат от модератор.
25
Този коментар е премахнат от модератор.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
26 Отговор
ромите у нас се имат над закона това на господина не ли му прави впечатление

Коментиран от #71


Оценка:
-11 +85

Алфа Вълкът
27 Отговор

До коментар #4 от "Последния Софиянец":


ЦСКА ШАМПИОН, ОЛЕ ОЛЕ!

Оценка:
-20 +13

Иван
28 Отговор
Гешев у затвор!

Оценка:
-22 +48

ГРАД КОЗЛОДУЙ
29 Отговор
господине а ромът ГИЛБЪРТ СТЕФАНОВ който псуваше и обиждаше с майка си преди 2 годиви БЪЛГАРИТЕ ПО ИНТЕРНЕТ айде моля ви се

Коментиран от #34


Оценка:
-10 +75

Оня с каруцата
30 Отговор

До коментар #15 от "Оня с коня":


Не знам дали ще подкрепя Каскета, но довечера като минавам покрай тираджийската отбивка преди Ботевград ще спра да подкрепя сестра ти с пет кинта и малко да се постопли в кабината, не знам как стоят в тоя студ с такива къси полички, не им ли измръзват дудите.

Оценка:
-9 +51

Обективен
31 Отговор
Респект за Христо Николов! Позор за Гешев!

Коментиран от #103


Оценка:
-44 +55

ККК
32 Отговор
Айде бе тоя казал вчера едно днес друго утре ще е трето, на кое да вярваш? Прав е Гешев циганска работа! Тоя да го осъдят за лъжисвидетелство !

Оценка:
-35 +55

33
Този коментар е премахнат от модератор.
извратеняк
34 Отговор

До коментар #29 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Гилбърт ще го боцнем с Каскета какво да правим?

Оценка:
-2 +16

35
Този коментар е премахнат от модератор.
36
Този коментар е премахнат от модератор.
ДРОНА НА РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ
37 Отговор

До коментар #25 от "Стойко":


Това ли е новата позивна от Севда Инкасото правим се на опозиция като Слав. Бе сами се издавате с коментарите платените на Шайката. Айде със здраве а коментара ми е че циганина има повече мъжество от много българи не всички от гетата са не интегрирани но 30 години се използват само по избори това е от всички партии вместо да ги интегрират и тн.

Оценка:
-16 +32

38
Този коментар е премахнат от модератор.
39
Този коментар е премахнат от модератор.
пфууу
40 Отговор
Защо всички цигани си мислят, че имат само права и никакви задължения?

Коментиран от #56


Оценка:
-9 +75

ай де бе
41 Отговор
Правилно е да го изписвате-Протестърът Соросоид Христо Николов

Оценка:
-19 +36

42
Този коментар е премахнат от модератор.
43
Този коментар е премахнат от модератор.
44
Този коментар е премахнат от модератор.
45
Този коментар е премахнат от модератор.
46
Този коментар е премахнат от модератор.
Другия с коня
47 Отговор
Негрите в Америка са Афроамериканци,а защо циганите в България не са Индобългари????

Коментиран от #50, #53, #96, #121


Оценка:
-11 +40

Врачка
48 Отговор
Прокурор Иван третира не само Ромите като втора ръка хора но и останалите малцинства включително и Българите.Време е този наглец да изпита позора на осъден на първа инстанция и запомнен като поредния осъден прокурор — бандит на територията.Кокошкар.

Оценка:
-15 +37

ха ха хаааа
49 Отговор

До коментар #46 от "Стойко":


Питай си о;я ми ..😁😁

Оценка:
-6 +1

Четник
50 Отговор

До коментар #47 от "Другия с коня":


Защото Ромите и Македонците са населявали територията на днешна България от времето на Адам и вероятно са първите хомосапиенси извършили таинството на кръстосване на гените Ромски и Македонски.

Коментиран от #81


Оценка:
-14 +7

Академик
51 Отговор
При Байдън за такова расистко изказване Гешев няма никакъв шанс да оцелее!Единственото му спасение е да се представи за джендър!

Оценка:
-18 +31

А стига де,
52 Отговор
мангалута лъже на всяка втора дума,а после Гешев виновен. Напротив,той е прав -циганите така правят

Оценка:
-11 +38

53
Този коментар е премахнат от модератор.
Упса
54 Отговор
Ако делото се спечели от ГеШеф ще може ли да пишем вместо ром ц гани н?

Оценка:
-3 +24

любител
55 Отговор
браво ромче за това което си започнал но в тази държава права имат само боко каскета и някои от лакеите им.късмет ще ти трябва в най корумпираната държава и правителство.

Оценка:
-19 +31

Тъй
56 Отговор

До коментар #40 от "пфууу":


Щото си е така

Оценка:
-3 +11

Ей.....
57 Отговор

До коментар #11 от "РАДИО ЕЛТО":


Как ги измисляш тези никове бе, господине?

Оценка:
-4 +9

Умен по цялата глава
58 Отговор
Влизам в кръчмата и си поръчвам един ром със ядки и вермут..Слага ми сервитьора вермута и ядките и един ц...нин на масата....Кво става тука,бе....Исках ром...-
- Това е Ром,господине....
- Ама аз сляп ли съм,та да не виждам...Не съм поръчвал Ци...инн.Поръчах си Ром....
-Сега ще ме съдят,че на Рома съм казвал ци ин...А как да си поръчам Ром....Ох,ама не такъв Ром...Истински Ром искам..
Това е Истински Ром,господине,ето бърните му сини и само очите и зъбите бели....
Цяла вечер бях на вермут, и размишлявах как да си поръчам Ром,ама Истински....Оф...

Коментиран от #64, #65


Оценка:
-7 +38

До #15 оня с коня
59 Отговор
Герберски каруцар, не само, че няма да подкрепим гешев, а той е за разстрел заедно с цялата хунта на герб.

Оценка:
-13 +32

име
60 Отговор
кое е по-важно? истината или политиката? за римляните е политиката. мързел е тяхната професия.

Оценка:
-1 +21

Свинчо
61 Отговор

До коментар #19 от "Последния Софиянец":


Да не си и ти от Индия или от факолтето

Оценка:
-6 +13

Амиии просто ооо,
62 Отговор
КОРМОРАН МИСЛЕЩ СЕ ЗА ЛЕБЕД! Продажни българи го аплодират да изпъва врат, бекем се удължи!

Оценка:
-7 +23

Прав е човекът! !
63 Отговор
сиганинът си е сиганин! !колко дядовци пребиха сиганите. .колко бабички изнасилиха! !

Коментиран от #69


Оценка:
-4 +45

Българин
64 Отговор

До коментар #58 от "Умен по цялата глава":


Добре,ще не си поръчал едно ромче..Щяха да те арестуват за педофилия,пич....Рома трябваше да го черпиш един ром...Опс...Една ракия със салатка...

Коментиран от #67


Оценка:
-0 +20

'Благодаря'
65 Отговор

До коментар #58 от "Умен по цялата глава":


Доста плоско, тъ по, примитивно и по сташко. Те за това боко и каскета са те направил крепостен

Коментиран от #72


Оценка:
-11 +15

ГРАД КАЗАНЛЪК
66 Отговор
Но циганите са роми , другарю Прокурор !!!

Оценка:
-12 +11

Гост
67 Отговор

До коментар #64 от "Българин":


Ама не си е доизказал великата история, че е прибрал ци на в тях и когато заспал жена му поискала големия маркуч.. По веселото е че малко по късно рома оп нал и негоо... И аз там бях и аз се смях хе хе...

Оценка:
-12 +4

Жан
68 Отговор
На тоя му личи че къпан в река Инд или във суходлската

Оценка:
-5 +24

Да,
69 Отговор

До коментар #63 от "Прав е човекът! !":


Ти кажа грешиш, турците и помаците не са цигани виж там с тях се оправяите те са хора на каскета, тиквата и дпс. Истинския циганин убива и бие по мслко от българите, виж за кражбите българите надминаха всички крадци по света

Оценка:
-15 +11

Република
70 Отговор
Само не разбрах дали синкавите са роми или башка цигани.

Оценка:
-4 +23

Не обобщавай
71 Отговор

До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


-просто преобладаващата част от ромите /скоро се сблъсках с тях!/ са ясни и лесни за купуване . питайте Данчето Фъндъкова. И не те са виновни, че беззаконието, с което са толерирани, е възнаграждение за "правилното" гласуване. Ако под диктатура се разбира диктат на закона и законността - проф. Мирчев е абсолютно праз. За съжаление - в България няма законност, могат да ти влязат в жилището и да се окаже, че "са сгрешири адреса" - но да си спомняте наказан бияч на лекари ? Е, "наказват" ги - с публично порицание чрез четене на имената им по някоя радиоточка. А на този ром, тръгнал да съди Гешев - едно голяма браво за примера !

Оценка:
-14 +13

Умен по цялата глава
72 Отговор

До коментар #65 от "'Благодаря'":


Ами нали това е Проблема.Никъде по света Ци...аните не се наричат Роми.Само нашите са се самоопределили,че са такива.В Англоезичните страни са Джипси....Корена е от Санскрит на Ци..гани....Не съм расист.Имам приятели ци..Гани.Бил съм им на гости....Те са ми гостували.... Имам работници Ци..гани и не мога да се оплача от тях....Ни кой не избира какъв. да се роди...Родил се е Някакъв и си носи Кръста,обаче защо те обижда някаква дума,която те Определя като Идентичност и искаш друга....Думата променя ли те....Прави ли те Различен от това,което си....Хайде спрете се....Все още всички живеем в мир заедно...

Коментиран от #83


Оценка:
-5 +25

коко
73 Отговор
минга с костюм,като на свинче звънче

Оценка:
-4 +17

Циганина
74 Отговор
Факти махнете го тоя не грамотник вече, никой не знае (той си знае) какво защитава и какъв келепир търси, аман от такива сънародници! , аман от корумп каскет, аман от тиквата, спокоиствие няма по тая земя вече десет лета..

Оценка:
-7 +13

Българин
75 Отговор
Драги ми циганин Христо Николов, не те знам от коя каста си на вашето племе. Ако погледнем ежедневните новини освен критиките към правителството и президента останалите са свързани с циганските изстъпления: Някъде изнасилили баба и я обрали, другаде пребили дядо и го обрали, едни тарашат вилите, други ало измамници, трети откровени джебчии. Отговори драги ми циганино като как сме равни? Хората дори не се раждат равни. Няма такова животно.

Коментиран от #76


Оценка:
-3 +32

Другия с коня
76 Отговор

До коментар #75 от "Българин":


Драги ми Българино...Не познаваш Душевността на Ци...аните....Питай го Кой му е Адвоката.Там е заровено кучето.Там е ключа от бараката....Адвокат,свързан с арестуваните от Гешев Олигарси води Делата му..Те плащат....Сещам се за един в Дубай,един в Белград и десет в Ареста в България....И един президенстки съветник,ама той няма толкова евро да води дела....Замислете се малко,хора....Мислете с тез глави на раменете....

Коментиран от #78


Оценка:
-5 +30

ГРАД КОЗЛОДУЙ
77 Отговор
господин НИКОЛОВ много малко са свестните ХОРА роми

Оценка:
-3 +16

ГРАД КОЗЛОДУЙ
78 Отговор

До коментар #76 от "Другия с коня":


господине от къде ромите имат пари

Коментиран от #82


Оценка:
-5 +15

ХайлАдолф
79 Отговор
Е те циганите така си правят - въртят гАзЪ както им падне ......

Оценка:
-2 +16

Антиболшевик
80 Отговор
Ех ако Адоф беше успял и кюнците малко да почисти , колко по-добър би бил света днес , светъл и чист .

Оценка:
-3 +19

Поборник
81 Отговор

До коментар #50 от "Четник":


Защото са от Бангладеш

Оценка:
-0 +13

Е не
82 Отговор

До коментар #78 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


от шорош бе драги, от шорош!

Оценка:
-3 +8

83
Този коментар е премахнат от модератор.
84
Този коментар е премахнат от модератор.
85
Този коментар е премахнат от модератор.
Владо Черния
86 Отговор
Следващия циганин дето се измята от думите си се казва
Румен Радев-и ще съди Гешев за това че ше е първия бивш президент
и настоящ затворник.

Оценка:
-21 +11

87
Този коментар е премахнат от модератор.
Другия с коня
88 Отговор
Цветелин Кънчев...БСП като ти дадоха КЦМ(комбинат за цветни метали) за Един долар го Приватизира и какво направи с него....Претопи всичко Откраднато цветно от ци..е и го претопи в завода....И после отвлече в Костинброд с приведения ти Брат един строител за Откуп.....Ман ...а си е Ци@анин и обратното До Живот.....

Оценка:
-2 +20

Умен по цялата главаМилиардите ще познае
89 Отговор
Евро Рома е други циган@и организации Погълнаха Един Милиард лева Евро субсидии за Интеграция....Като краен резултат 90% от ци@ аните са тотално Неграмотни,а няколко живеят в Палати...Кой открадна Милионите ще познаете по къщите им ...Те не са Комунисти -имат Барони ...Имат и Цар......Останалите проституират,крадат и просят....Бе не е лесно и да си Ром....
.

Оценка:
-1 +21

90
Този коментар е премахнат от модератор.
Обективен
91 Отговор
За някой лев са впрегнали това нещастно момче да се занимава с глупости, за които няма нито представа, нито умствен капацитет!

Оценка:
-4 +17

Тапата
92 Отговор
Г - н циганино, употребяват те и ти нямаш нищо против, защото ще изкараш някой лев. Хайде не ни баламосвай с расиски трикове и човешки права!

Коментиран от #97


Оценка:
-2 +17

МОШЕНИЦИ
93 Отговор
НАКРАЯ ПРИСЪДАТА ЩЕ Е СЛЕДНАТА - ВСИЧКИ КЮНЦИ ЩЕ ГЛАСУВАТ , ЗА БОКО , МЕКЕРЕТО МУ ГЕШЕФ , КАРАКАЧАНОФ , ЖАМБАЗА , КУРНЕЛА , СТАНИШЕФ , ВИНКЕЛА - ТАКА ГЛАСУВАТ КЮНЦИТЕ !

Оценка:
-9 +9

Criminal
94 Отговор

До коментар #4 от "Последния Софиянец":


Няма адекватни действия от съд и прокуратура, ама патладжана ще ги осъди и не стига, че им плащаме заплатите, ами и тъп@тият@............

Оценка:
-5 +10

потребител
95 Отговор
Не зная дали " Диктатурка ще оправи ромите" ама със сигурност чичко Шикългрубер щеше да ги оправи.

Оценка:
-1 +11

Защото
96 Отговор

До коментар #47 от "Другия с коня":


Защото ! Афроамериканците са доказано от Африка докато за циганите има хипотези че са от Индия но няма писмени доказателства че произхода им е от Индия.
Също така афроамериканците се определят те самите като афроамериканци, докато циганите се определят като българи с ромски произход.
Така както аз не мога да ти казвам ти как да се определяш ти не можеш на мен като циганин да ми казваш как аз да се определям!
Тук въпроса не е в частност за циганите българите или кой добър лош.
Не може един човек на такова ниво да определя група от хора и да ги поставя под един знаменател да каза че са еди-какви си.

Оценка:
-3 +8

Гого
97 Отговор

До коментар #92 от "Тапата":


Само човек който изпитвал расизъм на собствения си гръб може да говори за "расистки трикове" Аз съм циганин в живота си никога не съм откраднал набил някой или държа лошо с който и да е . Аз съм нормален човек с нормално образование и работещ нормална работа . Човек любящ семейството си (да има и такива хора-цигани просто нормални едни от вас)
Достатъчна ми е дискриминацията която срещам всеки ден дори когато си дупчи билета или си плащам тока само заради цвета на кожата си.
Но когато и хора които трябва да се грижат за благосъстоянието на народа и държавата ме дискриминират и казват че съм престъпник крадец и не почетен гражданин е прекалено.

Коментиран от #113, #123


Оценка:
-4 +12

Колко трогателно...
98 Отговор
Гешев има къде,къде по-големи престъпления,тоя ми се хванал за някаква дреболия...!А бе изобщо случая е...-циганска работа...!

Оценка:
-4 +12

Пенсионерски неволи
99 Отговор
В къщи не остана ни бакър ни ламарина - по улицата циганин с каруца мина !

Оценка:
-0 +15

ттт
100 Отговор
Има и читави цигани, но този не е от тях. Твърде малко са процентно.

Оценка:
-1 +11

Марци
101 Отговор
Правилно са му отхвърлили жалбата,този човек търси конфликт.И циганите така правят,не означава само циганите така правят.Тук няма никаква дискриминация,той сам търси такава.

Оценка:
-4 +12

NikNay
102 Отговор

До коментар #15 от "Оня с коня":


Тук много малко хора ще разберат иронията в коментара ти .

Оценка:
-1 +5

Аз, бе... Аз...
103 Отговор

До коментар #31 от "Обективен":


Ти за обективен циганин ли се имаш ?!!

Оценка:
-1 +10

Росица
104 Отговор
Този етнос е най-толериран в държавата. Повечето от тях грабят, убиват и правят каквото си пожелаят. Социалните помощи са пренасочени предимно към тях. Има и такива, които са свестни и живеят честно но те са единици. Контрольорът в автобуса ги подминава но от мен изисква билет. Точно в този момент и аз се чувствам дискриминирана но нямам право на глас защото съм от мнозинството на овцете, които поддържат битието на повечето от това малцинство!

Оценка:
-1 +15

Румен
105 Отговор
Това са на президента хората

Оценка:
-8 +4

ГрУЮ
106 Отговор

До коментар #7 от "Изумен":


Гешев не е пребивал, защото не може. Но и дела не е печелил, само споразумения, което намирисва малко. Не е за тази длъжност

Оценка:
-3 +6

колю
107 Отговор
Леле, бегай, гражданин.....

Оценка:
-1 +5

демокрацияли
108 Отговор
Съди и Ванката от ютуб. Господарите на ефира се бъзикаха и обобщаваха за циганите. Съди халваджианите. Гала защо няма циганин в шоуто си??

Оценка:
-0 +9

cpv
109 Отговор
На Вас все някой Ви пречи и само завеждате дела за пари не зависимо,че сте виновни или не!

Оценка:
-0 +8

1215
110 Отговор
Той казва, че е ром а не циганин. А Гешев говори за цигани. Всеки знае, че не всеки циганин е лош. И между тях има съвестни. Въпросът е в съотношението. Вместо да съди някого за обида, по добре е да вложи тази енергия за възпитание, образоване на
тези от общността, които крадат, изнасилват, убиват.

Оценка:
-1 +8

Joro
111 Отговор
Гешев е б.клук,то е ясно. Но и този лилавият си вади изводи без да така ,защото според него било казано всички са такива. Не го е казал. Казал е ,че всички така правят,а не че само ц.ганите така правят . Трябваше да е казал, че всички са ц.гани,за да излезе така,а той е казал, че всички така правят. М.нгото или се прави на интересен,или е тъп. Оставам с впечатлението,че е първият и са го посъветвали от БХК и явно са му помогнали да заведе дело в Страсбург,което иначе по закон няма как да направи преди да е минал през всички инстанции тук. Осъждат го тук на трета инстанция и чак тогава има право до 6 месеца да заведе дело в Страсбург. Много са "дискриминирани" лилавите,няма що. В затворите са над 90% само те,което не е споменал иначе обиденият.

Оценка:
-1 +5

ти си
112 Отговор
един на десет хиляди асоцииран. А какво правим с другите ти братя, които вършат доста престъпления. Само едно - тел- измами??

Оценка:
-1 +9

Болярин
113 Отговор

До коментар #97 от "Гого":


Добре, Г- н Циганин, ти работиш, имаш образование, не крадеш и се ползваш с добро име в обществото ... БРАВО !!! Но хайде да споделиш какво си направил, за да се култивира твоя етнос ? Прикани ли, поне веднъж, в някоя циганска махала твоите "братя"да те вземат за пример и да те последват ?!! Сигурно не си и вероятно няма да поемеш такъв РИСК !
Там можеш да се научиш само как се краде, как се правят грабежи, как се мами, как да лежиш на гърба на медицински и социални помощи в България и Европа !!!

Оценка:
-1 +9

незнайко
114 Отговор
Ето докъде стигнахме с ИНТЕГРАЦИЯТА на циганите !!! Това е само началото на падението ни !!! Да ни съдят за очевидните истини. Демокрацията действа безотказно .

Оценка:
-1 +6

Перояеееяе
115 Отговор
Циганинът е мюре на задкулисни играчи и алчни адвокати!

Оценка:
-1 +7

Гост
116 Отговор
Сега Христо Николов да Напише на Байдън за расовата омраза на Гешев към цветнокожите и няма да има нужда от съд, а оставка и трепет ужасен от последствията за Гешев.

Оценка:
-2 +2

Гост
117 Отговор
Няма как циганите да са Роми, защото не произлизат от РОМЕИТЕ, или са започнали да предявяват претенции, че са РИМЛЯНИ!
Или пък се гласят да предявят собственост върху напитката РОМ и да им бъдат дадени изключителни права върху нея.
Циганите са от най-долната каста в Индия и понеже са третирани като роби бягат на Изток където се разселват, като навсякъде където се установяват казват че са Цигани – никога и никъде не се споменава, че са Роми!

Оценка:
-0 +4

Българин
118 Отговор
Циганите все реват, че са им орязани правата, все се чувстват онеправдани, излъгани, прецакани, все ще съдят някой, все друг им е виновен, не им е приятно да ги наричаш цигани, макар че те са такива, на другия полюс са българите- не хленчат, не се оплакват, каквото могат работят, не се оправдават с другите етноси и някак си се справят в сложната ситуация. Изводите си направете сами.

Коментиран от #122


Оценка:
-0 +5

Хаха
119 Отговор
Едно е ясно - ще осъди България в Страсбург!

Оценка:
-3 +2

Го4о
120 Отговор
Лошото е, че в личната карта на този циганин пише: От български произход! Българин! И като отиде в Европа казват: Българин ритна и събори немкиня в стълбището на метрото! Това е лошото!

Оценка:
-0 +3

Е добре
121 Отговор

До коментар #47 от "Другия с коня":


-м Америка са афроамериканци. А какви са в Африка? Или някъде в Далечния югоизток / мургавият тен е присъщ и на доста от тамошните!/ Ами негри са. Черни. И какво от това? Ами как да наричаме русите - особено от женски пол, защото "русолявка" си е обида...?

Оценка:
-0 +1

Хайде да
122 Отговор

До коментар #118 от "Българин":


правим разлика межди "цигани" и "циганиТЕ". Самите те са около четиридесетина/!/ племена /или както искате ги наричайте!". Едни са в Игнатиено, Варненско или Левски, други са около Банско...

Оценка:
-1 +0

Тапата
123 Отговор

До коментар #97 от "Гого":


Ако си забелязал, обръщението ми е към конкретната личност, а не към цялата ви общност - недоумявам защо се засягаш лично.

Оценка:
-0 +2

Тод
124 Отговор
Народът е казал : ,, Хубава работа, ама циганска,,.
Този циганин бил много засегнат, и затова съди Гешев. Абе "интелигент", трудно ще намериш села не нападани от циганските изроди! Твоите цигани са паразити на наш гръб, така че не се прави на умен!

Оценка:
-0 +0

Michael Golden
125 Отговор
Циганина и той се срамува и не иска, да е циганин.....с което потвърждава, че е обидно самото съществуване на тази мимикрия на човек.

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Емил Димитров – Ревизоро
Депутатът от Патриотите Емил Димитров – Ревизоро с коментар пред бТВ за бюджета.
Пари за комисионери има, а за пенсионери – не."

Още бисери
ТОП 5