Last news in Fakti

2 Март, 2021 15:00 3 936 29

Орхан Исмаилов: Ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да е на власт

  • орхан исмаилов-
  • герб-
  • дпс

Хора от Гражданско сдружение ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ

Орхан Исмаилов: Ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да е на власт - 1
Снимка: БГНЕС

"Бил съм заместник-министър в кабинета "Борисов 2" и не съм участвал в протестите. Омерзен съм от много други неща, които се случват в политиката - примерно, когато станах зам.-министър, някои псевдопатриоти искаха оставката ми и дори щяха да свалят доверието от тогавашното управление на ГЕРБ, за да не бъда назначен. От това съм омерзен". Това заяви пред БНР Орхан Исмаилов във връзка с обявената от Гражданското сдружение ДЕН подкрепа за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори.

По думите на Исмаилов единствено с влизането им във властта няма да допуснат "дерибействане на ГЕРБ в районите със смесено население".

"Много пъти съм казвал, че ако не беше ДПС, ГЕРБ нямаше да бъде на власт. Ако не беше подкрепата на ДПС за бюджета на държавата, щеше ли да има правителство, ако не беше ДПС да подкрепи, щяха ли да бъдат закупени изтребители за българската армия. Казвам, че винаги ДПС са се отзовавали и подкрепяли това правителство", каза още той.

Според него това, че премиерът Бойко Борисов си е позволил да смени министри от правителството заради връзки с ДПС, означава много.

"Единствената алтернатива, където да участваме, за да реализираме своите цели, ни даде коалицията на ГЕРБ със СДС. Преговаряхме и с други демократични партии, но се установи, че те не са узрели да работят с хора, които държат да има в техните листи кадри, които да се реализират във властта. Единствено тази възможност ни даде ГЕРБ и Бойко Борисов", коментира Исмаилов и уточни, че хора от Гражданско сдружение ДЕН ще бъдат включени в листите на ГЕРБ.

Исмаилов беше категоричен, че отиването им на изборите с ГЕРБ доказва, че вече няма как да има задкулисие с ДПС:

"Неучастието на Делян Пеевски в листите на ДПС означава, че Движението се опитва да си възвърне състезанието, където да управлява. ... Г-н Пеевски е номиниран от всички областни структури на ДПС, но това, че не е в листите е загадка. Мнението ми е, че ако ДПС вече не изпълнява волята на областните структури, това е в противовес, значи има нещо друго, което ние не знаем".

"Монополът на ДПС в смесените райони ще се разбие, когато човекът, който раздава порциите, се оттегли от властта наистина", смята той.

Орхан Исмаилов заяви, че вярва на Борисов и посочи, че има компетентни органи, които да проверят всички съмнения и обвинения за корупция към премиера.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има

    14 2 Отговор
    такава работа !
  • 2 реалистъ

    37 3 Отговор
    Какво ли не прави човек, за да се снима до Цар Тиква и да получи избираемо местенце в някоя листа. Повръща ми се от такива отрепки, които сами на избори не могат да вземат не 4, а 0,4%, ама иначе са велика сила и били давали подкрепата...дава се нещо, което самия ти го имаш...

    Коментиран от #10

  • 3 Българка

    37 6 Отговор
    Най-после официално да си приснаят, че ДПС и ГЕРБ са едно. Корпоративни партии пълни с членове доносници на ДС и обединени в омерта за грабежи. Сега се точат да разпределят милиардите от ЕС. Ще ги оставим ли още дяа ни тероризират, унижават и грабят?
    Народе?.........Време е!.........

    Коментиран от #4, #18

  • 4 реалистъ

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    От кафето на Местан с Борисов и последвалото сваляне на Орешарски, ГЕРБ и ДПС работят заедно! Неслучайно всички медии на ДПС славославят денонощно правителството, а уж нямали нищо общо.
  • 5 дУган-ага

    20 2 Отговор
    Аз разпределям порциите..🎃🐽 са мой слуги..А хората са мойте роби..

    Коментиран от #14

  • 6 Гошо

    16 4 Отговор
    Ей за тва сте национални предатели и престъпници, комунисти и ченгета до един!!!!!
  • 7 тиририрам

    19 3 Отговор
    Бойко и ШиШи бате.....срам.
  • 8 А най

    20 2 Отговор
    -добре щеше да бъде и едните , и другите да ги нямаше !!!
  • 9 Бойку шкафа

    22 3 Отговор
    Пфуууу,аз цяла година лъжа 🐑,че нямам нищо общо с дпс..Тоя сега как ме излага...
  • 10 емигрантЪ

    16 2 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Така наречените турци в България доказаха за пореден път, че са чисти българи...същите слагачи и келепирджии като бг мат"триала.
  • 11 Карадайъ

    8 7 Отговор
    Всички ще станете ДПС!
  • 12 Врачка

    17 3 Отговор
    Орхане,ако не беше Козяк ,нито вие(Турската етническа групировка) нито мутро—олигархичната ОПГ ГЕРБ щяхте да сте на софрата да късат е жива плът от Майка България,проклетници.
  • 13 О Бендер

    22 2 Отговор
    Ей това беше изказването на деня,т.е.без ДПС ГЕРБ нямаше да са на власт!Ледът се пука,господа съдебни заседатели!!!
  • 14 оджата

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "дУган-ага":

    Разпределяш на баба си дъртата порция!
  • 15 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    18 0 Отговор
    СЛЕД ДЕСЕТ ГОДИНИ ЛИ СЕ СЕТИ ДА НИ КАЖЕШ?!
  • 16 !!!?

    7 4 Отговор
    И този омерзен...като Мая Костинбродска, Христо Расеноски, Череп Бошковски, Цв. Апартаментски,...!!!?
  • 17 Мехмед

    8 3 Отговор
    На времето комунистите я създадоха тази партия,сега да си берат гайлето.
  • 18 Бай Курти

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Не така другарко.От друга партия се целуваха по мостове и площади с ДПС.Също така пак една друга партия издигна Пеевски от ДПС за шеф на ДАНС. Не беше толкова отдавна и не сме забравили.
  • 19 гост

    8 0 Отговор
    Орханчо, пиле шарено ... в коя партия си сега?
  • 20 пкп

    3 0 Отговор
    боко това си ти един който се кланя
  • 21 Куче яж

    9 0 Отговор
    Орхан Исмаил като председател на партия се е коалирал други две. Прави изказвания в подкрепа на ДПС. И се коалира за изборите с трета коалиция ГЕРБ + СДС. Ръководи една и симпатизира за 5 (пет) партии, общо 6 (шест). Това е ново ястие на политическия ни небосклон "тюрлю гювеч с шупнала боза". Да ни е сладко драги избиратели!
  • 22 Куче яж

    2 0 Отговор
    Въпросът ми е Коя партия е "шупнала боза"?
  • 23 предатели

    4 1 Отговор
    Не са нужни вече войни, та да ни превземат държавата. За спасяването на един задник вдигаме бялото знаме и официално предаваме България на Турция - един видеозапис му трябваше само на Ердоган и се надупихме, такова нещо и в самата Турция трудно му се получава. ГЕРБ са слугинаж на Русия и Турция и са готови да затрият българския народ , но да обслужат чуждите интереси.

    Коментиран от #29

  • 24 БРАВО

    6 1 Отговор
    ТОВА Е АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА ,.................. А АКО НЕ БЕШЕ ДОГАН ТИКВАТА НИКОГА НЯМАШЕ И ДА СИ ПОМИСЛИ ДА СЛАГА ГЕНЕРАЛСКИ ПАГОНИ --- НИКОГААА ! ЗАТОВА ОБАЧЕ ПАК СИ Е МЕНТЕ ГЕНЕРАЛ ................... ТИКВА !
  • 25 Тошко

    3 1 Отговор
    Орханчо, ако баба ми беше мъжка, нито един като теб нямаше "място да си намери" камо ли да е политик!
  • 26 Аз ......

    5 0 Отговор
    А ако нямяше военно училище Висше и такъв доносник на ДС, кото него нямяше да има!
  • 27 РУСКИЙ

    7 1 Отговор
    Справка за 31г. населението на територията е тотално опростачено пълно деградирало морално и психическо болно от русофобия в следствие на лицемерие демагогия двоен стандарт и промиване на мозъци от Щатският Козяк, Турското посолство, НПО на СОРОС, и ЕС на Брюксел тотално опростачено и на пълно деградирало обезличено и невежо нахално неграмотни направиха булгарите от към начин на мислене. 11г Толуповско неграмотно и Русофобско движение направиха от българите пълни олигофрени и дебили болшинството. Русия е единственото спасение за оцеляването на нечипираното все още население от Четирите им господаря Щатски Козяк Турско посолство НПО на СОРОС и ЕС на Брюксел.
  • 28 67788

    7 0 Отговор
    То не е само герб, ами тройни коалиции и сие, ако не беше дпс държавата нямаше да е тоя ред, 30г управлявана от дс-сътрудници
  • 29 Вучо Вучо

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "предатели":

    Не се хаби,пиши го с 3 думи,ГЕРБ национални предатели!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове