Last news in Fakti

21 Февруари, 2013 19:16 1 072 10

БСП ще продължи да работи по проекта "Белене"

  • сергей станишев-
  • белене
БСП ще продължи да работи по проекта "Белене" - 1
Снимка: БГНЕС

Реализацията на проекта за АЕЦ "Белене" е един от основните въпроси, по които българските социалисти ще работят в новия парламент в случай, че получат мандат за управление на страната.

Това заяви на среща с чуждестранните журналисти, акредитирани в България, лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщи bTV, като се позова на руската агенция ИТАР-ТАСС. Привличането на нови инвеститори за строителството на АЕЦ "Белене" ще стане "въпрос, по който БСП ще работи в случай, че получи мандат за управление в новото правителство".

"Сред нашите ангажименти е продължаването на строителството на атомна централа. Не защото на нас така ни се иска, а поради няколко принципни и прагматични причини. Продължавам да смятам, че този проект е изгоден за България, за това съм го защитавал и по тази причина предложихме провеждането на референдум, след като правителството не пожела да изслуша аргументите на опозицията", каза Станишев.

„Всички дебати за "Белене" бяха потопени в пълни лъжи от страна на правителството, особено що се касае до цената за строителството на атомната централа”, посочи лидерът на БСП.

"Подобен проект може да съживи цялата икономика, да я рестартира. Няма страна, която да е излязла от кризата без осъществяването на големи проекти. Самото строителство на атомната централа би създало 50-60 хиляди работни места, включително в съпътстващата инфраструктура", посочи Станишев.

Снощи лидерът на БСП коментира ситуацията в България по CNN. Той призова ЕС да следи внимателно идващите избори в България, „защото в момента 60% от българите се опасяват, че те могат да бъдат манипулирани, а това е много тревожен факт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сотрова

    1 0 Отговор
    кой ще ви даде ,че ми е много чудно
  • 2 а така

    0 1 Отговор
    само така по добре да имаме повече производство на електро енергия та цената да и е по евтина и даже ще може да изнасяме и парите да отиват в държавата .
    по добре е да имаме повече неща който да произвеждаме и така ще има и повече работни места и да не забравите - енерго дружествата да си станат пак държавни това е единствената управия иначе винаги ще взима някой процент печалба за това че ние имаме ток - по добре да си го взема държавата ни

    Коментиран от #3

  • 3 pacoran

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "а така":

    Леле ти колко си недорасъл ние и сега произвеждаме евтин ток бе само че има нещо наречено електроразпределително дружество и то е частно и ти зима паричките да ти донесе тока до вас и да ти го отчете и тия който подкрепяш от БСП са виновни за тия договори и за тоя монопол но заради такива като тебе сме на тва дередже

    Коментиран от #6

  • 4 Бургас

    1 0 Отговор
    Затова не трябва да ги изберем , защото тогава ще видят пенсионерите какво значи ГЛАД И МИЗЕРИЯ . Ако не изберем пак Бойко Борисов , ние сме обречени пак на коалиции и далавери и хидроинженери за милиони в лицето на най-големия хидроинженер Доган -рязаната бургия .
  • 5 васето

    1 0 Отговор
    колко още ще работите по ,,Белене,, бе комуняги ...още 5 милиарда или? кои ще ви позволи пак да ни се подигравате....тва са парите на хората с които карате скъпи яхти и бентлита в момента!!!!
  • 6 а така

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "pacoran":

    до коментар номер 3 -пацоран!!!
    не аз научи се първо да пишеш правилно.
    не са чесно а са частно дружество:) и второ чети преди да спамиш - ! писал съм че трябва да станат пак държавни дружествата - и трето най важното държавата не страда от такива като мен а от такива хейтъри като теб дето пишат и спамят и само обиждат - направо съжалявам че трябва да живея с такива като теб в една държава - неграмотници .
    а и да не забравя аз не съм нито към бсп нито към който и да е било друг ./
    партиите хич не ме вълнуват просто споделих това което мисля че ще е добре за всички .
  • 7 FRIDAM

    0 0 Отговор
    След 5 години ниама да има БСП.Народа 6е ви накаже с вота си на изборите,6тото ниама балаци ве4е които да ви виарват.И пенсионерите прозриаха голата истина на 4ЕРВЕНАТА ХУНТА
  • 8 давай народе!

    0 0 Отговор
    Старите лисугери да си стоят по дупките, щото......още не сме си излели гнева. Знаят си, че не ги искат, пък........... нахални!!!
    Бойко да се поправи, да се развихри както хората очакваха и да им разрови кочините на старите. Тогава хората ще го разберат и ще застанат зад него. Аз не излизах на протести във Варна с искане за оставки а с искане да се върши работа от хората горе!! Сега гледам накои бивши се показаха из под кревата и го обърнаха на говорилня. Хората протестират защото едвам си плащат сметките а старите партийци гъгнат за оставки като че не могат да си платят тока и храната. Лицемери!!!!
  • 9 капитен

    0 0 Отговор
    Тези от БСП 45 години работеха по проекта,,комунизъм'' и видяхме докъде ни докараха
  • 10 Бай Тотю

    0 0 Отговор
    Още навремето, някой беше предложил БСП да се забранят със закон!
    Тогава ми се струваше, че това не е демократично!
    Днес обаче съм сигурен, че този човек е бил прав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове