Last news in Fakti

22 Март, 2021 16:34 8 947 41

Разследващ журналист: Тече много сериозна подготовка да бъде манипулиран вотът (ВИДЕО)

  • димитър стоянов-
  • bird.bg-
  • openlux-
  • избори-
  • шпиони-
  • иван гешев-
  • прокуратура

"Текат притеснителни предизборни процеси - регистрират се в полупразни избирателни секции лица, които нямат отношение към района и ще бъдат използвани да гласуват за кандидати на управляващото статукво", заяви Димитър Стоянов от Bird.bg

Разследващ журналист: Тече много сериозна подготовка да бъде манипулиран вотът (ВИДЕО) - 1
Димитър Стоянов, кадър: "Денят с В. Дремджиев"

"Остава усещането, че при проекта за Алея първа във Варна е била получена неправомерна държавна помощ за ТИМ, а има търговия по проекта, която минава през чуждестранно дружество, като така се спестяват данъци. Логично е, когато някой получава преференциални условия от държавата, то той да не се стреми да плаща данъците си на друго място". Това заяви разследващият журналист Димитър Стоянов от сайта Bird.bg в предаването "Денят с В. Дремджиев", излъчващо се по ТВ+ и ТВ1.

"Мълчанието на медиите по OpenLux е разбираемо и неразбираемо", отбеляза журналистът.

"Това, което прави главният прокурор Гешев, е толкова абсурдно, че не мога да повярвам, че това не е сценарий на комедия - той задържа бутафорни пари, предполагам, че е задържал и бутафорни шпиони. Връщането на 9 от 10 български кандидати за европрокурори е знаково недоверие към България, към почтеността на ръководните кадри в българската съдебна власт и най-вече към прокуратурата", коментира Димитър Стоянов.

"Какво да се занимават българските медии с офшорни фирми в Люксембург, когато тук има някой, който е роден за цирка и има потресаваща некомпетентност. Как да говорим тогава за високо ниво на разследване като OpenLux - международни афери, спестяване на данъци, скрита собственост? Как това може да се конкурира за внимание при такава палячовщина?", запита с основание журналистът.

"Много е закъснял опитът за пране на имидж със сегашните акции. В позицията на американските сенатори не се говореше за шпионаж, а имаше твърдения за корупция в България. Тези твърдения имат отношение към шкафчетата, към пачки с банкноти, (но не правени на ксерокс), към проекти за милиарди, към източване на европейски пари. Твърденията на американската страна са към тези факти, а не към някакви треторазрядни чиновници, които сега са очевидно изкупителна жертва. Виждам тотална липса на желание на прокуратурата да разследва коя е Мата Хари, влязла, според Борисов, в спалнята му", смята той.

"Трети лица решават кой ще участва в предизборните дебати на БНТ", сподели Стоянов, а след това добави, че: "Текат притеснителни предизборни процеси - регистрират се в полупразни избирателни секции лица, които нямат отношение към района и ще бъдат използвани да гласуват за кандидати на управляващото статукво. Знаем начина, по който се въздейства. Тече много сериозна подготовка да бъде манипулиран вотът и да бъдат ограничени гласовете в чужбина, защото те на са за статуквото", заяви още разследваният журналист Димитър Стоянов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО и ЕС

    39 98 Отговор
    загубиха доверието в България за 50 години напред. Тук е пълно с руски шпиони. България е " Троянски кон" на Кремъл.

    Коментиран от #6, #7, #11, #20

  • 2 Толупа се готви

    114 13 Отговор
    Да спечели с купуване на вот.

    Коментиран от #23, #26

  • 3 Каква манипулация, бе, просто е.

    93 18 Отговор
    На 5.4.21г. Херо Мустафа написва резултатите от изборите на лисче, показва го на ЦИК и го изгаря. Това е.
  • 4 Последния Софиянец

    75 7 Отговор
    А , добър ден!
  • 5 Ох Баня

    53 9 Отговор
    Ко ко? Да се манипулират избори? Каква наглост какво безочие. Че и данъци да крият от държавни пари че през сметки. Не го вярвам но трябва да се събудя. Боко дали знае че някой иска да лъже с бюлетини?
  • 6 Тука е пълно с Мата Хари

    48 7 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО и ЕС":

    И чекмежета.
  • 7 Дельо Хайдутин

    74 13 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО и ЕС":

    И ние отдавна сме изгубили доверие в ЕС и НАТО ,ама кой ни пита?
  • 8 Тиквонии Велики

    33 31 Отговор
    купи цялата държавна администрация. Победата му е осигурена.
  • 9 Гаргамел

    17 65 Отговор
    Внушения. внушения....много слабо бе Стоянов...много!
  • 10 Ох Баня

    41 6 Отговор
    Това трябва да е краят на изборите по този начин. Уж се учи дистанционно, хоумофиси и др. но гласуване не може.
  • 11 България е държава от РУСИ 80% Славяни

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО и ЕС":

    и 20% РУСИ Алани Казаци.
  • 12 Ох Баня

    31 8 Отговор
    Всички знаят какво става, включително и журналистите, Гешевци Боковци, Чоковци и никой от тях неиска да коментире. Ай стига вече. 04,04,21
  • 13 гост

    55 7 Отговор
    От 30 години тим котараците и ПРОСТАЦИТЕ си ИМАТ ДЪРЖАВА !!! Българската земя хранеше селата а сега храни около 100-на КРУПНИ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ !!! Преди бяхме НАРОДНА РЕПУБЛИКА сега няма народ (има само данъкоплатци) и е само република !!!!
  • 14 Европа

    38 11 Отговор
    Изгонете корумпираното правителство!
  • 15 Стрелата

    8 6 Отговор
    Не държава е Главокия
  • 16 98765

    19 5 Отговор
    Ума силно усещане за огромна корупция сред журналистите. Без факти се лансират фантастики и като се повтарят ежедневно се появават нужните "факти". Страхът да ги атакуват, обвиняват, опровергават, а не дай боже да ги арестуват, журналистите си позволяват за заобикаля и нарушават морални принципи, закони и погазват личното пространство с калните си кафяви чипици. Горката несвободна Джукалистика.
  • 17 туй то

    10 2 Отговор
    Ами да . Тези които броят истинските бюлетини , и са запознати с действителният вот на народа ,много има да се смеят натаманявайки някак процентите на партиите участващи в тези избори.
  • 18 Иванов

    13 10 Отговор
    Преди години в БНТ работеше разследващият журналист Валя Ахчиева. Всяка една далавера, разследвана от нея, беше подкрепяна от документи. По този начин тя буквално заковаваше нарушителите. Същото правеше и Васил Иванов по Нова ТВ. А от този Димитър /автора/ да видяхте нещо черно на бяло.
  • 19 АМОН

    3 21 Отговор
    С риск да стана досаден заявявам, че гласувам за единственият враг на Борисов , за този който няма да му прости унижението и който има структори и възможности да го направи - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

    НЕ ОЧАКВАМ ОТ НЕГО ЧУДЕСА НО ЗНАМ, ЧЕ ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАЛЯЧОВЦИ САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ!

    УСПЕХ ЦВЕТАНОВ!!
  • 20 Уйке

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО и ЕС":

    Руски, Американски, Английски и какви ли не шпиони има навсякъде по света! Проблемът на България в момента не са някакви чужди шпиони, а агентите на ГЕРБ, които са плъзнали от най-горе до долу и вербуват къде с пари, къде с натиск избиратели за техната ОПГ!!!
  • 21 Асс

    5 19 Отговор
    Страшен клоун е и този и гуруто му Чобанов. Между другото, скапват ги от съдене за клевети и поръчкови статии, затова този палячо и оня другия плешив комплексар дори в самия Бивол вече не ги искат, та са си напавили друг сайт :)
  • 22 Елвис

    4 7 Отговор
    "ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!"
  • 23 Помним

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Толупа се готви":

    През 1944 год се проведоха наи честните избори сега тяхните деца и внуци ще направят всичко изборите да са честни Имаи те им вяра Тн са достоин хора
  • 24 Айде покажете

    8 3 Отговор
    нещо ново освен Пенчев и Томов.Съдия Пенчев мълчи като пут-а.Томов излезна поне с лицето си.А също мълчите за ТОЛУПА,заплашени ли сте.Толупа в офшортката си има милиарди,защо мълчите??????????
  • 25 Матей

    6 3 Отговор
    Тези престъпни деяния ,като прехвърляне на избиратели ,са само часто т системата за подмяна на вота,така герб печелят всички избори ,и сякаш никой не се сеща ,че това е системна измама.Ако изобщо се провеждат избори,те трябва да са изцяло под международен контрол,подавляваща публичност,видеонаблюдение и излъчване директно в интернет.За българите в чужбина трябва да се осигури гласуване по интернет,едва тогава може да се разчита на някакъв обрат и отпадане на престъпната герберска групировка съюзена с криминалитета.
  • 26 Помним

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Толупа се готви":

    През 1944 год се проведоха наи честните избори сега тяхните деца и внуци ще направят всичко изборите да са честни Имаи те им вяра Тн са достоин хора
  • 27 Французин

    6 8 Отговор
    Що не разследва за самолети грипит Нали е журналист
  • 28 Наблюдател

    8 5 Отговор
    Определено ГЕРБ активира всичко възможно за да се задържи на власт. Джипката просто е "черешката на таз торта"! Разполага с парите на данъкоплатците с които мащабно копува гласове, като се започне с циганите, администрацията... "Забравиха" естествено пак да премахнат "мъртвите души" в списъците около 600 000 и смятайте ги вече за гласували!

    Коментиран от #32

  • 29 Истината за

    5 10 Отговор
    Стоянов,ти не си никакъв разследващ журналист!Ти сам показваш,че си бутафорен журналист.Парите не са бутафорни,а истински фалшиви Пари.Доказано е!Шпионите не са бутафорни,а истински.Доказано е!
  • 30 44444

    5 2 Отговор
    Това е ясно,само президента е избран честно,нищо че само тези избори организара ГЕРБ.
  • 31 факт

    7 1 Отговор
    тоя мач одавна е свирен, вижте отнесеното поведение на корнелия нинава!
  • 32 Баба Яга

    3 8 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Ако изчистим мъртвите души няма да има кой да избере президент наесен !!!
  • 33 ЖОРО

    1 0 Отговор
    ДАВАТ ПО 50-80 ЛЕВА СРЕЩУ ЕГН-то ...
  • 34 28 28 28

    5 2 Отговор
    Всички, които пишете тук ще гласувате с28. Само с 28.
  • 35 Сър Пичук

    2 1 Отговор
    Уффф, писна ми от предизборни глупости!
  • 36 ПИША СИ ПРОСТО

    4 2 Отговор
    не виждам къде е проблема-
    До изборите има 2 седмици.
    Не е необходимо да мътите главите ни с предричания че вота ще е подменен.
    Толкова ли не можете да намерите 11 000 проверени хора / ТОЛКОВА СА СЕКЦИИТЕ и да ги инсталирате във всяка секция.
    Нали протестиращите бяхте милиони....


    11 000 във всяка секция и още толкова за да може да се сменят поне за по една тоалетна...

    25 000 протестиращи може да докажат че изборите са подменени или са истински.

    КЪДЕ СТЕ - БЯХТЕ МИЛИОНИ....
  • 37 питам

    1 2 Отговор
    Прoтecтитe ca крacнoрeчив знaк зa oцeнкa нa вcякa влacт. Тoвa oбaчe нe e дocтaтъчнo зa прoмянa. Иcтинcкaтa мoжe дa ce cлучи caмo нa избoри. ФAКТИ призoвaвa: Излeзтe и глacувaйтe нa 4 aприл!

    ФАКТИ - и като не се получи това които искате,
    пак протести ли...
    пак ковчези, бесила, вуду, палена слама срещу живи хора...

    Айде малко цивилизация да влезе
  • 38 Грешиш

    4 2 Отговор
    Схемата за фалшифициране на изборите при СИК е работеща! НО адреса е прах в очите. Център на фалшификациите е проф/ана/ М. Костинбродски! Там е заровено кучето!
  • 39 MGewehr

    1 2 Отговор
    Поредния лъжец в тази медия!!!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истина

    0 0 Отговор
    Щом си кажеш мнението за герб и веднага те причисляват към Радев. Ти в душата ли си ми да знаеш, кого харесвам. Аз мога да казвам грешките на даден човек и него да харесвам. И с х споря, но си го харесвам. 1989 на безпартийните, а и знаят, кой е изселян от родните градове, ти си комунист, а бкп минаха сдс. Може да сме прости, но не сме глупави, а вие може да имате 5 висше образование и да сте ограничени. Той бб го каза на кърджалии, аз го потвърждавам, изключвам дпс, става въпрос за българите преди, сега са отчаяни, децата 43 г су, право, езиковата с английски хамали работят в кж, а майката умна, во, езици и котета улични гледа, тя ми го казва какъв адвокат, като няма работа.. Всичко е унищожено.. Умните.. Нямат внуци. А момчето е скромно възпитано. Дреме й на караянчева, Умни хора.. Майката е жж инж. Момчето юрист, хамалин, на 43,44,ерген
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове