Last news in Fakti

26 Април, 2021 19:47 3 775 68

Елена Йончева: Ако БСП получи мандат, трябва да го върне

  • елена йончева-
  • бсп-
  • мандат

Бойко Борисов ще направи всичко възможно да предотврати служебно правителство, един служебен кабинет ще е решен да извади на светло корупционните схеми, смята евродепутатът

Елена Йончева: Ако БСП получи мандат, трябва да го върне - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Елена Йончева смята, че БСП трябва да върне мандата за съставяне на правителство, ако го получи от президента. Според нея в противен случай левицата рискува да бъде пометена от силен обществен гняв.

Ето и цялата позиция на Йончева по темата:

"В случай че БСП получи мандат за съставяне на правителство, трябва да го върне. Кабинет, излъчен от левицата в Народното събрание, независимо как ще бъде опакован – като програмно, експертно, временно правителство, и независимо с кого начело, ще бъде тежък политически удар срещу партията. Защото подобно правителство може да се случи основно с гласовете на ГЕРБ. Това ще предизвика силен обществен гняв. БСП трудно ще се възстанови.

Бойко Борисов се опитва да внуши, че държавата ще изпадне в хаос, ако няма редовно правителство. Към същата теза се придържа и Корнелия Нинова. Съвпадението на позициите на двамата може да се осъществи в третия мандат. В нощта на изборите Бойко Борисов отправи подобна оферта.

Бойко Борисов ще направи всичко възможно да предотврати служебно правителство. Един служебен кабинет ще е решен да извади на светло корупционните схеми. Изборите вече ще се проведат в нова ситуация - друга ЦИК, изменен Избирателен кодекс. Ще се създадат условия за един честен вот. Ще видим различен резултат за ГЕРБ - силно ограничаване на влиянието ѝ.

Обратното - правителство с мандат на БСП и с подкрепата на Бойко Борисов, ще затвърди увереността на избирателите, че социалистическата партия не може да осъществи промяна. Трябва ни правителство, което ще може да предприеме сериозни реформи, а не поредната имитация. Всеки кабинет, който разчита на гласовете на ГЕРБ, ще обслужва основно Бойко Борисов.

Да се преодолее този авторитарен режим, няма да е лесно. Ще трябва да преминем през чести избори, докато не изчистим съучастниците на Бойко Борисов на всички нива и във всички партии. В Европа честите избори са част от демократичната процедура. В Италия за последните две години имаше три правителства с трима премиери. Последното правителство падна след разногласия за националния план за възстановяване. В Испания за четири години имаше четири пъти избори.

Изборите са инструмент в търсене на по-качествен резултат, от какъвто обществото се нуждае.

Ако искаме промяна, а не имитация, БСП трябва да върне мандата за съставяне на правителство. В противен случай партията просто ще бъде пометена. Левите хора не го заслужават".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    30 38 Отговор
    БСП беше също част от протестите и има пълно право да го използват мандата поне месец или два до президентските избори хихи

    Коментиран от #5, #21, #55

  • 2 Последния Софиянец

    57 20 Отговор
    Още от миналото лято на площада работим за честни избори организирани от Румен Радев.И скоро ще го постигнем.В четвъртък е събирането пред президентството от 19 00 часа.Ще чуете интересни неща които мисирките крият.
  • 3 дедо Герчо

    27 21 Отговор
    КОРНЕЛИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ ПРАВИТЕЛСТВО,БСП СА ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА ОПОЗИЦИЯ НА ГЕРБ,ОТДАВНА,КОЙТО НЕ ПОДКРЕПИ КАБНЕТ НА БСП,Е С БОРИСОВ ! ТАКА ЩЕ ГО ИЗТЪЛКУВАТ ХОРАТА И НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ,НЯКОИ,ЩЕ КАЧАТ РЕЗУЛТАТИ,ДРУГИ НЯМА ДА ГИ ИМА ВЪОБЩЕ ! ДА СЕ ГОТВЯТ НОВИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ.......ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #23, #32

  • 4 3.14К

    41 22 Отговор
    Тази няма ли да спре да кудкудяка? Ясно е , че работи за герб и Гешев, за да и се размине КТБ.

    Коментиран от #10

  • 5 Последния Софиянец

    31 34 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    БСП предадоха Протеста и изтеглиха хората си още миналото лято.Те са от партиите на статуквото.

    Коментиран от #24

  • 6 Хи хи хи

    31 0 Отговор
    Некъв олигофрен по бъ тъ въ вика че израел бил на стария континент. Аз ли остарях толкова много, че съм забравил географията....
  • 7 чистачка

    30 14 Отговор
    Боже, каква чистница е тая Йончева...то е ясно, че не обича Бойко, ама да каже, че служебното правителство щяло да се справи с разни корупционни схеми издава колко е Умна...а също и гузната й съвест, да не вярваш....

    Коментиран от #26

  • 8 Така така

    15 4 Отговор
    Точно така е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 А бе

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "3.14К":

    За кгб питай шишковците.😀

    Коментиран от #13

  • 11 мисир

    10 8 Отговор
    Това боко Рапона ли ти внуши?!?
  • 12 Пучо Капучо

    12 8 Отговор
    Ха, а ако не го върне...егат.и майтапа. Тогава закривай дър.жавата.

    Коментиран от #27

  • 13 А бе

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "А бе":

    КТБ много кратък коментар.
  • 14 Оооох,пак ли

    21 8 Отговор
    ти ,предателко?

    Коментиран от #29

  • 15 Матей

    2 11 Отговор
    Заслужават или не,ще се случи това ,което е писано,и всяко зло за добро.Защо да не се опитат,ако ги подкрепят протестърите,боко може да рие кал с рога и копита,но трябва да се игнорира.Ако пък се провалят,гласовете им ще се прехвърлят към новите реформаторски партии с определено радикален уклон.А бсп ще мине в миманса,всяко нещо минава с времето си.

    Коментиран от #33

  • 16 Уйке

    31 9 Отговор
    Елена! Вече никой не вярва на откровеноста на твойте съвети! Ти си компрометиран агент на Станишев, още повече, че като гражданска квота нямаш право да се бъркаш в партийните дела на БСП! Харчи си еврата в Брюксел и остави БСП и Нинова на мира! На тях ГЕРБ плюс Мая им стигат!
  • 17 Деймос

    13 5 Отговор
    БСП да предложи кабинет в народното събрание с 5-6 неща ,и да го нарече кабинет за 5 месеца . Да видим как ще гласуват при ясно обявени неща ..като
    - бюджет
    - Ковид
    - План за възстановяване
    - изборен кодекс
    - съдебна реформа
    Нека да се види кой ще бъде против при такъв дневен ред. Аз смятам ,че кабинет за 4-5 месеца ще бъде гласуван . Както и винаги ще може да бъде свален ..., това е хубавото.

    Коментиран от #30

  • 18 разбира

    15 4 Отговор
    се, че трябва да го върне, иначе стават съучастници на онова, което днес подлудя като чу, че Слави ще върне мандата. Сега надеждата му е в БСП да не върне мандата, че да избяга от служебното правителство, което ще бъде неговият ад!
  • 19 пройчо

    15 8 Отговор
    Националния Съвет решава....не една Дебела Маймуна по гащи в хола си у Банкя!
  • 20 отчетох се

    4 6 Отговор
    Май картофа никой не го иска.
    Айде взимайте властта.
    Стига сте държали ББ на власт.
    Искахте оставка - имате я ....
    Реализирайте я ....

    Доволен съм, заработих си двайсетте стотинки.
    Супервайзер, нали виждаш, отчетох се....
  • 21 ти пък

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    нищо не каза. Кога БСП е била част от протестите. Да, излязоха няколко вечери, но протестът не ги искаше. Те се прибраха в парламента, а телевизията им спря да излъчва. Не изкривявай фактите.

    Коментиран от #48

  • 22 Кумчо Вълчо

    23 3 Отговор
    Еленке добре си беше в ЕП където си гласуваше за Цариградската конвенция , какво ти трябваше да ръсиш мозък в България.
  • 23 дрън дрън

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    По този начин Нинова ще върне Борисов на бял кон в Парламента. Това ще бъде най-голямото предателство на Нинова към партията. И какво като ѝ вземат главата после! После с БСП е свършено. Ти ще преглътнеш ли правителство на БСП / с 54 депутата/, подкрепено от ГЕРБ. Ако да, халал да ти е тогава!
  • 24 абсолютно

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    точно. Знаят го и не искат да го признаят. Ами не беше преди години. Преди няколко месеца беше. Всички видяхме развитието на нещата. БСП се прибра в парламента, а телевизията им спря да излъчва. Излъчваше Алфа, а после и 7/8 ТВ.

    Коментиран от #54

  • 25 Кучето Борко

    9 9 Отговор
    И как ще състави правителство БСП? С кого? Тая не е добре с главата.
  • 26 гарантирам

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "чистачка":

    ти, че служебното правителство ще се справи. Не подценявай Президента!
  • 27 ами тази

    6 13 Отговор

    До коментар #12 от "Пучо Капучо":

    женица Нинова е толкова алчна за власт, че може и да не го върне. Представяш ли си правителство на БСП, подкрепено от ГЕРБ. Хората наистина не заслужават такава гавра!

    Коментиран от #36

  • 28 kriss

    8 3 Отговор
    ДА СЕ ВЪРНЕ ЕЛЕНА В БЪЛГАРИЯ,ПРИ ДРУГИТЕ НЕНОРМАЛНИЦИ
  • 29 предателката

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "Оооох,пак ли":

    е на председателския стол и ще го разберете, но наистина ще бъде "късно е либе за китка".
  • 30 от кого

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Деймос":

    ще бъде гласуван, я кажи!

    Коментиран от #37

  • 31 .......

    6 4 Отговор
    ЩЕ ГО ВЪРНАТ НО ЧАК СЛЕД 7 ДНИ ,ЩЕ ЗАГУБЯТ ВРЕМЕТО НА ХОРАТА
  • 32 Кучето Борко

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    ГЕРБ,БСП и ДПС са в шах и Мат. И всичко това защото гласуваха заедно по едно предложение в сегашният парламент. Отчет за свършена работа в НС трябва да дава само гл. Прокурор.
  • 33 протестърите

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Матей":

    ясно заявиха "не с БСП, не с ГЕРБ, не с ДПС"!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Еее

    2 4 Отговор
    Нещо смислено да кажеш и Ти. Досега мн говореше нищо не казваше
  • 36 ИТН шах и мат

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "ами тази":

    Експертно правителство ГЕРБ,БСП и ДПС. Как ви се струва? :)))))
  • 37 Деймос

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "от кого":

    Не знам ! Трябва да пробват ... , Да се предложи кабинет в НС ........... това представлява добър ход за старт на една политическа кампания. През тези два месеца това непрекъснато ще бъде в обръщение ! Искахме няколко месеца , искахме демонтаж , искахме нов прокурор , искахме пенсии и тн .
  • 38 Ти пък коя си,

    16 2 Отговор
    че даваш акъл на БСП, жал ка станишева под лога.
    За теб деветият кръг - информирай се за кого се отнася.
  • 39 бацо

    3 14 Отговор
    ГЕРБ и БСП бяха като скачени съдове през последните 5 години . Когато Тиквуна се омърляше, Крушовишката задължително се омазваше. Братчеди са - кво да ги правиш.

    Коментиран от #40

  • 40 Троловете

    10 3 Отговор

    До коментар #39 от "бацо":

    на гергостанишевата шайка са оз.ерели до крайност срещу Нинова, коятоги изчисти успешно от партията и показа, че е правилният лидер на БСП.

    Нито един упрек, и то - най-долнопробна фалшифицирана помия - не се излива от други - граждани или политически опоненти.

    Представяте ли си ако успеят и превземат партията тези з.ерове - тежко на БСП, тежко и на България.
  • 41 въйййй

    12 4 Отговор
    СтаниШеф ли така каза?
  • 42 asdf

    13 8 Отговор
    Време е Корнелия да стане премиер. ;)

    Коментиран от #58

  • 43 humming

    2 6 Отговор
    стани ми съпруга по твоя и Божия воля

    Коментиран от #44

  • 44 ще има да чакаш

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "humming":

    Не, не и не!

    Коментиран от #47

  • 45 Дедо Пене

    13 1 Отговор
    ОСНОВНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ПОДГОТОВКА НА ПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ!!! С ЖИВОТ 3 МЕСЕЦА ВСИЧКО ДРУГО Е КАМУФЛАЖ!
  • 46 Госпожа

    5 2 Отговор
    Аман, моля ви са, служебния кабинет се назначава, за да проведе избори, но не и да управлява. Радев иска да види кои са доносници.
  • 47 humming

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "ще има да чакаш":

    понеже исках да те спася, защото всички продажници от БКП ДС са обречени на съществуване в адските светове за 69 епохи по много милиони години, ама ти си знаеш най добре.

    Коментиран от #51

  • 48 Момче

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "ти пък":

    Ако БСТВ не излъчваше протестите от самото начало, никой в България, а и по света нямаше да знае, че има протести. По това време т.н. национални телевизии, бяха наложили затъмнение и между другото с половин изречение на ден споменаваха, че имало "някакви протестиращи" и обърнаха повече внимание на "великата плажна революция" от Росенец. БСТВ предаваше всеки ден до късно вечерта. Хора от чужбина се обаждаха да благодарят, че от тази телевизия научават, какво става в България. Разбирам, че меко казано, не си падате по БСП, "падайте" си по, който ви е по душа, но истината и фактите не е гот да се изопачават.

    Коментиран от #67

  • 49 Другар

    4 3 Отговор
    От трета глуха пак се чуват гласове,хахха
  • 50 АМОН

    4 8 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЕРЕН АНАЛИЗ НА ЛЕНЧЕТО!!

    НЕЩАТА СА ПРОСТИЧКИ - избираш съставяне на правителство ИЗГРАЕШ ЗА БОРИСОВ, избираш нови избори - ИГРАЕШ ЗА РАДЕВ.

    ОТ ТОВА КОЕТО ВИЖДАМ Е КОРНЕЛА ГО ИГРАЕ ОТКРИТО ЗА БОРИСОВ!!

    Коментиран от #53

  • 51 ха ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "humming":

    И как по-точно ще я спасиш, като не си Спасителя? От вашата партия всички ли страдате от оня куку синдром?
  • 52 ха ха ха

    6 2 Отговор
    Ей, мърло... я ходи да почистиш гъбичките от крачката на бай шорши 😉
  • 53 до хАМОН

    1 6 Отговор

    До коментар #50 от "АМОН":

    Нищо подобно! Можеше да направиш такова предположение, ако и стигаха гласовете да управлява сама. Аз искам да предложи кабинет, за да видим колко Борисов иска тая стабилност, за която бълнува.

    Коментиран от #63

  • 54 Това

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "абсолютно":

    че гледаш само тези телевизии ( 7/8 и "алфа") не значи, че това, което казваш е истината.
  • 55 АМОН

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    ПРИЯТЕЛ,
    УПОТРЕБИЛ СИ ЕДИН МНОГО НЕЛИЦИПРИЯТЕН ГЛАГОЛ "ИЗПОЛЗВА"!!

    КАКВО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТЕ БЕ КАВАЛ?!!

    АБЕ БОКЛУЦИ,
    ТАЗИ КРУШЕВСКА БИВОЛИЦА ЩЕ ВИ ДОКАРА ДО ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА НЕЩО ЗА КОЕТО ХОРА СА МРЕЛИ И СА СИ ДАВАЛИ ЗАЛЪКА ОТ УСТАТ БЕ АЛЧНИ ЖИВОТНИ!!

    ХОДИТЕ ПРИ МАЙКИТЕ СИ БОКЛУЦИ ТАКИВА!!
    КРЕПЕТЕ БОЙКО!!!ПАПАЙТЕ ЗАЕДНО!!
    ПОСЛЕ ЗАЕДНО ЩЕ ПЛАЩАТЕ И ВИЕ ОТ БСП И ГЕРБ И ОНЗИ С НЕГОВАТА ПАРТИЯ КОЯТО РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ.

    АКО СЪМ НА РАДЕВ ЩЕ ДАМ ВЛАСТА НА ТАЗИ ЧУМАВА ПАРТИЯ ДПС
    ТЕ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО БОКЛУЦИТЕ МРЪСНИ КОИТО 30 ГОДИНИ СЕ КРИХА УПРАВЛЯВАЙКИ В ЗАДКУЛИСИЕТО ДЪРЖАВАТА!!

    ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ПЕСЕНТА НА СЛАВИ : "МУТРИ СБОГОМ" !!!
  • 56 MamsiDjeis

    2 2 Отговор
    Хехе, всичко срещу Падишаха е...всъщност вече беше подложено на удари. Но поради изключително лошият герб ПР и лошо управление на държавата имаше камшичен удар от ЕС, САЩ и пр...Странно, имаме национален герой, който се е крил едно време. Но се получи така, че самият Падишах хвана калдъръма и естествено загуби.
  • 57 Docenta

    7 5 Отговор
    Тази бабичка се уреди с 30 000 лв месечна заплата в гадната джендърска Европа,а на нас ни разправя колко е хубаво в Русия и ,че ЕС е гадно.Типична русофилска лицемерка
  • 58 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "asdf":

    Това няма да стане...
    Корнелия я чака буквално заколение, след загубата и на предсрочните избори ...

    Коментиран от #60

  • 59 Мила

    8 2 Отговор
    ПРЕДАТЕЛКА, СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ , НИКОГА НЯМА ДА СИ ГО ПРОСТЯ .НЕ СЕ ВРЪЩАЙ В БЪЛГАРИЯ , ВСИЧКИ ТЕ МРАЗИМ .

    Коментиран от #64

  • 60 грешиш

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Хахаха":

    Най-много да се самозаколите като си тръгне и ви вземе 80% от членската маса. Ортотдоксалните червени си отидоха, а останалите гласуват за политици, не за мухлясали идеи.
  • 61 ЧОБАН

    5 2 Отговор
    НЯМА ПАРИ И КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЧАКАЛИ ПОЧНАХА ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ /ВНИМАВАЙТЕ ЗА КТБ 2/
  • 62 СПАСКИ

    1 3 Отговор
    ТАЕН СЪВЕТНИК НА Б. БОРИСОВ Е Б. ФИШЕР ШАХ И МАТ
  • 63 Антитрол

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "до хАМОН":

    За герберите е много добре някой да състави правителство и те ще го подкрепят ако ще и това да е БСП - това ще се яви спасителя на герберите.

    Ти как мислиш дали няма да им е зле на герберите като най голяма партия в парламента да са опозиция - ще става каквото те решат а негативите ще ги обира някой друг.
  • 64 Антитрол

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Мила":

    Хайде този номер с разочарования гласоподавател вече се изтърка - вземете измислете нещо ново - все пак ви се плаща да тролите.
  • 65 Чакай

    2 2 Отговор
    Ленче Краднелия да върне мандата. Такова правителство ще врътне та ум ще ви се завие. Само, че ти ще бъдеш малко прецакана, че няма да си на софрата.
  • 66 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Правилно е да даде мандата на еврейския соцсъсел.
  • 67 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Момче":

    Много точно казано.В Испания съм и наистина започнах да гледам БСТВ заради протестите.Съжалявам,но просто Триото с антируските си говорения доведе до това БСП да се поотдръпне.Теориите на тримата,че Боко бил агент на Путин ме дразнят и мен.Въпрос на време е новите партии да приемат декларация на НС в защита на Навални и да експулсират някой руски дипломат.Т.е.външната ни политика си остава проКозяшка.
  • 68 Тая крадла и смърди

    1 0 Отговор
    Е тая станишевица като каква се изявява... да не е говорителка на радио ГУАНТАНАМО на фирма "Станишев-гергов&КО....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове