Last news in Fakti

19 Септември, 2021 18:39 2 493 35

Димитър Ганев: 1/3 от поддръжниците на Петков и Василев са разочаровани симпатизанти на ИТН

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • итн

Българите искат редовно правителство и социологическите данни отчитат това недвусмислено

Димитър Ганев: 1/3 от поддръжниците на Петков и Василев са разочаровани симпатизанти на ИТН - 1
Снимка: БГНЕС

Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната нова формация идва от разочаровани симпатизанти на „Има такъв народ“. Това каза пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователския център „Тренд“. Той обаче смята, че не става дума за разцепление в демократичната общност.

По-голямата част от подкрепилите ДБ на последните два избора остават привърженици на тази формация, уточни Ганев. По думите му около 50-60 хиляди гласа преминават от ДБ към формацията „Продължаваме промяната“.

Тепърва тази формация ще добива по-ясен образ, ще видим повече лица и повече послания, допълни Димитър Ганев. Казусът с регистрацията и партията мандатоносител според него се преекспонира.

Благодарение на участието си в служебния кабинет Петков и Василев натрупаха целия си политически капитал, коментира Ганев в предаването „Политически НЕкоректно“.

„Освен това, ясно се вижда, че и част от левите избиратели, от тези, които гравитират традиционно в лявото политическо пространство, припознават тези хора със симпатия, най-вече заради легитимацията на президента Радев, който ги легитимира през служебен кабинет. Затова БСП става много ревнива към този проект.“

Според Ганев за изборите 2 в 1 БСП разчита на Радев като „своя ракета носител, като свой локомотив“, който да дърпа листата.

„И сега е нормално да се гледа ревниво дали това е проект на президента, защото това може да „изяде“ този очакван бонус от ръководството на левицата за предстоящите избори.“

Българите искат редовно правителство и социологическите данни отчитат това недвусмислено, обобщи Димитър Ганев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх

    21 18 Отговор
    На изборите очаквам реално 20 процента да съберат

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    12 21 Отговор
    Днес на Лъвов мост за представяне на новата партия на Кирил Петков и Асен Василев имаше хора от цяла България и повечето безпартийни.И много представители на партии да молят за коалиция.

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Последния Софиянец

    14 17 Отговор

    До коментар #1 от "въх":

    Днес дойдоха ентусиасти от цяла България да работят за новата партия на Кирил Петков и Асен Василев.

    Коментиран от #25

  • 4 Абе

    25 9 Отговор
    пусто, защо всички се напъвате да вменявате, че има разочаровани от ИТН! Пусто питам всички дето знам, че са гласували за тях и един не казва това! Други познати гласували за други, за точно на това вменяване, че имало много! Е около мен няма! А на изборите ще се види защо толкова се мъчите да вменявате!

    Коментиран от #21

  • 5 истина е

    29 10 Отговор
    Не влезе ли тик-вата в затвора ,същите роби ще сме си.

    Коментиран от #30

  • 6 Психо от Курило

    15 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Днес на Орлов мост към обичайното присъствие на хора имаше още около 30 човека и една камера на някаква кабеларка. Кабеларката снимаше трафика. Загледах се и видях 10-12 от пияниците скитащи вечерно време около Централна гара, другите ми заприличаха на тия които се скитат около Джамията. Поп не видях, Кокорчо не видях, Канадеца , може и да е бил там , но се е слял с "тълпата" от 30 човека.

    Коментиран от #27

  • 7 Гхътйкуу

    14 3 Отговор
    Стига с тези манипулации
    Да не приказваме на изуст защото след два месеца народа ще расъждава различно отколкото днес
    И вие приказвате едно тази седмица след седмица ще приказвате други неща по един и същ въпрос

    Коментиран от #14

  • 8 Сух

    7 3 Отговор
    То за това пак ще бедстваме..
  • 9 666

    12 2 Отговор
    Тоя е на всяко гърне мерудия ! Димитре ,правителство няма да има а кой сърдит и кой ще избира няма значение !Голяма част от народа разбра най-накрая ...изборите в България са пълен фарс и напревара кой да грабне кокала . Тепърва започваме да прохождаме в демокрацията чрез масово негласуване за една и съща измет а на новите кадри да нямаме доверие .Има усещането ,че тоя път някой другари ПРЕСТЪПНИЦИ гербаджии ,бесепари и депесари ще ядат дръжката на мотиката в села и градове .
  • 10 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    9 23 Отговор
    Приятели! Не се карайте! И Славуца , и червените комуняги и галева и Хаджигена и джендърите ДБ и ПП си отиват! Бойко победителя , генерал - лейтенант , избиран за мъж, футболист и гимнастик и художник на годината се връща съвсем скоро! А за всички тук които се тръшкат от злоба ще ви дам един пример - очаква ви съдбата на един клошар, един самотен пазарджишки изтърсак който за 12 години управление на нашата партия ГЕРБ бе докаран до кофите за смет! Подвизаваше се в БЛИЦ защото отвсякъде другаде е прогонен! Този клошар бе с ник АТИЛА изнасиилвааан в МВР-Пазарджик!!!

    Коментиран от #15

  • 11 ????

    13 5 Отговор
    Преди много години имаше един филм "Тя танцува само едно лято", та и с другия голям "мъжкар" на Републиката и неговата партия стана така! Слава Богу!
  • 12 Българка

    13 9 Отговор
    Току що за пореден път в интервю по БНТ Петков и Василев казаха, че не са резидентска партия, проект Радев. За пореден пъ декларираха, че ще подкрепят Радев за презодента, защото за 4 месеца комуникации с него като служебни министри, са установили, че с президента гледат в една посока- по-добро бъдеще на българите, борна срещу корупцията и беззакониета, а също така, че Радев е смел българин
    Паралелно почти вървеше по БТВ интервю със скандалния крадец на интелектуална собственост- Петър Николов, предложен за министър на МВР, апреди това и за правосъден моностър. За разлика от Петков и Василев Николов не отговори на нито един въпрос. Той по-скоро беше наизустил клишета и с мазна усмивка се измъкваше от отговори, дори и на въпроса за издадената сега негова книга, с 80 страници по-малко. За мен Николов е морално нечистоплътен човек. С такива кандидати, с лидер Слави и Тошко е съвсем нормално излъганите избиратели на ИТН да гласуват за друга партия за промяна

    Коментиран от #16

  • 13 Кръчмар

    12 9 Отговор
    Имам чувството, че на Петков и Василев не им е чист косъма. Особено като видях екипа им. Втори ешалон при различни господари научили игрите с мерак да станат основни играчи.
  • 14 666

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гхътйкуу":

    Това момченце работи за тлъста комисионна ! Млекцето още не е засъхнало покрай устата на тоя .Тоя си няма и хал хабер като политолог много неща в политиката ... детиняк взел са за някакъв .
  • 15 666

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Кат са върне свинаря от Банкя да ми се обадиш ,ама напременно !
  • 16 Gowo

    14 14 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Колко и да тролите срещу ИТН, ние пак ще сме в НС. Да, не отричам , че Киро и оня из-цък-ления имат дар слово. Говорят много, лъжат много, крият много. Само че, хората виждат кой е готов да пожертва власт и постове, но да не излъже избирателите си, това са ИТН. Кирчо и приятелчето му са готови на съюз с когото и да е за да се наредят на масата.

    Коментиран от #19

  • 17 СУВЕРЕН

    11 7 Отговор
    Румен Радев- новият ЦАР- Петков и Василев-новите ЮПИТА.
  • 18 А Бе

    10 2 Отговор
    ПП промяна в нов бърдак със стари К не става другарки и другари.Тия двамата ми приличат на модерно семейство
  • 19 А Бе

    13 8 Отговор

    До коментар #16 от "Gowo":

    Не гласувам за ИТН ,но двамата ПП са тотални лъжци ,кръвопийци
  • 20 Hana

    5 4 Отговор
    Прекрасни намерения... ама не са избрали правилното място. Единствената територия на планетата, чието население най-обича да мрази и да мрънка! Завистта е основната храна на повечето индивиди! Ще бъдат оплюти, омаскарени и забравени, щото не познават системата на изборното кебапче, както и арабските нрави на уж европейския етнос. Все пак - успех господа! Дано знаете къде сте попаднали, иначе Винету ви очаква с ножлето.
  • 21 Ами

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Защото наистина, ще е интересно, ако няма разочаровани! Аз от ИТН нищо не видях! Като мълчаха имаха повече избиратели! Като започнаха да говорят и ти става лошо!

    Коментиран от #28

  • 22 Точно така

    5 1 Отговор
    А другите 2/3 са от ГЕРБ
  • 23 Прокопиев

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    добре ли плаща ? Осигуровки внася ли ви ?
  • 24 Гената

    5 2 Отговор
    Димитър Ганев от създаването си е на хранилка при Боко, няма лошо. Затуй съвсем добронамерено ще му обърна вниманието върху няколкото фрази изречени днес от Киро Харварда: "Всъщност в администрацията работят много кадърни и почтени служители. Корумпираните са не повече от 5 %." Ако наблегне на това послание, Митю Ганчев ще стане свидетел как плъховете напускат потъващия кораб на ГЕРБ.
  • 25 Брей,

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    те олигарсите и транспорта ви поемат ! Искайте увеличение на надницата,че информацията расте от ден на ден.
  • 26 Кольо,

    6 3 Отговор
    Стига с тези политически проекти, дрън дрън, да вземат като са паралии да построят фабрика или поне ако ще и едно цехче!!!!!
    Те за завод пари нямат ама пак ще е нещо като дадат работа на стотина работника!!!
    Все гледат да се докопат до държавна субсидийка без да създават блага!!!3296
  • 27 АМА ТОВА ТАМ Е ПЯЦАТА НА

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Психо от Курило":

    ЕМИГРАНТИ ХОМО СЕХСУА ЛИСТИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИСТИ И ЕЛА БАТЕ НЕШТО ДА ТИ КАЖЕМ
  • 28 А ти

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ами":

    какво търсиш да видиш? Да си чешат езиците с празни приказки и лъжи и манипулации като останалите? Или да говорят лицемерно, за да ти хареса! Много сте смешни с подобни опорки!
  • 29 оня с коня

    6 6 Отговор
    Единствената полза от тоя нов Проект е,че ЩЕ ИЗЧЕГЪРТА от Парламента "Изправи се" с прилежащите Мая,Хаджигенов и Дончева - все КРАЙНО НЕПРИЯТНИ Субекти на Борисов.А колкото до това че Петков-василев гребат с пълни шепи електорат от ИТН, БСП и ДБ- това е добре,защото ОТДАЛЕЧАВАТ Втората и Третата Партии на Космически разстояния от ПЪРВЕНЕЦА ГЕРБ.
  • 30 Като няма кой

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    В ЗАТВОРА ИЛИ Вгроба ???
  • 31 Пак

    3 3 Отговор
    Ще гласувам за ИТН, канадеца и софтуерчо са ми по-съмнителни от Тошето
  • 32 Гад Заяви

    1 1 Отговор
    Тоя път това криптоеврейче позна.
  • 33 004

    0 0 Отговор
    Хората ги е страх, но младите, родителите им твърдо сме зад Кирил, Асен, Нап и сие. Имат страх от гврб и дпс. Те отмъщават. Искат да продължават старата оесен герб и дпс с нов г л а с. Умни младежи. Кеди ме умното, а не разни задръстеняци, а и те не обиждат, навън завършилите са същите, за никого лошо не казват. Готини са. Дай боже от Германия, Лондон, Белгия да имат възможност и да ги подкрепят. Те имат желание, но трябва да пътуват над 300 километри, а и някои работят, но има време. Стискаме им палци.
  • 34 БГ гражданин

    0 2 Отговор
    Има известна китайска стратегия, тя се нарича „отсечена с чужд нож“ или „ограбване по време на огън“.

    Радев, разбира се, майстор на китайските стратегии.

    Икономиката се срина, жизненият стандарт на населението се влоши; прекратени плащания на фирми, мед. служители и др.

    Къде са бюджетните пари, оставени от правителството на Бойко Борисов?

    И откъде дойдоха средствата за формирането на партията „ПП“ – тези мошеници от Харвард ?


    Режимът на Радев се нарича „застояла авторитарна клептокрация“, която представлява заплаха за собствените си граждани.

    Примери има много.
  • 35 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор
    Ако е така наистина то Бог да пази от такъв електорат, наподобяващ футболна агитка, който отива да види как някой ще вкара гол и после в кръчмата да си допият. Политиката е сериозна работа и аз бих гласувал за партия с писана програма, която е готова да отстоява дори на части по възможност на всякакви преговори, както и вписани в програмата готови хора за правителство и министри ако получи вотът и договори мнозинство и това си е някакъв вид и мажоритарен вот. Бих гласувал за такава партия постоянно дори да има временни неуспехи стига да води последователна и смислена политика и да предлага наистина кадърни хора. За подобни футболни изпълнения и слънчоглед партия" политици даже не искам и да чувам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове