Last news in Fakti

1 Септември, 2021 11:49 2 217 56

Нинова: Ще задържим мандата до приемане на актуализацията

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • актуализация на бюджета

Лидерът на БСП призова депутатите да проявят разум и да побързат

Нинова: Ще задържим мандата до приемане на актуализацията - 1
Снимка: БГНЕС

"Надявам се всички да проявим разум и да побързаме с актуализацията на бюджета", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание при представяне на проекта на решение за съкращаване на срока за предложения между първо и второ четене на актуализацията на бюджета.

Председателят на левицата добави, че са готови да задържат мандата до актуализацията на бюджета.

„От фактите, които виждате в последните дни, усилията ни засега не биват оценявани адекватно от колегите, които поканихме на разговори, въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа. Особено сложен става този разговор след вчерашната позиция на „Демократична България“, каза Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус“.

Тя поясни, че днес БСП ще изчака срещата с ПГ на „Има такъв народ“: „Ще чуем и тяхното мнение, но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент върху себе си за състоянието на държавата“.

По думите ѝ актуализацията на бюджета е изключително необходима и важна, за да могат да се преизчислят пенсиите, да се осигурят средства за лекари и медицински екипи, пари за лекарства, средства за опазване на границата, както и подкрепа за бизнеса.

„Проявете разум, проявете отговорност, нека приемем актуализацията на бюджета на второ четене, за да не оставяме държавата в кризисно състояние“, допълни още лидерът на БСП.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    34 2 Отговор
    Рaзкaрaйтe нaй-нaкрaя тaя бeлeжкa нa рeдaктoрa пoд вcякa cтaтия зa тия мaжoритaрни избoри. В Бългaрия кaтeгoричнo нe трябвa дa ce прoвeждaт тaкивa. Фaктът, чe бългaринът пocтoяннo cи избирa хoрa кaтo Cлaви Трифoнoв, Вoлeн Cидeрoв, Никoлaй Бaрeкoв, Вeceлин Мaрeшки, и тo при прoпoрциoнaлнa cиcтeмa, гoвoри дocтaтъчнo зa избирaтeлнaтa му културa. Бългaринът e cклoнeн дa вкaрa в Нaрoднoтo cъбрaниe вceки cульo, кoйтo му кaжe нeщa, кoитo иcкa дa чуe. Мaжoритaрнaтa cиcтeмa e oпacнa, зaщoтo в cлeдвaщия пaрлaмeнт мoжe дa видим и Aзиc или Миc Бoни, примeрнo. Cпрeтe ce! Cпрeтe ceриoзнo c тoвa!

    Коментиран от #7, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Парларисти

    15 10 Отговор
    Разум у гербаджия е като стъкълце в морето, можо и да има някъде, но трудно ще го видиш и трудбо ще го намериш. За много от останалите важи същото.
  • 4 Последния Софиянец

    12 20 Отговор
    Аз си харесвам Служебното правителство,а в парламента да правят каквото искат.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Що си толкова мазна

    7 11 Отговор
    и разпусната?! Гладниците не ти вярват,виж си процентите..
  • 7 На море

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Простичко е - да може да се избират депутати само живеещи в съответния район
  • 8 Цитат

    11 13 Отговор
    "Нинова се радва като дете на играчка. Никой не иска с нея, но тя ще прави разговори."
  • 9 ТаУмВзе

    7 3 Отговор
    Добрите стари методи на Шантаж и Изнудване, които всички политяги използват. А това е възможно най селския им вариант, след чалгарчето и мутропитека де.
  • 10 Интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    При пропорционална система, кой ги вкарва, Мустафата ли?
  • 11 С топки

    13 10 Отговор
    Странно - днес където и да спомена Фърчило, Фатмак, Фигурант и трият поста - даже поименно не съм го посочил кауня

    Коментиран от #15

  • 12 Фурнаджийска

    8 11 Отговор
    лопато, преди малко излезе статия, че бързаш с приемането на бюджета, сега пък, че ще го задържиш. Всъщност никой не знае костовите ти номерца.

    Коментиран от #17, #20, #25

  • 13 Българка

    14 8 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са против актуализацията на бюджета. Те искат БСП да не задържа мандата, а да го върне веднага, защото ги е страх, че може да бъде гласуване отнемането на бюрото от Гешев и закриването на спец.прокуратура и съд

    Коментиран от #16, #35

  • 14 Подли хора

    15 0 Отговор
    Нинова ти живееш в държавата с казана, не виждаш ли че всички се опитват да те потопят:)). Всички протесни партии искат УЖ актуализация, но ДСБ примерно вика е то няма нужда да говорим за правителство мандата е обречен!!! Е като е обречен какво казвате Нинова връщай мандата???? Е добре бе Христо що тогава УЖ вкарвате някакъв закон за разглеждане?? И УЖ искате актуализация на бюджета?? Как да се оправдае Нинова като мандата е обречен, че го държи??? Христо Иванов е толкова подъл веднъж не се замисли че трябва малко да се мисли като се действа, защото това което прави на другите един ден ще го застигне и него!!! Подъл човек!!! ИТН същите днес ще кажат връщай мандата няма смисъл да говорим!

    Коментиран от #18, #21

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Глупости

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Нинова бърза с приемането на бюджета!
  • 17 Подлост

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Фурнаджийска":

    Алоооо стига лъга не четеш ли???
    Д иска, но е отхвърлено!!!! Отхвърлено е от другите, защото те саботират всичко, веднъж казват няма смисъл да си говорим и втори път ама да актоализираме бюджета след 2 седмици. Е като не си говорите как да се оправдава Нинова че държи мандата. Христо е супер подъл човек!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Ти не

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Подли хора":

    разбираш ли защо не искат да разговарят с нея, камо ли да я подкрепят. Нарича се липса на АВТОРИТЕТ!

    Коментиран от #24, #26

  • 19 Ти май

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Подлост":

    пропускаш важни и показателни статии!
  • 20 Абе човече

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фурнаджийска":

    Прочети какво си написал. Тя бърза да се приеме бюджета но ще задържи не бюджета а мандата до приемането на този бюджет
  • 21 Не само

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Подли хора":

    Христо е подъл. Днес бях отвратен от всички уж протести партии ама иска но бях отвратен от изказванията им в народното събрание
  • 22 ooo

    4 0 Отговор
    - Радев , къде е метлата?
    - Ей къде е магазина, отиди пеша!
  • 23 Активист на БКП

    8 9 Отговор
    В България има само двама истински политици-РАДЕВ и НИНОВА! Венсеремос !!!🇧🇬
  • 24 Смяяяях

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ти не":

    Ахаааа значи Тошко е супер аФторитет :)))). Или Христо Иванов ??? Я стига , ама после да не чукат на вратата и? За Христо знаем че ходи само по строини и гологлави мъже в офисите им така си е изградил авторитета :)).
  • 25 САЩ

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Фурнаджийска":

    Много правилно, че се определяш като "Фурнаджийска" - погледни какво си писал и какво казва Нинова. Вие боковите поклонници хептен изперкахте бе.
  • 26 Така е

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ти не":

    Те нямат никакъв авторитет затова не искат да разговарят с нея
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 КС решение 20

    1 0 Отговор
    Питайте “печени” юристи. А който си мисли, че е от сега, да си мисли.
  • 31 С топки

    0 0 Отговор
    оператора на сайта е пич

    Коментиран от #32

  • 32 С топки

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "С топки":

    и обича пичовете да се плътно зад него
  • 33 НАТО ВЕЦ

    7 2 Отговор
    Май единствения политик с "топки" в територията е Г-жа Нинова.
  • 34 Пенсионер БГ

    5 0 Отговор
    Пeнcиoнeри cъeдинявaйтe ce! Виe cтe нaд 2 милиoнa и щe cтaвaтe пoвeчe, aкo прoгнoзитe ca вeрни. Трябвa caмo дa бъдeтe eдинни и дa глacувaтe зa тoзи, кoйтo плaщa пoвeчe. Винaги щe имa тaкъв, зaщoтo, дoкaтo глacувaтe зa нeгo, щe ви плaщa и щe ви нaричaт нeжнo „нaшитe мaйки и бaщи“.

    Задължително трябва да се приеме внесения законопроект на служебното правителство за актуализацията на пенсиите от 01.10.2021 година с промяна на коефициента отчитащ приноса на трудовият стаж от 1,2 на 1,35.

    Пaртиитe глacувaли зa приeмaнeтo нa прeизчиcлявaнeтo нямa дa бъдaт зaбрaвeни и всички пенсионери ще гласуват за тях.Предупреждавам ви,че не трябва да лъжете Българския НАРОД,защото това ще ви бъде за последно.

    Така,че скъпи пенсионери внимателно ги гледайте как работят,кой работи за вас и си помислете добре за кого да гласувате нa cлeдвaщитe избoри,кoгaтo и дa ca!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 оня с коня

    4 4 Отговор
    Не иска да разбере нинова че НЯМА ДА Й СЕ ПОЗВОЛИ да Прави помен с Чужда пита,т.е. да сложи Служ. Правителство Ръка на ПОСЛЕДНИТЕ БУФЕРИ които Борисов е оставил за "зор Заман"!Ама иска радев да подхвърли "Некой лев " на Гладния народ,че да го прилъже да гласува за него...Аре не с тия номера,за да ви види народа че не сте вкарали НИТО ЛЕВ в Хазната,за Евросубсидии пък да не говорим,щото са Блокирани от Европа ДО ВРЪЩАНЕТО НА БОРИСОВ!Нещата обаче скоро ще ескалират и Гладната тълпа ще влезе С КАСАТА на Вратата в Президентството за да се разправи с "Вдигнатия юмрук" и Некадърното му Правителство,наложено чрез Конституционни хватки!
  • 37 !!!?

    7 5 Отговор
    Радев хвърли горещия кестен на Нинова...много е лицемерен ! Едва ли Конституцията позволява да се държи мандата за съставяне на Кабинет при положение, че не може да се консумира от мандатоносителя !!!?

    Коментиран от #38, #52

  • 38 Електра

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    Импекса Краднелия да каже, кой крепи режима на Кауна Радеф и, кога Импексовата БСПеедирастия е мислила за хората. Когато ги изб. иваше без съд и присъда ли, или когато ги пращаше в Белене и Скревена, а може би по времето на насилствената коликтивизация или когато окраде спестяванията на хората, при Жан Видинов...
    12:Sep 01.09.2021
  • 39 Биков

    6 0 Отговор
    Като стана дума и за Корнелия Нинова, изказване на Тома Биков:
    ГЕРБ защити лидерката на БСП Корнелия Нинова от нападките в пленарната зала, които я засипаха заради желанието й да се бърза към актуализация на бюджета в съкратени законови срокове. Повод стана констатацията на лидера на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който нарочи социалистите в лицемерие.
    „С колегите от БСП от десетина години сме в доста сериозни конфликти. С госпожа Нинова сме опоненти, даже понякога сме прекалявали в изказванията си, но ще ви кажа нещо в нейна защита, колкото и да звучи лошо.
    Госпожа Нинова не е ходила нито на кино с г-н Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман. Може към нея да имаме всякакви отношения, но тя на килимчето не е била за разлика от лидерите на всички останали“, допълни още Тома Биков.
  • 40 Планът е

    4 0 Отговор
    партията на Радев/Киро Канадеца да бъде обявена на 20.09. след като Нинова върне мандата!

    Радев публично ще заяви подкрепа за новия политически проект, обявявайки го за реална алтернатива на останалите партии.

    Изграждането на структурите е възложено на Копринков, който е активно подпомаган в това от Георги Великов, чиято настояща тъща Валентина Танева-Алексова е съветник на Радев по образование и наука!!!!

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Румен Радев

    5 3 Отговор
    освен , че е предател е и мерзавец! Пише го на лицето му!

    Предаде всички, които през годините са били зад него и са го подкрепяли и той ще го осъзнае на изборите тази есен!!!

    Фактът, че се подигра и с българската Конституция, заради най-голямото недоразумение в политиката и бизнеса Киро Канадеца, ще му коства втория мандат и съответна наказателна отговорност!

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Служител

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Румен Радев":

    на сектата Севрноантлантическа терористична организация.

    Д0лен, безчуствен предател без Родина.

    Ще гласувам за всяка издънка, но не и за този.
  • 44 Гадев

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Румен Радев":

    Той мишкува отзад. Където засега го е поставила Херо Мустафа.

    Готов е на всичко за втори мандат. Той – президент. „Неговите“ министри овладяват изпълнителната власт и хей, живот, здравей, здравей. Колонията „в синергия с дневния ред на САЩ“ е напълно овладяна.

    Благодарение на – за пореден път – успаното общество, което у нас припознава всеки мошеник и измамник като нов светия.
  • 45 Проектът,

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Планът е":

    разбира се, официално няма как да е на резидента, защото той априори е независим, но усилено се работи по него. И той стои зад него. В сянка.

    Докато само няколко месеца след това, и след вдигнатия юмрук, изведнъж Румен Радев абдикира.

    В прекия и преносен смисъл.

    Предава хората, които до този момент са търчали на терен и дори не намира смисъл да им даде сносно обяснение защо се крие като мишок, и защо проекта е „замразен“.

    Повечето от хората работили за него все още се надяват, че през есента на 2020 Радев все пак ще „узрее“ и ще се възползва от златния си шанс да овладее тогавашната огромна избухнала гражданска енергия.

    Нищо такова. Протестите ДИРИЖИРАНО се спихват. Умишлено спират. Радев се скрива зад маската на президент.

    Мачът е нареден, избързва с обявяването и на дата за редовни избори.

    И пито – платено, кой откъде е.

    Коментиран от #46

  • 46 Нататък

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Проектът,":

    служебното му правителство е апотеоз на американското посолство и Херо Мустафа.

    Американският посланик нагло, демонстративно и показно обикаля и се снима с де що има министър, шеф на агенция и само дето не се селфи и с американските служители, които работят във всяко министерство – поне един задължително!

    От първия миг масирано по медиите и телевизиите се лансират „харизматичните“ лица на Кирил Петков, Асен Василев и Румен Спецов /последният го скриват след като става известно, че с бая кинти е завлякъл държавната хазна/.

    Кирил Петков като един ухилен фанфарон и бледо копие на гениалния измамник Остап Бендер, но пък достатъчно евтин измамник, за да омае българското ехале, не слиза от екраните.

    Плещи глупости, но е усмихнат по американски „кип смайлинг“ и същото това ехале, което първо доброволно се подложи на измамата на пирамидите, после го измами Костов, Царя и Боко, овчедушно ръкопляска и за пореден път се подмокря от новия „месия“.

    Коментиран от #48

  • 47 Тройката

    4 2 Отговор
    Кирил Петков, Асен Василев, Румен Спецов, Николай Денков са абсолютно продуктово позициониране на американското посолство, като соросоидни „десносектанти“, а Радев ги легитимира, защото отдавна се е подложил именно на „десносектантите“, под диктовката на Херо Мустафа, в болестната си амбициозност на всяка цена и с всички начини и средства да докопа нов втори мандат, а и цялата власт чрез новите „юпита“.
  • 48 Запознат

    4 3 Отговор

    До коментар #46 от "Нататък":

    Впрочем, през цялото това време президентът Румен Радев брутално цепи БСП и работи срещу нея. Чрез Гергов и бутиковите му масони, които по „случайност“ са съветници и на президента. Чрез Кирил Петков и вся остальная.

    Корнелия Нинова, която знае всичко това, няма политически ход да го огласи, защото няма как в прав текст от екрана да разкажеш на червените избиратели, влюбени в Радев, как той е долнопробен предател. Вътре в БСП все по-ясно се чува истината, но недостатъчно за да бъде прозряна тя от отдалечените от задкулисието в политиката фенове.

    Впрочем, именно Корнелия Нинова довежда за ръчичка Румен Радев на „Позитано“ с остарелите дънчици и за ръчичка с Деси, за да го направи президент. Живелият в „буркан“ обаче години наред льотчик с времето все по-ясно се вписва в поговорката „Пази, Боже, сляпо да прогледа“.
  • 49 Омразата

    3 2 Отговор
    към Корнелия Нинова от страна на Радевия кръг не е отсега. За някои ще прозвучи странно, но войната стартира още по време на президентските избори, на които Радев е избран за президент. Противно на логиката в последното служебно правителство на Радев не Корнелия Нинова реди министри, а Гергов звъни по телефона на определени фигури и ги пита – „Искаш ли да си министър в служебното правителство?“.

    С времето „решетниковия“ Радев /тъпа мълва, пусната за да бъде апликиран Радев като уж „руски“/ показва истинското си лице на абсолютно „американско прокси“, подготвено години преди това да служи вярно на „синергията с дневния ред на САЩ“, защото е болезнено кариеристично обсебен и послушен, когато „американците зоват“.

    Сега същият Радев, който миналата година уж „сам“ спря градения от него „нов проект“, а всъщност бе накаран да го спре от Херо Мустафа, пробутва „нов проект“ с американските проксита Кирил Петков и Асен Василев напред. Правят го по американски – нагло, безпардонно, брутално, ползвайки държавния ресурс, пари, медии и влияние, в качеството си на държавни министри.
  • 50 Гумен Гадев

    3 3 Отговор
    в качеството си на президент обикаля страната с държавни пари и охрана и си прави предизборна кампания точно както Бойко Борисов с джипката.
    И разликата между Хунтата на тиквите и Хунтата на зелените чорапи е никаква.

    Херо Мустафа налага „новия проект“. Сега. Миналата година беше рано. Мачът не беше докрай нареден. Включително и с договорките с Боко и Пеевски.

    На практика служебното правителство разчисти пътеките на Новите Боковци, които с още по-голяма стръв ще консумират онова, което правеха онези срещу които роптахме и протестирахме.
  • 51 НАРОДА

    1 0 Отговор
    ПОНЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ПОЛИТИК.
  • 52 кРадев

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "!!!?":

    предаде онези, които го направиха президент първия път. И се крие зад гърбовете на новите американски пластмасови „герои“ – Кирил Петков и Асен Василев, рецитирайки из страната предизборните си лакардии.
    Политиката без съмнение е мръсна игра.
    Предателите обаче никой не ги обича.
    Само у нас ги превъзнасят.
    Докато пак след дъжд качулка не прогледнат, че предател не може да те изведе до нищо добро.

    Коментиран от #53

  • 53 Да се каже

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "кРадев":

    „Предателят“ е малко, по-добре е НАЦИОНАЛНИЯТ Предател = Американски Лакей №1 в България !
  • 54 БСП ...ЗЛО КОМУНДЕ

    1 0 Отговор
    АКО НЕ СЕ ПРИЕМЕ АКТУАЛИЗАЦИЯТА, КВО ПРАЙМ....ДРУГАРКО НИНОВА
  • 55 браво

    0 1 Отговор
    задържаи мандата защото повече няма да го вдиш в свои ръце аз ако
    съм ще до задържа до нова година и новия президент ще ти връчи нов мандат пък и защо ще актуализирате бюджета само след 2 месеца ще приемете новия за 2022 година или трябват пари на др радев за предизборна кампания е тогава това е друг въпрос
  • 56 мамун

    0 0 Отговор
    в бг е яко цигания
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове