Last news in Fakti

7 Септември, 2021 15:10 3 138 50

Ива Митева: Дончева не ми е предлагала пари, но ми е намеквала за участие в кабинет

  • ива митева-
  • татяна дончева-
  • нсо-
  • итн

Тя коментира и скандала около гласуването на закона за НСО

Ива Митева: Дончева не ми е предлагала пари, но ми е намеквала за участие в кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

Аз съм се виждала с Татяна Дончева, не ми е предлагала пари лично, но ми е намеквала по принцип за участие в кабинет, за гласуване, за подкрепа на кабинет. Това каза председателят на Народното събрание Ива Митева по повод скандала "500 К" пред БНТ.

"Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи началник на личен състав. Когато излезе с едно изявление, че аз съм правила кабинет и съм го редила със Слави Трифонов по нощите, аз ѝ се обадих и я попитах кога го е видяла или чула от мен. И тя тогава много учудено ме попита: Ама не си ли?", обясни Ива Митева.

-Как ви е намеквала за участие в кабинет?

- Директно ми е казвала, че трябва да подкрепим един такъв кабинет, че трябва да участваме и не трябва да се ходи на избори. Г-жа Дончева е доста директна в говоренето си и, вижте, когато човек спре да общува с нея, след случката в моя кабинет, когато аз смачках листа с проекта за решение - оттогава аз не разговарям с г-жа Дончева.

- Обидите към вас от нейна страна как ще ги коментирате?

- Ами, вижте, аз така и не разбрах кой е високото дърво и кой е храстът. Знаете, че храстите оцеляват бавно, бавно и за дълго - има и една песен на Васко Кръпката. Предполагам, че храстът е тя, защото оцелява повече от 25 години в политиката. Много ми е интересно следващите 25 години къде ще се опита да оцелее г-жа Дончева, защото, знаете ли, такъв тип политици показват, че промяна няма да се случи докато участват в управлението. Съжалявам, но аз открито казвам "не" на интригите в политиката, "да" на смелото и честно говорене.

Митева категорично не приема вкарване на имена по този начин, не приема такива интриги и такова поведение.

"Поведението е отвратително. Отвратително е за политиката, която се прави по този начин", заяви председателят на парламента.

Тя коментира и скандала около гласуването на закона за НСО.

"Тъй като се поставиха миналата седмица принципни въпроси по отношение на приемането на закона, искам да кажа, че Конституционният съд много ясно казва кога има кворум и как се гласува. Кворумът установява брой присъстващи, а не участие в гласуването. Компютърната система определя резултата от гласуването, така че Татяна Дончева нека да спре да импровизира и да прилага правилника така, както се прилага, защото наистина всичко това, което прави, е обидно", каза Митева.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    62 15 Отговор
    Ами нали това беше целта бе болонке?!Да направите кабинет заедно
  • 2 Отровното трио

    45 25 Отговор
    Митева е госпожа Лъжа. Гнус ме е от нея. Какво целият от партията на задкулисието ИТН с нападките си към единствената партия на промяната???
  • 3 Българка

    63 15 Отговор
    Какво по-нормално от това Татяна Дончева да води разговори с уж партньори за редовно правителство, каквото желят почти всички българи? И къде е тук подкупа за разцепление. Освен това за Ива Митева официално имаше предложения и от ДБ и от ИСБГНИ. Значи за продажните предатели и ръководството на ИТН, ако има техни депутати, които искат редовно правителство, значи ИТН се цепи. Не зная дали и на колко парченца предстои да се САМОНАЦЕПЯТ, но нацепиха с подлостта и предателството си целия български народ и обслужиха мафията

    Коментиран от #27, #44

  • 4 XYZ

    40 5 Отговор
    Много пък сте докачливи, бе!
    Не ви стряскат заплахите за убийство, но ако някой ви засегне с думи - веднага закон за компромати - и то да се наказват като криминално деяние!
    Жалки смешници, разкарайте се от сцената!
  • 5 Фин

    52 7 Отговор
    Е, престъпление ли е да ти е намеквала за участие в кабинет?! Ужас! Тези хора не са искали да се направи кабинет с цената на всичко! Защо ли?!

    Коментиран от #16

  • 6 ПЕНЦИОНЕР

    37 9 Отговор
    .....МИТЕВА МИТЕВА.....ИЗЛОЖИХТЕ СЕ КАТ КИФЛАДЖИИ ....НАЛИ СЕ КАРАЯНЧЕВА ПЛЮЕХТЕ ...СЕГА ВИИ БЕТЕР НЕЯ СТАНАХТЕ...!!!! ...БОЙКО ПРЕЗИДЕНТ!!!! ....ШАПКИ ДОЛУ ....ЦЕНИТЕ ...ГОРЕ ...ЗАШТО...???????????????????????????????????????????
  • 7 бла бла бла

    32 6 Отговор
    Хахаха..таз пасмина..ми нали вие сте там да правите правителство..излиза че не е добре да ги заговаряш изобщо защото си в нарушение..според тях
  • 8 Не виждам

    29 6 Отговор
    абсолютно нищо нередно , но уж Дончева е добър психолог и добре познава хората , а се е заблудила теб да кани ?!
  • 9 Браво

    9 49 Отговор
    на Ива Митева! Достойна и принципна жена! Не е чудно, че се намира в единствената достойна и принципна партия ИТН!

    Коментиран от #21

  • 10 питам

    12 5 Отговор
    НЕ уважаеми политици, защо в Кипър в магазин, ресторант, училище, учреждение, фирма се влиза само ако представиш документ, че си ваксиниран, преболедувал или с отрицателен ПСР, а тук всеки срещу нещо протестира?
    Защо в Кипър един ПСР струва 28 евро/57 лв./ , а тук - минимум 90 лв.?
    - Защо един омекотител за пране на шуменска фирма там струва 38 на промоция 2/ евро, а в Шумен струва 8/ на промоция7/ лева?
    Това се дължи на вашето нищоправене и клати ..урщина! За това: Политици ЯЖТЕ ТРИЦИ!

    Коментиран от #31

  • 11 Физиотерапевт

    27 10 Отговор
    Славуца и Иванов реанимираха всички сили Тиквуня,само дето изкуствено дишане не отидоха да му направят в Банкя.И мутрата живна!Бог да ви съди.А Митева е просто балонче от сапун-рее се някъде без цел и посока.И без значение.

    Коментиран от #47

  • 12 тъй ли

    23 6 Отговор
    И как й е намекнала? Да не би да й е казала нещо от сорта "ще участваш в кабинет на кукуво лято", а тази заблудената да го е помислила за предложение?
  • 13 Истината

    22 10 Отговор
    Мислех си , че еднствената чинава в парламента от ИТН е Николова ! Излезна голям боклук! Срамота е да се изричат лъжи от това място! Сринахте тотално авторитета си! Тотално! Е остава ви избора водеща в чалготеката на плешивия!
  • 14 Бойкикев съм

    27 9 Отговор
    Тази е мома е една добре изглеждаща и фъфлеща машинописка, за повече няма капацитет
  • 15 ТаУмВзе

    23 9 Отговор
    Тая женица е в нервен Срив.
  • 16 Българка

    7 19 Отговор

    До коментар #5 от "Фин":

    Престъпление не е , но е нехигиенично. Ръководството на партията е заело позиция (не подкрепя правителство). Каква работа има Дончева да разцепва ИТН? ЗАЩО води тези задкулисни разговори? Срещу какво се бори протеста , нали срещу задкулисието, това на Дончева какво е?

    Коментиран от #34

  • 17 6279

    20 8 Отговор
    Нали се говореше с всички за съставяне на правителство? Тошковците май са заедно с герб. Искат да разкарат другите партии. В момента те се опитват да разцепят другите.Гнусна история. Никога вече аз и моето семейство няма да гласуваме за тях. Те се занимават само с интриги. Стоях цяла вечер и стисках палци за да спечелят. Жалко. А Борисов е пълна карикатура. И какво стана, двамата с Тошко са лика прилика.
  • 18 Митева

    18 6 Отговор
    вие сами ли сте искали да управлявате?Тези работи на Дончева можеш да и ги кажеш ,ако имате 121 депутата.А като не сте нормално е да провеждате такъв разговор.Като си дърво в следващия парламент ще пишеш на Дончева докладите !
  • 19 CC086

    19 6 Отговор
    Ивче, Ивче.. Мислех те за по-умно момиче, а ти на баба си Таня гумен нож вадиш..
  • 20 Behemoth

    11 3 Отговор
    Тия спечелиха изборите а искаха да са опозиция...като няма късмет човек е така...дето се вика внимавай какво си пожелаваш ,да не се сбъдне..... ХАХАХ...
  • 21 Селянин н

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Много достойна дончева им дала по 500 хил лв за депутат а теми се видял малко Щом си в залата си регистриран ами защо се регистрират и броят сутрента / време да мине ли/

    Коментиран от #23

  • 22 Филип Георгиев

    19 4 Отговор
    TАТЯНА ДОНЧЕВА Е ОТ МАЛКОТО НАЧЕТЕНИ И С ИНТЕЛЕКТ ХОРА В ОСКОTЯЛOTO ОБЩЕСТВО. И СИ МИСЛЯ, ЧЕ KОЛЕКТИВНАТА СТРЕЛБАТА ПО НЕЯ С ЛAЙНОМЕТИ НЕ САМО ОТ ИТH ЩЕ ИМА ОБРАТЕН ЕФЕКТ. ТИЯ УЖ СЦЕНАРИСТИ НЕ МОЖАХА И КАЧЕСТВЕНА ПОСТАНОВКА ДА СПРЕТНАТ. 500 К. И ?!?! АКО СА KЮЛЧETА, OСТАВАТ ОЩЕ 497.И КВО ЛОШО ИМА ДА АГИТИРА ЗА КАБИНЕТ? ТЯ НЕВЕДНЪЖ Е КАЗВАЛА ЧЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО ДА ИМС ТАКЪВ ДО ПРОЛЕТТА ЗА ДА СЕ ПРИЕМАТ ВАЖНИ ЗАКОНИ. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАК KACKEТУРАТА CE E CAMOCEЗИРАЛА ПО СПЕШНОСТ. ТОГАВА Е ЛОГИЧЕН ВЪПРОСА НА КОГО СЛУЖАТ ЧAЛГPИTE?. И САМОВЛЮБЕНИЯТ В 163-САНТИМЕТРОВИЯТ СИ РЪСТ XAДЖИГEHЧО HE Я ПОДКРЕПИ. НАПРОТИВ. ОЧАКВАХ ДОРИ И НЕДИРЕКТНА ПОДКРЕПА ЗА НЕЯ ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, НО УВИ.
  • 23 Дечко

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Селянин н":

    не си в клас да ми ръсиш първолашката си простотия за някое лукче! Драскай си там да ти се смеят и не ме занимавай с глупостите си!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 dron

    11 6 Отговор
    Мисирката митева не работи ли 12 год. за герп-дпс в НС ? Ти да видиш...

    Коментиран от #29

  • 26 странно

    2 2 Отговор
    Тогава защо и е било нужно да ги предлага на друг, тя няма нужда от говорители?
  • 27 Пак

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    с лъжи платени от прокопиев! До кога дб, ще плаща с пари на прокопиев на платени "умници" да лъжат и манипулират? Е това е дб! Една подла и задкулисна партия! Жалко за излъганите избиратели, да гласуват за тази подла задкулисна партия, изтъкана от подлост и лъжа!

    Коментиран от #36, #48

  • 28 Буха ха

    6 5 Отговор
    Митева пръцна и лекичко замириса.
  • 29 Не лъжи

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "dron":

    Защо копейкин плаща за лъжи? Нали е "честен"? Всеки който плаща за лъжи, се бори с подлост за власт и обслужване на задкулисие! Парите за лъжите на копейкин идват от кръгове от фирми на доган! Нека излъганите си направят сметка, кой и защо ги лъже!
  • 30 И какво ?

    8 3 Отговор
    Говорила, казала,питала ......
    и т.н. Дончева.
    Ами нали са там да си говорят,че да вземат да се разберат и работа да свършат.
    Цялата работа е на ти куклата, дай ми парцалите!
  • 31 В НЮ ЙОРК ПАРЧЕ ПИЦА

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "питам":

    С доставка до стаята ми е 0.85 цента тока за два климатика джакузи огромен хладилник огромен бойлер готварска печка два тавани вентилатора лампи телевизори.....Е 185 В ЗЕЛЕНО ЗА ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ.. Кило червени чушки е 10 в зелено ама лютеница не правим тука...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българина

    9 3 Отговор
    откога е подсъдно предложение за участие в кабинет при служебен такъв?!? Митев, прос та си като шефа си....
  • 34 Българка

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Първо не пиши от моя ник.
    Второ да водиш разговор в полза на обществото- редовен кабинет не нито морално престъпление, нито цепене на партия, а по-скоро част от работата на депутатите . Не ставайте смешни- нима младежът Василев е крепителят на единството на ИНТ? Това е жалко твърдение

    Коментиран от #42

  • 35 Има разкритие

    7 3 Отговор
    От цялата работа е ясно само че репликата за болонката има предистория и не е случайна..
  • 36 Българка

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пак":

    Да не си от ИТН? Това друг сценарий ли е? Дай доказателство, че Прокопиев изобщо има нещо общо с ДБ , защото той не е член на ДБ и след това с колко и как ги финансира! Прокопиев е консултирал НДСВ (любимци на ИТН) и ГЕРБ

    Коментиран от #38

  • 37 Павел пенев

    9 2 Отговор
    Дончева нищо не ти е намеквала а в прав текст каза че си болонка.
  • 38 Не приказките

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    са важни, а делата! И всеки път когато лъжете и съм на линия, ще оповестявам лъжите на тази гнусна и подла партия ДБ!

    Коментиран от #43

  • 39 Баце

    3 0 Отговор
    Не знаете колко ми е кеф.
  • 40 надарена кака

    2 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 41 JEFF

    6 3 Отговор
    Какви намеци ? Нали преговаряхте , преповтаряхте , че трябва да има редовен кабинет, къде им е мястото на намеците ? Дончева им казала , че трябва да участвуват в кабинет , а за тях това са намеци . Сигурно защото са имали очакването някой да им плати . Никога ИТН !
  • 42 Българка

    6 0 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Трето ника си е мой.
    Четвърто, само БСП (които не уважавам) постъпиха честно и казаха: "разговори само пред публика". Такива маабети с листчета и подхвърляния на службички не са нито конструктивни, нито са НОВ МОРАЛ.
  • 43 Българка

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Не приказките":

    Аз също, колкото и да се крият и крадат никове, троловете на джендър партията Да Бе ще ги разобличавам на всякъде където се крият.
  • 44 Другарко

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ами Татянчето от време оно обслужва мафията.Как по точно се бори с нея!?
  • 45 пълен шаш

    5 4 Отговор
    тия "Има Такива Негодници" ли са, "Има Такива Ненормалници" ли са, забравих им името на бандичката, но тая булка за кратко време прави сериозна конкуренция на ПКП и може да вземе "приза".
    Самообявилите се като "партии на протеста" и наричащи се "партии на промяната" какво се оказва, че са всъщност? - Представителна извадка, определяща нивото на дебилизъм на "електората".
  • 46 да точно

    2 1 Отговор
    И какво точно НЕРЕДНО вижда болонката, че Дончева е предлагала съставяне на кабинет. Нали точно това иска народа - кабинет.
    Как да стане този кабинет без обсъждания, ако не са съгласни с Дончева да бяха предложили друг вариан , но да го ОБСЪЖДАТ, а не да диктуват кабинети сякаш са спечелили 130 депутата.
    КАК МИСЛЯТ ИТН да участват след следващите избори в управлението - отново като си седят в кабинетите, не разговарят с никой и който им отиде на крака и им предложи вариан да го изкарат най-големия мръсник и че иска постове - А ИТН КАКВО ИСКАТ ? - всички постове да са техни, днес да ги подкрепя ДПС, утре ГЕРБ или БСП а другите да им служат само като съучастници.
  • 47 ГЕРБ ИТН ДПС

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Физиотерапевт":

    Не бъркай и не подреждай Слафчу Чалгаря и Христо Иванов един до друг. Те са два противоположни полюса. Чалгаря е от тъмната страна и винаги е обслужвал интересите на приятелчетата си от 90-те , респективно минали под крилото на ДПС в последствие.
    Христо Иванов е истински и стойностен политик , поведението му е политическо и показа висок морал и последователност , като отказа да обслужва мафията като министър на правосъдието , хвърли си оставката още в мига в който разбра, че герберосарайската хунта подменят съдебната реформа .
  • 48 ГЕРБ ДПС И ТН

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пак":

    Кое от коментара на "Българка" е лъжа ???- абсолютно очевадни истини пише . Това, че подробно описва нормалния процес на преговори в парламентарните демокрации на всички демократични страни съвсем не е лъжа или манупулация.
    Ако някой си мисли, че е нормално с 65 депутата да налагаш ДИКТАТУРА над другите партии, много се е заблудил .
    Аз като избирател на ДБългария , искрено благодаря на Христо Иванов и ръководството на коалицията , че не подкрепиха нагло натрапените кабинети със съмнителни личности на ИТН, които щяха да нанесат по-голяма вреда дори и от правителството на ГЕРБ.
  • 49 На кой нее ясно, че нямаш ли121+депототи

    2 0 Отговор
    Не правиш правителство!! Мисли ли някой нещо друго?? ИТН няма такова заедно с партиите от протеста!!! ГЕРБ върна мандата, защото с тях никой не желае да има Ортаклък!! БСП се опита да събере тези 121+депотати,но не се получи!! Отиваме на Нови Избори!! Така е по Света!! Останалото са клюки и Сплетни, които ГЕРБ раздува, да скарва партиите по между им!! Някой го разбраха това нещо, други не!! На Избори отново, да продължават да лъжат, тези които го правят за пари, Стъки и Алибегов ще създават смут в Държавата, да се вдигне бройката на заразените от Ковид 19,ще извиват ръцете на държавата за още пари, а Борисов ще Реве, че само той може да управлява държавата, и така до Изборите!!! Кой разбрал, разбрал, отиваме на Избори!!
  • 50 Депотати

    1 0 Отговор
    Депотати
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове