22 Март, 2021 14:36 3 435 22

"Групата за натиск" припомни: Отдавна поискахме проверка на архивите на "Военно разузнаване"

  • шпионски скандал-
  • русия-
  • военно разузнаване-
  • архив-
  • групата за натиск-
  • дс-
  • румно-
  • гру

Кандидатите за народни представители - адв. Петър Славов и Мартин Димитров, обещават да зададат ключови въпроси, пряко или косвено касаещи т.нар. шпионски скандал от последните дни

"Групата за натиск" припомни: Отдавна поискахме проверка на архивите на "Военно разузнаване" - 1

"Развихрилият се (предизборен) "шпионски скандал" ме подсеща, че с Мартин Димитров и Методи Андреев още от 2015 г. настоявахме архивите на т.нар. "Военно разузнаване" да бъдат предадени за проверка на Комисията по досиетата и последната да обяви лицата с принадлежност към комунистическите (в това число и съветските) тайни служби". Това припомня адв. Петър Славов, част от "Групата за натиск" (заедно с Мартин Димитров и Методи Андреев) в 43-тото Народно събрание.

Както е известно, Славов и Димитров са кандидати за народни представители и на предстоящите парламентарни - в 24 МИР в София е икономистът Мартин Димитров, а в 25 МИР в София е адв. Петър Славов. И двамата са гражданска квота в листите на "Демократична България".

"Не един, а двама директори на службата в Министерство на отбраната отказаха да изпълнят закона и разпоредбите по нашето настояване на тогавашния министър на отбраната и грижливо кътаните тайни си останаха скрити. Сега същите тези, дето 11 години (уж) ни "пазят от комунистите", а тогава в сговор с БСП не ни подкрепиха в усилията за публичност и разобличаване на доносниците от ДС във военното разузнаване, пак искат да ни пазят от тях?!!", с ирония пита адв. Славов.

"Много активната пък сега прокуратура не счете за необходимо тогава да изясни - има ли данни за престъпление при отказа да се изпълни законът и тези архиви да бъдат предадени там, където законодателят е предписал!", уточнява юристът, кандидат за народен представител.

"Що се касае за отиващия си парламент и партиите на статуквото, представени там, очевидно единственият въпрос за "архив" на Министерството на отбраната, който ги е интересувал, е бил за Военния филмотечен фонд. Нищо за Военно разузнаване обаче. Оставям за размисъл на всеки един от нас, дали ако още през 2015г., соченият за "резидент" ръководител на схемата беше установен като сътрудник на ДС и ГРУ, а нищо чудно и останалите му "съмишленици", цялата твърдяна за действаща от години престъпна схема нямаше да бъде прекъсната още тогава!", посочва адв. Петър Славов, с което изразява позицията и на другите двама - Мартин Димитров и Методи Андреев, които са част от "Групата за натиск".

"Със сигурност, едно от първите ни парламентарни питания, ако бъдем подкрепени с преференция 105, ще бъде за това каква част от този архив остава непредадена, кога ще бъде изпълнен законът и тя ще бъде дадена на Комисията, и лицата, разследвани в този "шпионски скандал", имат ли принадлежност към комунистическите тайни служби - ДС и/или РУМНО", обещава адв. Славов от името на "Групата за натиск".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    28 3 Отговор
    Във военното министерство шпионите се блъскат по коридорите.Кога ще арестуват Агент Иван ?
  • 2 Посолство на РФ

    13 30 Отговор
    Другари, очертава се да гризнем дървото! Нашият скъп приятел с юмручето и той мълчи свит в ъгъла...
  • 3 Номер 11, за да си върнем България

    21 6 Отговор
    Искам да попитам зам.-министърът Николай Нанков кога ще решите за концесията на Росенец. Кога, Бойко, ще ми изпратиш ревизионните актове на Лукойл. Обещал си го публично, покажете на хората тези документи. Всички знаят, че Борисов е патологичен лъжец и посволичен гьонсурат. Кога Борисов ще излезе и ще каже всичко за СИК? Това каза лидерът на "Да, България" Христо Иванов във видео във Фейсбук пред Висшия съдебен съвет.

    Кой е дал всички концесии на Младен Михалев - Маджо по българското крайбрежие. Дали министърът на туризма Марияна Николова може да прекрати концесиите на Младен Михалев - Маджо.

    "Знаете ли кой е Пашата, който е бил бивш съдружник на Бойко Борисов, той е мутра на СИК и печели чрез фирмите си и обществените поръчки. Какво би коментира Борисов по повод Пашата и Маджо", каза още Иво Мирчев.
  • 4 Майна

    16 7 Отговор
    АЙДЕ...КОСТОВИСТИТЕ ПАК СЕ ЗАЯВИХА ЗА КОГО ЩЕ ...РАБОТЯТ....АМАН
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    19 7 Отговор
    Колко посланици и на кои държави са се разхождали из АЕЦ " Козлодуй"?
  • 6 Ох Баня

    14 4 Отговор
    Ами Буда де е? Ко стана с тия дет ги фанаха? Толкуз ли е зле работата или пак си правим ракламки и то евтини? Путин ко каза за туй? Нещо криете ооо даааааааааа.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    20 5 Отговор
    Колко наши посланици да били на обиколки в чужди АЕЦ ?
  • 8 Електра

    6 18 Отговор
    Ха ха ха, тримата глупака забравиха ли, че те държаха минестерството на войната. Тримата от запаса, с кого ще гонят ДС доносниците от Импексовата БСПдирастия, като Майстора и Везира Енчев, с Мая Костинбродска ли или с Краднелия Импексова. А може би със слугата на Решетников Кауна Фигурант...
  • 9 Гласоподавател

    10 3 Отговор
    В Русия са засекретени до 2050 в България завинаги защото ще лъснат национални предатели
  • 10 комуняги сър

    9 7 Отговор
    Най Големия виновник е Иван Костов Ако не беше си направил оглушки а беше дал ход на Лустрацията сега нямаше да имаме подобни проблеми с досиета шпионски назначения и прочие
  • 11 МОЧА

    3 10 Отговор
    Дълг e нa вceки държaвник в бeгeтo дa дoнacя бeзплaтнo и бeзрoпoтнo нa вeчнитe cи дружки в мocквa. Тeзи, кoитo нe ca изпълнили дългa cи, ca били пoругaни, cъceчeни и зaбрaвeни. Зa дa знaят cлeдвaщитe. Eй гo, нaш Бoйчa, цялa тръбa пoлoжи и cкрoмничи, нe ce хвaли. Рeaктoритe плaти, кoмпeнcaции плaти, тaпa нa гръцкaтa грaницa cлoжи, cпря фрaкингa, c oня oт лукoйл кaрти игрae,нe дoпуcкa НAТO в Чeрнo мoрe … Нaй дoбрия cлугa нa крeмъл ! Зaтoвa щe имa и Бoриcoв 4 !
  • 12 Въпрос

    14 6 Отговор
    Кой допусна Мустафа ханъм да шета из ядрената ни централа ?

    Че и акъли да дава какво да правим с беленския си реактор !
  • 13 Реалист 2

    10 5 Отговор
    Да дадеш на сини протурски политически проститутки секретни български архиви е все едно да ги дадеш на Турция !
  • 14 Електра

    9 12 Отговор
    Ха ха ха, тримата глупака забравиха ли, че те държаха минестерството на войната. Тримата от запаса, с кого ще гонят ДС доносниците от Импексовата БСПдирастия, като Майстора и Везира Енчев, с Мая Костинбродска ли или с Краднелия Импексова. А може би със слугата на Решетников Кауна Фигурант...
  • 15 След

    10 6 Отговор
    "брилянтната акция" заедно с американците (Sekret Service) , преследващи криминални финансови престъпления и тръбенето по света , сега тръбене за шпионаж , без да има още нищо доказано ! Нямам думи !

    Коментиран от #16

  • 16 ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "След":

    Къде блейш Не гледа ли част от репортажите по всички новини
  • 17 !!!?

    10 12 Отговор
    Шпионският скандал показа колко са прости и некадърни са русофилите и техните кремълски ментори, а мълчанието на Фигуранта е показател за страха, да не се окаже, че Резидента е президента...въпреки, че няма да е изненада !!!?
  • 18 Вече 30 г

    4 3 Отговор
    не можем да се отървем от милиционерите на ДС. Те и облъчват младите да стават русофилистици. България загуби доверието на Запада за 50 години напред.
  • 19 Митко

    1 2 Отговор
    Президента ако не е резидента що го е страх от прокуратурата?
  • 20 Митко

    1 1 Отговор
    Яд ме е за тия младите, дето нито са видели, нито са живели през социализъма. И с пълно гърло агитират за това. Глупци ,чеда на рабфак наготово взели дипломи и имат наглоста да дават съвети.Идва времето да се слеете с пролетариата на село чеда наши!
  • 21 ЧЕТЕТЕ

    3 0 Отговор
    CТAТИЯТA E OТ FRОGNЕWS,




    Бивш миниcтър нa oтбрaнaтa: Eдин oт зaдържaнитe oт МO e нaзнaчeн oт Н. Млaдeнoв и рaзвивaн oт aгeнт ”Ивaн”




    Пo пoвoд инcинуaциитe пo ”шпиoнcкия” cкaндaл: Нямa кoнтрaрaзузнaвaтeлнa cлужбa, кoятo дa зaдържa рaзузнaвaчи нa чужди държaви публичнo!

    Въпрocният пoлк. П. Пeтрoв e нaзнaчeн в МO прeз oктoмври 2009 г. oт Никoлaй Млaдeнoв oт ГEРБ пo прeдлoжeниe нa глaвния ceкрeтaр нa МO при cъздaвaнeтo нa дирeкция "Плaнирaнe и упрaвлeниe нa бюджeтa". Прeз aприл 2017 г. e нaзнaчeн зa врeмeннo изпълявaщ длъжнocтa змecтник-дирeктoр, cлeд тoвa e нaзнaчeн зa титуляр oт Кaрaкaчaнoв и oт нeгo e изпрaтeн в Брюкceл.

    Aгeнт "Ивaн" дa кaжe пo чиe нaрeждaнe e рaзвивaл кaдрoвo пoлкoвникa и къдe ca били ДAНC тoгaвa ( oт 2008 г. Бългaрcкaтa aрмия нямa " вoeнни кoнтрa-рaзузнaвaтeлни cпocoбнocти" )?

    Друг e въпрocът дaли имa нeщo вярнo в твърдeниятa нa прoкурaтурaтa.

    Никoлaй Цoнeв
  • 22 Перо

    2 0 Отговор
    Има голям конфликт на интереси между задачите и предназначението на комисията по досиетата и това, което правят, да ползват служебното си положение за достъп до архивите и да получават информация и неправомерно, огромни хонорари от издавани книги, участие в предавания и писане на статии, като участия в авторски колективи от тази комисия! Комисията е делегирана само да прави справки и обявява резултати за проверявана агентура на лица за определени държавни позиции, регестрирани като сътрудници на ДС и РУГЩ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове