5 Май, 2021 19:32 4 633 57

Доц. Мангъров: Всички мерки заради COVID трябва да отпаднат

  • доц. атанас мангъров-
  • covid мерки-
  • икономика

Доц. Мангъров коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни

Доц. Мангъров: Всички мерки заради COVID трябва да отпаднат - 1
Снимка: АБВ

Всички мерки заради COVID-19 и продължаването на извънредната епидемична обстановка, по един или друг претекст, трябва да отпаднат и държавата да се върне към нормалния ритъм на живот. Това заяви пред медиите епидемиологът доц. Атанас Мангъров. В противен случай той прогнозира тежък сезон за туристическия бранш, по-тежък от миналия. Според него, страната ни не е успяла да извлече ползи от начина на управление на пандемията чрез не толкова строги мерки.

„Едно от нещата, с които се гордее нашето правителство, е това, че ние сме се справили толкова добре, защото мерките в нашата страна не са били толкова строги и толкова стриктно прилагани, както в другите страни. Ние сме направили нещо като български вариант на шведския модел. Това действителност е така, но за съжаление ние не успяхме да се възползваме от плодовете на този начин на управление на епидемията. Ние получихме много малко или никакви ползи от това, което се направи в нашата страна. Това, което виждам като резултат от изборите, е че в Народното събрание влязоха хора, които са привърженици на налагане на по-стриктни и по-строги мерки от тези, които бяха до момента. Аз продължавам да мисля и да твърдя, че най-доброто, което може да се направи за нашата страна, е тези мерки да отпаднат. Доказа се от нашия опит, от опита на много страни от Европейския съюз, че тези мерки са безсмислени. В страните, в които те бяха налагани най-стриктно и най-строго, резултатите не бяха никак добри. В най-лошия случай те бяха напълно съпоставими с нашите. Всички сме наясно, че нашите мерки не бяха от най-строгите“.

Доц. Мангъров коментира, че продължаването на действието на ограничителните мерки ще доведе до сериозни щети за икономиката ни.

„Виждам хора от този парламент, надявам се в другия да не бъде така, които са привърженици на още по-строги, още по-стриктно прилагани мерки. Мисля, че всички тези ограничения, които са по границите, особено за хората, за гражданите от Европейския съюз, а и за други страни с, които имаме близки взаимоотношения, би трябвало да отпаднат. Ако миналата година беше лоша за нашата туристическа индустрия, тази година се очаква да бъде още по-лоша. Това неминуемо ще доведе до много сериозни щети за нашата икономика. Вижда се, че продължават училищата да се държат затворени и те най-вероятно ще останат по този начин до края на настоящата учебна година. Близо година и половина нашите деца не ходят на училище, нашите студенти завършват - на практика без да получават никакви практически умения. Това са неща, които ще се отразят много лошо и резултати от всичко това ще бъдат усетени още в недалечно бъдеще“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков посочи, че в следствие на ограниченията приходната част на бюджета вече е срината.

„От сега се говори за трета ваксина есента. От сега Урсула фон дер Лайен обяснява за ваксини 2022 – 2023 г. Това всичко го плащаме ние. В големите комплекси – Златни пясъци, Слънчев бряг, Дружба, ще бъдат отворени не повече от 20 %. Това означава масови фалити през есента в туризма. Трябва да е ясно, че приходната част на бюджета вече е срината с всички тези безумия, които си причиняваме“.

Петков прогнозира, че ще изгубим около 150-200 хиляди руски туристи чрез спирането на самолетните полети за Бургас и Варна. В коментара си за мерките за овладяване на пандемията той посочи, че е цинично да бъдат отворени заведенията, но не и спортните зали за публика.

По повод коментираната дата за предсрочни парламентарни избори – 11 юли, Румен Петков припомни, че кампанийният месец съвпада с Европейското първенство по футбол, чийто финал е именно на 11 юли.

„Вероятно всички, които бутаха нещата към тази дата, си дават сметка, че от 11 юни до 11 юли е Европейското първенство по футбол. На самия 11 юли е неговият финал. БНТ има договор за излъчване на цялото Европейско първенство. Аз някак си не си представям огромния интерес върху представянето на платформи и дебати, по който и да е канал, пред мачовете то Европейското първенство. Цялото това препиране за днес и сега извънредни избори ще доведе до там, че през юни месец нищо няма да е политика, всичко ще е футбол“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 37 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле са тиквата ше му прати стъки

    8 23 Отговор
    Да го елиминира доцента
  • 2 Майна

    88 22 Отговор
    ДОСТОЕН ЧОВЕК И МЕДИК!

    Коментиран от #49

  • 3 Ти да видиш...

    20 43 Отговор
    Прав си...Може да надминем и Индия...

    Коментиран от #54

  • 4 Хмммм

    21 32 Отговор
    Кажи го на Гочо от боец,че за малко да пукне ,ама добре че беше Бойко.
  • 5 Асан

    36 16 Отговор
    Подкрепям
  • 6 Прав

    49 14 Отговор
    е доц. Мангъров, тея маски които след 10 мин стават мизерно гнусни и не се знае от какво пазят тр да отпаднат,освен това мн хора престъпни елементи и съмнителни типове като стакито, прасето, домуса, каракачан-била, ревизиора, бройко, валери от нфсб, марешки, пкп, пдп, псп... да речем се крият зад маски съвсем законно
  • 7 rocobaroko

    19 37 Отговор
    Тоя пак изпълзя-готви се за следващите избори!
  • 8 8777

    15 15 Отговор
    Почна се пак
  • 9 123456

    12 9 Отговор
    Aпeл към бългaритe в чужбинa; дa пoмoгнeм нa кoлкoтo мoжe пoвeчe нaши cънaрoдници дa ce изнecaт oт тaзи нeупрaвия и дa oргaнизирaмe зaдгрaничнa Бългaрия и c пaритe ни дa я въcтaнoвим в нoрмaлнa eдин дeн. Дa пoмoгнeм нa cпocoбнитe дa нe прoпилявaт живoтa cи в тaзи бeзизхoднa пoлитичecкa oбcтaнoвкa. Aкo имaшe нaдeждa вoдeщитe пoлитици щяхa дa cи държaт дeцaтa в cтрaнaтa; cпиcъкът e дълъг нa тaкивa cлучaи. Дa cтaнeм грaждaни дори и нa НOВA AТЛAНТИДA е по-добре, нaпримeр. Уcпeх нa вcички бългaри зaд грaницa и нe хaбeтe eнeргия, cрeдcтвa и нe cи cъздaвaйтe нeгaтивни eмoции зa "миcия нeвъзмoжнa"; живoтът e твъдe крaтък зa дa ce прoпилявa зa пoлитичecки тeaтри.
  • 10 Иван

    18 27 Отговор
    Тоя го хапе щеркела
  • 11 оня с коня

    21 27 Отговор
    Да е спокоен Мангъров,защото след броени дни идва Служ. правителство и всякакви Задължения и Отговорности по въпроса на ГЕРБ отпадат.Проблемите за Икономиката ни обаче ще си останат,защото ЕВРОФОНДОВЕТЕ СА СПРЕНИ до Стабилизирането на полит. обстановка в Страната,т.е. До идването на борисов ОТНОВО НА ВЛАСТ.

    Коментиран от #50

  • 12 яяяя

    28 13 Отговор
    Мангъров- президент! Соросите да го ду___!

    Коментиран от #35

  • 13 Си ган

    16 30 Отговор
    Идат нови избори и тоя смешник отново изпълзя..
  • 14 нннн

    50 9 Отговор
    Маските от задължителни, трябва да станат препоръчителни, пожелателни. Не преча на никого да си носи. Моля, никой да не ми пречи да НЕ нося.

    Коментиран от #22

  • 15 Анонимен

    17 34 Отговор
    Пак ли този пишман доктор, пълен мошенник!
  • 16 Румен Радев

    24 13 Отговор
    Мангъров ще бъде новият здравен министър.
  • 17 юрист

    14 29 Отговор
    Уфффф, пак ли ти ,ве, пак ли се изказваш...Я си погледни учебниците и кажи- мутациите на един вирус нещо случаЕно ли са или са аксиома, характеризираща всеки вирус...Толкова си инфекционист, колкото аз съм архитект...Трябва да ти се отнеме доцентура за проява на тежка форма на невежество и вопиющо незнание на материята, за която си я получил.
  • 18 злобар

    32 15 Отговор
    Един наистина умен българин който уважавам !

    Коментиран от #19

  • 19 оня с коня

    13 19 Отговор

    До коментар #18 от "злобар":

    Ха ха,да ти имам аз Умните българи които уважаваш!:)
  • 20 този преживя

    8 13 Отговор
    ковид и не пада като като котка по гърба си. Ковид го издебнал в засада според думите му. Нали нямаше такава болест, бе! През хиляда мнения мина - от това е е безобиден вирус до носете маски, не носете маски и пр. дивотии. Имам чувство, че му харесва този мор.
  • 21 требе

    12 14 Отговор
    Пелтекът пак се обади.
  • 22 Историчка

    5 22 Отговор

    До коментар #14 от "нннн":

    А ако неносещият маска носи заразата без да знае, и ти май мислиш като репортерчето Милиен Цветков, че някой ти пречи да говориш!

    Коментиран от #34

  • 23 Доцента Съм

    9 12 Отговор
    Няма нужда от мерки ,само моля при мен на преглед не е скъпо само 100-200лв работя и със здравна каса
  • 24 BigBulgarianBoss

    8 14 Отговор
    Хаххаа мангъра освен доцент стана и икономист... Дърт.......
  • 25 гост

    23 7 Отговор
    МАСКИТЕ СА ПО ВРЕДНИ ОТКОЛКОТО ПОЛЕЗНИ . ЗАЩО В ЕДИН РЕСТОРАНТ ЩЕ НОСЯТ МАСКИТЕ ОТ БАРМАНИ И СЕРВИЬОРИ , А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ДЕСЕТКИ ПОСЕТИТЕЛИ НЯМАТ . ВЪРНЕТЕ НОЕМАЛНИЯ ЖИВОТ НА ХОРАТА БЕЗ СТРИКЦИИ И ГЛУПОСТИ .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 CoV TV

    23 17 Отговор
    Изключителна жалък човечец е тоя може да се сравнява единствено с Боко хихи
  • 29 дааа

    19 7 Отговор
    Освен,че трябва да отпаднат, всички които ги предлагаха и налагаха трябва да са в затвора до края на живота си.
  • 30 CoV TV

    21 4 Отговор
    То едни мерки ама не са като в Гърция да излизаш на кафе и магазин със SMS нали ? :(
  • 31 Behemoth

    7 11 Отговор
    Да нашарим задника на доцент Мангалов с ваксини!

    Коментиран от #33

  • 32 icko

    5 10 Отговор
    Тоя смешник не се ли скри след ГООООлемия изборен успех. Аман от плямпалници които какво ли не правят за някой лев. Май до сега нещо не му се збъдна нито една прогноза. Жалкото е че на такива демагози и некадърници се дава постоянно възможност за изяви !!!
  • 33 Тиква

    4 9 Отговор

    До коментар #31 от "Behemoth":

    Той сам се шамари и аман от неговите простотии. Жалък е до ента степен.
  • 34 нннн

    16 4 Отговор

    До коментар #22 от "Историчка":

    Още по- лошо! Маската ми пречи ДА ДИШАМ. Сериозно. Не се боя, че ще ме заразиш, а ти, ако се притесняваш, че ще те заразя, можеш да носиш и три маски.
  • 35 Човека Коза

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "яяяя":

    На Клаус Шваб в ....
  • 36 jorj

    8 11 Отговор
    Мангъров ти си най-ужасното нещо което се е случвало в българската медицина ТИ УБИ ХИЛЯДИ ХОРА КАТО ГИ ЗАБЛУДИ, ЧЕ КОВИД Е САМО ЕДНО ГРИПЧЕ!!!! ОКАЗА СЕ ЧЕ ТОВА Е СТРАХОТНО ТЕЖКА ИНФЕКЦИЯ С С ДЪЛГОТРАЙНИ ПОСЛЕДИЦИ АКО ОЦЕЛЕЕШ!!!!
  • 37 Секта Мангъров

    7 11 Отговор
    Ами как пък не, "безмислени" са мерките. Мокрият сън на Мангъров е да сме като Индия сега ама тоя пуст локдаун ограничи заразата. Е сега при разпуснати мерки заразата пак ще стигне върхови стойности до края на Май и Мангъров ще е щастлив.
  • 38 Др хаус

    8 2 Отговор
    Да ама отпаднат мерките такива като данчо пенчев и министъро и ,,аверите им откаде ще лапат
  • 39 Давид

    5 7 Отговор
    И за каква икономика говори този инфлуенсър :) Кога това торпедо - вирусулог е работил сред народа? Глупощайн. Какво знае за животновъдство, растениевъдство, растителна защита, инжинеринг, промишлен шпионаж, информатика, логистика и контрол и е. 100 неща. Тегаво!
  • 40 Другия с коня

    4 4 Отговор
    Тва цървула и Академик да стане,ще си остане Цървул....Миризлив червен Цървул...

    Коментиран от #45

  • 41 ДАРВИН

    5 7 Отговор
    КОГА ЩЕ СЪДИМ МАНГЪРА ЗА НЕУМИШЛЕНО ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ САМОУБИИСТВО /НЕ ЧЕ НЕ Е ПОЛЕЗНО ПО МАЛКО ГЛУПАЦИ ПОВЕЧЕ МЯСТО ЗА ДРУГИТЕ/
  • 42 дфу

    6 4 Отговор
    Да отпаднат само за който иска. Който не иска да отпаднат, да си носи маски, да бяга на 2 метра дистанция от другите, и да си бучи ваксини против ковид докато е жив, защото вирОса мутира и ще го има вечно. Амин! :D
  • 43 123

    11 5 Отговор
    Махайте фашистките мерки. Който иска да си ги спазва. Който вярва в ковида да се пази както иска.

    Коментиран от #46

  • 44 Матей

    6 5 Отговор
    Доцента е прав за мерките ,трябва да се свалят,в служебното правителство дано застъпят разумни хора,за да се спаси това ,което е възможно.Бойко искаше да затрие всички малки фирми и да останат само герберските.Зациклянето на икономиката и спадане на приходите не го притесняват ,намери му цаката с изобилни външни заеми и еврофондове.Тоя пък последния фонд за развитие е сиренето в капана,зелената сделка също е крайно пагубна за енергетиката и всяко домакинство ще я усети на гърба си.
  • 45 БАН

    2 4 Отговор

    До коментар #40 от "Другия с коня":

    Бе какви "академици" в България ... Като ги знам с какви "публикации" (т.е. несвързани преписвания на чужди книги и статии) стават "академици" ... Е иска си и съответното подмазване и рушвети на който трябва. Та и тоя явно разбира под 30% от вирусии и епидемии но редовно ръси бисери по всички "медии".
  • 46 Мноо здраве

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "123":

    Отивай в Индия бе. Там няма мерки и вирусът те чака. Ако си го карал един път, вторият път е по съдбовен ше знайш.
  • 47 мдаааа

    3 4 Отговор
    Българският мистър Бийн ...
  • 48 Възродений

    3 6 Отговор
    Слушайте Мангъров за да постигнете стаден имунитет като в Индия. Е, едно 10% от населението ще паднат жертви, но какво толкова - те са стари и без това ще умрат каза мъдрият доцент.
  • 49 чичо

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    За това,че искаше да ви лекува чак като тръгнете да мрете ли?Вие в ред ли сте?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Анонимен

    4 4 Отговор
    Тоя ненормалник Мангъров да отиде да ги лекува в Индия сега с чайчета и супички

    Коментиран от #55

  • 52 Нямам срам пред вас

    2 2 Отговор
    Да отпада всички мерки и от 1 септември минимална заплата 1500 лв
  • 53 Румен Радев

    5 5 Отговор
    Служебен премиер ще е Доц. Мангъров!! Точка!!
  • 54 Шамара

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш...":

    Ами възможно е ние бихме Китайците смело вървим напред ,като имаме такива научни капацитети, които ни учат!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "хахахаха":

    Ами ай да не допираш дотам тоя да те лекува,и не несъм чалгаджия
  • 57 Юруш

    4 2 Отговор
    Смело да махнем всички мерки и да се заразяваме, за да догоним Индия. Тогава питайте доцентчето кой чай да пиете. Той май продава един по 100-200лв парчето, от лайкучка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове