Last news in Fakti

19 Февруари, 2013 09:24 1 195 9

ДПС: ГЕРБ ни тика към ледникова епоха

  • протести-
  • ангел найденов-
  • алиосман имамов-
  • мартин димитров
ДПС: ГЕРБ ни тика към ледникова епоха - 1
Снимка: БГНЕС

 

„Икономическата криза прерасна с социална, а тя - в правителствена. Изправени сме пред лицето на политическа криза. Това е отчаян опит на премиера Бойко Борисов да намали напрежението в страната, да демонстрира някакво действие. Това е отчаян опит да се спаси правителството”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизя Ангел Найденов, депутат от БСП.

От своя страна Диан Червенкондев от ГЕРБ каза, че ще гласуват структурните промени, защото не бягат от отговорност. „Ние управляваме в най-тежката финансова и икономическа криза. Има и конспирация, защото сметките идват двойни и тройни в края на годината. Защо това не стана през лятото”, каза той и допълни, че предсрочни избори не са решение.

„Това не е конспирация, а закономерен резултат от политиката на ГЕРБ. Тези, които днес са на улицата, са най-потърпевши”, заяви Алиосман Имамов, депутат от ДПС. По думите му политиката на управляващите по отношение на икономиката може да се сравни с ледникова епоха. „ГЕРБ замразиха пенсии, доходи, замразиха икономическия растеж”, каза още Имамов. Според него е задължително да има предсрочни избори, защото само нови управляващи могат да решат проблемите на хората.

„Ситуацията и протестите ще ескалират със следващите сметки”, заяви Мартин Димитров, депутат от „Синята коалиция”. Той също е на мнение, че предсрочни избори не са решение на проблема, но трябва да има ново правителство. Според него, ако сега се отиде към предсрочни избори и служебен кабинет, това ще означава да не се прави нищо в следващите 3-4 месеца. „А хората искат бързи резултати. Ако отложим нещата с 3 месеца, недоволството ще ескалира”, категоричен е той.

Според Ангел Найденов още утре трябва да чуят от Бойко Борисов какви са причините за тази криза. „Няма нищо страшно от предсрочни избори. Сметките за ток само отключиха недоволството на хората”, каза депутатът от „Коалиция за България”.

Според Мартин Димитров оставката на Симеон Дянков е опит за „жертвен агнец”. Според него това правителство е тотално изчерпано. „Вижте горивата, не само сметките за ток и парно. Как е възможно да няма разлика в цените на горивата на различните бензиностанции?”, попита той.

„Министър Дянков подаде оставка. Не е имало натиск”, увери Червенкондев.

„Късно е либе за китка. Три години не е вършена работа и са толерирани монополите, няма какво да се промени вече”, каза Димитров и допълни, че и да се сливат министерства това няма да успокои хората. Според него най-важното е регулаторните органи да работят.

Червенкондев смята, че когато започнат да удовлетворяват исканията на хората, нещата ще се успокоят и те ще се приберат по домовете си.

На въпрос има ли опасност Бюджет 2013 да не издържи, Червенкондев отговори, че това няма как да се случи, защото парите, които сега се дават на земеделците, ще се възстановят от еврофондовете.

„Държавната хазна е ометена, фискалният резерв е много под санитарния минимум. Няма свободни средства”, отвърнаха от ДПС. Според Имамов има реална опасност да бъдат прекратени плащанията на пенсиите. „Обещанието за увеличението им от 1 април вероятно няма да бъде изпълнено”, допълни той.

Според Мартин Димитров финансовата стабилност е много деликатна. „Ходим по тънък лед”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 0 Отговор
    КАНИБАЛИТЕ да мълчат !!!
  • 2 pacoran

    1 0 Отговор
    Докога тия който имат вина за сегашните цени и за бедноста на Държавата и народа ще говорат те нямат моралното право да дават оценки и съвети защото са управлявали дълги години супер неуспешно!!!!
  • 3 МММ

    1 0 Отговор
    Някой зададе ли си въпроса защо сметките скочиха един месец след референдома за АЕЦ-Белене?
    Как може да се постигне една такава мащабна организация в цялата страна без политически бомби заложени от предишни правителства?
    Отчайвам се от безочието на БСП, Атака, ДПС и България на ГРАЖДАНИТЕ, които само използват народното недоволство а всъщност техни представители ни докараха до това положение.
    Сега обикалят телевизиите но не смеят да излязат на вън, пред хората.
  • 4 Батиста

    0 1 Отговор
    Всички политици-вън.Намаляване броя на хрантутниците.Мажоритарни избори.Право на контрол над депутатите и отзоваване преждевремнно на некадърни и корумпирани.Да подне имунитетът на всички държавни служители-който е виновен - на момента на съд.Не да се мотае в парламента докъто мине давност.
  • 5 Икономиста

    0 1 Отговор
    Няма бомба заложена от преди.Не говорете празни приказки.При положение че фискалният резерв е бил два пъти по-голям когато са дошли на власт и при положение че имат пълно мнозинство в парламента което им позволява да направят законите така както желаят-това те е оправдание.Къде са сега парите от резерва.Обраха и парите от здравеопазването.И кво правим сега.

    Коментиран от #6

  • 6 МММ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Икономиста":

    @5 Икономиста
    Ти наясно ли си с този НИК който си си сложил , че една голяма сума пари която седи затворена в една банка много дълго време и не се използва се съмоунищожава от инфлацията?
  • 7 Жорж

    1 0 Отговор
    За кого да се гласува- за тези дето крадаха и накрая си гласуваха закон да не могат да бъдат преследвани, или за имамите дето раделят държавата и вземат хонорарчета от районите си, или царисти дето спряха АЕЦ овите и си направиха солидни имотчета , или мутро образни .......,Сини крадци дето разпродадоха заначими национални обекти за долар....? За кого питам ???? прочетете доклада зада видите к-жо мислят за нас "съюзниците"-“Българите не представляват проблем” – доклад на Ричард Морнингстар / Секретно
  • 8 Голф 2(Вейрон ДГД)

    0 1 Отговор
    да не се подават от дупката, а да си седят в кенефа, където им е мястото !
  • 9 Human

    1 0 Отговор
    ... трябва да ме е халосал някой комунист за да гласувам за БСП и техните приятелчета. Няма по - лошо от тези!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове