Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 18:40 6 821 72

Кирил Домусчиев: Като идеи сме най-близо с ДПС

  • кирил домусчиев-
  • аобр-
  • дпс-
  • мустафа карадайъ

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и "Движението за права и свободи" се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори

Кирил Домусчиев: Като идеи сме най-близо с ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и ДПС се договориха за ежемесечни срещи след парламентарните избори на 4 април.

„Приоритетите ни за страната съвпадат и мерките за тяхното постигане също, за това се договорихме след изборите за ежемесечни срещи, за да може независимо кой е на власт да следва ясни приоритети в страната. Считам това за една добра крачка напред в процеса на включване на свободните и активни граждани във вземането на политически решения и контрола на тяхното изпълнение. Това е един от приоритетите на ДПС“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Сред тях той посочи още Зеленият пакт, дигитализацията и развитието на гражданското общество, които са и приоритети на ЕС. „Ние от 4-5 години същите приоритети ги казвахме по друг начин – чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии“, добави Карадайъ.

Йордан Цонев припомни думите на почетния председател Ахмед Доган, че полюсите в политиката трябва да се обърнат: не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнесът. „Бизнесът движи икономиката, работодателите правят работните места и страната и нейното развитие зависят от икономиката, която се движи от бизнеса и работодателите. Това е нашето основно верую. Бизнесът дава посоката, а не администрацията и политиците. Това беше казано от Ахмед Доган в едно негово изказване“, добави той.

На 90% бизнесът и ДПС имат еднакви приоритети в частта, която касае икономиката, заяви Кирил Домусчиев, председател на КРИБ. „През годините сме срещали една много сериозна подкрепа в българския парламент от ДПС. Не сме имали различия. Напротив те много пъти са били с инициативата“, каза той. Според него трябват законодателни инициативи, които да подкрепят бизнес средата и българския индустриалец след изборите.

„ДПС е една от партиите, които най-активно и много помага на българския бизнес. Като идеи сме най-близо един до друг“, категоричен е Домусчиев.

Тази оценка бе потвърдена и от социолога Кънчо Стойчев.

„Има пълно съгласие между двете страни. В работодателските среди говорим от необходимостта от догонващо развитие. Не искаме нашата страна да се управлява от някой, който говори за растеж от 1-2%, защото това ни обрича на изоставане. Трябва да управлява онзи, който се ангажира с растеж от 6 и повече процента“, каза той.

Стойчев се обяви срещу клетвите, които се повтарят от някои политически сили, че ще управляват без ДПС.

„Как така без ДПС, на базата на какви аргументи отхвърляме една партия. От страна на работодателите мога да ви кажа, че имаме най-голямо съвпадение с ДПС като партия по всички икономически въпроси. Ние сме единни с ДПС в тезата, че на България ѝ е необходимо догонващо развитие“, подчерта Стойчев.

На въпрос на БГНЕС как ДПС вижда постигането на ускореното икономическо развитие, Мустафа Карадайъ отговори: „След 5 април, за да се постигне ускореното икономическо развитие на страната има една задължителна предпоставка. Това е възстановяването на нормалността в политиката, възстановяването на демокрацията, за да възстановим държавността“.

По отношение на зелената енергия Карадайъ заяви, че всички възможни ресурси трябва да бъдат използвани за ускореното икономическо развитие. „Имаме различни ресурси, които могат да бъдат съчетани“, каза той, отговаряйки на въпрос на БГНЕС за Зеления пакт.

От своя страна Кирил Домусчиев също смята, че трябва да бъдат използвани всички ресурси, а не да се поставя приоритет само върху един източник за производство на зелена енергия. „Всичко, което дава добра себестойност трябва да бъде използвано, но като се спазват европейските правила“.

Йордан Цонев заяви, че по отношение на зелената енергия и зелените технологии „България този път не трябва да върви след света“. „въпрос на първенство е кой пръв ще въведе водородните технологии и ще влезе във водородната епоха. На това е подчинен Зеленият пакт и дигитализацията. Ние сме единствените, които като партия поставяме този въпрос и ще го отстояваме до край“, добави Цонев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    78 2 Отговор
    Ай верно ли бъзикаш се.

    Коментиран от #56

  • 2 Kombat

    144 5 Отговор
    Браво на Домусчиев поне показа с кои е и от къде са му кинтите!
  • 3 555

    75 11 Отговор
    Прави са македонците татари сме!
  • 4 Вельов

    78 1 Отговор
    Хахахаха ами ти си ДПС!!!
  • 5 Без ДДС

    27 46 Отговор
    Какво ще стане,ако народа гласува в купом за ДПС? Ей тогава ще го ду. Хат и червени и сини и демократи и комунисти.
    То и без това Бойко се навежда на Доган,а така хем ще се навежда хем ще се дупи.
  • 6 Бойчо

    81 3 Отговор
    Кирчо внимавай моето момче, нидей забравя кой те направи олигарх.

  • 7 Е СЕГА

    46 3 Отговор
    МАЙКА НИ ЖАЛНА!!!!ЛОШО МНОГО ЛОШО !!!ПОСЛЕДНИЯ ПЕЧЕЛИ!!!!ШОК !!!
  • 8 Behemoth

    60 4 Отговор
    Всичкото бизнес е ДПС ! Ха-ха....
  • 9 Карадайъ

    12 39 Отговор
    Всички ще станете ДПС!

    Коментиран от #16

  • 10 РАДИО ЕЛТО

    8 53 Отговор
    господин КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ започна от нула

    Коментиран от #55

  • 11 Bai nudals

    31 0 Отговор
    До ш..и сме по близо а шишкото.
  • 12 Хе хе

    87 2 Отговор
    Много са ми интересни, като говорят за идеи! А единствените им идеи са как да крадат държавата! Други идеи, нямат!
  • 13 Все същото

    52 1 Отговор
    Кръгове и порции !
  • 14 Jeik

    52 2 Отговор
    В Делиормана каккви са, да не са българи? Лоялен е към ДПСто наши от едно цехче 2009 г вече има заводи по Америка и Азия с кви пари инвестира в чужбина сещате ли се?
  • 15 Мазньо

    37 1 Отговор
    Ми да се вземат младите.....като се обичат.Или Кика вече е пристанала?
  • 16 Не не

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "Карадайъ":

    Не така, не! Казва се ДъПъСъ!
  • 17 Има такава държава има и такъв народ

    39 1 Отговор
    На олиго френа му стана горещо на дупето.
    Явно искат да му вземат бизнеса и се опитва да се измъкне.
  • 18 Даа

    56 2 Отговор
    Обществена тайна е, че Домусчиев е много много близък с ГЕРБ, неслучайно в неговите медии, се канят само близки до управляващите.... Също като медиите на Пеевски... Всъщност те май са си едно цяло, ДПС, ГЕРБ все тая, две страни на една и съща монета.... Модела е Борисов- Доган- Пеевски- Гешев... Бранят си модела сътворен от скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС.
  • 19 Вече

    46 2 Отговор
    ... стана ясно, че ДПС е партия на едрия капитал. Хайде сега електората й който за съжаление е един от най-бедния в България да си зададе въпроса, чий интереси защитават онези които ги избират. Да попитат кой им затри поминъка с тютюна. А на ръководството ще кажа че вече не можете да плашите с "Възродителния процес". Ние поне им дадохме работа и достоен живот, а вие само експлоатирате!!!

    Коментиран от #28

  • 20 Някой си

    57 0 Отговор
    Повръща ми се от такива ! Нито знаят как се изкарват , нито как се харчат пари , но са готови да оближат всичко на всеки само и само да останат в играта.
  • 21 Киру Гелъ т

    32 2 Отговор
    Киряк Стефчов има много да учи от домуса
  • 22 Знайко

    37 2 Отговор
    "Йордан Цонев припомни думите на почетния председател Ахмед Доган, че полюсите в политиката трябва да се обърнат: не администрацията и политиците да диктуват дневния ред, а работодателите и бизнесът" Г-н Цонев, не политиката, не Доган, или Домусчиев, или бизнеса трябва да диктува дневния ред на народа. А обратното народа трябва да диктува дневния ред на политиците и бизнеса.
  • 23 ЗАЛИЗАН

    32 0 Отговор
    Още едно зализано и противно куче, слуга на ПРОСТИЯТ ЧЕКМЕДЖАН-КРАДЛИВИЯ, НАПУСКА ХУНТАТА ГРОБ.
    МУТРО БАНКЯНСКА ще останеш сам куче и ще трепериш от страх. ЗАТВОР МУТРО.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 !!!?

    8 16 Отговор
    Европа залага на водородната енергия, а руския Гулаг - на водородната бомба !!!?

    Коментиран от #42

  • 27 Юсуффф

    28 0 Отговор
    домусчиев-"РЕКЕТ ДАДЕН"
    доган-"РЕКЕТ ПРИЕТ"
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ Ф...
  • 28 Знайко

    30 3 Отговор

    До коментар #19 от "Вече":

    Електората, на ДПС надали може да чете и мисли. Ако можеше тези неща надали щеше да гласува за Шиши и Цонев.

    Коментиран от #44

  • 29 зарезвайте

    19 0 Отговор
    Той и Бойчето така , истината е при агата.
  • 30 Емил Боев

    30 0 Отговор
    Е разбрахте ли сега кой са олигарсите на ДПС ,да не забравяме и другият храненик на ДПС Васил Велев и още цяла кохорта от дпс -капиталисти .те затова ДПС-то винаги са заявявали колкото по малко държава толкова по добре .Значи да бъдем държава на капиталисти и крадливи олигарси .а този Киро Домуса Искаше държавата да му опрости 58 милиона лева за неустойката за БМФ .а лобисти във парламента бяха именно ДПС .
  • 31 На площада по средата с народа

    22 0 Отговор
    Без полицаи... Нека да ви видим колко сте близки. И родени човекоподобни маймуни.
  • 32 Марко

    23 0 Отговор
    Феса си призна ,че е супер от Догана.Срамота.
  • 33 Нормално

    24 0 Отговор
    Домус ага си е техен човек както и да го гледаме
  • 34 Шпек

    26 1 Отговор
    Домуз,то и името ти е Турско,комунист залухав, перящ парите на Шиши.
  • 35 Осман Октай

    24 0 Отговор
    Ами аз ви казах, че се създава нова групировка, която ще вземе всичко.
  • 36 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    24 0 Отговор
    АШКОУСУМ МУ СЕ ВИКА НА ТОВА!!Е ЗАЩО ТОГАВА ТАЗИ АСОЦИЯЦИЯ СЕ НАРИЧА "БЪЛГАРСКА"?
  • 37 Гела

    28 0 Отговор
    Плеснали с ръце крадците и се прегърнали. Да живее демокрацията! Да живее България на киро прасето
  • 38 Сух

    16 0 Отговор
    Как няма да сте на едно, като Доган ви дава кумата да ръфате от него. Няма управия в тази държава..
  • 39 ЕЕЕЕ

    16 0 Отговор
    Кире , нищо не казА. То че сте си близки с Пеефски го знаят и кучетата. Така се варди бизнес територия в джунглата... С поцелуванье на някой порязани работи.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Чики-Рики

    14 0 Отговор
    Ще ме извините за глупостите, защото сигурно нищо не означават,ама работата е Делиорманларъ си е Ташакларъ!Домус ага си е Домус ага, това е!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДВАДЕСЕТ И НЕЩО

    17 0 Отговор
    Асоциацията на организациите на българските РОБОВЛАДЕТЕЛИ (АОБР)
  • 44 ман

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Знайко":

    ТИ КАТО МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ И МИСЛИШ ЗАТОВА ЛИ СИ СЕ НАВЕЛ НА БОЙКО ДА ТЕ ЧАЛАСТРИ ВЕЧЕ НАД 10 Г. ОТ МНОГОТО МИСЛЕНЕ ЗА ТОВАСТЕ НА ТОЗИ ХАЛ ТЪПУНСКИ.
  • 45 веселяк

    14 1 Отговор
    На тези срещи Домуса ще го играе свръзката на Баце с Доган и! Иначе официално ще са съпротива!
  • 46 Случайност?

    23 0 Отговор
    Мазен, гелосан ибрикчия! Докато Доган, Прасето и такива като този не бъдат натикани в затворите, а откраднатото конфискувано нищо в територията няма да се отлепи дъното. С главен каскет Шрек това естествено няма да стане никога! Затова мислете и гласувайте на 04.04.21г.
  • 47 Народа спи,а крадците си клатят феса...

    16 0 Отговор
    Всеки уважаващ се народ,милееш за държава,ред,справедливост и закон ,винаги почва с охранените и наглите крадци на труда му.Начините са много.От единични до групови ресети на системата.Само така ще заработи държавният компютър за тези, които пълнят хазната.Кърлежите и пиявиците в терариума при регулатора на правдата...Този Черепа и той излезна гола вода.Пъзлю с милиарди,българска му работа...
  • 48 Бончо

    16 0 Отговор
    Поголовно навеждане на ДуПеСа.Срамно ,но типична българска черта.
  • 49 temerut

    13 1 Отговор
    На-а-л-ли!И,между другото,с Пеевски!Как пък никой до сега не го беше разбрал!А!Нещо Борисов га няма във формулата.Да не сте решили най-сетне,че ви дава фира?Ай,горкият!Колко ли е неспокоен.Протестите не го уплашиха,ама това изявление май ще и да го встопори!От вас няма как да се смрие в джипката.Пък и в Дубай няма как да отиде.Мъка!!!
  • 50 Бриго Бичкията

    11 0 Отговор
    Добре е да се чувствате подкрепен и защитен г-н Домусчиев, но лошото е, че масата не само , че не се чувствува подкрепена и защитена ами и излъгана от хората за които гласува. Работодателите в БГ си правите каквото искате, днес назначавате утре съкращавате и по договор все в полза на работодателя, работника няма никакви облаги и ползи, че в повечето случаи и парите си не вижда, чувствува се незащитен, няма закони които да го пазят. Друг пример:
    - Теглил кредит , изплаща го, и в един момент шефа го освобождава или фирмата бие кепенците, няма никой на среща, ни държава ни политици ни гявол. С една дума несигурност. Ето тези подробности ( дреболии) ги доизпипайте с ДПС то и другите 240 умници и може би ще склоня да гласувам на следващите избори.
  • 51 Стрелата

    12 0 Отговор
    Слагай феса и сюнета готов си мазно продажни оведо.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Фактъ

    9 0 Отговор
    Ние това го знаем бе , домус ага !
  • 54 Ники

    9 0 Отговор
    Ех че изненада......
    И децата знаят че Кирчо е пералнята на ДПС.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Кирчо свирчо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai nudals":

    Кавалджия
  • 57 Факт

    6 0 Отговор
    Ами то и името ти ДПС Що не са те кръстили поне свиня на дядоо ти Домус
  • 58 изненадан съмбе

    4 0 Отговор
    Смело зарязвай карабината , това са правилните хора , там е парата , таман с Бацко ще сте си дружки.
  • 59 Домусчиев

    5 0 Отговор
    с тая фамилия оставаше да си на най-близо до Атака😂😂😂
  • 60 Оги

    7 0 Отговор
    Машала, Домус, машала, поклони се на господаря Доги!
  • 61 Олимпиици

    5 0 Отговор
    Доган, Домусчиев. ......държавата това сме ние.
  • 62 Домис

    4 0 Отговор
    Ага да го у ааа
  • 63 Анонимен

    2 0 Отговор
    Четете изказване на Фоган в Стандарт. За кафето 1 2 3.. Те били каймака, а не утайка та
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Кирил Домусчиев

    6 1 Отговор
    Е Рязан Българин
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 345

    0 0 Отговор
    Ще работите на дпс. Кой не е работил, той нищо не знае. И турци, а да не говорим за пчеличките помаци.. Как ревяха. Спукваха ги в шивашката турска фирма. Имаше само две българки. Частника иска да му работиш и да ти дава малко и осигурява те на 4 часа. Квото и да говори философа Доган, неговата е свършена. На 66 години, подпухнал, а младите му не стават, тези които ставаха турци и помаци, те завършиха на запад и си останаха в Германия, Холандия. И добре че заминаха и бедните турци. В бг в районите на доган от глад щяха да измрат. Добре направиха преди повече от 10 години. Турци и българи не много са, преобладаващи са ромите и мохамеданите и някое кое не му се учи от селото. Доган е умен, но колко са в дпс като него.. Не каимак, а утайки бре Аметчо са твоите китки. Хай да се пробват по интелигентност. Това че имат пари бол не ги прави по умни от християните, но както изчезнаха семената от домата, картофа, дините, тиквите, така ще изчезне и българското семе. Те остаряха мъжете. Българките се задомиха или люновници с турци и твоите братя роми, за да им дадеш папо в устичка. Мръсна политика. 30 г. Минаха, децата им пораснаха. Кгб. Да му мислят след нас на феодала, на диктатура.. Ще плачете и ще им угаждате. В смесените. А на бойко не му дреме, утре с горбадчов ще си пият кааfето и с мустафата с сащ и виж при жена си отишъл и станали тройка. 2 мъже и неговата. Мода. Къде се е нурдисал младок, белким някое младо мегз отиде. Ама пик да го щракне да му видим червот
  • 68 112

    1 0 Отговор
    То що не вземем цяла България да гласуваме за ДПС. Нали си искате комунизма. Една партия, един народ. Лошо няма и не се шегуваме. Доги остаря. Подпухнал в лицето. Добре че имат младежки снимки. От селата бабите нямат, фото йок Аметчо. Каймака циган искам. Да. Пия твоя. Не искам утайката на бочко.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 dedo

    2 0 Отговор
    Кирчо мазната мъстия винаги е бил лакей на широките шалвари! Цял живот го ръгат отзад как да каже друго!?
  • 71 кочо

    0 0 Отговор
    КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ--ИМЕТО ГОВОРИ КАКЪФ Е.АМЕРИКАНЕИРО.
  • 72 От дивия северозапад

    1 0 Отговор
    Домус на турски е свиня. Турчин свинско не яде.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове