Last news in Fakti

22 Февруари, 2013 15:34 1 263 16

Партиите в парламента не искат мандат

  • консултации
Партиите в парламента не искат мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Още преди започването консултациите при президента от БСП, ДПС и Синята коалиция заявиха, че няма да приемат мандат в рамките на този парламент. На разговорите при държавния глава присъстват ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция. Отсъстват представителите на „Атака”, които бойкотираха консултациите. За първи път консултациите при президента се провеждат едновременно с всички парламентарни групи, а не по отделно. 

Политическите сили са категорични, че трябва да има служебно правителство и затова ще върнат мандатите, които ще им бъдат предоставени, а според лидера на ДПС Лютви Местан, цитиран от БНР, това трябва да стане анблок още днес. Той, обаче, поставя условия към служебното правителство и служебния премиер, за да е легитимно то:

Този служебен кабинет ще бъде не само формално, но и реално легитимен само ако той наистина е служебен и в него няма партийни фигури, няма и експерти, които да гравитират към една или друга партийна централа и, забележете, трето - не породи съмнение за намеса на корпоративни интереси при съставянето му. Служебният премиер трябва да направи още няколко стъпки. Първата, от които е да освободи политическите кабинети в министерствата, тъй като, ще се съгласите, че заместник-министрите са откровени политически фигури и какъв ще бъде този служебен кабинет с толкова много партийни фигури в него.

Сергей Станишев също настоя служебният премиер да отстрани и областните управители:

Първата задача на това правителство е да каже каква е истината за състоянието на държавата. Как се изпълнява бюджета, на колко е паднал фискалният резерв? Последните данни бяха за 3,5 милиарда, което е с един милиард по-малко от законовия минимум. Това правителство трябва да подготви честни и почтени избори. И именно затова настояваме г-н Цветанов да няма никакъв досег и хората от неговото обкръжение към ръководството на МВР. Това включва не само заместник-министрите, но и категорично и ръководителя на БОП г-н Флоров.

Съпредседателите на Синята коалиция Иван Костов и Мартин Димитров бяха категорични, че на парламента му трябва още малко време да поработи, за да се решат някои неотложни задачи и не трябва да се бърза с разпускането му:

Мораториумът върху разпореждането на държавата и общините са земи в защитени територии, паркове и т.н., каза Костов.

ГЕРБ продаде мача за "Белене" и че панически с БСП и ДПС бързат да разтурят сегашния парламент, за да не се приеме решение за окончателното спиране на проекта. Този парламент може да работи още няколко дни. Няколко дни са достатъчни, в които да бъдат взети всички тези решения, включително решението за окончателно спиране на "Белене" и решенията за по-ниски и по-прозрачни сметки, това, което искат хората, каза Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фото

    1 0 Отговор
    Снимката е мн яка, особенно "дамата" в дясно. То като гледам май всички на снимката са дами. Ех да имах едно РПГ....

    Коментиран от #3

  • 2 Като гост

    0 0 Отговор
    Сергей изглежда много отчаян на по горната снимка, че не взе властта дори за малко!
  • 3 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "фото":

    Със РПГ бих се наредил е аз до тебе братко.Знаеш ли може и това да стане ........
  • 4 Жоро

    1 0 Отговор
    Мили братя българи ако аз съм ПРЕМИЕР на първия месец заплатите ги правя 2500 лева 'средна работна заплата'....Каква мизерия караме със тези заплати ,цял свят ни се смее ,и се хващат със двете ръце за устата ....Особедно като чуят пенсия под ,около 100 евро...Не знам какво да пиша за тези цървули повече.......

    Коментиран от #11

  • 5 ррр

    0 0 Отговор
    Крайно време е избирателите да попитат своите лидери, без значение от коя партия са '' ти какво прави в парламента през последните 4 години''. Макар и опозиция не може ли да се работи по бъдещето на България. Не трябва ли да има диалог между парламентарните групи. България се управлява мандат за мандат. През последните 4 години всички се наслушахме на нападки и убиди от трибуната на парламента - ЦИРК - а не парламент беше това. Построили магистрала - добре лошо няма. Стани и кажи ''аз съм от шуменския район с какво да помогна, че и моите съграждани да имат магистрала". А не - вие крадете и асвалт не се яде. Построили спортна зала - стани гордо в парламента и кажи '' искам спортните клубове от София да я ползват с преуритет и да плащат минимална такса за да тренират там'' попитай бори се за това децата да са в залата а не на улицата. ТВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ЩЕ ГО ОЦЕНЯТ И НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯТ, ТА НА ЛИ МАКАР И ОПОЗИЦИЯ ТИ СИ ИМ ПОМОГНАЛ.
  • 6 gost

    0 0 Отговор
    Партиите в парламента не искат мандат
    Еми и ние не ги искаме и тоя и следващия парламент.

    Коментиран от #10

  • 7 гост

    0 0 Отговор
    С РПГ незнам, но с една флоберка Искра Фидосова я отнасям поне от 400 м.
    Това бе оптика

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Това без оптика
  • 9 tati

    0 0 Отговор

    На всички ХОРА им е ясно че бунта е за ПАРИ и по-точно за по регулирано и справедливо разпределение на парите между ХОРАТА Защото парите който са у богатите не са им им дадени в момента в който са се родили а са ги взели от БАНКИТЕ НА БЪЛГАРИЯ и те са ОБЩИ това че единия е крал а другия е спал не значи нищо .Това са оправдания на тарикатите
    Аз не мога да разбера за какво са им на богатите тези милиони пари .Къде ще си ги носят в гроба ли ???. Ми нали човек се ражда гол и си отива гол от тоя свят !!! Ако всеки разполага със по няколко хиляди лева / 50 000 / например на година няма да ги има тези бунтове НО трябва всеки да работи за тези пари. А не да прави схеми за крадене на пари от работещите хора. Тогава няма да се караме. ЖИВОТА ще е мир и любов .
  • 10 гнида

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    Точно , защото ще стана "нов бардак със стари к..ви"
  • 11 pacoran

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Мили братко затова ти няма никога да си премиер а прост гражданин щото да напрайш заплатите 2500 треа тия пари да ги земеш от някъде примерно заем и така ще живееме 20 години и после Гърция 2 и нашите деца и децата на наще деца няма да могат да платят лихвите затова няма такива като тебе премиери

    Коментиран от #12, #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Илхан Халид

    0 0 Отговор
    NALI ZA VLAST PLA4EHTE MISHOCIIII
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор
    Празнувайте българи. Първата крачка е сторена с изритването на ге.берите. Сега не трябва да позволяваме нито те нито другите червени да влязат в парламента.Който е бил в един от престъпните предни парламенти променяли незаконно Конституцията на Република България няма място в Народното събрание а единствено в затвора.
  • 15 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "pacoran":

    Като ти прочетох поста......си ми ясен ; ...Научи се да пишеш .....Сигурно си червив със борчове,и заеми..Щом си толкова инфектиран..................

    Коментиран от #16

  • 16 pacoran

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Жоро":

    Да много заеми имам хахаха немога да спа от тия заеми хахаах и не се пише инфектиран(инфекция имаш на мозъка) неграмотен а афектиран към твойте глупости, но истината боли още си малък като пораснеш ще разбереш някой неща дотогава си трай като си неподготвен по темата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове