9 Септември, 2021 10:45 3 001 46

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите - подхвърлят се едни пари, които после може да се отнемат

  • лидия шулева-
  • пенсии-
  • актуализация на бюджета

"Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло", смята тя

Лидия Шулева: Грозно заиграване е вдигането на пенсиите - подхвърлят се едни пари, които после може да се отнемат - 1
Лидия Шулева; Кадър: bTV

"Грозно заиграване е вдигането на пенсиите, защото се подхвърлят едни пари на пенсионерите, които после може да им се отнемат. Това не е приемливо".

Това заяви бившият министър на труда и социалната политика Лидия Шулева в ефира на bTV.

"Видяхме какво се случва в НС когато няма мнозинство. Започват т.нар. плаващи мнозинства без поемане на отговорност. Връх взе предизборният популизъм“, смята Шулева.

Тя е категорична, че не е добра идея да се правят промени в пенсиите през бюджета. "Едва ли когато се обяви, че ще се внесе актуализация, министърът на финансите и социалният министър са си представяли, че в НС няма да има управляващо мнозинство, което да поеме отговорност“, посочи тя.

За повишаването на парите за втората година майчинство, Шулева заяви, че въпреки едно от най-дългите платени майчинства в Европа, това не помага особено за раждаемостта. "Колкото и да искаме да задържаме майките вкъщи и да гледат децата, толкова по-зле това се отразява върху доходите на жените като цяло. Една политика, насочена към разкриване на повече места в ясли и детски градини, към подкрепа за работещите родители, би подобрила възможността за гледане на деца“, обясни Шулева.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кол

    32 3 Отговор
    Крадците и измамниците най-гласовити, защо така? Да не е случайно защото мислят, че им се е разминало?
  • 2 определено

    31 5 Отговор
    Грозно е да се показвате.
  • 3 Ястреб

    38 3 Отговор
    Тая крадци от НДСВ много взеха да изкачат напоследък.

    Коментиран от #29, #45

  • 4 Марков

    27 1 Отговор
    Царят ни, уж благороднически ген носи, европейски, а той се оказа по-голям ганьо-вец от нашинките депутати и другата позната и непозната балканска напаст.

    Спомням си как с лекота си върна едни гори, които никога не са били негови, уж по погрешка, но след това не последва връщане назад. Когато дойде в България търгуваше с клишето, че не търсил никакви имоти тук и нямал претенции за нищо, а днес вече осъди страната ни в Страсбург при това за гори. Сега всички ние трябва да платим „пропуснатите му ползи“, а след това пак ще си ги изсече и продаде, като предишните. Нали?

    Бизнесмен е нашия симеончо – цар плъх. А какви надежди и мечти имахме, когато той се появи от нищото – гол и бос. Умихме го, облякохме го и го направихме свръхбогат! Богат сиромах! Дано да си спомня поне историята, защото всичко в нея се повтаря и понякога много боли.

    Не, не днес, но и утре е ден.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 23456

    17 1 Отговор
    Аман от мозъци,вземете пример от Дания или поканете техните съветници да Ви светнат как се ръководи Държава.
  • 6 необяснимо

    4 7 Отговор
    Много хора получиха амнезия, че живеем в безпрецедентна здравна криза. И все по-често мирише на нафталин ...
  • 7 Погледнете

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Марков":

    само хората, който напълниха гушите покрай него и сега му викат -ваше величество - Шулева, Пасито, Н Василев и другите юпита, Свинаров, Н. Цонев, Близнаков, Велчеви и целия му министерски съвет заедно с областните му управители.

    Каква престъпна пасмина. За Герджиков да не говоря. Сега някои от тях се увъртат около президента, преди това и при Слави. До кога бе?
  • 8 NGs company

    10 7 Отговор
    Права е Лидия Шулева, като казва че пенсиите трябва да се преизчислят със средноосигурителния доход поне за 2018 година.
    Голяма грешка е преизчисляване с еднакъв 12,5%, но на различна основа/осигурителен доход/. Ще се пропилеят 800 милиона, без да е направена истинска пенсионна реформа. Политици и депутати и синдикати мислете - след 3 месеца ще бъде късно!
  • 9 Шулева

    22 1 Отговор
    Симеончо не е бил цар на българите, никога повече няма да бъде, нито той, нито семето му
    И съвсем не случайно вчера негово НИЩОЖЕСТВО, сваленият и изгонен от България тогава противен Кобург осъди България в Страсбург. Че сме му нарушили правата, като сме оспорили имотите.
    Две неща ще кажа.
    Първо, имотите на Кобургите НЕ СА ТЕХНИ, А НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗАЩОТО СА ИМ ПОДАРЯВАНИ ЧРЕЗ ИНТЕНДАНТСТВОТО. Нямат никакво право нито на дворците, строени с държавни пари, нито на ПРИРОДАТА, КОЯТО Е НА БОГА.
    Второ, Симеончо не е бил цар на българите, никога повече няма да бъде, нито той, нито семето му. Никога повече българите няма да имат цар.
  • 10 КАШЧЕЙ

    12 1 Отговор
    ОБАЧЕ ЕДНИ 5-10 МИЛИАРДА ЗА ОЩЕ ИЗТРЕБИТЕЛИ И ДРОНОВЕ - ИМА!
    ТАКА КАЗА ОБЛАСНИЯТ УПРАВИТЕЛ ХЕР0 М0СТАФЪ.
    НО НЕ СМЕ ИМ ЧАК ТОЛКО БЛИЗЛКИ НА ФАЩ, ЧЕ ДА НИ ГИ ПОДАРЯТ, КАКТО НА ТАЛИБАНИТЕ
  • 11 Този

    13 2 Отговор
    мадридски алкохолик и комарджия е наследник на фамилия която ни натресе три национални катастрофи, една гражданска война продължила от 1923 година до 1944 година репарации за над три милиарда златни Френски Франка без лихвите които нашите дядо и баби и нашите родители плащаха до 1974 година на миналият век и отнети територии от 60 -хиляди кв км .

    Няма да говоря за Френските и Английските окупационни власти какви золуми вършеха срещу нас Българите вследствие на загубената ПСВ от 1918 -1921 година .

    За да се върне и да ограби българско национално богатство са виновни продажници и неописуеми хищници като шулева, юпитата и всички останали от ндсв.

    Коментиран от #27, #30

  • 12 Ястреб

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Марков":

    Къв цар ни е тоз уродлив германец. Аре стига ве, кога ще ви дойде акъла.
  • 13 Много нагли тия

    10 3 Отговор
    Тоз гьонсурат още ли е тук? Аре бегай у израел.
  • 14 Демократ

    1 9 Отговор
    Ние от Демократична България сме твърдо против каквото и да било увеличение на пенсиите или компенсации! Държавата няма излишни пари за глупости. Нека остане резерв, защото се очаква пета вълна на ковид! И трябва да има пари за нови ваксини и бонуси за работниците които са на първа линия: лекари, полицаи, учители, и т,нт

    Коментиран от #18

  • 15 Бай Шили

    6 2 Отговор
    Я не можах да разбера, за тези с хиляда и кусур лева пенсия че има ли и за тях 120лв Ковид бонус? За тези де бачкат като волове за 850 лева бруто, разбрах че ще получат гола опашка.
  • 16 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 6 Отговор
    Донякъде само има право Шулева. Аз смятам, че децата трявба да прекарват повече време с майките си и с бащите си. Т.е. децата не трябва да хдят толкова малки на ясла и детска градина. Не трябва да хидят на градина преди да навършат 5 годишна възраст. А трябва да са заедно с майките си на техните работни места. Т.е. трябва да има работни места, където майките да могат да работят и да гледат децата си едновременно като едно време. Или пък майките да работят на половин работен ден/4-5 часа/ докато децата им навършат 5 годишна възраст. Смятам, че и майките и бащите трябва да имат свободно време, което да прекарват и да въпитават децата си. А не да сатват роботи работещи по 10-12 часа на ден 6-7 дни в седмицата за робовладелци и партии/депутати, кметове .../.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Ти не си от "Демократична България".

    "Демократична България", не са казвали това което им приписваш. Не са казвали да не се вдигат пенсии. ГЕРБ-СДС и ДПС бяха тези, които искаха да се допълнителните пари за пенсии, само за 3 месеца, като се раздават 120 лева и на бедните пенсиоери, които имат нужда. Но и на богатите пенсионери с 1450 лева месечно, които няамт нужда от тези пари. Демократична България и ИТН, искаха да се вдигнат пенсиите, не само за 3 месеца, а постоянно в бъдещето и то така, че пенсиите на беднитте пенсионери да се вдигнат с повече. Те казах, че подкрепят предложението на финансовият министър Василев и на ИТН. Минималната пенсия да стане 370 лева месечно, а максималната да е само 4 пъти по-висока от миниманата песния. Вместо сегашното положение, когато максималната песния е 5 пъти по-исока от минималнта.
  • 19 dfu

    6 1 Отговор
    Време е заплатите на депутатите да станат с размера на минималната песния, за да започнат да мислят наистина за народа, вместо да се подхилкват мазно и да се изживяват като ученици в парламента.
  • 20 Антикомунист

    2 3 Отговор
    Младата комунистическа групировка и тук се е обединила. Само като са видели, че се изказва Лидия Шулева - лице не от нашите, са си припомнили тя от кои беше и започват да нападат цялата ѝ партия. ........ Отговаряйте по темата, а не пишете за "нашите" и "вашите", малки, дрбни комунистчета, непотребни.
  • 21 Зевс

    4 0 Отговор
    Имах „честта“ да разбера какво означава „ще оправя България за 800 дни“ от първо лице. …
    И обяснява г-н премиера ни цар Симеон Втори:

    „Ами как, както се прави в една закъсала фирма.

    Първата година – виждаш какво състоянието и търсиш мерките за оздравяване.
    Втората година – мерките заработват и ги подобряваш, ако трябва.
    Третата година – прибираш дивидентите!“
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Фамилията":

    А спомняте ли си кои го поканиха в България, от кои имаше най-голяма подкрепа, с кои партията му беше коалиционен партньор и кои му възстановиха всичко?

    И най-важното – кои се облагодетелстваха покрай него?

    Българската православна църква го почита като цар, вместо да го отлъчи от себе си в момента, когато той по сметка се закле в републиканската ни Конституция, за да е мин.-председател и на всичко отгоре Българският патриарх го благослови в Народното събрание.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Твърдение

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Този":

    От интервюто на Симеонч0 с Кеворк Кеворкян:

    „Аз да имам материални претенции към моята страна?

    Не, никогаш!

    При никакви обстоятелства….“
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Циркът в НС бе напълно излишен. Партиите без изключение, на този етап не желаят да актуализират пенсиите на пенсионерите. Единствено приеха увеличение на майчинските на 650 лева и това е. Другото е приказки.
  • 32 Че кое не е

    2 0 Отговор
    заиграване?
    От "хляб и зрелища" останаха само зрелищата.
  • 33 Грозно е

    6 0 Отговор
    защото не е сигурно, а за три месеца. А после? После идва сурова зима, още по-голяма инфлация, а пенсионерите кучетата ги яли. Това , ако не е геноцид, здраве му кажи.
  • 34 Читател

    3 0 Отговор
    Другарката от НДСВ на Кобурга, който вчера осъди България, колкото по-малко се появява, толкова по-добре да нея. Никой не й вярва!
  • 35 оэяааэ

    2 1 Отговор
    ти си грозна като вещица.
  • 36 естет

    2 1 Отговор
    И тая е грозна, но сме я търпяли и нея.
  • 37 пешо

    2 0 Отговор
    шулева и ти се зайграваше с така наречения цар .
  • 38 КРАДЛОО

    3 0 Отговор
    ДЗОБРЕ ГИ ЗНАЕШ ТИЯ РАБОТИ ДРУГАРКО ШУЛЕВА - ШМУЛЕВА , КРАДЕЦОВА ! ............ ДОБРЕ СЕ НАКРАДЕ И ТИ !
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ЗАЩО ШУЛЕВА

    2 0 Отговор
    Ще ни дава акъл.Тя си мисли, че сме забравили далаверите и безчинствата им по време на царя/ с малка буква/, Тези хора не са изпаднали в амнезия, напротив те смятат, че българите са изпаднали в това състояние.Чий поръчки изпълнява тя, че е дръзнали да се появява в публичното пространство, след като правителството на царя беше заклеймена от цял един народ. Тези като нея , а и ЮПИТАТА не разбраха ли, че с всяка тяхна поява днес, предизвикват още по- голяма ненавист и омраза. На тях отдавна им "е дошло времето" да изчезнат от погледите на хората.
  • 42 АМОН

    1 0 Отговор
    НАЙ ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ МАЙКИТЕ В КЪЩИ Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ШИРИАТЪТ.

    ТОГАВА ТАКИВА КАТО БЕДЖЕРАНО НЯМАШЕ ДА БЪЛВАТ МОЗЪК , А ЩЯХА ДА СИ ГЛЕДАТ ВНУЦИТЕ В КЪЩИ.

    ФЕМИНИЗМА ОБЪРКА СВЕТА.

    ВМЕСТО ДА РАЖДАТ ДЕЦА И ГИ ВЪЗПИТАВАТ, ЖЕНИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В МЪЖЕ, А МЪЖЕТЕ В ЖЕНИ.

    ВСИЧКО Е СБЪРКАНО.
  • 43 СлОНА

    1 1 Отговор
    ТИ В МОМЕНТА НЕМАШ ДУМАТА И НИКОГА НЯМА ДА Е ИМАШ ЗАЩОТО ГОВОРИШ С УСТАТА НА ВРАГА ПРЕДИ ИЗБОРИ!!!...
    ЗА ТЕБЕ ТРЕБВА НАРОДЕН СЪД И НА ПЛОЩАДА!!!.….
  • 44 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ТАЗИ ГНУС ---"С ОРАНЖЕВО ОТДЕЛЯНЕ" - ПРОДАДЕ ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА -БЪЛГАРСКИ - /ЗАЕДНО С ЕДИН МИЛКО КОВАЧЕВ/ - ПОД ЕГИДАТА НЕ КОБУРГА -ПЕТНИСТ-СИМО!!!!!! ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗБИВАМЕ ПЪРВО РОДНИНИТЕ ИМ - КРЪВНИ : МАЙКИ, БЩИ И ДЕЦА !!!!!!!!
  • 45 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ястреб":

    Слави възкреси НДСВ. Какво странно има??
  • 46 Помнещ

    0 0 Отговор
    Като увеичат майчинството втората година, дали ще се преборим с демографската криза?! При лошия социализъм бабите гледаха внуците си, зашото се пенсионораха на 45г. I кат., 50г. II кат.и в най-лошия случай на 55г. трета категория труд, а сега трябва да бачкат до 67. Заводите в които се правеше стаж за I и II кат. са ликвидирани почти всичките. Ако дъщерите и снахите им ги чакат да се пенсионират и тогава да раждат, ще изгубят детеродните си способности до тогава. Ама това никой не го споменава. Говорят за недостиг на пари, градини и ясли. Да, има и такъв проблем в столицата най-вече. В селата пусеят и се рушат, никому ненужни. Бременните сега ги уволняват от работа масово и преднамерено. Или не им пазят раб. място, ако не ги уволнят до раждането. Това е още един от рисковете на ,,професията,,. И за това никой не говори. А имаше член в Кодекса на труда някога, който не позволяваше да ги уволняват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове