21 Февруари, 2013 13:18 2 852 24

Станишев пред CNN: 60% от българите се опасяват, че изборите ще се манипулират (видео)

  • сергей станишев-
  • криза-
  • си ен ен
Станишев пред CNN: 60% от българите се опасяват, че изборите ще се манипулират (видео) - 1
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев, представен като „бившия министър председател и настоящ лидер на българската опозиция“, беше поканен да участва с коментар от София в предаването на Ричард Куест „Quest means Business” по Си Ен Ен снощи.

Запитан какво основно намира за нужно да се промени в България и от какво би започнал, ако влезе след предстоящите избори в правителството, Станишев изтъкна, че сегашните протести не са само заради строгите икономии и високата социална цена, с която обикновените хората е трябвало за своя сметка да заплатят за кризата.

„Наистина в последните години, при това правителство, което за щастие утре си отива, хората станаха по-бедни и не могат вече да издържат. Животът е поскъпнал с 30%, електроенергията се е вдигнала с 60%, всички социални плащания са редуцирани“, заяви лидерът на левицата, но подчерта, че хората искат да си върнат силата, те не протестират само срещу стягането на коланите, а срещу грабежите, затова искат избори.

Сергей Станишев заяви, че България винаги е имала фискална стабилност и е важно финансовата стабилност да се запази, а това правителство е увеличило обществения дълг.

„Сега е важно да се даде рестарт на икономиката, да се създаде работеща и продуктивна икономика, да се подкрепи малкият и средният бизнес, за да има нови работни места“, изтъкна Станишев, като каза, че безработицата в страната официално е 12%, но реално е повече от 17-18%. Но още повече от икономически мерки обществото се нуждае от реконструиране на демократичните институции, които сега са разрушени, посочи лидерът на ПЕС.

Европейският съюз има своите отговорности в стабилизирането на демократичния процес в новите страни членки, изтъкна Станишев, „тъй като демокрацията не е дадена веднъж и завинаги – за нея трябва да се бориш, да я защитаваш и да имаш позиция“, подчерта Станишев и призова ЕС да следи внимателно идващите избори в България, „защото в момента 60% от българите се опасяват, че те могат да бъдат манипулирани, а това е много тревожен факт“, каза той.

В заключение лидерът на левицата изтъкна ролята на ЕС за обединяването на държавите членки, защото, според него, сега нито една страна, дори Германия, не би могла сама да преодолее влиянието на кризата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 4 Отговор
    Браво бе...
    Сривай рейтинга на България б....к..
    ТИ НЯМАШ ПРАВО ДА СЕ НАРИЧАШ БЪЛГАРИН!

    Коментиран от #24

  • 2 Георги Иванов

    1 1 Отговор
    Време е Борисов да изхвърли коблука завинаги от България!
  • 3 stalin

    1 1 Отговор
    е че той си е наше момче еврейче
  • 4 Dundee

    0 0 Отговор
    nice a ?
  • 5 No comment

    1 0 Отговор
    Сергей Станишев е син на македонския българин Димитър Яков Станишев и Дина Сергеевна Мухина. Има по-голям брат Георги Станишев. Заедно с Моника Йосифова имат дъщеря Дария. Станишев също декларира, че се смята за македонски българин.

    Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г.,[6] когато придобива българско гражданство и се отказва от руското
  • 6 Human

    1 1 Отговор
    ... комуниста, ако ще и при папата да иде все тая. На нас ни омръзна да ни управляват най - върлите крадци в страната, заедно с ДПС.
  • 7 bambo

    2 1 Отговор
    palq4ooooo si Sergiiii
  • 8 адон

    1 1 Отговор
    Навсякъде по света печелят само левите партии,защото десните ограбват народа...Успех на Парламентарните избори г-нСтанишев!!!

    Коментиран от #15

  • 9 гост

    4 1 Отговор
    и кое и е лявото на БСП????ж неиното ракожодстжо няма нито един ,които не е милионер!!!
  • 10 Туман

    1 1 Отговор
    Станишев ти мекеренце турско с какви очи заставаш пред хората и даваш акъл....е.а.ти и наглецътът
  • 11 до адон

    1 0 Отговор
    В България няма леви партии , а наследници на шумкари , парт- и комс- секретари дошли насила със съветските танкове . Какво по-голямо доказателство , че само са грабили , от това че от овчари са се събудили премиери , министри , генерали и техните деца днешни "видни" капиталисти .
  • 12 ..!..

    1 0 Отговор
    Станишев, ела в неделя на протеста, но да си м/у хората и ще разбереш, какво мислят за теб! Ако го направиш повече няма да можеш да се изказваш, кадето и да е!!!
  • 13 @@@

    1 1 Отговор
    Този комплексар кой го упълномощи да говори от името на българите, като повече от 60 % не могат да го понасят???
  • 14 Бля Бляяя

    1 0 Отговор
    Станишев да слага чалмата и да ходи в Турция!
  • 15 Господин

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "адон":

    Не е ли по- правилно да кажете "Другарю Станишев", че "Господин" и комунист са противоречащи си понятия. Мога ли да помоля да изброите държавите в които управляват социалистите. Нека направим паралел с тях и нашата държава и да видим приликите и разликите.
    Бил съм доста държави и там където не е имало комунисти е някак си по- цивилизовано. Дали има социалисти реално у нас?
  • 16 МММ

    1 0 Отговор
    тОЯ вЕЧЕ НЕ сИ заслужава и кОМЕНТАР
    сАМ Си зАКОЛИ пРАСЕПО

    ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ сИМПАТИЗАНТИ
    И АНТИСИМПАТИЗАНТИ
  • 17 боли ме

    0 1 Отговор
    не е бе не се опасяваме просто вече не ни пука ! все ни е тая
    махаме се от тука и това няма какво да седим и да ни газят който и да стане пак ние народа сме прецакани само защото никой не го е еня за нас ! ние сме просто донори за държавата плащаме данъци плащаме ток плащаме вода плащаме за това че дишаме и това е паля си колата и аре бате чао нека други да ви плащат аз се махам !@1
  • 18 tost

    1 0 Отговор
    Ako Сер – Гей дойде на власт,ще започне АЕЦ Белене под предлог че ще има ток за народа,но цената няма дападне,просто в АЕЦа има милиарди инвестиции(така че ще има за крадене).Друго едва ли ще успее да направи,защото нема пари,така че преди да гласувате за него помислете много добре.
  • 19 Варна

    1 0 Отговор
    Да, ще се манипулират от ченгетата от БСП и ДПС.
  • 20 муспи

    0 0 Отговор
    Едно чифутле, №5, обяснява че Сладуря не бил евреин, а македонец! Мухина е еврейско име, и по еврейските закони майката прави еврейна, тази майка дето е научен сътрудник в БАН по българистика, награждавана с медал Кирил и Методи и говори български като дете от предучилищтна възраст. Синедрионът го назначава да ръководи комунистите в новите условия, и те го приемат както си знаят, с пълно единодушие, - даже когато загуби изборите нямаше и намек за смяна вожда от най революционната партия? Нито дума че този "македонец" пали онези смешни свещтници със седем свещи в синагогата заобиколен от любезни рабита и се моли пред стената на плача с малкото еврейско кепенце върху вп...расената си глава. Покрй другото изнесе България повече от всички - от Костов до царя!

    Коментиран от #23

  • 21 гост

    1 0 Отговор
    БАТЕ БОЙКО ЩЕ СПЕЧЕЛИ НА ПРОЛЕТ СЪС СТРАШНА СИЛА ,ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА .ЗАЩОТО БОЛШИНСТВОТО ОТ НАРОДА Е С НЕГО .
  • 22 Бай Цанко

    1 0 Отговор
    Честно ви казвам не виждам кой ще ни управлява....
    ....по-добре от Бойко!
  • 23 NO COMMENT

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "муспи":

    АВЕ МНОГО ПРОСТ СИ ВЕЕ, АЗ ЗАЩО СПОРЕД ТЕБ СЪМ НАПИСЪЛ ИМЕНАТА НА РОДИТЕЛИТЕ МУ, ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ Е ЕВРЕИН, КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА МАКЕДОНЕЦ А Е РУСНАК. ПЪЛНА ПАРОДИЯ Е СЕРГЕЙЧО, ВЛАСТ НЕ ТРЯБВА ДА ПОПАДА В НЕГОВИТЕ РЪЦЕ.
  • 24 Бого

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "неутрален":

    Тоя само като го видя и ми става лошо комунисти да управляват България това не трябва да се допусне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове