Last news in Fakti

19 Март, 2021 23:06 2 917 34

Политолог: Имам чувството, че идеята е изборите да се правят в тежка обстановка

  • избори-
  • пандемия-
  • петър чолаков

Въпросът е за прословутата избирателна активност, защото избирателите на ГЕРБ са от по-младата част в сравнение с тези на БСП", коментира Петър Чолаков

Политолог: Имам чувството, че идеята е изборите да се правят в тежка обстановка - 1
Петър Чолаков, кадър: "7/8 ТВ"

”Ковид кризата се използва като политическо оръжие”. Това заяви политологът доц. Петър Чолаков пред ”7/8 ТВ”.

"Въпросът е има ли някакви граници, които някой да спазва. За съжаление въпросът е риторичен. По отношение на нашите избори, нищо чудно сега да има някакви любопитни неща, които се случват. Чух математикът проф. Константинов намек за това, че в отлагането на изборите нямало нищо лошо. Че страни като Франция, които проведоха избори миналата година, масово са се изпозаразили. Започвам да си мисля, че това са някакъв вид намеци. Да не се окаже, че тези избори ще се случат, ама друг път. Не казвам, че ще се стигне до това. Трябва да анализираме каква полза имат ГЕРБ от отлагане. Все пак социолозите казват, че те ще са първа политическа сила. Но това нищо не им помага. Не е важно кой ще е първа политическа сила, а кой ще сформира правителство", каза Чолаков.

"Ситуацията наистина е извънредна, но целият ресурс е в управляващите. Лекарите и те се возят на джипката, моето уважение към тях, но пък и много лекари влязоха в листите. Така че кризата се използва, и то безогледно. Според мен трябваше много по-рационално да се действа в тази ситуация. Това отваряне беше преждевременно. Имам чувството, че идеята е в една тежка обстановка да се правят тези избори. Въпросът е за прословутата избирателна активност, защото избирателите на ГЕРБ са от по-младата част в сравнение с тези на БСП. Имат и твърдо ядро, което ще бъде активизирано. По-възрастните избиратели основателно се притесняват. И ако пандемията ескалира респективно тези партии ще бъдат по-слабо представени. Започвам да си мисля, че един вариант за нови предсрочни парламентарни избори, е възможен", коментира още политологът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    28 1 Отговор
    Айде бе сериозно ли?Открихте топлата вода.ххахах
  • 2 КОЙ ИЗБРА 04

    6 28 Отговор
    Я ПИТАЙ ФАТМАКА?

    Коментиран от #6

  • 3 мдаааа

    17 3 Отговор
    Така е , приятел ... Китайците пуснаха вируса , та на нас българите , да ни е гадно по време на изборите ...
  • 4 МИ ТЪПИ СМЕ

    6 12 Отговор
    НАЧИ ПАК НЕ УЦЕЛИХТЕ ДАТАТА? СЛЕД ДЪЛГИ КОНСУЛТАЦИИ С УЛИЧНИЦИТЕ КВО ИЗМИСЛИХТЕ? ДВЕ НУЛИ!
  • 5 Елтов

    6 11 Отговор
    СЕГА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЩЕ ИМАТ 1 МЕСЕЦ ДА ВИДЯТ ПРОГРАМАТА НА МАНГЪРКАТА

    Коментиран от #14

  • 6 Пръц

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "КОЙ ИЗБРА 04":

    А кой обяви ваксините за смъртоносни ,спря имунизацията на населението,затвори държавата отново до изборите поради липса на ваксини?ТОЙ бе,ТОЙ бай У—Й

    Коментиран от #11

  • 7 ДАНС

    11 18 Отговор
    ИСКАХА ИЗБОРИ -ОРЕВАХА ЦЕНТЪРА, А СЕГА ПЛАЧАТ, ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАГУБЯТ? КЪДЕ Е ОНЯ С ЮМРУКА БЕ? НЕЩО ДА КАЖЕ ЗА ШПИОНИТЕ И СИГУРНОСТА В БЛАТОТО!

    Коментиран от #15, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПАК ЩЕ Е ББ

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Пръц":

    ЩЕ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ДОКАТО Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА. КОГАТО ГО СМЕНИ ДРУГ - ТОЙ ЩЕ КАЗВА КАКВО ДА СЕ ПРАВИ. НАЛИ ЗА ТОВА СА ИЗБОРИТЕ- КОЙ ДА НИ УПРАВЛЯВА?
  • 12 На 04.04

    16 3 Отговор
    Трябва да ги изринем тия капуши, но с този невеж народ няма как да стане!
  • 13 Мхмхмхм

    9 0 Отговор
    Безвремие и Безтемие
  • 14 ЙЕЙЛПРОМ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Елтов":

    Няма вррреме !
  • 15 Какви

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "ДАНС":

    Шпиони бе паляк? Тука държава няма ти искаш тайни да има.Голям цирк за раята! :)
  • 16 сиукс

    6 2 Отговор
    Напрао си Христофор Колумб на банкянските уйдурми. Е не Америка , а Банкя , но все пак ..... Буци играе индианците.

    Коментиран от #18

  • 17 ъъъъъ

    2 1 Отговор
    това предаване как се казва?- шесто чувство? несериозен материал.
  • 18 КОЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "сиукс":

    Не можеш да намериш синоним на думата "уйдурми" или си турчин

    Коментиран от #19, #20

  • 19 не съм тулуп

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "КОЙ":

    Че какво осъдително в това и турчин да съм , ти гордееш ли се , че си примерно и може би българин , ама не е сигурно , пък и няма с какво.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 пообразовай се

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "КОЙ":

    И не се казва в случая синоним , а подходяща българска дума .
  • 21 ми ,

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "не съм тулуп":

    Ти да не би да си сигурен , че си турчин ? Имай предвид , че много войска е имало в Туркие през 70-те години на 19-ти век ..

    Коментиран от #23

  • 22 КОЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "не съм тулуп":

    Не те осъждам щом си турчин нормално е да не знаеш всички Български думи.

    Коментиран от #25

  • 23 стига ли

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "ми ,":

    Попитах те какво осъдително има , а не съм уточнявал какъв съм . Сега ще уточня , просто човек , държащ на човешкото в себе си , поне това , което до скоро наричахме човешко.

    Коментиран от #26

  • 24 мдаааа

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДАНС":

    Ай стига ве ! Не ги подсещай ..
  • 25 днес липсва

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "КОЙ":

    Много думи са се вплели в двата езика , ползването не определя принадлежност. Важното е да си човек , опазващ в себе си човещината .
  • 26 ми ,

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "стига ли":

    Това вече е нещо друго ... С човек , по човешки ! 👍
  • 27 GnG

    3 2 Отговор
    "Избирателите" на ГЕРБ са БЮДЖЕТНО помазани !

    Голяма част от тези, които ще гласуват за ГЕРБ работят в общините и са АНГАЖИРАНИ ПРЯКО срещу допълнително ЗАПЛАЩАНЕ с изборния процес !

    Останалите, ако искат да гласуват !

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 оня с коня

    3 2 Отговор
    Тоя Пишман-Политолог/няма лошо,след като се намира кой да му плаща за Пишманлъка/ взел да мери Възрастта на партиите и на тази Основа да прави Предположения.Ами в такъв случай ЩО Е НЕОБХОДИМО да се пишат разни ПРОГРАМИ за Изпълнение от Партиите- просто се изчислява средната възраст на всяка и която е "Най-млада",тя печели!Отделно пък Политологът ИЗОБЩО не е чувал,че има и Младежко БСП...Показателно в Случая е обаче,че ТВ 7/8 е поканила Човек който да Анализира ГЕРБ и БСП,а не Партията на Трифонов?!Явно Слави има някаква "специална" Полит. тактика от типа "Като натиснем другите надолу в Блатото,Ние ще останем най-отгоре"Ами аре Хаирлията на Изборите и "Чалга Форевър":)
  • 30 То се знае

    1 0 Отговор
    Най- младите са у маалата
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гост

    4 1 Отговор
    А кой избра датата 04.04? В разгара на пандемия Радев посочи една от най-ранните дати, при положение, че се очакваше в началото на април вирусът още да върлува. Спокойно можеше да отложи за май, когато щеше да е по-топло и по-благоприятно за възрастните хора. Да, ама не. Нашият посочи ранна дата, която дори съвпада с католическия Великден. Гениално решение!
  • 33 UYU EU

    1 0 Отговор
    Доколкото знам един е отговорния за датата на избори. Тая статия е един тюрлю-гювеч и с много приказки не казва нишо ,освен празноглавието на изхранващите се с празни приказки.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове