Last news in Fakti

17 Февруари, 2013 14:46 27 627 112

Бой между протестиращи и полиция пред централата на ЧЕЗ, страната кипи (последно обновена 23.00 ч.)

  • протести-
  • чез
Бой между протестиращи и полиция пред централата на ЧЕЗ, страната кипи (последно обновена 23.00 ч.) - 1
Снимка: БГНЕС

Протестите под наслов "Да запалим монополите", в които участват десетки хиляди хора, се провеждат в цялата страна. На много места шествията и демонстрациите прераснаха в гражданско неподчинение.

В София протестът продължи над 6 часа и дори се стигна до боеве между полицията и протестиращите пред централата на ЧЕЗ.

По информация на БНР побоят се рзвихрил, след като силите на реда се опитали да блокират пътя на шествието и недоволните започнали да хвърлят камъни и бирени бутилки по жандармерията, както и да блъскат полицейски автомобили. 

Преди да се насочат към централата на ЧЕЗ хиляди блокираха Орлов мост за повече от час между 12.00 и 13.00 ч., съобщи Агенция "Фокус". Преди да блокират Орлов мост пък, протестиращите срещу високите сметки за ток и парно замеряха сградата на Народното събрание с домати, пиратки, банани, ябълки и портокали.

Други демонстранти замеряха с бутилки и предмети сградата на СДС на ул. „Г.С. Раковски” 134. След акцията пред ЧЕЗ протестиращите се насочиха към Президентството, където се събраха хиляди недоволни предимно млади хора.

Протестиращите пред Президентството заявиха, че искат Росен Плевнелиев веднага да слезе при тях. Представителите на жандармерията, които охраняват протеста, бяха замеряни с яйца и плодове. Скандиранията продължиха с викове „всеки ден ще е така, до победата”, „мафия”, „убийци”, „елата с нас, протестът е за вас”, както и обидни лозунги срещу премиера Бойко Борисов. Имаше освирквания, развяваше се българското знаме. Протестиращите пееха националния химн. Броят им пред Президентството обаче в един момент намаля, защото мнозинството се премести със скандирания "Мафия!" пред сградата на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на бул. "Дондуков" 8 -10, близо до Министерски съвет.

Протестиращи в столицата също така са запалили американското знаме пред сградата на Народното събрание. Флагът е бил поставен на земята от един от участниците в народното недоволство, след което е бил запален. На протеста там са останали още около 200 души. Има много полиция и жандармерия. Недоволните граждани продължават да скандират „мафия” и „оставка”. Жандармерия заобиколи от всички страни групата останали протестиращи на площада пред Народното събрание малко преди 17.00 ч. и не пусна протестиращите да се движат извън площада, като се очаква протестът да се разпръсне. Протестиращи към тоя час имаше и около паметника на Васил Левски.

В опитите си да разпръснат последните протестиращи край паметника на Цар Освободител, служителите на реда използваха сила, което доведе до няколко физически сблъсъка между протестиращите и охраняващите ги. Това стана секунди след като полицаите дадоха нареждане на хората да си ходят. Имаше ударени с палки или изритани. Никой обаче не беше тежко наранен или задържан. Последната колона от полицаите, преминаващи край паметника Цар Освободител, бяха саркастично аплодирани от множеството.

Агресивни действия на част от протестиращите в София наложиха намесата на органите на реда, съобщиха по-рано от пресцентъра на МВР. По време на днешния протест в София, група от около 4000 души се е отделила от останалите протестиращи и се е насочила към сграда на електроразпределително дружество.

На място част от присъстващите са започнали да чупят пътна настилка и да я хвърлят по полицейските служители, направили са опити да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите. Това е наложило служителите на реда да предприемат необходимите действия с цел предотвратяване на по-нататъшни вандалски прояви. При намесата не са използвани помощни средства.

Четирима души са отведени в Първо и в Пето РУП на СДВР след проведения митинг шествие в столицата, съобщиха в края на деня от пресцентъра на МВР. Единият от тях е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане, други двама са отведени за установяване на самоличност. В Пето районно управление е задържан още един мъж, който е събарял кофи за смет по булевард "Васил Левски".

Фалшива декларация от името на трите електроразпределителни дружества ЧЕЗ, ЕВН и ЕНЕРГО-ПРО в социалните мрежи допълнително създаде напрежение в дненшите протести срещу монополите и високите сметки. Декларацията се разпространи няколко часа преди протестите и в нея се казва на гражданите "сами сте си виновни". Електроразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати съобщение до медиите, в което се казва, че нямат нищо общо с декларацията.

"Ние, от ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про, заявяваме, че не носим никаква вина, затова че не можете да си платите сметките. Ние сме частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държим да подчертаем – и дано да успеете да го разберете, – ние не сме благотворителни дружества, ние работим за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, то молим ви приемете факта, че всеки бизнес търси печалба.

Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация, съставена явно именно за да активизира протестиращите.

Народното недоволство се взриви в 35 града в страната. Това са София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Кнежа, Раднево, Ямбол, Стара Загора, Кубрат, Шумен, Свиленград, Разград, Левски, Гоци Делчев, Плевен, Ботевград, Самоков, Велико Търново, Ловеч, Кърджали, Добрич, Благоевград, Перник, Петрич, Кюстендил, Враца, Видин, Русе, Монтана, Дупница, Сливен, Сандански, Силистра и Пазарджик.

Във Варна, където демонстрантите традиционно бяха най-много, категорично отрекоха протестът да е политически. Охраняващите полицаи посрещаха в центъра на града хората със свалени щитове в знак на солидарност с тях. Пред бТВ бившият футболист Иван Петров, който бе ранен след едно от предишните шествия, заяви, че варненци тепърва набират сила и нямат намерение да спират с недоволството.

В обсадата на Аспаруховия мост през деня взеха участие почти 20 000 души и дори някои от протестиращите са се опасявали, че съоръжението няма да издържи толкова много хора, съобщи сайтът Варна утре. По-късно в морската столица ритуално е бил изгорен картонен ковчег - като символ на смъртта на енергийните монополи.

Междувременно бе образувано досъдебно производство във връзка със счупените по-рано днес от педмети, хвърляни от протестиращи, стъкла на административната сграда на електроразпределителното дружество, която се намира на ул. „Девня” във Варна, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Ирена Петричева. Извършен е оглед на място и се работи по установяване на извършителите. Няма данни за пострадали граждани по време на протестните действия в неделя.

Ситуацията в Дупница вече е извън контрол, съобщи днес след обед агенция Е79. Целият град беше блокиран от над 3000 души, излезли първоначално на протест срещу енергоразпределителните дружества, но започнаха да скандират и срещу правителството.

Четири барикади блокираха пътя на входа и на изхода на Дупница. По-късно барикдата на главен път Е-79 при бензиностанцията бе развалена и протестиращите тръгнали в посока Развесена върба.

Цялата полиция в Дупница бе мобилизирата в охраната на протестните действия. Над петдесет служители на МВР бяха разпределени на барикадите. С тяхно съдействие протестиращите пропускаха пътуващи хора с малки деца и болни, но тъй като ситуацията бе напрегната, често се стигаше до пререкания между протестиращи и пътуващи.  

След 18 ч. движението в района на Дупница е било възстановено, съобщи Катя Табачка, говорител на ОД МВР Кюстендил. На главен път Е-79 движението е натоварено. Образувала се е километрична опашка от автомобили в участъка Мурсалево - Дупница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nikolay

    1 2 Отговор
    Зимайте лопатите и да ИЗРИНЕМ тая измет политическа дето е налазила БЪЛГАРИЯ !
  • 2 3333

    1 2 Отговор
    .а.ти корумпираните ченгета защитават мафията!!!!!! Защо днес и те не протестират=> за по високи заплати:X

    Коментиран от #103

  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Полицаите са некадърни съшества. Не могат да се изхранват с честен труд и се продават на дявола за няколко сребърника.
  • 4 Bai Ves

    1 5 Отговор
    Ooohh... Priqteli, priqteli... Zaplatkite sa ni niski, zaaplaaatkiteee...

    Коментиран от #13

  • 5 испанец

    1 2 Отговор
    Мутрата пусна полицията срещу народа!Скъпи полицаи,срещу вас са вашите майки,бащи,сестри,братя,приятели!Не се поддавайте на провокациите на мутрите!Бъдете българска полиция.Не ставайте и вие мутри.Властимащите са временни,народа суверен!Бъдете български полицаи,а не ортаци на мутрите.МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ВДИГНЕТЕ ПАЛКАТА-Все пак срещу вас са невъоръжени хора!Не ескалирайте напрежение!Не бъдете мутри облечени в униформи-моля ви!
  • 6 хаана

    1 0 Отговор
    Bravo na tesi hora! Samo taka, drug ishod njama.
  • 7 м?!?

    1 0 Отговор
    А за горивата кога ще се вдигне народа?
  • 8 Стефан

    1 2 Отговор
    Крайно време беше да възстанем. Стига са ни лъгали години наред с празни обещания. Вече няма какво да губим в тая мизерия, така, че смело напред, иначе няма оправия."Боят настана тупат сърца ни, ето ги близо наште душмани".

    Коментиран от #34

  • 9 Доко

    1 12 Отговор
    Браво на всички излезли днес да защитят првата си. Това начина да изградим гражданско общество. А ето и мнението на един политик:
    "Днес в България по улиците няма протестиращи, а революционери. Свидетели сме как цял един народ се вдигна на крак, за да защити справедливите си искания. Но насаденият от управляващите терор и диктатура пречат да се чуе гласът на хората. Защото истинските викове от улицата не са за понижаване на сметките за ток, а за НОВА АЛТЕРНАТИВА! Цялостна промяна на корумпираното управление, разбиване на монополите не само в енергетиката, но и в политиката.
    Всички виждат, че проблемът не е в ЕРП-тата, които години наред правеха едно и също. Нищо друго не се е променило, освен това, че хората прогледнаха. Безцеремонното управление на ГЕРБ, крадливите ветерани от БСП, клонингите в политическите формации - те всички са опорочени.
    Подкрепям протестиращите. И искам да им кажа само едно - ИЗПЛЮЙТЕ СТРАХА, СДЪВЧЕТЕ ГЕРБ! Дойде време на РЕСТАРТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
    Николай Цонев, лидер на ПП Нова алтернатива"
    http://www.novaalternativa.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%85%D0%B0/
  • 10 Полиция

    1 49 Отговор
    Ей кво е виновен Бойко за цените или монопола немога да разбера и съм сигурен че 90% от протестиращите незнаят просто като животни са излезнали с стадото!!!!

    Коментиран от #15, #28, #33

  • 11 Tsarevo

    1 2 Отговор
    ei toq potrebitel ( Полиция ) sigurno e ciganin na koito mu pla6tat toka i vodata i pom6ti mu davat i e dobre iskat mahane dano da svalim tfa pravitelstvo dano da mahnem i monopolite az vi podkrepqm bravo na protestirashtite tuk v nashiq grad sa6to 6te izleznem na protesti iskame i tiq deto prodadaha monopolite prez godinite da vleznat v zatvora
  • 12 народа

    1 0 Отговор
    ей,не ни обиждай на глупаци!!!
  • 13 tttt

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bai Ves":

    4udq se o6te 6to trqbva da pla6tame danaci za sgradite vse edno te sa mi e pravili taq kashta kvi sa tiq danaci za koli vse edno te sa mi e kupuvali napravo nemi se misli da ne gi tarpim pove4e da izleznem na protest i da gi mahne vsi4ki tiq koito ni kradut naroda
  • 14 nacionalista

    1 0 Отговор
    а ти господин както си се писал полиция на какъв се правиш .доволен ли си от сметките си за ток или ти не използваш услугите на енерготата гн.Неандерталецо.А като стана дума за Бойко който и да е тои върви и му олижи дирника и ти
  • 15 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Полиция":

    ЕЙ НАИВНИК СИГУРНО Е ВИНОВНА МАЙКА МИ ... ? ИЗЧЕЗНИ ОТ ФОРУМА С ТОЯ ПРОСТАШКИ НИК ДЕТО СИ СЕ НАПИСАЛ ЧЕ КАКТО МИ Е НАКИПЯЛО ЩЕ ТИ ТЕГЛЯ ЕДНА ДЪЛГА ТЪНКА ... СИ И МНОООООГО ДАЛЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА НО ЯВНО МОЗЪКА ТИ СИ Е С ТАКЪВ КАПАЦИТЕТ .

    Коментиран от #32

  • 16 $$$

    1 2 Отговор
    "България се събуди" Само с протести ще станат нещата ! ЕВАЛА! Само протести докато не е на нашето! И ще видим кой на кой!

    Коментиран от #20

  • 17 кико

    1 2 Отговор
    а ние ги защитихме полицаите на техните протести нали ама от друга страна и те служат на господаря си . само се надявам че измежду тях ще се намерят съвестни да осъзнаят че това което става е и за тяхно добро
  • 18 Иван

    2 1 Отговор
    Аз съм против митингите
  • 19 Емил

    1 1 Отговор
    Ей, националиста. Какво са ти виновни сметките за тока на тебе? Че некадърен и не можеш да си позволиш да си платиш тока - не си ли виновен ти самият? Беден, обрулен от живота, злобен, комплексиран!
  • 20 Емил

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "$$$":

    А какво е вашето, лумпенче?
  • 21 stavrev

    1 3 Отговор
    koi im pla6ta 0sigorovkite na tezi bulgarski mom4eta v yniformi. 4e se zabravixa 4e i te sa bulgari


    Коментиран от #24

  • 22 Димитър Димитров

    1 5 Отговор
    Само така! До последно гърч на ИМПЕРАТОР ТИКВИЧ и орумпелите му...те са виновни за всичко.България никога не е била управлявана от по големи тикви и некадърници...

    Коментиран от #29

  • 23 Бирата

    1 21 Отговор
    "" ИЗПЛЮЙТЕ СТРАХА, СДЪВЧЕТЕ ГЕРБ! Дойде време на РЕСТАРТ ЗА БЪЛГАРИЯ!""
    Точна така другарю станишев, със турчин като направите коалиция ще ни оправите. Нали такива като вас ни оправят всеки път. Толкова сте прозрачни и нагли че си личите от километри. Цял живот държавна сигурност ви е мойка. НДС вето няма ли да си спомните какво направи??? Или сте по прости от г.за на маймуната. Нали за 800 дни само щеше да е секса? Вие го доведохте тоя продукт на службите. Вие с вешите безмозъчни гласове. Направете същото и сега на изборите. Явно обичате да ви е вътре заедно с ограничителите.
  • 24 Емил

    1 17 Отговор

    До коментар #21 от "stavrev":

    Ставрев, а на тебе кой ти плати образованието, че не се научи да пишеш без правописни грешки? Освен това, ако искаш да научиш как се разпределят осигуровките между работодател и служител, влез в гугъл и провери, а не драскай тъпи реторични въпроси по форумите!
  • 25 Батиста

    23 1 Отговор
    Заповед за намесата на полицията само м-р Ц.Цветанов може да я е дал.До там ли стигна народната любов че да ви е страх да слезете сред хората.А подлизурковците в парламента къде са . Сигурно са на среща с избирателите.Който е дал заповед за намеса на полицията трябва да си подаде оставката.
  • 26 Стефан Иванов

    1 0 Отговор
    Cyal jivot hranim samo m...li i banditi.Dayte da slojim kray na tova...
  • 27 Стефан Иванов

    1 2 Отговор
    Cyal jivot hranim samo mangali i banditi.Dayte da slojim kray na tova...
  • 28 Емил

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Полиция":

    Абсолютно си прав, но е тежко човек да си признае, че е просто един некадърен, недоучен и неможещ комплексар и затова винаги ще търси някой друг да му е виновен. Днес ще е за сметките за тока, утре (както пише един малоумник по-горе) за данък сгради и МПС. Но никога нещастното и комплексирано същество няма да се вгледа в себе си и да си каже - "аз знам ли езици, с какви програми работя, имам ли финансова култура, любезен и отворен ли сък към околните?" И понеже комплексарът се страхува неосъзнато, но неистово от истината - винаги търси причина за жалкото си съществуване не в себе си, а другаде!
  • 29 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Димитър Димитров":

    ABE CHERVEN PODLIZURKO NIKOI NE TI SE VRAZVA NA GLUPOSTITE

    Коментиран от #41

  • 30 Христо Ковачев

    1 4 Отговор
    ДРУГАРЮ ГЕНЕРАЛ СЕГА ЛОШИЯ НЕКАЧЕСТВЕН ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ ЩЕ ТИ СИПИ ДА ЯДЕШ ,ДНЕСКА ИМАШЕ САМО ПРЕДЯСТИЕ ,ОТ СЕГА НАТАТЪК ЩЕ Е ВСЕ ТАКА ДОКАТО НЕ ПАДНЕШ,И ДА ВЪРНЕШ ПАРИЧКИТЕ ДЕТО ГИ НАКРАДЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА
  • 31 Емил

    4 1 Отговор
    Абсолютно си прав, но е тежко човек да си признае, че е просто един некадърен, недоучен и неможещ комплексар и затова винаги ще търси някой друг да му е виновен. Днес ще е за сметките за тока, утре (както пише един малоумник по-горе) за данък сгради и МПС. Но никога нещастното и комплексирано същество няма да се вгледа в себе си и да си каже - "аз знам ли езици, с какви програми работя, имам ли финансова култура, любезен и отворен ли сък към околните?" И понеже комплексарът се страхува неосъзнато, но неистово от истината - винаги търси причина за жалкото си съществуване не в себе си, а другаде!

    Коментиран от #53

  • 32 БУМЕР КАМОР

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ТРОШАЧА":

    TOIA PA KAAKVO PLASHISH CHOVEKA BЕ.ESTESTVENO CHE bORISOV NIAMA VINA ZA TOVA POLOJENIE.KRADCITE PREDI NEGO SKLUCHVAHA DOGOVORI KOITO OSHTETIAVAT S GODINI VSICHKI NAS.

    Коментиран от #43, #66, #67

  • 33 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Полиция":

  • 34 БУМЕР КАМОР

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Стефан":

    SHTO NE SE DIGNAHTE DOKATO STANISHEV I BANDATA MU KRADCI OBIRAHA VSICHKI NAS BE.

    Коментиран от #46, #47, #49, #52

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 протестант

    1 0 Отговор
    Кога ще е следващия протест
  • 37 besta

    1 1 Отговор
    Това не са полицаи, а еничари, продажници и пионки!!!! България трябва да гори цялата за да се оправим !!!!!
  • 38 Хахо

    1 24 Отговор
    Браво, Българи! Понеже протеста не е политически, затова ли постепенно темата се измести и започна да се иска оставката на правителството,а? Като стадо овце сме всичките до един! Ще се радвам, ако правителството подаде оставка и дойде пак Сергейчо на власт, да го видиме какви мерки ще вземе той! Нали по времето на тройната коалиция начело с БСП се разпродадоха тия дружества и се подписаха договорите, нали до преди 3 години пак беше Станишев премиер, какви мерки взе той тогава? Помни ли някой от днешните "възрожденци",а? Българина бързо забравя кой и как го е е..л и за това няма светлина в тунела, няма и да има!!! Тая измислена декларация какво е...не е ли поредната провокация, на която стадата овце се ловят като шарани на кука? После седнете разправяйте, че това не е поредния режисиран спекаткъл за смяната на властта....нормалния , мислещ човек би го разбрал на 3-тия ден! Недоволството тръгна спонтанно, но послепенно се изкриви и пак започва да обслужва нечии интереси! Не съм привърженик на ГЕРБ, ама в случая те не са главните виновници за ситуацията, както се опитват да ни вменят "възстанниците"!

    Коментиран от #48

  • 39 Христо Ковачев

    19 1 Отговор
    ХАХО ПРИ СТАНИШЕВ ПОНЕ ЗА ЯДЕНЕ ПАРИ ИМАХМЕ СЕГА И ЗА ТОВА НЯМА ПАРИ,ЗАЩОТО ТЪПИЯ ГЕНЕРАЛ ОСВЕН ЛЕНТИ ДА РЕЖЕ ДРУГО НЕ МОЖЕ

    Коментиран от #42

  • 40 Tozi

    1 0 Отговор
    Skoro i tezi horica s Uniformite i te ve4e nqma da izdurjat ... i togava
    6te doide red na tezi s kostiumi
    Samo edno ot jultite paveta trqbva da se hvurli i drugite sami 6te se izvadqt da opsipat narodnoto subranie !!!
    6te Se sabudi Bulgaria skoro !!!
  • 41 Gost

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "БУМЕР КАМОР":

    Те можеше да крадат, ама и за народа имаше. А сега народа стои гладен. ГЕРБ няма да ги бъде още дълго.
  • 42 Хахо

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Христо Ковачев":

    Прав си! Толкова му трябва на дребния човечец, да има нещо да сложи в търбуха, другото не е важно! Изкривяваш темата, мой човек! Ставаше въпрос за проблемите с енергиините компании, а не с храната! То при Станишев нямаше и паднали метеорити в Русия, нямаше и земетресения в пернишко.....голяма работа ще да е бил тоя Сергей-чо ,ей!
  • 43 ТРОШАЧА

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "БУМЕР КАМОР":

    ДЕЧКО ОТИВАЙ ДА СИ ИГРАЕШ С КОЛИЧКИТЕ . КОГА ЗАПОЧНАХА ДЕЧИЦА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОЛИТИКА И ПРОТЕСТИ . СЛУЧАЙНО МОЕТО ДЕТЕ ДА СИ ЧУЛ ( защото не знам дали можеш да четеш като ти гледам писането ) ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ МИНАЛАТА ГОДИНА ПРОДАДЕ НА ЕРП-ТАТА 33 % МИНОРИТАРЕН ДЪРЖАВЕН ДЯЛ КОЙТО ДЪРЖАВАТА ПРИТЕЖАВАШЕ И МОЖЕШЕ ВЪЗ ОСНОВА НА ТЕЗИ 33% ДА ПРЕКЪСНЕ ДОГОВОРИТЕ И ДА РАЗКАРА ЧУЖДЕНЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ А НЕ ДА ЧАКА НАРОДА ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО УЛИЦИТЕ ДАЛИ НЕ - ЗА ДА МУ ВЪРВИ ДАЛАВЕРАТА . ЗАЩО ТОВА НЕ ГО НАПРАВИ МИНАЛАТА ГОДИНА И ЗАЩО ПРОДАДЕ ТОЗИ ДЯЛ А ... ? БЕГАЙ ДА ПИШКАШ И ВИЖ В ШИШЕТО С БИБЕРОНАТА МАМИНКА ДАЛИ Е СИПАЛА МЛЕКЦЕ ... . ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ИСКА ДА БУТА ЕНРГОТО ТОПЛОФИКАЦИЯ И ГЕРБ А ТО МИ СЕДНАЛО АКЪЛ ДА ДАВА И ДА ПРАВИ 200 000 ДУШИ ПРОТЕСТИРАЩИ НА ГЛУПАЦИ !?

    Коментиран от #45, #50

  • 44 gost anti bmw kamorrr

    1 0 Отговор
    абе другарю "камор "на мутра ли се изживяваш тук в този форум,я се стегни бе
  • 45 Точно

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "ТРОШАЧА":

    Браво колега. Хубаво си му го написал, но този бумер камор/вип амг . Най-вероятно е от младежката организация, а те там са такива. Пише със 100 ника и се опитва да заблуждава хората, че пишат уж много хора.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Долу мафията

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "БУМЕР КАМОР":

    Тоа Бумер камор е некъв провокатор и предател . Виж го че ше ходи да топи защитава куките . Е заради такива дето предават хората се проваля сума ми ти народ .
  • 48 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хахо":

    господи колко продажници има тук... вие кои сте, как се изхранвате, колко езици знаеш и как ги знаеш, окй е мизерувал за да ги знаеш и за мия сметка- за сметка на родителите ти! Как се изхранват те, Глупако, или не те интересува, а те са мизерували заради теб и с кървав труд са ти осигурили образованието, но живота е палачинка, сега си отгоре, но след малко ще си обърнат и теб ще те оправят!

    Коментиран от #55

  • 49 ей малък разбойнико

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "БУМЕР КАМОР":

    Я кажи какво става със секретарката николинка, има ли "рассадак"?:)
  • 50 Хахо

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "ТРОШАЧА":

    Специалисте, не казвам, че продажбата на дяловете е правилно решение, ама къде си видял с 1/3 участие да можеш да изгониш фактическия собственик на дадено дружество който притежава останалите 2/3-ти? Държавата продаде 33-те процента , тъй като в договорите сключени НЕ ОТ Бойко Борисов преди 7-8 години е упоменато, че ако печалбата се реинвестира , няма да се плаща дивидент на държавата- това става при Станишев и Тройната коалиция. Та въпросните дружества по документи уж реинвестират цялата си печалба и държавата не е видяла и един лев дивиденти от тия 33 процента за 7 години!

    Коментиран от #62

  • 51 FRIDAM

    2 1 Отговор
    Виждам 4е ниакои тука коментират 4е Стани6ев им е алтернатива ами господа хва6таите самолета и кам Севрна кореиа или Русиа Куба,Китаи, там 6е ба4кате за 10 долара на месец и 6е сете супер 6тасливи.Стани6ев 6е ви го осигори техната папла4 маи забравите много барзо колко милиона окрадоха за АЕЦ Козлодуи
  • 52 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "БУМЕР КАМОР":

    Имаш май много фенове златкиш :) Номер 1 си в младежката организация.
  • 53 ....

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Емил":

    Колко езици знаеш бе, Момче, от де се пръкна толкова умен бе? Какви са тия родители, че такъм мозък са създали? Как живе те, с какви доходи са? Те ли те изучиха или сам успя от дом без родителски права излезе? Боже какви умове имаме... " Пази боже сляпо да прогледа" Заврял си се в хралупата и коментираш мизерстващите хора, но хора трябва за всичко и за чистачи, и за баничари, и за учители, и за среден ръководен персонал- за Всичко! Но за да ги има тези хора и за да си вършат работат трябва да са довони и да имат хляб! Тези хора не са червеи, те са хора с достойнство и също гледат такъв Неблагодарин умник като теб!
  • 54 gost anti bmw kamorrr

    1 2 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ ЗА ДА ПЛАЩАТ ОТ ГЕРБ НА ТАКИВА КАТО КАМОР И ХАХО ДА ПИШАТ И ДА ПРОВОКИРАТ ХОРАТА,КАТО ДОИДЕ СТАНИШЕВ СЪЩИЯ ТОЯ КАМОР И ХАХО НЕГОВИА ЗАДНИК ЩЕ ЦЕЛУВАТ,МНОГО ХОРА РАЗБРАХА ,ЧЕ ГЕРБ И БСП СА ЕДНО И СЪЩО СЪЗДАДЕНО ДА НИ ОГРАБВА

    Коментиран от #58

  • 55 Хахо

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "...":

    На тебе, пък каква ти е идеята , бе? Какви езици, какви палачинки те гонят? Не съм обидил никого с нищо, че да ме наричаш глупак! Ама ме принуждаваш да го направя! Глупака в случая си ТИ, защото си тръгнап по свирката и ти не знаеш на кой! Нашите когато са ме хранили и образовали, нали не са били ГЕРБ, на власт, следователно по твоята логика всичко си е било тип-топ и никой не е изпитвал затруднения с нищо!
  • 56 Ото Скорцени

    6 1 Отговор
    Само здрав бой по тиквите за протестиращите Мързелива и безполезна на която все някой друг им е виновен. Мързеливи аутсайдери.
  • 57 Хасанчо

    1 2 Отговор
    ОТО-НЕ СЪМ НАПЪЛНО СИГУРЕН КАКВО ТОЧНО ИСКАШ ДА КАЖЕШ.НО АКО Е ТОВА КОЕТО СИ МИСЛЯ ЩЕ ТИ ГО ВКАРАМ НА ЧЕТИРИ ТАКТА.
  • 58 Хахо

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "gost anti bmw kamorrr":

    Колкото съм провокатор и някой ми плаща, токова да си добре в живота и ти, ивсички около теб! Защо когато някой има мнение различно от това, което на тебе ти харесва трябва да е провокатор? Помислете трезво над ситуацията и тогава давайте коментари! Ще ти дам пример: Днес гледам двайсетина 14-15 годишни тиинейджъри които участват в шествието, в (което участвах и аз) и им викам: "абе, пичове, вие знаете ли защо викате сега, какви искания имате?" Те знаеш ли какво ми казаха, пич: "Е..м ли му м....та, така ни казаха, важното е да има шоу!" Лошото брато, е че 1/3 са такива, изкриви се идеята на протеста и аз съм го решил за себе си: Няма да участвам в тоя театър, който за пореден път ще е на гърба на обикновения човек, като мене и тебе...
  • 59 един

    1 4 Отговор
    долу бойко борисоглу и останалите крадци..
  • 60 Ото Скорцени

    0 1 Отговор
    ЧЕЗ, ЕVN и Енерго-про не носят никаква вина, затова че не можете да си платите сметките. Това са частни компании, чиято цел е да печелят пари. Държа да подчертая – и дано да успеете да го разберете, – ЕРПтата не са благотворителни дружества, те работят за печалба. Вие твърдите, че живеете в демократична страна и желаете да развивате пазарна икономика. Ако това е така, приемете факта, че всеки бизнес търси печалба. Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло"
  • 61 Хахо

    0 1 Отговор
    ААА, и последно: Накой видя ли, че докато крякате по улиците горивата поскъпнаха с близо 10 стотинки? Н еми отговарайте, отговорете на себе си...
  • 62 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хахо":

    ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРОДАДЕ - НАЛИ ? А АКО СЛЕДИШ ВНИМАТЕЛНО НЕЩАТА ВИДЯХА ДЕБЕЛИЯ И РЕШИХА : - В МОМЕНТА ПРОВЕРЯВАТ ДАЛИ МОГАТ ДА ИЗГОНЯТ ЕРП-ТАТА ВЪПРЕКИ ДОГОВОРИ И ДЯЛОВЕ ТО НЕ ВИЖДАМ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ТЕЗИ 33% НЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ НО И НЕ ПРЕЧАТ И ПРИ ЕДНА РАЗДЯЛА ЕДНО Е ДА ПЛАТИШ ЕВЕНТУАЛНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ В-ХУ 67% ДРУГО Е В-ХУ 100% ...? ПОНЕ ИКОНОМИЧЕСКИ Е ДОСТА ПО-ИЗГОДНО ПРИ САМАТА РАЗДЯЛА С ДРУЖЕСТВАТА . (???)

    Коментиран от #63

  • 63 Хахо

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "ТРОШАЧА":

    ААА, това е друга бира! Въпреки, че не с тебе можем да си чешем езиците колкото искаме, ама никой от нас на знае дефакто какви договори, с какви клаузи за неустойки са подписани.....ама все ви мисля, че тия са си бутнали комисионните още тогава на който е трябвало и дори да ги изгням от тука ще им плащаме още дълго време , без да им се налга даже да работят тука! Дано да не съм прав.... ;-)

    Коментиран от #68

  • 64 gost anti bmw kamorrr

    1 0 Отговор
    КОЛЕГА СЪГЛАСЕН СЪМ,ЧЕ ЦЕЛТА НА БИЗНЕСА Е ДА ПЕЧЕЛИ,НО НЕКА СИ ПРЕДСТАВИМ,ЧЕ АКО АЗ ПРАВЯ ХЛЯБ И ПОНЕЖЕ СМЕТКАТА ЗА ТОК МИ Е С НАД 100% АЗ ВДИГНА ХЛЯБА НА 3ЛВ.КОИ ШЕ ГО КУПИ?НЯМА ДА ИМА ДАЖЕ И ПРОТЕСТ СРЕЩУ МЕН....ЩЕ МЕ ПОДМИНАВАТ!НО КОГАТО СИ МОНОПОЛИСТ НЕЩАТА НЕ СТОЯТ ТОЧНО ТАКА,А ТАМ ВИЖДА СЕ СА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИТИЦИТЕ,Е ПИТАМ АЗ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ И ДА СЕ НАВЕДЕМ?ТИ СЕ НАВЕЖДАИ,АЗ СЪМ ПАСС ТОГАВА!!!СЕГА ИДИ СИ ВЗЕМИ ХОНОРАРА ОТ ГЕРБ,КОИТО НИЕ БУДАЛИТЕ СМЕ ТИ ПЛАТИЛИ
  • 65 Коста

    1 0 Отговор
    Декемврийските сметки за ток винаги са били надути. После януарските са приятно обнадеждаващи. Обясненията на Енергото ги знаем. Хората обаче говорят, че така излизали премийки за края на годината. Не знам доколко е вярно, ама тази година явно са се наакали.
    Не одобрявам насилието по улиците, но само с протести ще се привлече вниманието към проблема. Лошото е, че някои политически трупове ще се опитат да се възползват от ситуацията.
    Не ми пука, че токът тук бил най-евтин в Европа. Важно е с какви доходи го плащат хората. А самите ЕРП-та, които говорят за европейски цени, плащат балкански заплати.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Хахо":

    ДА ТАКА Е ! НАПЪЛНО СИ ПРАВ !!! НО АЗ ВСЕ ПАК ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА УЧАСТВАМ В ПРОТЕСТИТЕ И СМЯТАМ ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ПАРИТЕ КОИТО ПЛАЩАМЕ НА ЕНЕРГОТО ДА СИ ОСТАВАТ ТУК В БЪЛГАРИЯ . И НЕ ДА РАСТАТ ПЕНСИИТЕ НА ЧЕХИТЕ А ПЕНСИИТЕ НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ( който има все още живи такива ) ЗАЩОТО СТАВА ВЪПРОС НЕ ЗА НЯКОЛКО МИЛИОНА А ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ! И ТАКА С НЕЩАТА . ( щом сме излязли на мегдана и сме се хванали на хорото ще го доиграеме !) )

    Коментиран от #73

  • 69 PUF

    0 0 Отговор
    А НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА ОРГАНИЗИРА КОНТРА ПРОТЕСТ В ПОЛЗА НА ЧЕЗ , ЗАЩОТО ИНА4Е СТАНИ6КАТА И ЛЮТВИТО 6ТЕ ПОЧНАТ ДА НИ СПАСЯВАТ ОТ ЧЕЗ , А ОТ ТОВА ПО-ЛОШО НЯМА. КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ ПО-ДОБРЕ ЧЕЗ ОТКОЛКОТО ТИЯ ДВАМАТА ПАК ДА СА НАЙ-ОТГОРЕ :)
  • 70 СССР

    1 0 Отговор
    охо вия се опомнихте най после е как е при капитализма а
  • 71 Фокусника

    0 0 Отговор
    До Ото Скорцени:лумпен си ти!!!!явно че нямаш грам мозък в кратуната си!!! И поради тази причина, си и лумпен! Не е нормално, месечната ми такса за ток да е половината ми заплата, бе !!!! Само бой по енергоразпределителните дружества!!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Хахо

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "ТРОШАЧА":

    Безспорно е така, аз не съм на друго мнение, не подкрепям нито ерп-тата, нито герб. Имам друго впредвид, ама или не се изразявам правилно, или тия дето редят "минусите" нещо не са съвсем наясно със ситуацията! Тия от разпределителните дружества не са длъжни на никой с нищо, те си гонят собствения интерес, което е нормално! Държавата е тази, която е подписала договорите с тях и е трябвало да се контролират нещата още от тогава, далече преди герб да дойде на власт. Сега се изкарва едва ли не, че проблема е откакто Бойко е на власт, и различните опозиционни партии, включая и ДПС постепенно яхнаха протестите, без протестиращите изобщо да го осъзнават! Ей за това ме е яд! И ако трябва да сме обективни от сметките за ток мисля, че около 15% бяха, влизат в разпределителните дружества , а останалото дето хората реват против него: пренос, зелена енергия, високотехнологични разходи и самата производствена цена, плюс ДДС отива в държавата и държавни фирми като НЕК, ЕСО , МЕР и тн. фирми с раздути щатове и неконтролируеми разходи! Нали чухте, че има договор за косене на тревата в АЕЦ-а за 1,2 млн. лева, а не е само това! Ама както и да е...за протестите съм , но съм против ополитичаването им! А и мисля, че трябва да се внесе малко яснота по въпросите, защото както казах и по-надолу наблюденията са ми, че доста от хората не са наясно какво искат, а ходят да викат ей така, защото и другите го правят! Айде със здаве и да си пожелаеме успех! И благоприятен изход за България и хората....
  • 74 gost anti bmw kamorrr

    1 0 Отговор
    ДО СССР ,ТОВАРИШ НЕ НИ ПРОБУТВАИ ТИЯ ЗА КОМУНИЗМА И КАПИТАЛИЗМА,ХОДИ СИ В РУСИЯ/МЕЖДУ ДРУГОТО В ОСНОВАТА НА РАЗРУХАТА НА БЪЛГАРИЯ Е ТОЧНО ТВОИТА СТРАНА СЕГА/НО ЗА ХОРАТА ТУК ШЕ ПРЕПОРЪЧАМ ДА ВИДЯТ КАКВО Е КОМУНИЗМА ЗА ЕДНА СТРАНА КАТО ОТИДАТ В YOUTUBE И НАПИШАТ CUBA BEFOFE AND AFTER CASTRO......АЗ СЪМ ПРОТИВ КОМУНИЗМА,НО И СИЛНО ПРОТИВ ЛЪЖАТА ГЕРБ
  • 75 един от многото

    1 0 Отговор
    А къде се изпокриха управляващите крадливи и продажни мижитурки. Нямат смелост да се покажат пред народа.Как да очакваме намаляне цената на тока , като именно енергоразпределителните дружества са хранилките на партиите.Представете си ако всичките тези балерини в униформи бяха впрегнати за залавянето на крадците , престъпниците мафиотите - е тогава щяхме да сме страната без аналог в цял свят.
  • 76 tost

    1 0 Отговор
    Недейте така да гоните чуждите инвеститори.Аз предлагам да теглим заем от банките за да си плащаме тока,по този начин ще увеличим инвестицийте от чужбина и банковия сектор ще се раздвижи. Oбаче ко ша правим без бат Бойко? Без ток може без него НЕ.
  • 77 gost anti bmw kamorrr

    0 0 Отговор
    ДО ЕДИН ОТ МНОГОТО-РЕСПЕКТ ЗА ТОЯ ПОСТ ЧОВЕЧЕ,МНОГО Е ВЕРЕН
  • 78 бати батев

    1 0 Отговор
    НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА.Не трябваше да ги оставяме да си развяват байряка още преди 15години.evn,чез и тн. не са никакви чужди фирми а са фирми на бившите комунисти които си поделиха цели отрасли в икономиката и ограбват хората и манипулират целия обществен живот в страната.Те свалят и качват правителства, започнали да играят с тях
  • 79 гнида

    1 0 Отговор
    Като гледам снимките , тази жандармерия е за борба с безредици , не за укротяване на мирен протест.На хора които не могат да си платят тока.Е господин тиква е пратил въоръжени жандармеристи на хората дето го избраха преди 3 години и го търпят и хранят като сляпо куче????Не го е срам.И комунистите бяха алчни , но не чак толкова.Да си върви по-скоро и да не трови народа с простотията си.
  • 80 СПАСИЛ СЕ

    1 0 Отговор
    Момчета и да се карате и да протестирате, до къде ще стигнете? Спомнете си 97 когато имаше протести и незнам си какви там още прояви какво стана! Не доведе ли до тук? Според мен (не задължавам никого с мнението си) трябва да се вдигнат заплатите иначе сме на протест всеки ден. Като намалят тока какво, да не би да намалят и хляба и кашкавала и т.н. ? този протест е аналофичен на протестите за готривата "искаме евтино гориво за да си караме колите" - хахахаха , а децата че няма какво да ядът нама проблем. Ако продължаваме да избираме правителствата които ни се прдлагат нищо и половина няма да постигнем! Но за съжаление не виждам никаква алтернатива. Само терминал 2 и то не за евросъюза или някъде другаде в европа а далече. Аз поне така постъпих и не съжалявам. Сега някой ще каже ама родината, ама родителите! Е никой не те спира да се прибираш когато имаш възможност (време) понеже пари не липсват. И не си мислете, че ще бъдете нечии слуги в чужбина а си задайте въпроса в БГ какви сте!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 81 СПАСИЛ СЕ

    1 0 Отговор
    Момчета и да се карате и да протестирате, до къде ще стигнете? Спомнете си 97 когато имаше протести и незнам си какви там още прояви какво стана! Не доведе ли до тук? Според мен (не задължавам никого с мнението си) трябва да се вдигнат заплатите иначе сме на протест всеки ден. Като намалят тока какво, да не би да намалят и хляба и кашкавала и т.н. ? този протест е аналофичен на протестите за готривата "искаме евтино гориво за да си караме колите" - хахахаха , а децата че няма какво да ядът нама проблем. Ако продължаваме да избираме правителствата които ни се прдлагат нищо и половина няма да постигнем! Но за съжаление не виждам никаква алтернатива. Само терминал 2 и то не за евросъюза или някъде другаде в европа а далече. Аз поне така постъпих и не съжалявам. Сега някой ще каже ама родината, ама родителите! Е никой не те спира да се прибираш когато имаш възможност (време) понеже пари не липсват. И не си мислете, че ще бъдете нечии слуги в чужбина а си задайте въпроса в БГ какви сте!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #82

  • 82 кут

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "СПАСИЛ СЕ":

    ами като си далече от тук недей да даваш акъл. Много е лесно да избягаш. Силните намират причина да останат!
  • 83 Здрав разум

    1 0 Отговор
    Всичко което казвте е правилно, не е необходимо държавата да служи на частни интереси, но отдавна трябваше да сте разбрали, че това е цената на европейското присъединяване. Европа няма да дава пари ако преди това не ни ги взима. Нашите управляващи /не посочвам партии - всички са крадци / нямат голям избор просто друг им диктува какво да правят, а те каквото си откраднат за тях си е. Само не мога да разбера защо е тази ярост срещу полицаите, те просто искат да опазят имуществото, което е градено с нашите данъци и с тях ще трябва да бъде възстановено. Преди време на протестите на учителите, полицаите ги закичваха с цветя, защо ще попитате, ами защото жените им бяха сред протестиращите. Нима те не подкрепят протеста, нима те не искат по малки сметки за ток ???? Просто работат им е да пазят, за това им плащаме, това правят. Не си изкарвайте гнева на момчетата, които са там да ни пазят от глупостите, за които самите ние ще съжеляваме. Утре като минавате по пътя, от където днес къртихте павета, какво ще си помислите !!! сложни въпроси. Протестите са хубави и изразяват исканията ни и защитават правата ни, но нека бъдат, такива че да се гордеем пред децата си, че сме участвали в тях, а не да се срамуваме.

    Коментиран от #86, #92

  • 84 Нико

    1 0 Отговор
    И в крайна сметка за кой ще се гласува на изборите?
    Май,май за никой,никой не устана и си мисля,че така ще е най добре,ставаме вече като Белгия - без правителство и народа сам да избира по кой път да поеме,а не да ни лъжат някви си - Бойковци и Доганчета и Станишковцици
  • 85 ...

    1 0 Отговор
    На проблема има само две решения:
    Задържане на сегашните цени на ток, парно, газ, горива и всичко останало, и двойно вдигане на заплатите или задържане на сегашните заплати, но понижение на сметките, за да можем да си позволим да ги плащаме!
    Крайно време е бат Бойко да престане да строи магистрали от София към морето и да започне да мисли за смислени неща. Може и да имаме най-евтиния ток в цяла Европа, но от друга страна имаме и най-евтините заплати в цяла Европа... Но какво ли ги бърка нашите политици, нали си увеличиха честно заслужените с пот на челото заплати на 2500-3000 лева, те могат си позволят 200 лева сметка, да му мисли простия човечец с заплата от 300 лева...
  • 86 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Здрав разум":

    Напълно съм съгласен с теб, колега! Протестите - ок, ама без лумпени! Тия дни видях какво ли не, то не бяха разни мъртвопияни агитки и фен-клубове на разни отбори, които нямаха ни най-мака представа какво се случва около тях, а бяха дошли с идеята да трошат и бият! Видях и друго- момчета от ЧЕЗ- авариен екип, който беше дошъл понеже имаше някакъв проблем в съседнив вход и нямаха ток, скотовете се нахвърлиха върху тях, все едно, че те са отговорни за сметките им. Хората просто си вършеха работата и въпреки всичко отстраниха аварията под канонада от псувни и яйца от терасите на същите тия, на които пуснаха тока след 15 минути! Ей това не го разбирам и не е нормално! Това е все едно да набиеш бензиджията на бензиностанцията , че ти е скъп бензина! Проблемите са доста нависоко в йерархията , и не е правилно да го отнасят тия, които са на улицата сред хората, ако има останали хора де...
  • 87 Пенчо

    1 0 Отговор
    „Държавна корупция + енергийна проституция = Всенародна революция”
  • 88 петър петров

    1 0 Отговор
    полицията ни опази пак,наби хората пред парламента,К3 показа как 5-6 полицаи бият един(няколко пъти).между другото този министър Добрев голяма дупка.
  • 89 Бирата

    1 0 Отговор
    НЕ СЕ ДЕЛЕТЕ ! ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ . ИНАЧЕ ЩЕ НИ СМАЧКАТ
  • 90 Пульо

    1 0 Отговор
    Съвсем се бях отчаял от този народ с робското си покорство и премирение. До днес! Има надежда!
  • 91 ???

    1 0 Отговор
    И какво ще стане според вас ? Пак ще си платим сметките ! И пак както с горивата,ще "замразят" цените за известно време за да се укроти народа и после лека по-лека пак нагоре ! Сега пак няма да има осъдени и в затвора а само уволнени ( за да избягат от отговорност !) ииииииииии ..... какво от това ?!?!? Някой някъде да излезе с решение на проблема ? Сега ще се мислят стратегии за взимането на изборите, като се обещават глупости на търкалета ииииииииииии .....какво от това ?!? Трябва всички ресурси на една държава да се контролират от самата държава (та нали ЛУМПЕЛИТЕ за това сме ги избрали,не да си дръгнат то*ките а да има контрол).Да станат абсолютно прозрачни цифрите на добиваната енергия,от колко се нуждае България и останалото да се изнася - а не всичко се изнася и после пак се внася и енерго-разпределения и машинации без край и да унищожава България !
  • 92 Протестиращ

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Здрав разум":

    Недей така сълзливо да пишеш че ще ни разплачеш ! М....та им на ченгелите това са хора които нямат собствено мнение и работят по заповед . Ясно ли се изразих ? Не чух някой от тях да казва че ще си вземе болничен за да не идва на протестите за да бие всичко подред жени момчета мъже старци ? А ако са солидарни с народа всеки може да измисли причина да не идва ! ако им заповядат сигурно няма да се прибират по един месец в къщи ще стоят като бостански плашила по улици и площади и ще пребиват де що видят . Мозъка им стига само да им командва основните функции да дишат да ядат и да се движат . Мисловната дейност са я предоставили на началниците си които са съвсем малко по-умни от тях - говорят по станцията ! А ти си ги защитавай даже като гледам какво си писал може и ти да изпратиш жена ти да им закичи цветя - на палките . Излагаш се яко като бозаджия с кисела боза но предполагам защото и ти си милиционер и те гризе съвестта и защото искаш хората да ви уважават като в другите страни но сте много мноооого далече защото сте гола вода и ужасни корумпета . Ще се видиме на протеста другарю полицай.

    Коментиран от #94

  • 93 W164

    1 0 Отговор
    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/209852225822087/ ОБЩОНАРОДНА БЪЛГАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ
  • 94 Йоги

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Протестиращ":

    Първо искам да обясня, не съм полицай, не познавам "Здрав разум"! Ей заради такива тарикати като тебе никога нещата в тая държава няма да са нормални! Нали искате Европа, бе? Какво значи "..да си вземе болничен, или да измисли причина да не отиде на работа..." , с тоя акъл няма да стигнеш до никъде! Ако на тебе си изнася- ок няма проблем, ама ако не ти изнася ще кажеш "..де..а и мишоците, навзимали са болничен и не са дошли на работа, за какво им плаща държавата заплати от нашите даници...ит.н и т.н"! Аз по начало не обичам полицаите,и според мене те са търтей, които взимат заплати от данъците на хората, а в същото време мародерстват хората (особено пътните полицаи) , държат се арогантно , а в същото време ако изпаднат от хранилката (системата) ще измрат от глад, тъй като не умеят и по кофите да ровят, ама това е друга тема! Човека се опитва да каже, че от тия изпълнения няма да спечели никой! Като изпочупите полицейските коли, какво ще стане? Нали пак са купени с парите на данъкоплатеца и пак с тия пари ще се ремонтират! Ти това мислил ли си го?....съмнявам се! Ама докато има като тебе, това ще е положението!
  • 95 излъгания

    1 0 Отговор
    Крайно време е българите да разберат, че не живеят в комунизма, а в капитализма и ако преди държавата се е грижила да осигурява жизнения минимум на всеки един, днес това е невъзможно. Българите трябва да разберат, че коренът на проблема се крие в тяхната посткомунистическа психика и да престанат да чакат някой да се погрижи да са нахранени, облечени и на топло", е част от текста на фалшивата декларация, съставена явно именно за да активизира протестиращите. ТИЯ ТОЛКОВА СА СТАНАЛИ АРОГАНТНИ,ЗАСЛУЖАВАТ НЕ САМО ДА ГИ БИЕМ.
  • 96 Ponton

    1 0 Отговор
    Това е България и българите , които искам да видя от много време
  • 97 коко

    1 0 Отговор
    Не лиценза,а "кръщелните" да им се вземат и да ги няма.
  • 98 муспи

    1 0 Отговор
    В какво е силта на народа? В това че можем да не им сътрудничим. Тези дегенерати живеят разкошен живот чрез нашето сътрудничество, чрез него ни закриха държавата и я направиха еврейска колония. С тях не трябва да имаме нищо общо, те не са българи, а евреи, цигани и турци. Те получават бонуси от Запада за нашето унищожаване. Пълен бойкот във всичко, от отказ за гласуване - нека си обявяват изборнити резултати пред очевидното негласуване, до чупене на електромери, взривяване на имотите им и избиване на децата им! А тяхният чифутски животец да съхраним за голямото Възмездие! Проклети да са евреите, бесове на дявола яхве!
  • 99 муспи

    1 0 Отговор
    Тази "фалшива" декларация декларира представата за Ред в еврейското царство. Може ли да се намери поне един чифут да каже какви са функциите на държавата след като всичко е пари? На такъв въпрос чифутът реагира истерично с - хайде, пак антисемитизъм!
  • 100 Иван Димитров

    1 0 Отговор
    Много се радвам, че най-после хората започнаха да отстояват правата си и по този начин правителството, и всички институции да разберат че ние сме ХОРА, а не пионки от които само да смучат такси, лихви, данъци, глоби и прочие!
  • 101 муспи

    1 0 Отговор
    И все пак ние не убиваме евреи! Ако си мислим че с демонстрации по улиците ще спрем нашето унищожаване, много се лъжем. Само убийството на дяволите е изход от концлагера, а не пазарлъци с охраната.
  • 102 h20

    1 0 Отговор
    а ВИК кога ще го отнесе
  • 103 Иван Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "3333":

    Първо, не знам дали знаеш полицаите нямат право да протестират. Второ това им е работата, няма как да оставят протестите не охраняеми. При такива протести са задължение ако трябва и 24/7 да са там. Нали се сещаш, че ако не изпълняват ще бъдат уволнени. Трето ако няма провокатори сред протестиращите, такива които отиват само да рушат и буйстват, няма да има и агресия от страна на полицията. Иначе евала им правя на варненските полицаи, сваляйки щитовете не само показват на народа, че са с тях, но и укротяват тълпата. Иначе не ги защитавам, но разбери те ги и тях, няма как да не са там, нали като ги уволнят няма да има как да си платят сметките.
  • 104 левски

    1 0 Отговор
    алоо вик ли е?Не енергото!И НА ВАС ДА ВИ Е.. М....ТА
  • 105 бай чесън

    1 0 Отговор
    Жандармерия, армия..... , каквото и да пуснат народа е обезверял и ще ги гази, пък и полицаите нали са част от този оскотял и мизерен народ, нали и те плащат големите сметки!
  • 106 бай чесън

    1 0 Отговор
    Абе не ме интересуват комунисти, мутри, копои..., не ме интересува демокрация, социализъм и тем подобни глупости...! Знам само, че България е превърната във феодално владение на определени хора и че сметките ми за ток, храна, дрехи, далче надхвърлят средната заплата за страната!!!!
    Стига с тази политика, не ме интересува кой е виновен и кой подписвал договорите, тва не МЕ ТОПЛИ!
    Интересува ме, защо плащам безумни сметки за ток, за храна и т.н., по високи дори и от тези в развитите държави.
    Така, че политиканите да мълчат.
  • 107 иво

    0 0 Отговор
    tia energo monopoli nezabavno da gi izgonim ot darjavata triabva celia balgarski narod da se vdigne na nacionalna sta4ka i protesti da vidime togava kakvi 6te gi var6at vav parlamenta
    prosto pogubvat darjavata vsi4ki vav parlamenta
  • 108 айвън

    1 0 Отговор
    пазят Ги от народната любов.
  • 109 BULGARIA NAD VSICHKO

    1 0 Отговор
    ДА СПАСИМ РОДИНАТА,ПРЕДИ ДА Я ПОГУБИМ!!!
  • 110 ssssss

    1 0 Отговор
    нека да отидем утре пак и нека Гърците ни завидят клко опостошителен митинг можем да направим. ако направя аз нещо незаконно ще е престапление но ако всички се вдигнем ще бъде гражданоско неподчинение. напред да ги сразим и ние имаме бухалки и ние можем да бием чупим и опожеряваме. Ако ние не си извоюваме правата и живота на нас и децата ни никой няма да ни помогне трябва да имаме искания.
  • 111 x-men

    1 0 Отговор
    КраЙНО ВРЕМЕ Е НЕЩО ДА СЕ СЛУЧВА
  • 112 асдасфдадсфдгдсгсдфгфдсгхдфгдфгдфгдфгдфг

    0 0 Отговор
    Бравооо затворете всички в затвора!Протести, гражданско неподчинение няма такива .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове