Last news in Fakti

15 Март, 2021 06:13 4 095 34

Александър Симов: Борисов спря парите за учените на Рожен, сега се хвали, че им дава

  • рожен-
  • учени-
  • александър симов-
  • бойко борисов-
  • пари

Финансовият му министър Симеон Дянков беше решил да демонстрира мускули точно пред астрономите и ехидничеше за тяхна сметка, написа кандидатът за депутат

Александър Симов: Борисов спря парите за учените на Рожен, сега се хвали, че им дава - 1
Снимка: БГНЕС

"Днес Първият държавен и партиен шофьор, пардон, ръководител генерал-лейтенант доктор Бойко Борисов кара джипа из Смолянско. СевдаТВ се включи пряко от обсерваторията в Рожен. С премиера - цяла сюрия от безгръбначни костюмари, които гледат строго и с цялата отговорност на света, че и малко отгоре".

Това написа в профила си във Фейсбук кандидатът за народен представител от "БСП за България" и водач на листата в Смолян Александър Симов.

"Борисов се хвали със средствата, които е отпуснал за учените. Но пропуска една малка подробност. Именно първото му правителство оряза средствата за Рожен. Имаше един такъв финансов министър Симеон Дянков, който беше решил да демонстрира мускули точно пред астрономите и ехидничеше за тяхна сметка. Тоест разрухата, която днес Борисов поправя е пряко следствие от неговите управления. Култово, нали? А, да, и още нещо. Чета изявление на Даниела Дариткова: "Започваме да изпълняваме предизборните си обещания". Само не е уточнила за кои избори говори. Така като гледам за по-предишните", завършва Симов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    74 8 Отговор
    След автопохода до сараите в Бояна за пореден път се убедихме че Доган владее България ,а Бойко и Гешеф са неговите везири.Негови са и полицията,и прокуратурата, и медиите.Българи!Време е да си върнем държавата!

    Коментиран от #32

  • 2 Сатъра на Хана

    59 5 Отговор
    По цял ден се говори за Боцко Ал Рапоне
    .................................. ............................ Боцко пръднал , Боцко казал , Боцко предложил , Боцко дай
    ................................. ................................... Дайте да си говорим за Ликвидацията на Боцко Ал Рапоне да имам позитивна мотивация за новия ден :))

    Коментиран от #28, #31

  • 3 Анализ

    58 3 Отговор
    Пътищата се строят от циганско-турски фирми подизпълнители и затова са толкова калпави.

    Коментиран от #19

  • 4 Сомалийския пират

    8 79 Отговор
    Лъже като дърт комунист.Добре че е Бойко Борисов иначе като ви знаем кви сте крадливи....1$=3000лв.

    Коментиран от #6, #14, #17

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    56 6 Отговор
    БОРИСОВ е патологичен лъжец и двуличник мутро престъпна мястото ти и е в затвора

    Коментиран от #8

  • 6 Последния Софиянец

    39 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сомалийския пират":

    Скоро минаваме на евро.Тогава ще ревеш.
  • 7 124

    40 5 Отговор
    Борисов влиза в затвора.

    Коментиран от #34

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 57 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    Борисов е най добрия министър председател в историята на България.Построи две Българии.

    Коментиран от #9

  • 9 мммм

    5 36 Отговор

    До коментар #8 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Абсолютно прав си ,но на този пъпеш Сашето разбира ли му главата от такива неща !

    Коментиран от #10

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 36 Отговор

    До коментар #9 от "мммм":

    Бате Бойко ми даде 50 лв от чекмеджето,а Корнелия нищо.Бате Бойко е велик човек и много щедър.

    Коментиран от #33

  • 11 Разбрахме, че ние простил на всички!!!!

    25 2 Отговор
    Един от всички не ти вярва на Прошката!!! Всички също не ти вярват, на 4 04 2021г ще се види дали си получил Прошка, Едвали!!
  • 12 Уйке

    34 3 Отговор
    За тази гад Борисов няма прошка нито на тоя,нито на оня свят! Ще гори в ада!

    Коментиран от #23

  • 13 Истината

    5 17 Отговор
    Помните ли скандала с НИМХ - един от многото напълно излишни институти в БАН? Както обикновено става в БАН, "учените" вдигат врява, че искат да се отделят от института си само по две причини - или искат по-високи заплати, или са се изпокарали, разделили са се на две враждуващи групи и желаят да им бъде създаден още един институт, та всяка от групите да царства самостоятелно.
    В нормалните държави при такива случаи недоволните напускат работата си и сами си търсят нова. В БАН обаче все още карат по социалистически - искат държавата да им реши проблема за сметка на данъкоплатците. Така постъпи и Бойко - едната от враждуващите групи си остана в НИМХ при БАН, а за другата бе създадено нова научно звено към МОН. И от двете групи файда никаква, но бюджетът бе натоварен да издържа още една научна институция и бе дадена възможност и на двете групи да назначат допълнителни хора (свои хора).
    Повечето метеорологични служби у нас са също толкова излишни, колкото и двата "научни" института, свързани с тяхната проблематика, на които се "радваме" в момента.
    По света такива метеорологични служби са напълно автоматизирани, а научните изследвания се правят към университетите.
    С други думи, 90% от кадрите-метеоролози, хрантутени у нас, са напълно ИЗЛИШНИ!

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хан Крум

    17 0 Отговор
    Тиквата прави това ,което бай Тошо не успя при възродитерния процес.Но в обратен аспект,иначе ще падне от власт,без подкрепа от МАРАБА КОМШУ.
  • 16 Борисов шкафа

    14 0 Отговор
    Съвестта му е чиста не е излъгал никого ог герба направи ги крадци и бандити!!сега със телескопа тайно ще оглеждат за подходяща планета където да кара жипката!!
  • 17 Груьо

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сомалийския пират":

    СТИГА С ТОВА 3000ЛВ-1ДОЛАР.ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ 25-ГОДИНИ.СТИГА С ТИЯ НОМЕРА ,ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКИТЕ ВИ ГРОБА-АДЖИИСКИ ЗОЛУМИ.ВИНОВЕН Е И ХАН АСПАРУХ ,ЧЕ Е ДОШЪЛ ТУКА.ИМА ДЕЦА КОЙТО СА СЕ РОДИЛИ И ВЕЧЕ СА ГОЛЕМИ ХОРА И НЕ ПОМНЯТ ТОВА.ДАЙТЕ ДА ВИДИМ КАКВО СЕ СЛУЧА СЛЕД ВАШЕТО НАД 10-ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ.ХАОС,БЕЗЗАКОНИЕ И КОРУПЦИЯ.
  • 18 Бай ти Ганя

    6 0 Отговор
    За герб няма бъдещ план, визия за развитие на България, при тях политиката е всичко се прави на парче и на калпак, трагедия пълна
  • 19 XYZ

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анализ":

    И санирането се направи от цигански фирми - свидетел съм!

    Коментиран от #24

  • 20 Шура

    5 0 Отговор
    Оставкааа. ЗАТВООООР
  • 21 АМОН

    3 0 Отговор
    САШЕ,
    Борисов и компания не се нуждаят от този сарказъм , а от действия по свалянето му което вие не подкрепихте на протестите.
    Как да направите това когато вашата партия и водачката ви гласуваха за кандидатурата на другият чиято оставка искаше протеста.

    ЗАЩО САШЕНЦЕ ПОДКРЕПИХТЕ КАНДИДАТУРАТА НА ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.
    Нима не осъзнавахте, че благодарение на ГЕШЕВ се крепи цялата тази система която вие сте щели да променяте.

    ПРОМЯНАТА ИДВА ТОЧНО ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА.
    Там вие не смеете да барате.

    САШЕ БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ.
    С ВАС И БЕЗ ВАС ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА , АКО ТЕЗИ ОТ КОЗЯК 16 НЕ СА РЕШИЛИ ДА Я НАПРАВЯТ. Като ги гледам в какъв разпад са и те си мисля, че България им е последен проблем.

    МИСЛЯ, ЧЕ ОТДАВНА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ТУРСИ ВИЛАЕТ.
  • 22 thkyou интернет

    1 0 Отговор
    Със закона за държавния бюджет за 2012 г. е утвърден бюджетът на БАН - около 60 млн. лв. Бюджетът вече е приет и никой няма право да обещава повече пари, отговори Симеон Дянков. БАН е независима институция със свой бюджет, който трябва да разпределя

    Коментиран от #30

  • 23 Gowko

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Уйке":

    Така като се е разнежил ,защо не прости и на Миньо Стайков, на Николай и Евгения Маневри .Да ги изкара от ареста ,дето ги натика без достатъчно нужните доказателства .Ако тия дойдат на власт хич не ми се мисли как ще му простят на него.
  • 24 Gowko

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "XYZ":

    ,,Добро утро".Тлъстата пачка взе ,,началника".А по надолу , през четири под , под ,под ,под изпълнители фанаха циганите по улицата на градят и мажат за стотинки.Затова и тази схема на кражба никой не смее да говори.,,Да не се изложим пред Брюксел , че сме крадци Нали така каза Дариткова.Само че....не циганите ,а те са крадците
  • 25 Bon voyage

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    "Излишни метеоролози" - и за колко броя става дума? А половин милион държавна администрация с КПД клонящо към нула, ни е крайно нужна, така ли? Вместо за електронно управление, ние им плащаме да играят судоку. Издишат ви автоматизираните аргументи.

    Коментиран от #29

  • 26 КОЙ Е ТИКВА

    1 1 Отговор
    БОРИСОВ ДАВА НА ВСИЧКИ БЕ , КВО СЕ ЕРЧИТЕ - А ВИЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ !
  • 27 ВИДЯЛ ГО Е

    2 1 Отговор
    БОЙКО Е ГЛЕДАЛ В ДЕВЕТИЯ КРЪГ НА АДА С ТЕЛЕСКОПА , ЧЕ ТАМ ЩЕ ПРЕКАРА ВЕЧНОСТТА - В КАЗАНА С ВРЯЩ АСФАЛТ ! СЕГА В ЧЕТВЪРТИЯ СИ ПЪЛЕН МАНДАТ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СЪБЕРЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ И КЮЛЧЕТА И ДА СЕ ОТКУПИ НО КОВЧЕГА ДЖОБОВЕ НЯМА !
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че м.ъ.д.и.т.е му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 29 Истина е друже

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Bon voyage":

    И ти си прав. Но не знам дали имаш представа какво значи хрантутене на готованци в БАН и търговия с докторантури и с възможностите за кариерно развитие. Затова е възмутително, че когато БАН-ските метеоролози се скараха, той им направи два института вместо един, а трябваше да ги натири по университетите, където щат не щат ще трябва да преподават, ако искат да взимат заплата, а наука ще правят паралелно с преподаването и то само ако могат. По другия въпрос - след като по света този тип станции са автоматизирани, защо и ние не създадем такива, вместо да храним цели отбори дремльовци?
  • 30 Много повече е

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "thkyou интернет":

    Само че всяка година успяват да изкрънкат допълнително финансиране и да получат над 100 милиона. Отделно от това всяка задача се представя като проект и за него се търси допълнително финансиране. Къде са ни обаче научните открития?! Няма ги.
  • 31 Явно

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    Нямате късмет все след глупаци да вървите/ кои каун кои приватизатор/явно от стадо некъдърници нямате избор Затова ви остава злобата
  • 32 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Държавата сие на народа и такива буклуци ги изхвърля затова 12год власт не можете да вземете /никои не иска луканово-видиново време/ Щом и комунистите все за герб говорят явно ги е страм да кажат нещо свършено от бсп-дпс
  • 33 Видин

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Незнам да има българин без чекмедже и заровен буркан може и под душека Но всеки взема парите и руптаи Няма един честен комунист да се откаже от 50 лева Затова харчете харчете че като доидат бсп и тях ще ви ги вземат с лихва
  • 34 Надзирател

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "124":

    Но затвора ще е пълен от бсп и президенството Пак трябва да чака още два мандата на власт Явно социалистите сте изгладняли много щом имате порачение все за борисов да пишетеПоне ще се ограмотите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове