19 Септември, 2021 20:50 2 751 49

Кирил Петков: Приемникът ми да продължи промяната!

  • кирил петков-
  • румен радев-
  • герб

Банката за развитие е един пример как човек не трябва да прави всичко сам

Кирил Петков: Приемникът ми да продължи промяната! - 1
Снимка: БГНЕС

Не е прозрачен начинът на управление. Това заяви пред БНТ в предаването "Бизнес.БГ" Кирил Петков.

БНТ: Кое не успяхте да завършите за тези 4 месеца като служебен министър на икономиката?

Кирил Петков: Доста неща започнахме, които трябва да продължат. Като започнахме "Общини без корупция" беше една страхотна стратегия, която направихме, до нашия си мандат вече имахме 12 общини, които казаха - искаме да сме първи, но сега разчитам следващият служебен кабинет да продължи тази инициатива, за да бъдат реално сертифицирани някои общини, които да кажат от тук нататък ние се отказваме от корупция. Второто нещо може би е изборът на борда на ВМЗ. Започнахме курса, но реално той не е приключил. Много ще се надявам, за първи път от много време, изборът да бъде изцяло на база професионализъм, на база на прозрачност и хора, които знаят как това предприятие да работи най-добре, а не да бъде от значение чие лоби е. Вярвам в новия министър, че това ще се постарае да го направи. Така че със сигурност има доста започнати неща. 603 писма за намерения трябва сега да се продължат към Агенцията по инвестиции, да ги реализираме в реални инвестиции. Така че има много проекти, които тепърва трябва да се довършват и някои от тях сигурно няма да успеят да се завършат. За една инвестиция отнемат 2 години, за да се вземе едно трайно решение, но се радвам, че зададохме посоката, зададохме скоростта, с която се движим в тази посока, така че да се види, че има надежда, че е възможно и че България е една малка страна и тези промени се случват бързо.

БНТ: Кое ви шокира най-много, когато влязохте в Министерството на икономиката?

Кирил Петков: Най-шокиращото е, че докато над 500 милиона бяха вкарани в ремонтите на язовири, не само че не бяха фокусирани приоритетните язовири, които са най-опасни, но последното нещо, което открихме е, че те са язовирни стени без строителни разрешения. Това за мен беше най-шокиращо, защото едно е да се говори за неефективно използване на средства, второ е да се говори за непрозрачност. Трето е да се говори за липса на приоритизация, но когато говорим за липса на строителни разрешения, това е и липса на безопасност.

БНТ: Какво бихте казали на всички, които ви критикуват, че искате да вдигнете държавните дружества от юрисдикцията на Държавната консолидационна компания към Министерството на икономиката?

Кирил Петков: Знаете ли, за мен колкото е по-сложна структурата на управление, толкова по- голям е рискът за непрозрачност. Както знаете ДКК в самото ѝ начало нямаше дори уебсайт. Нямаше страница. Когато едни фирми под ДКК казват - ние трябва да си говорим с принципала, ние не искаме да се отчитаме на министър на икономиката, това е проблем. Защото, всъщност, отговорността се разтегля, размива и възможността да се направят едни огромни държавни поръчки, без търг и конкурс, както видяхме, е много по-истинска. Защото поне, когато отговарят директно към министъра, може да им се търси директна отговорност. Опасността е, когато решение за огромни пари на данъкоплатеца се взимат от хора, които не са отпред на сцената, даже не се знае кои са. И този тип структури, като Автомагистрали, ДКК, позволяват точно това. Така че аз много вярвам, ако искаме да направим максимално прозрачно управление, този тип структури не трябва да съществуват. Ние не сме голяма държава и не ни трябват много сложни системи за управление. Трябва ни ясна, отчетлива система, в която да се знае кой носи отговорността. В случая на министерствата, министерствата могат да поемат цялата отговорност директно и министърът със своя подпис да казва - заставам зад всяко едно решение, заставам зад, примерно, даването на 1 милиард на 8 компании. Ако това той го каже и той го разпише, или раздавам над 600 милиона при язовирите. Тогава, когато следващото правителство дойде и каже - защо сте раздали толкова много пари, без търг и конкурс, да се знае при кой да се ходи. Сега се започва - този борд, онзи борд, трети борд. Не е прозрачен начинът на управление, което аз не бих искал да приема.

БНТ: Какво завещавате на вашата наследничка в Банката за развитие, след като променихте нейния устав и нейния ръководен орган?

Кирил Петков: Това ми е една от най-хубавите теми и проекти, защото в момента ББР наистина изпълнява своята роля. Средният кредит, който те раздават в момента е 200 хиляди евро за малкия и среден бизнес. Това ѝ е ролята. И всъщност, Банката за развитие е един пример как човек не трябва да прави всичко сам. Трябва правилните хора, с правилната мотивация, да са на правилните места и после те си вършат работата. Така че - радваме се примерно за ББР, че новият министър не трябва въобще да се притеснява. Те ще се отчитат, ще дават пълната прозрачност и това ще е едно от по-леките неща, за които трябва да се мисли. Има много работа в посока ДКК за довършване, в БАЕС, да продължи проектът "Общини без корупция", довършването на конкурса във ВМЗ-Сопот, ББР за мен е "от-до" завършен проект.

БНТ: Какво мислите за районирането на България в контекста на усвояване на евросредства в определен регион - Северозападният регион, който беше във фокуса на евросредства, заложени от предишния кабинет?

Кирил Петков: Това е деликатен баланс. От една страна, наистина, държавата трябва да фокусира средства там, където има най-голяма нужда. Северозападна България е един от по-бедните райони на Европа, да не кажа и най-бедният и е разбираемо, че трябва да е приоритет. От друга страна много е важно този приоритет да идва с ангажименти. С други думи, само че е Северозападна България не трябва да е достатъчно, за да получава парите. Трябва да бъдете част от системата, която да лимитира корупцията, да правите прозрачно управление, да давате хубави проекти, така че това е една съвместна работа, която не е функция просто да се каже - парите отиват натам, а парите биха отишли натам, ако тези и тези условия се изпълнят. Аз така бих посъветвал министъра и аз съм сигурен, че и тя така го мисли.

БНТ: Какво бихте пожелали на вашия приемник като служебен министър на икономиката?

Кирил Петков: Да продължава промяната.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирю Канадеца

    22 27 Отговор
    Ние продължаваме с подмяната

    Коментиран от #3

  • 2 хахахаха

    20 18 Отговор
    Кирчо още ли няма време да отскочи до Румъния?

    Коментиран от #6

  • 3 Ahaah

    29 11 Отговор

    До коментар #1 от "Кирю Канадеца":

    Подмяната я правеха ОПГ то ГЕРБ,ДПС под ръководството на Разбойко Борисов-Винету

    Коментиран от #8

  • 4 иво

    15 21 Отговор
    дребен мошеник
  • 5 ХАРВАТСКИ

    11 21 Отговор
    .... ВАСПИТАНИИК... ПО ЛЕКОО.... .....ЗАМЕСНИКА ТИ Е.... ЕНА.... Р--У-ТК-А........ .. БОЙКО ША ВА ИЗИДЕ ЗА ЗАКУСКА... БЕ... ХЕИИИ......!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #19

  • 6 Последния Софиянец

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "хахахаха":

    С Кирчо тръгваме с автобус на агитация из страната.

    Коментиран от #40

  • 7 Erty

    26 12 Отговор
    Кирил Петков не е месия,но в сравнение с останалите политически боклуци е свеж полх за България
  • 8 Точно

    15 23 Отговор

    До коментар #3 от "Ahaah":

    Канадеца и софтуерчо я правят. Тошето и ИТН са по-стока от тия двамината
  • 9 Абе да попитам...

    18 17 Отговор
    Този ,ходи ли до Букурещ, последно ,колко гражданства има и ще може ли а се обжалват актовете, които е подписал като невалидни?ДА?!

    Коментиран от #35

  • 10 Лигльото на Радев

    14 16 Отговор
    СТИГА ЛЪГАХТЕ ХОРАТА ДО ВЧЕРА СЕ ГУШКАХТЕ С БОЙКО РАШКОВ.
  • 11 ГЕШЕФ

    21 13 Отговор
    Промяната започва вътре във всвки един от нас! Бъдето добри хора и все пак мачкайте калинките на ГРОБ!!
  • 12 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    6 6 Отговор
    Приятели! Да ви информирам нещо! Моя приятел Момчил Иванов бивш депутат от ИТН и кандидат техен министър на правосъдието във 2-то им правителство и сменил 7 политически формации като отначало СДС, после ГЕРБ,РЗС,Модерна България , 2011 год.на местните избори бе кандидат съветник от синята коалиция сега е сондирал да бъде регионален координатор на новия проект на Василев и Петков. В нашия многомандатен район се избират общо 8 депутати. На последните избори ГЕРБ вкара 2-ма, ИТН също 2-ма ,БСП 2-ма и по един ДБ и ДПС. Сега след срива на доверие към ИТН се очаква ГЕРБ да вкара пак двама, БСП също , ИТН,ДБ,ДПС и проекта на Василев и Петков по един. И понеже Слави не искал да пише Момчил водач на листата а пак Хиновски и този път като втори няма да влезе. Момчил гони кариера и депутатско място и не го интересува от коя партия. Сондирал да води листата на новата формация и ще му бъде 8-ма партия! В нашата партия ГЕРБ няма да го вземат защото конкуренцията е огромна а и вече бе член! Но мисля едва ли Петков и Василев ще му гласуват доверие защото знаете как бе компрометиран когато бе кандидат министър от ИТН.

    Коментиран от #15

  • 13 АМОН

    6 8 Отговор
    Даниел Максим Лорер КОЙТО Е В РЪКОВОДСТВОТО НЕ САМО НА ПАРТИЯТА НА КИРЧО ПЕТКОВ Е И В РЪКОВОДСТВОТО НА "ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ-ШАЛОМ".

    ПАРТИЯТА ИМА ГОТОВИ ИЗГРАДЕНИ СТРУКТУРИ ОТ ШАЛОМОВЦИ И ЖЕЛАЕЩИТЕ МОГАТ ДА ПОДАВАТ МОЛБИТЕ СИ ЗА ВПИСВАНЕ НАПРАВО В МЕСТНИТЕ ГРАДСКИ СТРУКТУРИ НА ШАЛОМ.

    УСПЕХ ШАЛОМОВЦИ!!!

    УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ЩОМ ВИЕ НИ УПРАВЛЯВАТЕ НЕЩАТА ВЪРВЯТ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!

    НЕ Е ЛОШО ДА КАЖЕТЕ САМО КАКВА Е ПОСОКАТА.

    СПАСИХМЕ ВИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА.

    СЕГА И ВИЕ ТРЯБВА ДА НИ СПАСИТЕ ОТ ЛОШИТЕ ЧИЧКОВЦИ КАТО ТОЗИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА.

    Коментиран от #37

  • 14 Хихихихии.. хихихихии

    12 7 Отговор
    СКОРО КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ще трябва да обяви... СРАМЕЖЛИВО,...КОЙ от ДВАМАТА- Фатмака или КИКИ е...ЛЪЖЕЦ НА ГОДИНАТА В БЪЛГАРИЯ!!,... Хихихихии..... Хихихихии....
    Аз залагам и на... ДВАМАТА
    Хихихихии......
  • 15 Хуарбуса

    16 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Според ТРЕНД тези са взели 1/3 от избирателите на СЛАВУЦА! До изборите ще са им взели половината а другата половина ще се върнат в Герб или няма да гласуват,! Чалгаря измамник е аут от следващия парламент
  • 16 Хи хи хи

    16 10 Отговор
    КИРО КИРОООО ТИ НАПРАВО СЕ ОСР@ , АМА АЙДЕ ПОИЗБЪРШИ СЕ МАЛКО ....!!!!
  • 17 FEFE

    12 14 Отговор
    Герберастията ПИК и ДРИц ще се пръснат хехе
  • 18 Другия с коня

    8 11 Отговор
    Общини без Корупция???И как ще спечеля обществена поръчка за Ремонти,ако не дам 20 %????И как ще разбереш,че съм ги дал??И как някой ще разбере защо съм спечелил Поръчката??Този Канадски цървул никакъв го няма- ае у лево при Президенто !!!!!
  • 19 LOSHIA

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "ХАРВАТСКИ":

    Слави смачка такива предатели и подлеци! На следващите избори ИТН отново ще са първи а ОПГ-ГЕРБ отичат в канала!
  • 20 Тоя ли ще ни оправя ??

    13 4 Отговор
    А дали спазва нашите закони или лъже ...?

    Коментиран от #21

  • 21 И Киртака лъже и президента - също !

    15 11 Отговор

    До коментар #20 от "Тоя ли ще ни оправя ??":

    ОСТАВКА !!!!
  • 22 Сделано в СССР

    9 15 Отговор
    За да спре корупцията и грабежа на България е необходимо в следващия парламент кремълските слуги Д(П)С + ГЕРБ + БСП да са малцинство !
  • 23 ББР

    10 9 Отговор
    Боко Тъпото строи магистрали със срок на годност 2 години хаха
  • 24 ААААХАХААА...ТОА.. КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ

    12 10 Отговор
    ЛЪЖИТЕ ГИ НЕМА ЗА НИЩО,..СЕГА ПЪК...БАБА МУ БИЛА...ВЪВ ЛАГЕРА.."БЕЛЕНЕ",... ААААХАХААА....ПОНЕ ДА БЕШЕ НАУЧИЛ, МАЛОУМНИКА,ЧЕ..."БЕЛЕНЕ" Е...ЛАГЕР САМО ЗА...МЪЖЕ!!
    ААААХАХААА.......ТОА БОКЛУК ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ... ДЕБИЛА,..БЕГИЕВА

    Коментиран от #27

  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кирил Петков: Приемникът ми да продължи промяната!--------------
    -------------------------------
    Стига с тази промяна!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
  • 26 ДВАМАТА КЛОУНА РАДЕВИ

    10 5 Отговор
    ВУНДЕРКИНДОВЕТЕ ОТ ХАРВАРД СА СИ ЗАРЯЗАЛИ БИЗНЕСА ЗА МИЛИОНИ ДОЛАРИ И МЕЖДУНАРОДНИ КОМПАНИИ ЗАЩОТО СА БИЛИ ПАТРИОТИ, ХА ХА ХА УУУУХАААА.ЩЕЛИ ДА НИ СПАСЯВАТ, СПАСЯВАТ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ НА ФАТМАКА ЩОТО ГЕШЕВ МУ СЕ ТОЧИ.

    Коментиран от #34

  • 27 Не знаеш ли

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "ААААХАХААА...ТОА.. КАНАДСКИЯТ ЛЪЖЕЦ":

    Баба му е мъжка, а съдружника му женска😁😂😂😂
  • 28 мафия

    7 1 Отговор
    Все още липсват масови съдебни присъди със затвор и конфискация на имущество и пари усвоени по незаконен начин.
  • 29 баба Пена

    2 0 Отговор
    Въх божкеее, опаковали Триумфалната арка в Париж сигур шъ га пращат нейде с Еконта...........кой знай?
  • 30 Антитрол

    4 7 Отговор
    Гласувайте за ИТН! За да бъдат отново първи и да има коалиция на почтените с ДБ-ИБГНИ-ПП! Заедно с БСП ще имат абсолютно квалифицирано мнозинство от 160 депутати и ще гласуват промяна на конституцията! Подлеците от ОПГ-ГЕРБ отичат в канала и при бай Ставри!

    Коментиран от #36

  • 31 26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ

    5 6 Отговор
    3 МАНДАТА И...СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ ,...ПРИЗНАТЕЛНИ КЪМ...БАЦЕ!!! ФАКТ!!!
    ВЕЛИК Е БАЦЕ,... НАИСТИНА ВЕЛИК!!!!
    ВСИЧКИ НА...КОЛЕНЕ ПРЕД...БАЦЕ, ОЛИ ГОФРЕНИ!
    ВЕДНАГА!!!
  • 32 5577

    7 2 Отговор
    Каква промяна. Чиста подмяна. Не тия ми ония. Ма докато ги сменим хората ще опъват. Дайте поне на следващата сутрин след изборите да започват да работят, пък те ще спазват конституцията по точките които ги устройва. До новата година я някой поеме някаква отговорност я не. Тия поне излизат и говорят, ма кой сто зад тях времето ще покаже. Ориентират се към маджовци и Галеви ма още се срамуват. И като Пеевски им висне на врата до март ще започнат да му идват и тогава мутрите от другата кръчма ще ги пришият към Пеевски и виж какво стана с Борисов. Цялата работа е прокурора който се зае със същността да се занимава с тия мутри Василев, Божков, Бобокови, и куп други знайни и незнайни мутри. Ма това са българските лордове. Те си назначават долната камара, пък ние си мислим че ги избираме.
  • 33 ЛИЦЕМЕРИТЕ

    11 3 Отговор
    РАДЕВ РУСКИЯТ ШПИОНИН КИРО ОКОЛОВРЪСНАТА ДАЛАВЕРА ЛИ СА НОВАТА ПРОМЯНА.
  • 34 АМОН

    0 3 Отговор

    До коментар #26 от "ДВАМАТА КЛОУНА РАДЕВИ":

    ПОДЦЕНЯВАШ ХОРАТА НА ШАЛОМ.

    АЗ ВЯРВАМ, ЧЕ СЛЕД като на 05.11.2020 година ШАЛОМ смени ръководството си и са включили в него хора като Даниел Максим Лорер който е в ръководството на "ОРГАНИЗАЦИЯ НА ЕВРЕИТЕ В БЪЛГАРИЯ-ШАЛОМ" и сега е застанал плътно зад гърба на КИКИ и АСЕН, нещата няма как да не се оправят!!!
  • 35 Харвард

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Абе да попитам...":

    Не е ходил, защото няма какво да вземе.
    Решението не е излязло.
    Киро Противоконституционния продължава да е двоен гражданин.
    Конституционния съд са много тихи по казуса. хахахахаха

    Коментиран от #41

  • 36 ЪХЪ...

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Антитрол":

    А...ШЕ ИМА ЛИ... ГЮБЕЦИ И ..БЕЛО СЛАДКО У..САРАИТЕ, ТУРЧЕ?!?
  • 37 Може да е за

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "АМОН":

    добро...Ако е вярно, споменатите от теб явно, или не толкова държат и винаги са държали парите на света, така че ша...ска им работа, т.е никога няма да се минат, или загубят, което не е лошо.
  • 38 Фен

    3 5 Отговор
    БРАВО на тях и нека всички честни данъкоплатци гласуват за тях масово. Да изхвърлим старите схемаджии играчки от близкото и далечно минало. Дано почтеността и справедливостта за това , че не ни крадат има надежда. Последен шанс ако ли не еднопосочен билет за чужбина.
  • 39 Стамат

    5 3 Отговор
    Коя промяна? По вдигане на цените, при вас 20-30%, при наследниците ви още толкова?
  • 40 Град Козлодуй

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Само да не си на една седалка с Асенчо!
  • 41 Мдааа

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Харвард":

    Но то ще е до време,нали така!? Лошото е, че и хамеририканците са намесени така ,че.......
  • 42 Дебил

    3 0 Отговор
    Промяната е невъзможна, докато комунистите и техните агенти са на всички постове в държавата.
  • 43 Турлако

    3 4 Отговор
    С КирЕ Канадеца ще берЕм ядове,да знаете.Такива кинти циркулират из медиите за лъскане на имиджа на двамата турбо измамници ,че сами ще молим царските юпита да се върнат.
  • 44 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Тия ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада яко...
  • 45 NOVA

    2 0 Отговор
    Калинката от Русе няма потенциал да продължи промяната. Някой с нещо да я е запомнил
  • 46 Поляков

    2 2 Отговор
    Да си служебен министър и от кабинета си в министерството, не само да подготвяш, но и да анонсираш „Нов политически проект“ по време на задаваща се зловеща финансова /не ковидна, както лъжете/ криза, е политическо шанаджийство, човешка мерз0ст и социална пр0ституция..

    Вие, предполага се, бяхте за друго там, скъпи Трюдовчета.

    Прозаични схемаджии сте, каквито бяхте и преди да се махнете от България /всички в туристическия бизнес знаят как се крадеше безскрупулно от продажба на самолетни билети, но няма да светваме Недялко тук/.

    За онези 10 хиляди евро застраховка с IATA става дума, Асенчо, помниш нали?

    Сега вървите по свирката на Отвъдокеанските си господари и съсипвате страната. Но поне ще завлечете в блатото пък едни други прислужници на Брюксел. Така де, заради гледката как си късат новите депутатски ризи, си струва вашият Нов политически проект.

    Иначе, баща му на единия бивш вече министър съвсем простодушно се изповяда преди седмица-две: „България не ни е дала толкова, колкото Канада.“

    Ха-ха, и сега дойдохте да си приберете, каквото не ви беше дадено, така ли?

    Организирана индианска шайка, но с парфюми и гел.
  • 47 Лудница

    0 1 Отговор
    Е И каквоя от това,че е започнала промяната на какво?няколко уволнени и пренизени на по ниска служба,нито един в затвора,нито един върнал заграбеното,нищо нищоооо,само пепел в очите.Нооооо всички цени на всичко се вдигнаха без да се вдигнат заплатите хахааааааа.И пак говорят за промяна,ама май само на цените към по високи и депутатските заплати.Властта в ръцете на хората иначе още 30 години гърч от тези нз как да ги нарека? Всичко е пунта Мара за нас на никой не му дреме.всичко е решено разделено и усвоено.
  • 48 ГОСТ 1

    0 0 Отговор
    Измамнико, трябва да кажеш ПОДМЯНАТА а не промяната да продължи. Толкова сте прозрачни в своята алчност и арогантност, че едва ли някой ще ви повярва. Гола вода сте. Поне се кажете кой олигарх стои зад вас.
  • 49 Реалист

    1 0 Отговор
    Стефан Краев: СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
    Днес Кирил Петков е признал официално, че в момента на неговото назначаване, той е бил канадски гражданин, тоест цялата комуникация около този казус беше една огромна лъжа от страна на Радев и неговия министър.
    Срам и позор за българския народ е да замете този факт под килима и отново да прости от липсата си на елементарна политическа култура.
    Конституцията е гръбнакът на българската държавност. Ако за Вас това е нещо незначително, то тогава няма смисъл да се борим за каквото и да било…
    Да простиш на хора, които мачкат държавността, е все едно да плюеш върху Родината и Отечеството, да простиш за лъжите на тези, които Ви лъжат в очите, е все едно да им отвориш вратата за още повече лъжи.
    Как може да имате доверие на хора, които нарушават Основния закон, как ? Какви претенции може да имате Вие за промяна, когато прощавате на мошеници и лъжци ?
    Срам и позор за българския народ е всичко това, а Вие го приемате с овчедушие…!!!
    Указ 129 на Президента и назначеното правителство са били незаконни, поради простата причина, че е нарушен Основният закон. Всички издадени решения на служебното правителство са незаконни и невалидни, всеки конституционалист ще Ви го каже…
    Конституционният съд топка топката, а на народа не му пука. В една нормална европейска държава народът ще е на улицата и ще иска оставката на Президента, а за лъжата и фалшивата декларация, Кирил Петков заслужава три години затвор…
    Срам и позор за
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове