16 Юли, 2021 17:49 4 905 34

Валентин Вацев: При Слави всяко изказване е предпоследно

  • валентин вацев-
  • избори-
  • слави трифонов-
  • кабинет

Не е изключено и предложение за жена министъ-председател

Валентин Вацев: При Слави всяко изказване е предпоследно - 1
Снимка: БГНЕС

"Шоуто продължава!", с тази констатация започна коментара си пред БНР анализаторът Валентин Вацев. Той подчерта, че България е в окончателна и безизходна криза на легитимността, защото от всеки трима българи - двама отказват да се занимават с политика. "Според централния закон на постмодерната политическа логика, по който се развива политиката у нас сега, всички знаят, че има разлика между политика и шоу, но никой не може да покаже линията, която ги разделя. ... В този смисъл Слави Трифонов има основание да се смята за господар на ситуацията и да си въобрази, че поредното му шоу вече е в рамките на цялостния български политически процес".

Според анализатора е дошло времето за жена министър-председател и прогнозира Трифонов да направи такова предложение: "Проблемът е не дали премиерът ще е мъж, или жена. ... Най-издържано би било Слави Трифонов по негласен път да приеме половината си министри от ГЕРБ, а другата половина от ДПС, с няколко ярки фигури от него (ИТН), за да привличат вниманието. ... При Слави всяко казване е предпоследно. Той вярва, че ситуацията е в неговите ръце, но греши. Шефът на българския шоу бизнес вече не е той, а е на друго място". Това "друго място" по думите на Вацев са кръгове, които свързват по невидим начин ИТН с ГЕРБ, с остатъците от НДСВ, както и с ДПС. "Има кръг хора, които са на видими политически постове, но се ползват с влияние - някои от тях са били премиери, други са били във високите етажи на властта, ние ги познаваме. В това няма нищо странно. Те ще сложат тежестите така, че ще се появи правителство, което ще бъде крайно екзотично, но ще се радва на пасивната подкрепа на три парламентарни политически сили".

По думите на анализатора, цитиран от БНР, Държавният департамент на САЩ вече няма нерви и това е външният фактор, който може да ни увери, че този път България ще има правителство. "Този път българите са длъжни да направят правителство, което да бъде каквото те пожелаят, но то ще трябва да осигури присъствието на Северна Македония в ЕС. Т.е. каквото и правителство да се появи, то ще има не много приятната задача да намери аргументи, по силата на които да приеме македонското участие в ЕС. То ще загуби моментално обществена подкрепа, но това вече няма да има значение". Валентин Вацев прогнозира, че "българските политически технолози", ще трябва да осигурят правителство, което да е приемливо за ГЕРБ и за Слави Трифонов. Според анализатора Трифонов вече е изиграл ролята си. Дълбока промяна на модела няма да има, подчерта анализаторът и уточни, че правителството, което той очаква да се сформира, ще има живот между 9 месеца и 1 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    6 17 Отговор
    Слави ще ги махне всички и ще ги спаси от народна любов и справедливост !

    Коментиран от #9

  • 2 Мазен

    2 49 Отговор
    Комунист, дърдори само глупости....
    Тиквата трябва още 12 години да ви оправи....

    Коментиран от #8

  • 3 Кочо

    29 0 Отговор
    Също като при Буци, странно......

    Коментиран от #34

  • 4 Вальоо,ко стаа ва?

    6 10 Отговор
    На Жан оправи ли му са главата? Не че нещо ама..да попитам се пак..
  • 5 choko

    15 0 Отговор
    И при Боко е така

    Коментиран от #23

  • 6 374859

    17 4 Отговор
    Ако остане служебното правителство няма как да стане това със Северна Македония. Това е най вероятния вариант. Така че всичките там кръгове и бивши премиери могат да пият по една студена вода. Защото са пълна отврат и суверенна го знае на 100%
  • 7 Не си прав Вацев

    10 2 Отговор
    Все някога ще има едно последно изказване .
  • 8 Някой си

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мазен":

    Както я е подкарал Чалгаря, май ще се връща Тиквоча. Халал да ви е.
  • 9 С тези приказки

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ххх":

    Ко речи ......?!!!!!

    Коментиран от #12

  • 10 дидо

    12 7 Отговор
    от кога разправям че славяна трифонова е подставено лице за да даде надежда на малкото останали глупаци които си мислйат че с гласуване и избори нещо добро за държавата ще им позволят да постигнат .... реалността е че повече от 70% не са гласували....а с дваисетте и нещо % които като зомбита отиват до машините за фалшифициране на избори ви заблуждават че има легитимни избори.....
  • 11 Историк

    23 1 Отговор
    Слави да пали с двеста и да разформирова това пилитическо недоразумение ИТН ако не го направи,ще се превърне в нарицателно за тотален политически провал и неориентираност в една и без това нелепа ситуация!!!
  • 12 Ххх

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "С тези приказки":

    Че Слави си е приятел с Бойко, може да гледаш интервюто на Слави с Халваджиан и да разбереш какво казвам като почне да му говори за Буци и може да гледаш последния път когато ББ е паркирал джипа в студиото на Слави. На прост език казано - стари авери!
  • 13 Близнак Везни

    14 0 Отговор
    Нали виждате, че с Боко си приличат. Те зодиакално са в една група.
  • 14 Киро Питоня

    23 0 Отговор
    "Шоуто продължава!"..Хм..няма начин кошмарния водевил, до който ни докара Чалгаря, да се нарече ''шоу''..Тоя глупак вкара народа и избирателите си в задънена улица. Бил парламентарист..бил родолюбец..АЛА-БАЛА. Хак да е на тия, дето му повярваха. Остана вече последния шанс...и всеки го знае кой е. Иначе Третото Българско Царство отива в историята. Да ми бе казал някой че ще съм свидетел на такива мрачни дни преди години, не бих му повярвал..ама нА..безвремието продължава.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 После Софиянец

    8 2 Отговор
    Хеехехе, севте. Боко 12 години управлява по този начин, значи формулата работи.
  • 16 Сух

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Киро Питоня":

    Виждам, че има мислещи хора, жалко ще е всичко това за тях. Жалко и за предците ни, които са поили земята ни с кръвта си за да е наша родина.. Виж как са застанали пред всички и приказват гордо мръсните предатели. Лъжат и нямат никаква чест, утайка, дъно, тиня. А са се клели в родината си.. Всеки знае, каква е присъдата на предателя! Без изключение, всички!
  • 17 Дрън

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Киро Питоня":

    Всичко което се е случило, което се случва и ще се случи е закономерно и обяснимо..и в дъното стоят не политиците или богопомазани, а т.нар. електорат. Истината е, че кучето-политиците скача спрямо тоягата-народа..Така че на себе си да се сърдим и да не чакаме да дойде "спасителя". Иначе да - политиците си мислят, че те командват парада, но тръгнат ли масите..;)

    Коментиран от #26

  • 18 Последния Софиянец

    2 9 Отговор
    Слави се гаври с всички от задкулисието и статуквото

    Коментиран от #21, #32

  • 19 От Козяк

    9 0 Отговор
    Каквото и правителство да направи Маорът,тоооо със сигурностще клакне на северните македонци,помнете ми думата. Това е директивата от Козяк.
  • 20 Умен по цялата глава

    2 10 Отговор
    Интересно,че и при моите коментари всеки е Предпоследен...Ами нали ако Слави направи Последното си изказване ще бият камбаните за него бе ,червен цървул....Как употребявате Българския Език???Кой ви е Учил??? Всяко Изказване му било Предпоследно...Ми кво да е???Червени цървули!!!
  • 21 Шматката

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    То бива-бива, ама да си чак толкова изплискал легена...Толкова ли си куха лейка да не разбереш че Слави Е задкулисието, Слави Е статуквото...не чу ли какви ги плещеха тия пройдохи на брифинга и се опитаха да замажат жълтенията която сътвориха с тоя проекто кабинет. Сега ще ти кажа нещо, което малко хора знаят. Знаеш ли защо точно този директор на Мариците е предложен за министър не енергетиката?... Защото според европейските директиви трябва да вложат едни 4МЛРД евро в програма за складиране на въглеродни емисии под земята. А този, същия господин иска ТЕЦ овете да вкарат само 400млн, останалите да поеме държавата, т.е аз и ти. Капиш за ко иде реч бе? Не е достатъчно само дасе въргаляш като прасе в локва на Орлите..иска се и малко да размърдаш единствената си гънка, на която сядаш.ЦЯЛОТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е СЪСТАВЕНО ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО И АКО ТО ДЕЙСТВИТЕЛНО ПОЕМЕ ВЛАСТТА , ЖАЛНА НИ МАЙКА..НА ВСИЧКИ..БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Мисли бе, лонгур, мисли бе...баща ти за това глава ти е завинтил.
  • 22 БСП на Бунището

    5 9 Отговор
    Ако някога има Лустрация на Комунистическите партии и цървулите членували в тях,отнемат им Ценза и научните Степени - тогава няма да гледаме червената физиономия на Валентин Вацев,бивш член на ИБ на БСП и преподавател в АОНСУ и да му четем Пропагандата във Факти....Лустрация!!!
  • 23 Пепи

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "choko":

    Това се казва приемственост в политиката
  • 24 Цоко

    12 1 Отговор
    Ами сикаджията така изкара 20 г. на най-високите постове в държавата. И сега най-гламавата 1/4 от българските избиратели продължават да го харесват. Това е целевата група избиратели и на чалгаджията, затова и имитира мутрата.
  • 25 JEFF

    16 0 Отговор
    Приликата с арогантността на Борисов е огромна. Смяната на мнение и позиция също. Единствената разлика е, че Борисов даваше вид , че всичко зависи от него, а Трифонов от самото начало показа, че е зависим.
  • 26 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дрън":

    Дрън-дрън, ако кучето са политиците то тоягата са властимащите а те са знайни и незнайни люде дето и Вальо Вацев не смее да назове!
  • 27 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    16 0 Отговор
    За съжаление младите се подведоха по псевдо родолюбната чалга на Шоуто. Трифонов и сол тошковците му изживяват чалга сън, КОЙТО СКОРО ЩЕ СВЪТШИ , НО ЩЕ ОТВРАТИ МНОГО БЪЛГАРИ....
  • 28 Далай лама

    3 0 Отговор
    ДА минаваме на президентска република, само това не сме пробвали.
    Сега разбирам защо през 1934 г. партиите в БГ са били забранени. Българското общество не е узряло и никога няма да съумее да изгради демокрация от западен тип.
  • 29 Шайка предатели

    2 1 Отговор
    ВСИЧКИТЕ В СЕГАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ СА ШАЙКА ПРЕДАТЕЛИ
  • 30 КАШЧЕЙ

    4 0 Отговор
    Преброяване на чалгаджиите и ромите в БГ
  • 31 ТРЕНД

    2 3 Отговор
    70% лeви бългaри пacувaт нямaт пaртия. .. Румeн Рaдeв e винoвeн, чe нe нaпрaви пoлитичecки прoeкт. И Кoрнeлия кoятo рeвнувaшe - чe Рaдeв имa тoлкoвa нaрoднa любoв, и cи пaзи cтoлът - тя, и възпирaшe Рaдeв oт тaкъв прoeкт. И OЩE 5 ИЗБOРИ ДA ИМA - ПРAВИТEЛCТВO НЯМA ДA ИМA. Рaдeв дa e прeмиeр, a Дaниeлa Пeнкoвa дa e прeзидeнт.
  • 32 Фъкoff

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    Ако си се родил мургав няма от къде да ти порасне руса коса. Ще си такъв и да се избелиш като Азис. Но и Азис вдяна, че с белина не става. Та, Трифонов се е родил с чалга в кърмата, пораснал е в чалга среда, натрупал е пари от чалга и съответно решава да превърне политиката/сиреч състезанието на идеи и действия за доброто на народа/ в чалга. Нормално е тези които предпочитат чалга пред истинска политика да го акламират и да го подбутват. В чалгата има пари, не политика.
  • 33 САЩ

    2 0 Отговор
    Да си привеждат активите в съответствие с европейските директиви. Ако не могат, да се измитат от Марица.
  • 34 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    ннееве не като при буци....Винаги както при козяк....и буци и мрънчо са на козяк.....А ние ....,,сами сме си виновни,,....и ,човекът каза КОЕ Е ОСНОВНОТ/Македония.....секира на Русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове