Last news in Fakti

8 Април, 2021 09:54 4 160 58

Проф. Пиргова: Борисов ни убеждава, че е незаменим

  • бойко борисов-
  • слави трифонов

Трифонов закъснява и може да бъде подложен на удари

Проф. Пиргова: Борисов ни убеждава, че е незаменим - 1
Снимка: БГНЕС

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление.
"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото.

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.
"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цървул

    27 5 Отговор
    ТОЙ Е БЕЗСМЪРТЕН

    Коментиран от #52

  • 2 честен ционист

    73 8 Отговор
    Няма незаменими хора. Обаче Баце е непоколебим, ще хвърли страната в хаос без да му мигне окото.

    Коментиран от #47, #56

  • 3 дааа

    3 19 Отговор
    Също като теб самата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гадно

    60 5 Отговор
    Хазната може да е празна, но чекмеджето е пълно и тиквата се интересува само как да спаси кожата за да си живее живота след това.
  • 6 ТаУмВзе

    46 3 Отговор
    МУТРОПИТЕКА ШИЗОФРЕНЯСАЛ ДА СЕ РАДВА, АКО СТИГНЕ ДО БЕЛЕНЕ. Започва Разчистването на сметките. И то с Палавите мутренски методи.
  • 7 кнаус 485

    41 4 Отговор
    Пиргова е права, точен анализ...
  • 8 Псевдоним

    37 3 Отговор
    Незаменим измамник и мошеник.
  • 9 Данчо

    40 2 Отговор
    За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки.
  • 10 Пучо Капучо

    31 4 Отговор
    Борисов вече и себе и не може да убеди, че е незаменим...което е просто идеално.
  • 11 XAAXAAAXA

    18 4 Отговор
    Какво казва Борисов си е негова работа прав не прав няма значение. Какво ще направи 'Спасителя" Трифонов е по-важното. Тежко му и горко от тук нататък. Това вече не е телевизионно шоу там в студиото е лесно смях, кодоши, жлъчна сатира. Идва времето на сериозното и на отговорността. Сега ще видим спасител ли е или един обикновен шоу-мен.
  • 12 КОТарАК

    23 3 Отговор
    незаменим страхливец е , като го гледам-такива много скимтят като паднат от високо при Ставри

    Коментиран от #50

  • 13 bandita

    10 22 Отговор
    бойко трябва да обяви военно положение. хаджигeн4oв и останалите питеци в затвора. за кРадев по-лошо да не му плащаме издръжката. тоя долу писал правителство маяМа бсп и слави.. оле боже не последни в европа а последни в света ще станем с тия комсомолци дето "хубавите и красиви" протестъри ни докараха.. ама те ще отидат да си берат ягодите и да бършат знaeтe кaквo на богатите европейци а ние които сме останали тук ще трябва да се справяме сами пак. АБОСЛЮТНА забрана за гласуване извън пределите на България, поне 1 година трябва човек да е живял тук и задължително следващите 3 да живее че да има право на вот.

    Коментиран от #19, #29, #33, #54

  • 14 хах

    29 4 Отговор
    Слави трябва да приеме подкрепата на бсп, дори за малко, за да променят изборния закон и да отрежат пипалата на герб във властта!

    Коментиран от #27

  • 15 124

    21 2 Отговор
    Този наглец скоро ще бъде разследван - за престъпленията си.

    Коментиран от #21

  • 16 този

    27 2 Отговор
    МНого нагъл и прост страхливец и от сутрунта е пуснал глашатаите по всички телевизии с опорни точки, а мисирките мълчат угодно
  • 17 Реалист 2

    7 7 Отговор
    От влезлите в Парламента партии , само Славчо може да му се върже . Щото сега Трифонов е яко ошашкан , че е спечелил толков .

    БСП и Мая няма да му се хванат . Пък Ристьо си маха по костовостките далавери .
  • 18 Мастара

    26 3 Отговор
    Какви успехи на боко тиквата,? последни по доходи ,първи по смъртност. Не се раждат деца. Последно място по раждаемост и възпроизвеждане на българската нация. За какви успихи говори Боко тиквата?

    Коментиран от #42

  • 19 БАЙ Х@Й‼

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "bandita":

    Знаеш ли кой ИМА ПРАВОМОЩИЯ И МОЖЕ да обяви военно положение???

    Коментиран от #28

  • 20 карузо

    17 2 Отговор
    СПОКОООО НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА ТУЛУПА МУТРАФОН И ГЕРБЕРАСТКАТА КРАДЛИВА ПАСМИНА. ОСВЕН В ГЕТАТА НА ТАМ СА ЖИВОТНИ КОИТО БЯХА ПЛАТЕНИ.
  • 21 Да бе да

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "124":

    Айде бе ? От "ловеца на руски шпиони" Гешев ли ? Натовската шайка се крепи здраво .
  • 22 Мой

    17 2 Отговор
    Аз не помня подобно вкопчване във властта като това на този простак. И то с мотото "На мен властта не ми е самоцел". Точно това му е целта на всяка цена, дори я плащаме всеки ден, с умрели и напуснали.
  • 23 Мастара

    14 2 Отговор
    Най голям държавен дълг на глава от населението, заема от 40 милиарда лева външен дълг има да ги връщаме към близките 40 години тоест до 2061 година . Он нашите внуци и правнуци . За какви успихи говори Боко тиквата?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Миро

    11 2 Отговор
    Предсрочни избори ще има, никой не е толкова т'ъп да поеме властта в окрадена "до дупка" България, ще има служебен кабинет който ще промени измислените и нагодени закони в полза на Тиквата и шайката му, каскета ще е принуден да се разкара и ще бъдат осъдени всички крадци управлявали държавата чрез престъпната комунистическа шайка ГЕРБ ! Голям страх тресе тези самозабравили се алчни за пари герберски тв'ари ! Хубаво би било да имаме смъртни присъди, че тези ни докараха до трета национална катастрофа
  • 26 този пък уф

    13 1 Отговор
    Този няма да приеме краха си. Държи се като собственик на държавата, дава указания, прехвърля депутати без някой да е искал тази "услуга". Смъртоностно е да мислиш, че си незаменим. НЯМА незаменими хора. Слънцето ще изгрее и без него. Ако беше чел повечко, щеше да помни Монтен: "Не забравяй, че колкото и нависоко да седиш, все пак седиш на собствения си задник"!
  • 27 Последния Софиянец

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "хах":

    БСП откраднаха гласовете на Слави.

    Коментиран от #30

  • 28 bandita

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й‼":

    кРадев е нелегитимен пред народа. гешев само го чака да му изтече жалкото мандатче още малко и го окошарва за винаги. народа застана зад бойко и на протестите и сега на изборите, така че само той е легитимния човек които може да обяви военно положение и да се разправи веднъж за винаги с комунягите които тровят страната ни

    Коментиран от #32

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 🤔🤔🤔

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Последния Софиянец":

    А кой открадна гласовете на Манолова и отровното трио?
  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Ако сега направят правителство,енергията на гласувалите срещу партиите на статуквото ще се разпилее,като парите от чекмеджето на чекмеджан и повече никой няма да си направи труда да гласува,а земята ще бъде оставена на англосаксонците и турците.Страни,които ще я заслужат....Трийте ,отиде ви толупа от банкя!!!
  • 32 БАЙ Х@Й‼

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "bandita":

    Благодаря за НЕотговора ! Знаех, че пишеш неща които НЕразбираш‼
  • 33 аааа

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "bandita":

    Стига, бе. Вземи се ограмоти малко кой и кога обявава военно положение. Малиии, колко си "умен"!
  • 34 Мирослав

    11 2 Отговор
    ГЕРБ са готови да съсипят всеки и всичко, само и само да се върнат отново в властта и да крадат. Премахването им ще е много трудно. Те са превзели всичко. Изборите са първата крачка, но ако не не се премахнат ръководителите им от всички ведомства, всичко е бемислено. Те ще съботират всичко на новите управляващи. Най трудно ще е в съдебната ситема,дето уж е независимо, но Борисов си намести свои кадри, особено Гешев.

    Коментиран от #43

  • 35 време е

    5 1 Отговор
    Предлага се едно анти крадливо правителство със задача сеч на крадливата змия. Който иска го подкрепя който иска не. Ние българите ще видим кой за какво се бори. На идващите избори ще гласуваме за тези които са срещу мафията и калинките и. Никакви коалиции. Които е за сеч на ламята добре дошъл.
  • 36 ФЕЙК

    14 1 Отговор
    Българи, ТОЙ наистина е незаменим! Кой друг щеше да ни направи най-бедната страна, да ни класира на първо място по заболеваемост и смъртност, да изгони толкова народ от страната си? Кой си играе с нас на ластик? Кой се държи като АФРИКАНСКИ ДИКТАТОР, като Чомбе, Мобуто и ИИди Амин Дада? Кой, кой, кой- само ТОЙ! И сега пътят му е само един - към ЦСЗ - за геноцид към собствения си народ.
  • 37 ттт

    4 2 Отговор
    Няма нито един политолог, повтарям нито един, който да не е на хранилка на определен политически субект. Та така и професорката. Какво означава това, че Слави Трифонов отсъства, отсъстват и неговите съпартийци, експерти, политолози, социолози? Слави не присъстваше в казионните медии и преди изборите и въпреки всичко хората го чуха. Проф. Пиргова го търси, там където не е. Атой не е там, където тя го търси, защото Трифонов достатъчно ясно обясни, какви журналисти ("мисирки" според един друг) има там. Обяснението е "още не влязла в джипа, сваля му ципа".
  • 38 На тази червена политоложка

    4 6 Отговор
    само червени петолъчки в червената и чугунена глава!
    "Завършила в Московския държавен университет 1977г."-край на цитата! Сърп и Чук!
  • 39 Гражданин БГ

    4 8 Отговор
    Пиргова,и ти не можеш да ни убедиш,че Борисов за момента е заменим.До сега и в момента Борисов и ГЕРБ нямат алтернатива.Запомнете го най после комунистически кратуни.Ако има кажете,но мълчанието по този въпрос говори,че няма.Да се говори,че чалгаря,тия от ДБ с 10% или за сестра галева,която беше заедно с отровното трио,които издигахте бесилки,носехте ковчези,осквернявахте националните символи на България,замеряйки герба на България с боя,яйца ,домати и какво ли още не.Това вече е смешно.

    Коментиран от #55

  • 40 бокошкафа

    3 1 Отговор
    200 кмета 28 областни управители 28 шеф полиция 5000 бизнесмени това са чакалите който ще ви ръфат и оглозгат кокалите
  • 41 Биби Кинг

    0 2 Отговор
    Ма не е ли верно това каде никой не мое ме замени? Не само незаменим но и незабравим! Одново доле-горе саштиа проценд ка преднио пат получихме. На есен на новите избори че ви кундиме пети пат,шото сте ка стерви,колко повече толко повече!
  • 42 Исус Христос

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мастара":

    Щот пък Славуца е направила деца,а?
  • 43 dsсса

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Мирослав":

    Ръководителите на ведомствата съвсем не са достатъчни! Първо трябва самите ведомства да се налмалят по количеаство няколко пъти, второ всяко ведомство да се съкрати по обем (брой получаващи заплатои в него, нарочно не пиша брой работещи). И това все още ще е само началото на началото. Защото всички тези тении във ведомствата ще останат, ще са гласоподаватели на следващите избори и ще гласуват за завръщането си на държавната шведска маса, на която пак да ядат и с гАза си. Срещу тях има само едно ефективно средство и то е масовото гласуване. Видяхме, че на последните избори то не се получи, затова гласуването трябва да стане задължително! Това искане впрочем го имаше в референдума на Слави Трифонов.
  • 44 chi

    1 0 Отговор
    Пълен некадърник!
  • 45 и така ще се окаже

    1 1 Отговор
    много е къса паметта на някои, бързо забравиха, какво се получи след една от исканите му оставки!
  • 46 МОЧА трябва да се разруши!

    1 0 Отговор
    Всички червени шамани говорят колко спешно и необходимо ни е правителство. Цялото БКП (ГЕРБ, БСП ) войнство ни убеждава, че е опасно да се върви към нови избори. От една страна са прави за себе си, БКП (ГЕРБ-БСП-ДПС ) имат повече от 50 %, но не смеят да се разкрият. Избори, докато БКП падне под 30% !
  • 47 чичо

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ти и твоите наивни плюсчета бъдете благодарни,че Борисов не подаде оставка.Тогава щеше да видиш какво е хаос.Борисов вече два пъти е подавал оставка и никой не пожела властта,никой,защото бля-бля не е като да управляваш държава.Борисов е достоен за уважение дори само заради това,че в критичен момент не подаде оставка,мислейки за вас,а не за партията,защото и на първолаците им беше ясно,че това носи само негативи на партията.Но какво да очаквам от народ който оплю не само Бербатов,Нешка или Стоичков,ами дори Ботев и Левски.Не ГЕРБ или Борисов,а такива като теб трябва да изметем.Може да се чувстваш обиден,извинявай,но такива като теб,които не се съобразяват с фактите,които не си знаят приоритетите,които не оценяват или не могат да разберат процесите които ДНЕС движат света,осъзнато или не,наистина съжалявам,че го казвам-вие най-много пречите.
  • 48 ПРОТЕСТ

    2 1 Отговор
    САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНЕ Е СПАСЕНИЕТО НА НАРОДА, 120 ДЕПУТАТИ И 1 ЛЕВ СУБСИДИЯ ЗА ТИЯ МАСКАРИ.

    Коментиран от #49

  • 49 Аз пък искам промяна

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ПРОТЕСТ":

    На държавното устройство! Абсолютна монархия! Проблем?
  • 50 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "КОТарАК":

    Кой е бай Ставри някой да ми каже😁
  • 51 11 ГОДИНИ ГЛЕДАХМЕ ПРЕГЛЕДА

    1 0 Отговор
    На филма фалшиви генерал кмет и политик и министър председател - А сега фалшивият победител
  • 52 Лалъм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "цървул":

    Ами р гечев ще се оправи но жалко че никои не иска бсп отхвърлени от народа Сега стават патерица на чалгата Какъв срам до къде е докара иван костов извинете нинова
  • 53 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЕДНА ОТ ХИЛЯДИТЕ НИ ПРОФЕСОРЧИНКИ / БЕЗСМИСЛЕНИ - С БОНУСИ ОТ НАРОДА / СРЕЩУ ГЕРБ - НАСТОЯВА НА ЧЕРВЕНАТА СИ ЖИЛКА !!!!! ТАКИВА "ПРОФЕСОРИ"-- ТАКЪВ ПРОДУКТ --ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!! НОО ,МОЖЕМ ДА ГИ ПРЕМАХНЕМ !!!!!!!!
  • 54 Има едно

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "bandita":

    нещо, казва се международно право - и тамможеш да откриеш кое-що за това кой има право да гласува. Иначе по твоята логика трябва да уточним "Право да гласуват имат само гласуващите за ГЕРБ..." Впрочем - подобни "възможности" вече са представяни пред широката публика - прочети "Избирателен закон" от Ал.Константинов...
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Гражданин БГ":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 56 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....
  • 57 Боко

    0 0 Отговор
    На този етап,да!
  • 58 йодирана СОЛ

    0 0 Отговор
    Не си права , професоре ! ББ ежедневно ни показва , доказва и настоява , че е един ПРОСТАК и бай ГАНьо !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове