Last news in Fakti

11 Май, 2021 16:52 6 819 21

Валентин Вацев: След олигархията в България следва диктатура

  • избори-
  • служебен кабинет-
  • валентин вацев

На последните избори ГЕРБ изпусна монопола върху властната ситуация в България, но не трябва да бъдат подценявани

Валентин Вацев: След олигархията в България следва диктатура - 1
Снимка: Архив

"Политическите ми различия с Янаки Стоилов не ми пречат да кажа, че е добро решение той да бъде поканен за служебен министър на правосъдието". Това коментира пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев. Той подчерта, че Стоилов е доказан функционер на БСП, честен човек и добър професионалист и определи това като правилно решение от страна на БСП.

Вацев уточни, че задачата на служебното правителство е да проведе спокойни и честни избори и да внимава за общата политическа стабилност на страната през двата месеца на неговото управление.

Политическият анализатор коментира и участието на президента Румен Радев на форум на НАТО, т.нар. среща на Б9, където е била приета декларация, заклеймяваща саботажите на Русия в различни държави, включително и в България: "Когато е отишъл там, президентът сигурно е знаел, че ще подпишат такъв документ. Второ - ние сме в разгара на събитията, които готвят "студена война" №2"

Според Вацев със сигурност Румен Радев ще търпи определени щети в момента, когато ще трябва да бъде избиран за втори президентски мандат: "Предполагам, че Радев си е направил добре калкулацията и е вече е готов да посрещне неизбежните вътрешни загуби от страна на българската левица".

В коментар на националното събрание на ГЕРБ, Валентин Вацев заяви, че в момента ГЕРБ съответства на БКП от 1988-а година - като национален бизнес план, който от време на време придобива политически измерения.

"На последните избори ГЕРБ изпусна монопола върху властната ситуация в България, но не трябва да бъдат подценявани, защото имат силни позиции в местната власт, в съдебната власт, в медиите, повечето медии работят за ГЕРБ, но това предстои да се променя. ГЕРБ може да бъде туширана само с решителни действия, но се опасявам, че няма кой да предприеме тези действия".

Прогнозата на Вацев за предстоящите на 11 юли предсрочни избори е, че "след олигархията в България следва диктатура": "Диктатурата обаче няма да се нарича така, а ще се нарича режим на ред, твърда ръка на закона и творчество спокойствие в политически и икономически план. Когато диктатурата е отвътре - откъм обществото - тя не се възприема като непрекъснато пребиване с бухалки, а като спокойствие и ситуация, при която бизнесът има възможност да се развива. Непосредствена задача на всички отговорни политически сили е въвеждането на някакви буржоазно-демократични реформи, които да стабилизират съдебната система".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    40 14 Отговор
    Вацев е приятен за слушане, ама няма нито една вярна негова прогноза за световните или български събития. Следя го от няколко години.

    Коментиран от #7

  • 2 Марин Райков

    13 30 Отговор
    Чичо спри да си отваряш плювалника , гледай си голямата пенсия
  • 3 БОЛШЕВИК

    57 16 Отговор
    Зависи каква диктатура! По времето на Живков - го водеха диктатура, но бяхме по-свободни, по-спокойни, по-добре живеещи и нахранени от всякога. Ако е като последната диктатура на българоубиеца мафиот - не мерси.

    Коментиран от #10, #12

  • 4 Българина

    17 4 Отговор
    Стабилизиране на съдебната с ще има когато се закрие и се наеме Швейцарската за период от 10 г. Сигурен съм че хем ще е по евтина, всичко онлайн, хем по ефективна, само след година затворите ще трябва да се удвоят, при същите закони... Особено ако заплащането е на присъди и години
  • 5 А бе, Вальо

    38 4 Отговор
    То и досега беше диктатура - олигархична.
  • 6 Янаки Стоилов беше

    11 22 Отговор
    любовница на Лилов

    Коментиран от #13

  • 7 069

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "реалистъ":

    Но за това, което обяснява на минута 12 е много прав:

    "БСП и ГЕРБ са всъщност тайни роднини. Те и двете са наследници на Българската комунистическа партия... Имат несъзнателно кинетично родство. По такъв начин се чувстват брат и сестра, които са били разделени и сега се запознатават... ГЕРБ е не в по-малка степен наследник на БКП от БСП, даже може би в по-висока степен. Ако си представите БКП без Тодор Живков - минус Тодор Живков плюс Бойко Борисов минус реалния социализъм плюс реалния европеизъм получавате готов ГЕРБ."

  • 8 Вацев е нарцис

    8 12 Отговор
    Беше съветник на Жан,а какво го е съветвал,пази Боже за БСП! Опиянява се от себеизлиянията си,но като прагматична стойност е зеро..

    Коментиран от #14

  • 9 1618

    25 4 Отговор
    В много голяма грешка си- Да управляваш с твърда ръка, да спазваш законите на Конституцията, да се бориш с престъпността, да се стремиш да издигнеш България на по- високо ниво, да мислиш за хората ,а не за собственото си благополучие- това не е диктатура!Жестоката диктатура беше при управлението на Борисов! Тя никога повече няма да се върне! Борисов и неговото обкръжение отиват в историята!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "БОЛШЕВИК":

    Много свободни бяхме, особено ако някой искаше да протестира срещу властта както сега или искаше да отиде в друга държава извън "социалистическия лагер" и да види колко зле и неспокойно и ненахранени живееха хората там или не дай боже да покаже неодобрение към БКП ,или пък да покаже религиозност,та все хубави неща им се случваха на тези хора.

    Коментиран от #15

  • 13 Смръфиета

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Янаки Стоилов беше":

    Беше... Ама пояснете за младите какво означава това. Аз колкото до мен имам поносимост само към българските евреи-комунисти от занаятчийското съсловие и към съветските евреи-ленинисти. Те нямат естествен приръст, и когато изчезнат, ще се обърна към окултизма и ще снадя параклис на Фюхрера и св. Айкман в мазето ми.
  • 14 Смръфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вацев е нарцис":

    Ама да не е и честен ционист?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 !!!?

    2 4 Отговор
    Е нали до сега беше диктатура ?...според Зайчарника на Радев, Нинова, Черепа,...!!!?

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 оня с коня

    2 3 Отговор
    Вацев Умозаключава ВСЕИЗВЕСТНИ Истини и Факти в Медийното пространство и е доста Нахално от негова страна да си въобразява ,че Някой ще му каже "Браво " за Баналностите които предъвква.НАПРИМЕР:"...ГЕРБ те трябва да бъде подценявана,защото има силни позиции в Местната власт,в Съдебната власт,в Медиите - повечето медии работят за ГЕРБ,но това предстои да се променя.ГЕРБ може да бъде Туширана само с решителни Действия,но СЕ ОПАСЯВАМ ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ".И не е ли ясно на всеки читав Българин,че ГЕРБ и Борисов са вече толкова време на Власт просто защото НЯМА КОЙ да ги конкурира?А КОЯ от останалите "Недъгави " Партии има накова партийно влияние върху изброените Медии,Местна власт/не само Кметове/ и най-вече в Съдебната Система?А имат ли Те изобщо ЛИДЕР като Борисов и кога примерно една Мая,хаджигенов,Нинова или пък Слави ще могат да спечелят Доверието и Подкрепата на Европа и САЩ както Борисов?Това би могъл да заслужи ЕДИНСТВЕНО Приемник на ББ ПРЕПОРЪЧАН на Запада ЛИЧНО ОТ НЕГО,като изброените Шушомиги -шефове на невзрачни партиике категорично не влизат в Списъка на Кандидатите.

    Коментиран от #19

  • 19 Клъц

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Аде бе, нямало кой..Има има..Просто тия хищни хиени герб така впиха зъбки в кокала, че няма пускане. И а некой им го дръпе, а са го сикирдосали..Бандюги

    Коментиран от #20

  • 20 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Клъц":

    Е ти кво ми казваш сега - "Имало кой,ама Той НЕ МОЖЕЛ"...Е тва приказка на разумен Човек ли е питам аз ааа?:)...
  • 21 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    УСЕТИЛА СЪМ , ЧЕ ВАЦЕВ Е МИСЛИТЕЛ СЪС СЪРЦЕ , И СЪРДЕЧНОСТТА МУ ПРОНИКВА В АКАША .
    КАКВО Е ОТКРИЛ : ДИКТАТУРА НА НАЦИОНАЛИСТИ - ДА .
    НЕ Е ОТКРИЛ , ЧЕ ДИКТАТОРЪТ Е ХАЙМАНАТА ОТ БАНКЯ -
    ТОЗИ ДЕТО ДОПУСНА , ПЛАТНОХОДКИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ , ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ ОТ ВОЕННА ТЕХНИКА .
    ПОЧУСТВАЛ ШУТА , ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ОБРА И СЕРВИРА МИЛЯРДИТЕ НА САЩ , НАЦИОНАЛИСТА НАЙ - НАКРАЯ СВАЛЯ МАСКАТА - НАЛОЖЕНА МУ ОТ СХЕМАТА В КОЯТО Е НАСАДЕН . ПРЕОБРАЗЯВА БЪЛГАРИЯ .
    ПЪРВО СИ ИЗТЪРПЯВА НАКАЗАНИЕТО , ЗА БАВНА И СЛАБОПРОДУКТИВНА МИСЪЛ .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове