Last news in Fakti

6 Юли, 2021 10:24 3 210 59

От прокурорската колегия на ВСС също възроптаха срещу Рашков

  • бойко рашков-
  • прокурорска колегия-
  • прокуратура-
  • купуване на гласове-
  • всс

Колегията счита думите на вътрешния министър, че Бойко Борисов управлява прокуратурата за "неправомерно въздействие върху дейността на магистратите и тяхното дискредитиране в противоречие на европейските стандарти и ценности, които България споделя"

От прокурорската колегия на ВСС също възроптаха срещу Рашков - 1
Снимка: БГНЕС

От прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) излязоха с декларация по повод изказване на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който е и вицепремиер по обществения ред и сигурност. Интервюто бе в предаването "Преди всички" на Българското национално радио (БНР) от 5 юли 2021 г. В него той обясни, че в Пловдив са купувани гласове от името на голяма партия, управлявала наскоро и че се насочват полицейските служители към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани като с "бухалки". Рашков заяви още, че тази партия е ГЕРБ.

"Прокуратурата да се управлява и в момента от Борисов, защото той няма как да знае какво става по една проверка, има ли данни за купуване на гласове в Пловдив. Тази връзка е много странна, вече е дразнещо - кой според вас Прокурорът в държавата - Главният прокурор е този, който командва Иван Гешев - а това е този, който вчера се изказва от Рибарица, за случаи, за които не би следвало да има информация - това е Борисов", каза Рашков пред БНР.

От прокурорската колегия уверяват, че декларацията е приета в съответствие с Механизъм /процедура/ за публична реакция на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в случаи на засягане на независимостта и доброто име на прокурори и следователи, одобрен с Решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по Протокол № 9 от 20 март 2019 г.

В документа държавните обвинители пишат, че се противопоставят на недопустимите твърдения, негативните коментари и манипулативните внушения, отправени от министъра на вътрешните работи в ефира на Българското национално радио към Прокуратурата на Република България (ПРБ) и към конкретни прокурори с искане за ангажиране на тяхната дисциплинарна отговорност.

Според прокурорите, думите на Рашков са опит за "неправомерно въздействие върху дейността на магистратите и тяхното дискредитиране в противоречие на европейските стандарти и ценности, които България споделя".

Интервюто беше в деня на професионалния празник на служителите от МВР. От Прокурорската колегия на ВСС призовават ръководство на МВР и служебното правителство да не нарушават принципа за разделение на властите, пише в документа.

Декларацията ще бъде изпратена до Президента на Република България Румен Радев, до служебния министър-председател на Република България Стефан Янев, до посолствата на страните членки на Европейския съюз в България, до посолството на САЩ в България, до посолството на Обединено кралство Великобритания в България, до Европейския парламент, до Европейската комисия, до Комисията "ГРЕКО" и до Венецианската комисия.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    55 7 Отговор
    как не ви е срам да не вкарвате в затвора убиеца на милен цветков и още много джигити
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    65 9 Отговор
    Ще роптаят до 11 юли, после където им е мястото - в пандиза!
  • 3 Резил

    69 7 Отговор
    Тия вместо да сведат глави и тихо и кротко да се скрият в дупките от които са изпълзели те ...
  • 4 Ритай Рашо!

    54 7 Отговор
    Ритай гнездото,осите нека да си хапят! Косата не е пчела,мед не дава,ритай!
  • 5 Маргинал

    50 6 Отговор
    За каква независимпст пискат и защо към Рашков да се оплачат на Тиквата.
  • 6 Само Рашков

    47 7 Отговор
    ВСС си пазят тлъстите заплати и са слуги на Гешеф. Като змийско гнездо са. Змията хапе най силно когато умира.
  • 7 сара

    45 6 Отговор
    Да защитаваш прокуратурата за нейните действия, които са еквивалент на бездействие е нелепо, непрофесионално, смешно и трагично. С тези си вопли още повече показват в каква карикатура са се превърнали .
  • 8 Деймос

    36 5 Отговор
    Каква колегия , какви прокурори .Това са ОГП ...
  • 9 Българка

    41 4 Отговор
    Шайката айдуци, съучастници, оказващи съпорт на мафията в разграбването на България, е нормално да нададат вой срещу Рашков и служебното правителство. Рашков бръкна в рахатлъка на силовите структури, ограничи контрола и събиране на информация от мутри от каскетурата за оперативни разработки в МВР и така да ги спират или предупреждават престъпниците, пречи на дилърите да пазаруват и ГЕРБ за пореден път да е "най-любимата" партия на българите
    Браво на Рашков! А ВСС и Гешев- оставка и никога повече ( с изключение на 2-3ма) на такива позиции
  • 10 Последния Софиянец

    26 6 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!
  • 11 Пич

    11 31 Отговор
    Много ясно , че ще възроптаят . Съдебната система работи със закони , а не по желанията на подпийнали граждани , били те и министри за малко... Ако Рашков имаше доказателства за нещо , прокуратурата няма как да го подмине... Но само внушения и манипулации , не се внасят в съда... Или си кадърен да събереш доказателства , или си прост пияница , който не става за министър... Това да не е БКП , та да командва съдебната власт... Не се научиха комунистите , че има закони...

    Коментиран от #16

  • 12 Дельо Хайдутин

    26 1 Отговор
    Какво направиха срещу Пеевски?Нищо.

    Коментиран от #39

  • 13 БОЛШЕВИК

    26 4 Отговор
    След изборите трябва това блато Съдебна система да се изчисти до дъно, нов Съд и прокуратура, нов закон за Съдебната власт и най-важното абсолютно нови хора в тия системи.

    Коментиран от #36

  • 14 един

    21 2 Отговор
    ако искат и на Аляйтоляха да се оплачат пак са корумпирани прокурорите
  • 15 хммм

    20 2 Отговор
    Тия, всичките са за "изчегъркване" и затвор!
  • 16 Последния Софиянец

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Моли се да не те нарочи тази съдебна система,че ще има да ревеш и никой няма да ти помогне.Ела на площада да чуеш истории на пострадали.

    Коментиран от #22

  • 17 Ръгай чушки в боба

    22 3 Отговор
    Щом лалугерите и лисугерите възроптаха, значи Рашков е на прав път. Разбута им спокойствието и рахатлъка :-)
  • 18 NeXu s

    5 17 Отговор
    Червените тролове пак са налазили. Важното да е метнат някоя и друга фекалия по противника, спуснат от Бсп. Такива неща като доводи, аргументи - мозъчетата им нямат капацитет да измислят.
  • 19 Землетръс

    13 2 Отговор
    Доста гилдии на хрантутниците ще се бунтуват дълго и яростно, ако се смени властта, защото до сега бяха в Рая и посръбваха амброзия за ваша сметка.
  • 20 ДОКО

    16 4 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ ВСС СТЕ ЗА БЕЛЕНЕ..ОБЕЩАНО ОТ СЛАВИ
  • 21 Ти да видиш...

    17 2 Отговор
    Играят го засегнати,това са едни от първите за затвора заедно с Тикверицата и Шапката !!!!
    Късметлий сте,че народа е отвратително търпелив,до сега трябваше да са ви скроили шапката !!!
  • 22 NeXu s

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Последния Софиянец":

    Аха, поредните истории от типа ЕЖК?

    Коментиран от #26

  • 23 Перо

    17 3 Отговор
    Мутренският специализиран съд и прокуратура трябва незабавно да бъдат закрити. Те са бухалки на толупа и го прикриват!
  • 24 Българка

    20 2 Отговор
    За какво дискредитиране става въпрос? Щом от прокуратурата докладват на ухо на Борисов, значи там има престъпни елементи, които пречат на правосъдието. Рашков оповестява ФАКТИ, които ги видяхме и чухме от устата на еднокнижния вожд пред отбрана публика в Рибарица! А ВСС е ОПГ и съучастник на мафията!

    Коментиран от #27

  • 25 жжжжжж

    1 10 Отговор
    сега като скочат разни нпо да защитават съд а ипрокуратурата , също и незевисимостта на медиите .....пак небивалици сънувам. рашко никой не го критикува . тоя е "наш" човек-комунист.
  • 26 Последния Софиянец

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "NeXu s":

    Не си мисли че като се скатаваш ще се отървеш.Мафията може да ти вземе всичко напълно по закон и да ровиш по кофите.Взимат ти и бизнеса и жилището.И за ратай няма да те вземат.

    Коментиран от #29

  • 27 NeXu s

    5 13 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Троле, до момента не е доказано нищо от твърденията на Прашков. Нито за канибалския компромат, нито нищо. А Илчовски се покри като мишка. Ти си заработвай, само че си един предател.

    Коментиран от #44

  • 28 1618

    13 2 Отговор
    В България няма работеща, независима Прокуратура! Тя е политизирана от тоталитарния, репресивен режим на Борисов в комбинация с Гешев! Докато Гешев не бъде отстранен от Прокуратурата и самата тя реформирана никога няма да има държавност и демокрация!

    Коментиран от #31

  • 29 NeXu s

    2 8 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    Това и италианската мафия може да го направи, троле. Е, и?
  • 30 БОЛШЕВИК

    6 7 Отговор
    След изборите един Николай Марков за главен прокурор , дали няма да им разгони фамилиите на тия мафиоти облечени във власт?

    Коментиран от #38

  • 31 NeXu s

    5 12 Отговор

    До коментар #28 от "1618":

    Ми да сложим тогава другаря Бойкикев за прокурор, който да обслужва всички червени олигарси и да няма едно дело срещу олигарх? Така доволен ли ще си?

    Коментиран от #50

  • 32 има си хас

    6 5 Отговор
    Че това са хора на Каскета. Като сменят този ВСС нещата ще си дойдат на мястото.
  • 33 Хрисими

    4 2 Отговор
    Дамо името им е прокурори
  • 34 Искаме истината

    8 11 Отговор
    От голям ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС е НАП и Прокуратурата да разследват детайлно Рашков.


    Бойко Рашков крие имуществото си чрез брачен договор.С него вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна.Той трябва да отговори как е придобил къщите и апартаментите си. Бойко Рашков крие имуществото си чрез брачен договор.С него вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна.Той трябва да отговори как е придобил къщите и апартаментите си. Как нотариуси като жена му станаха милионери? С брачния си договор, който вътрешният министър си е направил, вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна. Иначе трябваше да декларира нейните имоти“. С брачния си договор, който вътрешният министър си е направил, вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна. Иначе трябваше да декларира нейните имоти“.

    Бойко Рашков крие имуществото си чрез брачен договор.С него вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна.Той трябва да отговори как е придобил къщите и апартаментите си. Как нотариуси като жена му станаха милионери? С брачния си договор, който вътрешният министър си е направил, вади жена си от публичността и нейната декларация остава тайна. Иначе трябваше да декларира нейните имоти“.

    Как Рашков нотариуси като жена му станаха милионери?

    Коментиран от #43, #47, #51

  • 35 ГУЗНА СЪВЕСТ

    4 1 Отговор
    .........ГАРВАН ,ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ .................!
  • 36 То тъй, ама...

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "БОЛШЕВИК":

    Откъде нови и свестни прависти ? Внос няма. А нашенците, още като кандидат-студенти, си мислят не за правораздаване, а за яхти и банкови сметки. Тъй че, с тоя мат'риал - такова. Само страхът от 'сопата' ги оправя :-)
  • 37 българка

    5 2 Отговор
    Ревящите защитават рахатлъка си - каква липса на достойнство, да не говорим за морал! Професионализмът им се изчерпва с това, да защитят кожата си!
  • 38 Стига, бе ...

    4 9 Отговор

    До коментар #30 от "БОЛШЕВИК":

    Затлъстелият, бивш полковник от НСО и настоящ ''експерт по национална сигурност'' - главен прокурор :-) :-) :-) Дай, по-сериозно.
  • 39 LOSHIA

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дельо Хайдутин":

    Ами като си толкова отворен иди го намери
  • 40 Рашков е прав

    8 8 Отговор
    Мръсна, продажна пасмина!
  • 41 Gowo

    9 5 Отговор
    Прокуратурата е подчинена на боса.И това го знае всеки по читав българин.Това , че прокуратурата не си върши работата го виждаме по делата и.Няма един осъден политик или министър.А кражбите и злоупотребите са ежедневие
  • 42 Ако на тази снимка са ни прокурорите...

    4 1 Отговор
    То тогава няма управия???То от снимката се вижда какви създания ни решават бъдещето,а аз си мислех ,че Гешев е изключение и има надежда за България!!!Мъка,мъка,мъка..а ..а ..а!
  • 43 Gowo

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Искаме истината":

    Кажи нещичко и за Борисоф и чекмеджетата
  • 44 LOSHIA

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "NeXu s":

    има умньо,има всички доказателства и като се изкарат,да не се чудите на кой свят сте

    Коментиран от #46

  • 45 Ква колегия

    8 4 Отговор
    сте вие бе мърлячи?
    Ква работа вършите, никаква.
    А, освен да сте бухалките на ГЕРБ.

    Коментиран от #48

  • 46 NeXu s

    2 7 Отговор

    До коментар #44 от "LOSHIA":

    Да, троле. Вярвам ти. Колкото Божков показа доказателствата. И Илчовски - също.

    Коментиран от #49

  • 47 И ОТНОВО8434

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Искаме истината":

    Рашков показа имотното си състояние пред всички медии,така че няма какво да се доказва.А от ОЩЕ ПО ГОЛЯМ ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС е на 11.07 да ви изметем и да ви пратим там където вие мястото в КОШЧЕТО НА ИСТОРИЯТА!
  • 48 стоян

    2 4 Отговор

    До коментар #45 от "Ква колегия":

    До 45 ком -другарю -ако си очукан от Герб-значи си от червените олигарси милиардери
  • 49 LOSHIA

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "NeXu s":

    Не само ще повярваш,ами и ще ги и УСЕТИШ!!!!!!!!!
  • 50 Той

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "NeXu s":

    Той не иска да става главен прокурор, не разбра ли! Опорката на ГЕРБ издиша и дано повече хора са осъзнали че управлението на Б.Б. и компанията му, в т.ч. Каскета свърши.
  • 51 Тук

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Искаме истината":

    Всички нотариуси в София и големите градове с поне 5 години стаж са милионери
  • 52 qqwe

    5 0 Отговор
    като им гледам физиономиите, само за тях имат по 3 годинки….
  • 53 Рашков и МВР имат

    4 2 Отговор
    нужда от ГРАЖДАНСКА подкрепа СЕГА . 👽КАЛИНКИТЕ👽 👋👍
  • 54 chi

    4 2 Отговор
    Държавните обвинители да си подават оставките и да се махат щото те ги забъркаха...
  • 55 big

    2 4 Отговор
    Тези вместо да си вършат работата и изчистят системата си от "гнили ябълки", само роптаят!
  • 56 Гост

    0 0 Отговор
    А бе що са се хванали всички за власта да ни оправят но по другия начин акъл нямате
  • 57 Тредстоун

    4 3 Отговор
    Орките на зеления чорап и в частност червената маймуна чашков не се спират пред закона , подивели кучета. И Ла̀ура Кодру̀ца Кьо̀веши им каза пред очите на цяла България да не се намесват в работата на прокуратурата , къде са викачите за прозрачност и справедливост , тез потъпкват демокрацията ,диви комунисти , отново си мислят че са над закона .... , а те - еднодневки , куци коне.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Joro

    2 0 Отговор
    Прокуратурата - СРП (софийска районна) - пускам жалба преди 3-4 месеца срещу ОПГ, която получава информация отвътре, вероятно точно от прокуратурата. Получавам отговора, че прокурора отказва образуване на наказателно производство, а такова нещо аз въобще не съм искал. А за изтичането на информация - нищо. Познайте за кого работи прокуратурата? Имате ли нужда от три опита?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове