Last news in Fakti

12 Юни, 2021 06:47 11 361 31

Цветан Василев: Разследването по "Магнитски" започна по мой сигнал за Пеевски и Цацаров

  • цветан василев-
  • делян пеевски-
  • сотир цацаров-
  • закон магнитски-

Ще се върна в България, когато Иван Гешев не е главен прокурор и има гаранции за водене на справедлив процес, заяви пребиваващият в Белград банкер

Цветан Василев: Разследването по "Магнитски" започна по мой сигнал за Пеевски и Цацаров - 1
Снимка: vassilev.bg

Ще се върна в България, когато Иван Гешев не е главен прокурор и има гаранции за водене на справедлив процес. Тогава в съда ще изложа всички факти и доказателства за това кой и защо фалира Корпоративна търговска банка. Незаслужено 18 души са подсъдими по това абсурдно дело и години наред са подложени на натиск и унижения.

Това заяви банкерът Цветан Василев в интервю по видеовръзка със Сашо Диков по Евроком, цитиран от Фрог нюз.

Още през 2017 година съм подал сигнал и документи в САЩ, на базата на които започна разследването по закона „Магнитски“. Този сигнал засягаше Делян Пеевски и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. Предоставените материали изобличаваха тяхното участие в удара срещу КТБ. По-късно и гражданското сдружение „Ние, гражданите“ също са подали сигнал в Щатите. Знам, че в следващите години и други бизнесмени, засегнати от рекет и натиск също са предоставили документация, но не знам точно кои.

В момента Пеевски е труп. Не във физическия смисъл на думата, а във финансов и икономически. Никой извън България няма да иска да има нищо общо с него или да прави бизнес. Същото ще се случи и в България.

Не съм давал подкупи, защото който прави бизнес няма защо да го прави. Когато обаче си отговорен за няколкостотин човека, когато си инвестирал, дължиш кредити, а сигналите ти в КЗК потъват, бавят се процедури – това е рекета за който говорим. Не те притискат, а те принуждават. Ако искаш да правиш бизнес, си принуден да правиш компромис. Подставени лица на Борисов са придобивали акции от "Дунарит", "Авионамс" и други предприятия.

За Васил Божков не знам, защо е в списъка по „Магнитски“, защото той е бил принуден да дава на управляващите. Според мен в списъка трябваше да са Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Иван Гешев, Владислав Горанов, защото са принуждавали и са получавали подкупи. Защо някой ще им дава, ако те не са го принудили? На Пеевски помагачите - като Иван Мирински, адв. Александър Ангелов и някои други също трябва да попаднат под ударите на „Магнитски“, защото са съизвършители на всичко, което разследването е разкрило за Пеевски.

Не живея с милиони, нито охолно, - заяви Василев на въпрос дали няма сметки в чужбина, с които да финансира престоя си в Сърбия. Имало е моменти, когато не съм знаел как ще изкарам до следващия ден. Не държа някой да ми вярва. Със семейството ми се издържаме от наем на имот в Швейцария, който прокуратурата и КПКОНПИ не успяха да запорират, защото швейцарските власти им отказаха, заявявайки, че всичко по придобиването му е законно, - допълни банкерът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    46 25 Отговор
    Хайде сега и тоя репресиран, активен борец против диктатурата! Ама га ги ядохте кюфтаците заедно с Боко, Цвъко, Цацарата и Шиши ни ривахте! Га взехте да се хапете по между си, тогиз завихте на умряло! Ай шъ ви съ и...

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Фен

    29 46 Отговор
    До няколко дни Василев и Божков ще се върнат в България и ще бъдат посрещнати с държавен ритуал на летището от Радев и Узунов! Все пак са си платили предоволно!
  • 3 мислещ

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "веселяк":

    Така е, но да бъдем реалисти, никой друг нямаше ресурса да ги бутне, освен техни себеподобни.

    Коментиран от #4

  • 4 веселяк

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Хапсолютно съгласен!
  • 5 Голямата плешива глава

    42 11 Отговор

    До коментар #1 от "веселяк":

    Добро утро и без Боко тиквата съмна.
  • 6 Факт

    32 9 Отговор
    С тези пари Борисов и сие си хранят Държавна Сигурност
  • 7 САЩ'1994

    18 6 Отговор
    КТБ имаше реклама с чим трева от парк дьо Пренс и със Стоичков а сградата на Гарибалди е банката на Буров починал в затвора след 1944 трябваше да събере чимове с трева от стадионите в САЩ където българите играха на световното САЩ'94 а сега Мартин Петров загуби парите си които беше вложил в КТБ

    Коментиран от #10, #12, #30

  • 8 Караколю

    46 8 Отговор
    Господинът на снимката НЕ Е в листата на симпатичните ми хора, но от гледна точка на справедливостта трябва да кажем, че беше жестоко изпързалян от дебелото момченце, от бившия главен прокурор, от бившия министър-председател и от още няколко човека. Отгледаха си банка, увеличиха неимоверно парите в нея само и само да я прилапат...Е, и този опра пешкира! Хич не ми е жал за него, но е пример как се действа по гробарски в тая "държава"...
  • 9 Дрън

    35 5 Отговор
    МНОГО ТОЧНО казано. Всички изброени включително и Мента Стоянова ощетиха и българските пенсионери, като не им дадоха възможност за това и го отложиха назад във времето. Така например изгоря през лятото на 2015 архива на НОИ в Бургас. Почти 1към 1 с КТБ.
  • 10 хкгкк

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ'1994":

    На Мартин Петров парите изгоряха в друга банка

    Коментиран от #13

  • 11 Дебилчев

    21 7 Отговор
    Абе, какъв имот в Швейцария, оффф...,същият си като обявените, ти знаеш кои да са в списъка, а САЩ не знаят, ама ти сериозно ли!?
  • 12 Бнбе

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ'1994":

    Мартин Петров нищо не е загубил.Обра го негова любовница-банкерка,на която беше дал пълномощно и електронният си подпис.Тоя мамеше жена си,а сега се опитва да се представи за жертва на банката.
  • 13 Не са изгоряли

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "хкгкк":

    Ограби го лбовница банкерка.Сам си е виновен
  • 14 Ужасно

    17 18 Отговор
    Хайде и тоя се връща. Фигуранта с юмручето и слугите му - славчо,сестра галева, отровните разбиха държавата и връщат всички мутри и олигарси
  • 15 ДаЗдраПерМа

    2 6 Отговор
    ако знае Сергей Магнитски какви кафяви миризливи неща му лепят всеки ден на името ще се обърне в --- роднините му трябва да защитят светлата му памет.
  • 16 Симо

    16 2 Отговор
    Амо човек и по-точно хора с много пари, можеха да гътнат бойковистката мафия. Ясно е че тия хора са от същото тесто, разбира се.
    По-важното е, слад като го гътнат и демонтират, кого ще ни МОНТИРАТ на това място, от държавния департамент на САЩ.
    Предполагам, за никой не е тайна, че 32 години именно тоя департамент посочва кой да печели изборите?
    Сега сме в очакване да видим какво ще се случи. Всички се надяваме на заслужено възмездие и е правилно да го получим, но дали ще го получим и какво следва после, много ме безпокои.
    Защото помня революционният устрем който имахме в краят на 80-те и началото на 90-те години. Много беше подобен на сегашния, а преминахме през "за бога братя, не купувайте" и стигнахме до пълно зарбване на БГ с дългове, неработеща икономика и тотална разруха.
  • 17 chi

    7 7 Отговор
    Още един разбойник дето се прави на света вода ненапита!

    Коментиран от #25

  • 18 Васил

    7 6 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца
  • 19 Дават се Пари :

    6 3 Отговор
    За да станат нещата - по лесно. И за БОГ да прости.
    Парите няма да ги занесеш в гробището. Но Алчните хора не го разбират. Там е проблема.
  • 20 НЯКОЙ

    6 0 Отговор
    Може би ще разберем каква е истината?!
    А може би не - колкото стана ясна за фалита на Първа частна банка!
  • 21 Аз Негодника

    3 3 Отговор
    То хубаво,ще се върнеш,ама то хора няма,кой ще работи,всички са в предпенсиона възраст...С работещи пенсионери ли ще градиш икономика...От Украйна ли ще докараш работници,ама те ще ти излязат ЗЛАТНИ...Тая свърши,половината от заводите ДОНОРИ ги няма,няма ги и хората,кой ще ти дойде за 800лв заплата...Свърши тая... Нямате хора за елементарни дейности...заварчици,шлосери,ел.техници,кранисти,инжинери,технолози...Държавата вдигна заплатите на държавните си служители...Това какво трябва да ти говори...НЕДОСТИГ НА КАДРИ И КОНКУРЕНЦИЯ В НАМИРАНЕ НА КВАЛИФИЦИРАНИ КАДРИ...Гледахме какви ги вършеше с тв7 плащаше тройни заплати на хора, който не могат и една заплата да изработят...
  • 22 6969

    3 6 Отговор
    И друг път съм писал - Цецо с мустаците е номер 1:)

    Коментиран от #24

  • 23 2321

    4 5 Отговор
    Този Цацаров не беше ли прокурор както Гешев и още лапа от баницата благодарение на боко и цецко
  • 24 Ванко-1 е номер едно

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "6969":

    Преди беше Ванко-1 от пловдив
  • 25 Свен

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "chi":

    Тъкмо се чудех кога ще се появи тоя. Да идва. Толкова народ му е наточил брадвата, че съд и прокуратура ще са направо излишни!
  • 26 Псевдофакти.Бг

    3 4 Отговор
    Фaкти.Бг, кaтo нa кaкъв дaвaтe трибунa зa мнeния нa МEГAКРAДEЦA Цвeтaн Вacилeв, кoйтo oгрaби пoлoвин Бългaрия ?

    Щo нe нaзнaчитe и бaй Cтaври зa щaтeн кoмeнтaтoр във вaшия caйт и тoй дa ни oбяcнявa зaщo eдинcтвeн тoй e Пътя, Иcтинaтa и Живoтa ?
  • 27 Катя

    0 1 Отговор
    Пък по наш сигнал трябва да бъде разследван Цветан Василев за милионите дето взе и избяга!
  • 28 Който и да съм

    1 2 Отговор
    Ей, протестъри! Вие ми ревете само за ББ! Вие сте много късопаметни и избирателни в злобата си! Толкова обирджии опоскаха тая държава, че до довечера да пиша, едва ли ще ги изброя! Та Боко, та Тиквата, та банкянския крадец какви ли не думи. Хубаво! Ще го разследваме, ще го съдим, ще разберем какво е откраднал и тогава ще хулим! Ама що не казвате нищо за другите? Като тоя от статията, жив да го оплачеш, само един имот в Швейцария му останал?
  • 29 Илия

    1 2 Отговор
    Ще си дойдеш, ама друг път! Не ти се лежи в пандиза все пак....
  • 30 банкер

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "САЩ'1994":

    На Мартин, от друга банка/мисля, че беше Уни кРедит/, не от КТБ му ги "изписа" една банкерка!
    Освен, ако е имало и подобен случай в КТБ, не знам!
  • 31 Маат

    0 0 Отговор
    Цветане, само да не забравиш какво си казал, защото Гешев скоро ще си подаде оставката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове