Last news in Fakti

6 Март, 2021 13:47 10 151 59

Поредно полицейско безумие и репресия срещу писателя Манол Глишев

  • манол глишев-
  • задържане-
  • полиция-
  • гкпп капитан андреево-
  • безумие-
  • репресия

Оказва се, че "умен" кадър на българската полиция, някоя си Шопова, го е пуснала за национално издирване, докато той е бил на почивка в Турция, защото не го открила за връчване на призовка

Поредно полицейско безумие и репресия срещу писателя Манол Глишев - 1
Манол Глишев, снимка: Фейсбук

За поредно полицейско безумие и репресия срещу писателя и граждански активист Манол Глишев научаваме от дълъг втрещяващ разказ на неговата Фейсбук страница, написан лично от него.

Оказва се, че "умен" кадър на българската полиция, някоя си Шопова, го е пуснала за национално издирване, докато той е бил на почивка в Турция, защото не го открила за връчване на призовка.

Ето какво разказва самият Манол Глишев за този хем комичен, хем показващ в каква "държава" живеем случай. Публикуваме написаното от него без редакторска намеса:

В три и половина сутринта на шести март София ме посрещна с хубава, почти пролетна нощ, красиво замъглена луна и птичи песни около площад „Св. Александър Невски“. Не се зарадвах на нищо изброено. Мисля, че окончателно приключвам с всякакви любовни и естетски чувства към останките от някогашна красота в този нещастен град. Пък и в цялата страна. Бездруго на всяка хубост тук рано или късно свинете ще ѝ видят сметката. Смятам да се изкъпя и да си легна. Майната ѝ на така наречената родина.

Няколко часа по-рано, към един сутринта българско време, автобусът, с който трийсетина души, сред които аз и приятелката ми, се прибирахме от Истанбул, беше спрян на ГКПП Капитан Андреево, защото полицията реши да ме арестува.

Арестували са ме десетина пъти в живота ми, обикновено по време на политически протести. Но поне досега не ми се беше случвало да ме задържат на границата, защото престъпно съм се върнал в България след едномесечен туризъм по чаршии, фериботчета и музеи. Намирам тазвечерния си арест за най-куриозния случай в иначе среднобогатия ми арестантски опит. Така де, прибира се престъпникът към местопрестъплението сам, доброволно и се готви даже на сутринта да си направи PCR-тест, като добър и законопослушен гражданин. Излязъл е този ми ти престъпник от страната с паспорт, билет и също с PCR-тест. На това отгоре същият този престъпник (сиреч аз) е публикувал в социалната мрежа относително подробни разказчета и впечатления от локумите на Истанбул, поне докато не му блокираха акаунта. Един вид – милицията през цялото време е можела лесно да установи къде се намира лицето Глишев, вместо да реагира на появата на последното с паника, селски заплахи и насиране.

Първо, турците ни пуснаха да излезем от тяхна територия без протакане. Така ни бяха посрещнали и преди месец. Тези хора може и да живеят в диктатура (а не като нас – в европейска, правова и демократична държава), но поне на границата им няма размотаване. За чистите кенефи друг път ще говорим. После се почна прибирането в България... Камиони, коли и автобуси чакат ли, чакат. Чакат, защото българските гранични власти не могат да организират трафика. Системата, обясняват митничарите, била бавна. След два часа и кусур висене нашият автобус най-сетне стигна до проверка на паспортите. Повечето хора минаха относително бързо, включително и тези, които заявиха, че нямат PCR-тест, а тепърва ще го правят в София. Само приятелката ми и аз бяхме отделени настрана, като ни се обясни, че точно защото нямаме PCR-тестове, нашите паспорти ще бъдат обработени последни.

След това граничният служител ме попита дали имам някакви призовки, защото името и данните ми му били излизали в системата. Той повика друг полицай, който бързо ме отведе в сграда, в посока обратно към Турция. Сградата се оказа щаб на граничния контролно-пропускателен пункт. Не знаех, че и такава елементарна институция има нужда чак от щаб. Не видях и следа от проф. Мутафчийски. В щаба някакъв полицейски офицер с три звездички, на име Ненко или Нейко Иванов ми обясни, че по време на отсъствието ми от България за мен се била получила призовка от Първо районно управление в София. Призовката е била за привикването ми като обвиняем по дело за хулиганство (чл. 325 от Наказателния кодекс) във връзка със събития от изминалата 2020 г. Авторката на тази призовка, някоя си разследваща полицайка Шопова от Първо районно, не е успяла да ми прати призовката, така че да я получа. Логично, защото по това време съм се намирал в чужбина. Съответната Шопова се изнервила и ме записала за национално издирване… Така че щом съм се появил на границата с туристически загар и приятни спомени от романтичния Цариград, името ми е излязло в инак бавната система на митничарите. Естествено, на глупавата служителка на МВР не ѝ е хрумнало, че не само не се крия, ами дори пиша публично достъпни възторжени отзиви за храната на Босфора. Любопитното е, че още когато стигнахме България и още не бяхме влезли за проверка, се обадих на родителите си, поговорих с тях по телефона и те определено не звучаха като хора на човек, обявен за национално издирване. Следователно тази Шопова толкова си е и направила труда изобщо да ми прати призовка, преди да насъска копоите.

Както си седях в щаба на ГКПП-то, обясних много ясно на служителите какво ще се случи сега и започнах да звъня на всичките си познати журналисти. Боя се, че бях крайно ироничен. Свързах се и с приятелката си, която още ме чакаше до автобуса заедно с всичкия ни багаж (четири огромни раници). Докато разговарях по телефона, полицаят Ненко или Нейко Иванов се опита да ме заплашва, че щял да заповяда да ми сложат белезници. Приятелката ми след малко дойде и вдигна невероятен, но напълно уместен скандал на полицаите, които неразумно се опитаха да ѝ предложат да продължи към София без мен. Аз съм щял да отпътувам едва на другия ден с полицейска кола, защото за мен било имало извадена мярка за неотклонение – принудително отвеждане. Тук в скандала вече се намесих и аз, като междувременно бях успял да се свържа не само с няколко журналисти, но и с адвоката си. Полицаят Иванов с трите звездички внезапно стана много притеснен и учтив. Може би защото през това време в София Контракоментар с Асен Генов вече беше съобщил, че ваканцията на лицето Глишев е приключила с арест.

През цялото време полицията беше държала автобуса на митницата, защото не беше ясно какво ще стане с приятелката ми и с нашия багаж. Хората в рейса напълно обяснимо се бяха изнервили. Иванов изведнъж успя да се свърже с тази Шопова от Първо районно в София. Тя била проявила разбиране. Така че добрият човечец спря да заплашва с белезници и да ми предлага транспортните услуги на МВР. Връчи ми копие от призовката с нова дата (девети март) и даже ми стисна ръка за благодарност, че съм бил съдействал.

Продължихме си към София с автобуса. Извиних се на другите пътници, защото полицаите не се бяха сетили да го направят, а вината беше тяхна. У дома съм, всичко е наред, в момента е пет сутринта на шести март, защото, разбира се, заради всички тези полицейски дивотии закъсняхме с над два часа.

Още преди заминаването си за Цариград смятах да опиша впечатленията оттам в няколко есета. Тези идиоти от полицията ми дадоха чудесен материал за заключението. Имам и няколко малки, чисто практични съвета към всеки, който попадне в моята ситуация: първо, никога не тръгвайте веднага с полицая, който ви кани да напуснете мястото, където се намирате заедно с други хора. Ако бях останал сам, сега щях още да лагерувам на Капитан Андреево. Второ, винаги имайте готовност веднага да се свържете по телефона с близки, приятели и особено с адвокат. Трето, не им цепете басма. Говорете ясно, високо, възпитано, но саркастично. Полицаите се плашат от нахакано поведение. Кажете им точно какво мислите за тях и не влизайте в сълзливо-утешителния режим „аз зная, че просто си вършите работата“. Тези хора не вършат работа. Те изпълняват заповеди. А това невинаги е хубаво. Няма абсолютно никакво място за уважение към униформата. Не и в България.

Между другото, профилът ми Manol Glishev продължава да е блокиран за още двадесет и три дни - до 30 март. Затова публикувам тази история от страницата си Manol Glishev - Манол Глишев и ви моля да я споделите.
Идват избори. Недоволните трябва да си мълчим, нали? Е, няма да стане.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Номер 11, за да си върнем България

    111 24 Отговор
    Голяма грешка направи Българския народ като избра човек от групировките-Боко

    Коментиран от #24

  • 2 Емил

    41 107 Отговор
    Не е ясно какво се е случило. Това е едната гледна точка! Човек арестуван толкова пъти за "политическа" активност, трябва да има някакви идеи, а Манол няма - т.е. руски провокатор! ;)

    Коментиран от #22, #34, #36

  • 3 КОНТРАТА

    44 71 Отговор
    Само така за седераста-соросиден Глистшев

    Коментиран от #46

  • 4 ТаУмВзе

    55 76 Отговор
    Манолчо бре. Сорос те прати на почивка в Истанбул, за да се жалваш на връщане. Що за пасквил бе талибан. Кво сега дисидент ли го играйкаш. 10 ареста а?
  • 5 Браво,Маноле!

    66 23 Отговор
    Но не всеки има хъс да се държи като теб,иначе Тикволандия отдавна да си е върнала старото име - тоест Република България..

    Коментиран от #15, #53

  • 6 Последния Софиянец

    79 20 Отговор
    Гешев е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 7 Рафа

    61 19 Отговор
    При мафията ГЕРБ правосъдието и полицията са техни жалки слуги, а професионализма им е кръгла нула!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    40 12 Отговор
    Оставка
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 !!!

    11 9 Отговор
    Голям праз
  • 14 Софиянец

    18 20 Отговор
    **е* ти и държавата, **е* ти и родолюбието. Г***сните *вар* черв*** от ГЕРБ ни отказаха да живеем. Писна ми от до***Ници с червени картончета. Ще се имигрира наложително.

    Коментиран от #41

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ПЕРФОРАТОР

    32 20 Отговор
    От Глишев по долен е само Антон Тодоров!
  • 17 Комуниста

    41 25 Отговор
    Кой знае това престъпниче Манол коко пъти се укривал от органите на МВР, щом на следовател Шопова се е наложило да го пуска за общонационално издирване!

    Коментиран от #23

  • 18 Ти да знаеш

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Сам ли се хвалиш":

    Що народ хвалеше Боко! И откъде да знам как си гласувал преди,звучиш ми като млад,едва ли си пускал в урната червени бюлетини..

    Коментиран от #20

  • 19 Ник

    38 26 Отговор
    А ти си пълен боклук. Само заради този пасквил, който си сътворил и, в който и а поне 5 обиди към длъжностни лица трябва още едно до съдебни да ти образуват. Отделно и частни дела да си заведат служителите на Мвр. Значи всеки според въпросния Глистев е длъжен по очерци те му във Фейсбук да се ориентира за местонахождението му. Пълен про с так, на който му липсват първите 7, и който живее и съществува от злобата и омразата си.

    Коментиран от #56

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аз40🏴‍☠️

    22 11 Отговор
    Глишев да напише сега и книга на име "Соросоидни басни и ченгесарски тоталитаризъм в една не толкова европейска бананова република на почти 1400 год. гърч"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ГУЖУ

    8 7 Отговор

    До коментар #17 от "Комуниста":

    ТОВА ТЪПОТАТА ТИ ПО РОЖДЕНИЕ ЛИ Е ТИ СЕ ОТДАВА
  • 24 Чистач

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "Номер 11, за да си върнем България":

    Кои ще го тЪрси този боклук Сам си прави реклама все арестувани и без пари пък все по чужбина
  • 25 Димитър

    16 14 Отговор
    Би било съвсем нормално на КПП-то на влизане да му връчат призовката съвсем културно, все пак са го намерили, но без арести, агресия, заплахи и полицейщина.

    Коментиран от #27

  • 26 Мечо Пух

    24 9 Отговор
    Айдее Уркоо с шекелите на почивка в Турция бил айдее Уркоо
  • 27 6699

    17 19 Отговор

    До коментар #25 от "Димитър":

    Целят психически тормоз и злепоставяне пред множество хора. Прокуратура и следствие в Бг така работят.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Другия с коня

    32 24 Отговор
    Били му отнели ДВа часа от безценното време полицаите на Манол Глишев.....А ти Маноле ми отне Всеки ДЕН Цяло Лято по ДВА часа ,за да заобикалям по обиколни маршрути,докато блокираше Орлов мост и лежеше по асвалта....Защо ни го причини това,бе тарикат,на мен и стотици невинни граждани като мен..Радвай се ,че не си по член 95 от НПК за Бунт срещу законно избрана Власт - от 10 до 20 години или до живот....
  • 31 поредният

    25 11 Отговор
    по ми яр, който се мисли за светец над закона!
  • 32 Го4о

    30 15 Отговор
    Какъв писател бе, това е най известният наркоман в София бе!?!? Вземете му проба!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ессерем

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Този е толкова руски провокатор колкото и Емил!Живя соросня!
  • 35 ПЕНКО

    17 11 Отговор
    КОЙ В БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ГЛИШЕВ НА СВЕЩЕННАТА НИ ЗЕМЯ / ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА Е МАНОЛ / -РОДЕНИЯТ ОТ ДРУГИЯ ОТВОР ИЗДИХАТЕЛ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 36 4456

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Преди години Манол Глишев беше оплескал паметника на съветската армия в София. Как тогава да е руски провокатор?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Stormtrooper

    14 18 Отговор
    Тази " някоя си Шопова" да си стяга багажа и повече да не вижда държавна работа. Оня белезничаря - също.
  • 39 оня с коня

    26 8 Отговор
    Манол Глишев...Кандидат-Дисидент ОТВСЯКЪДЕ,почти Български Навални/арестуван 10 ПЪТИ/,само дето не е лежал в РУСКА Тюрма!А иваче РЕДОВНО в ОПРЕДЕЛЕНИ МЕДИИ се дава Гласност на Перото му,което недвусмислено говори,че "ИМА НЕ само "Човек",а ЦЯЛА ОРГАНИЗАЦИЯ зад гърба си,при това - ПЛАТЕЖОСПОСОБНА!А ето и НАГЛО-ПРОСТАШКАТА логика на Лицето Глишев като Протест за Задържането му на Границата:Бил публикувал той в Мрежата от Турция подробните си впечатления от Локума/?!/ в Истанбул,така че Полицията много лесно би могла да установи че той е ТАМ и след като пускат Заповед за Издирването му/Национално/,значи са "Прости"!Верно ,може и да не четат в Мрежата Писанията на Глишев А СА ДЛЪЖНИ да го правят 24ч в Денонощието,затова и Глишев препоръчва Горещо:"Не им цепете басма"!Няма смисъл да коментирам "гражданина Глишев" повече - под достойнството ми е да обръщам внимание на подобни ПОЛИТ. МЕКЕРЕТА заработващи "по лесния начин" некой Лев,просто искам да е ясно КАКВИ ЕКЗЕМПЛЯРИ представляват "Бойците на Опозицията"в в БГ.А за да го успокоя ще му кажа,че ако "ЧЕРЕПА" реши да се върне у Нас,също ще бъде арестуван още на Границата,независимо че Глишев си въобразява че щом Някой се връща Доброволно в Държавата,НЕ Е Престъпник.
  • 40 Хя хя хя

    23 9 Отговор
    Преди време Глистев го подкачаха защо никога не е имал приятелка и той взе, че си изфабрикува някаква въображаема. Само като чете човек колко пъти я споменава и как пише за нея, му става ясно, че е хомяк.
  • 41 1234

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "Софиянец":

    За нас ще бъде удоволствие да ти видим гърба.
  • 42 титаник

    11 11 Отговор
    тоз човек ако го пускат за национално издирване за хулиганство представете си комунистите от герб на какво подлежат ??
    на разстрел на място при виждане май
  • 43 Бивш канадец

    11 16 Отговор
    На всички пишещи тук хейтъри пожелавам подобна среща с родната полиция - която обаче не те пази, а гази!
    Миналата година (март) на Т. Александров в София - червен светофар, пред мен на два метра кола, чакаме си зеленото. Отзад - черен Чероки не успя да спре, халоса ме так яко, че се надянах в предната кола. Резултат - моята кола (Ярис) стана на акордеон, предната - с багажник в купето, на Черокито - ожулен бампер. Дойдоха куките и - о, изненада - написаха ми акт за неспазване на дистанция! На дебеловратия в жипката - НИЩО! Добре, че застрахователят ми и съдиите излязоха свестни - полумих си парите за тотал щета, но сега според решението на съда МВР ще трябва да възстанови парите на застрахователя поради неустановяване на истинския виновник и неправилно съставен акт.

    Коментиран от #48, #50

  • 44 титаник

    2 4 Отговор
    ще чакате мъ-ши за гърба ми много скоро ще отнесете ритниците
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 6 Отговор
    Манольчо, Вие страдате от тежка форма на ЛАТЕНТЕН ЕКСХИБИЦИОНИЗЪМ. Съветвам Ви, най-добронамерено, да потърсите психиатър...Още сте "млада" и вероятността за успешно излекуване е голяма.
  • 46 Хмммм

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Кво е написал тоа?
  • 47 Гог

    20 8 Отговор
    Мазол Глистев се изживява като Овални ли, че не разбрах... Ревльо и глезльо на хранилката при шорош
  • 48 оня с коня

    14 4 Отговор

    До коментар #43 от "Бивш канадец":

    ще ти го кажа в ПРАВ ТЕКСТ:Няма никакво знач. дали си "Бивш" или "бъдещ" Канадец- просто Хабер си нямаш от Застраховане.Няма да коментирам възмушението ти от Злополуката,просто ще поясня че МВР НИКОГА НЕ ПЛАЩА на Застрахователите заради "Неправилно съставен Акт"- НЕМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ !Акта може и да е Неправилно съставен- има си Началник който ще го Отмени и ще се съобрази с Решението на Съда,като пък според същото Решение Виновният Водач ще понесе Санкции от КАТ.А ако "Черокито" си има Застраховка ГО,ако Водачът не е Пил и ако не е Крадено,Застрахователят си плаща КАТО ПОП на такива като тебе БЕЗ РЕГРЕСЕН ИСК към който и да е.Казвам това като "Настоящ Българин" чуващ петлите на "Бивш Канадец"...Ама записвайте си бе Ей...няма да повтарям:)
  • 49 ранди

    16 8 Отговор
    Манолчо соросоиден, може ли да ти оскубя брадата на кичури и през цялото това време да пееш как сорос ти плаща и за какво?
  • 50 Българан

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Бивш канадец":

    Да ти се връщат тройно пожеланията.
  • 51 някой си

    8 5 Отговор
    "защото престъпно съм се върнал в България след едномесечен туризъм по чаршии, фериботчета и музеи." - Абе писателю, каква е тая едномесечна екскурзия, бе...? Екскурзия + ПСР тестове + такси + други разходи - много хляб имало в писането или си на някоя ясла? Кажи си от къде тия доходи или като се правиш на маймуна и правиш циркове, това не е важно.
  • 52 Хаджиментов

    10 5 Отговор
    А бе, Глистев, какво ни занимаваш с проблемите си. Настъпил си мачето по опашката и ще си теглиш последствията. Не си единствения, който вика и рие срещу тази власт за да те гонят само теб. Явно има нещо друго, което на казваш.
    Нито са ти интересни и качествени писанията, нито ти самия си интересен. Явно искаш да се измъкнеш с вдигане на аларма "бият наш'те". Типично, като за политическата ни класа. Бъркат кашите, вършат престъпленията, а когато ги подгонят, било политическо гонение.
    Айде кафа!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Луди всякакви

    4 6 Отговор
    Този сериозно се взема за значеща цифра! Как смее МВР да не чете пътеписите му? И аз да съм полицай , ще се изненадам от едномесечно отсъствие за екскурзия в Турция. Не знаех, че имало такива воаяжи. Добре се е разкешил Черепът!
  • 55 И аз да кажа

    4 5 Отговор
    "Безумие и репресия", че не се запознали с програмата на юнака и им писнало да разнасят със седмици призовката! И той дигнал журналята да вият срещу "терора". И само как дръзновено-саркастично се опълчил, бързо носете лавров венец!
  • 56 Какъв е този

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Ник":

    Глишев в случая няма значение. Факгъг, че лице, напуснало ЗАКОННО територията на Република България, остава С НЕИЗВЕСТНО МЕСТОПРЕБИВАВАНЕ според българската полиция е повече от притеснителен . Ами нали има гранична система на контрол, компютри с памет и пр. постижения на техниката? А тази женица Шопова явно не знае това... Впрочем - тя какво образование има и на какво длъжност? Все още ли полицаите са толкова ... неподготвени /евфемизъм на "недостатъчно умни"/ както по ОНАВА време, в което за да станеш милиционер, се изискваха точно такива качества?
  • 57 Гербеперастите

    9 1 Отговор
    Манол Глишев когато нашари паметника на Съветската армия му ръкопляскахте. Сега като ви спира на Орлов мост, не ви харесва. Ми такъв си е човека - бунтар по природа, а не доволна свиня. Хубаво го гледайте - тоя няма да си смени сакото с вожда ви!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ИВАН

    0 2 Отговор
    Какво да искаш от глист глистев - ходи си за цял месец на почивка, и то не къде да е, а в любимата му турция, а в България ръси акъл и мозък и иска паметници да събаря
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове