Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 06:30 1 736 5

Кюстендил води по заболеваемост от COVID-19

  • кюстендил-
  • коронавирус-
  • болница

Местната болница отваря второ COVID отделение с още 40 легла, тъй като първото, което е с 50, вече е пълно

Кюстендил води по заболеваемост от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Кюстендил е на първо място по заболеваемост от COVID-19 в страната с 244 заразени на 100 хиляди население на двуседмична база, предаде БНР.

Почти всички нови случаи са на територията на община Кюстендил, единични са случаите в останалите 8 общини.

Хоспитализирани в COVID отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са 53-ма души, като трима от тях са в крайно тежко състояние и интубирани, а още десетима са в много тежко състояние.

"Болницата отваря второ COVID отделение с още 40 легла, тъй като първото, което е с 50 легла, се напълни“, обяви главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    5 3 Отговор
    Ставайте овчици и отивайте на работа да ми пълните шкафчето.И след работа право вкъщи в кошарите, че големия лош вълк Коронавирус ви дебне навън. ХА ХА ХА ХА
  • 2 До болницата

    7 2 Отговор
    в Кюстендил да не се стига.При всички случаи изхода е един..А какви само "специалисти" работят там...
  • 3 Умен

    3 1 Отговор
    Добре де Кюстендил го споменават вече една година че е на челните места по заболели.Колко милиона живеят в него че една година и Ина още болни ,е....х тоя Кюстендил
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Спазвайки им тоталитарните мерки води несъмнено до мистериозните смъртоносни вирусни отделения. Има лек за патогени, но тъпунгерите си предпочитат гнусната "здравна система" да им говори, че нищо не могат да направят с нищо. Как да направят като цялата им школа е едно примитивно дресиране? По целия свят възрастните спортуват, хранят се здравословно, а тук едно елементарно възпитание нямат, защото няма доктори, които да ги убедят. Вижте какво говори Д-р Атанас Гълъбов от години наред, а и не е само той.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.