Last news in Fakti

13 Март, 2013 10:34 1 352 6

Марин Райков: Екипът ми ще бъде работлив, а не бъбрив

  • марин райков-
  • екип-
  • служебно правителство
Марин Райков: Екипът ми ще бъде работлив, а не бъбрив - 1
Снимка: БГНЕС

Силен, а не силов политик, така Марин Райков нарече предшественика си Борисов при приемането на поста министър-председател днес. "Вие доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но стил и начин на мислене на българските политици и политическа класа", заяви Райков и продължи, че днес можем да се наречем европейска демократична страна с демократична култура.

"Сега, г-н Борисов, е наш ред да организираме демократични и прозрачни избори. Уверен съм, че като партиен лидер ще помогнете да изградим градивен диалог, спокойно състезание между платформи и проекти, които да отговорят на очакванията на гражданите и да върнат надеждите на българите", изтъкна Райков.

Ние ще държим на приемствеността по отношение на направеното от вас в много области, където има резултати. Ще стъпим върху приетите с ваше мнозинство закони, които дадоха възможност да направим първата крачка в обуздаване цената на тока, тъй като ние няма да имаме възможност да предлагаме законопроекти, нито бюджет - ние ще изпълняваме вече разписания. С него, приет с ваше мнозинство, г-н Борисов, ще търсим резерви за по-социален подход, за да очертаем бъдеща политика на доходите, която да не е нито безотговорна, нито популистка, но ще се опита да даде поне начален отговор на очакванията на най-уязвимите категории.

Вчера президентът по моя молба се съгласи да ми остави привилегията аз да представя своя екип, изтъкна Марин Райков и изрази надежда той да бъде работлив, а не бъбрив, че ще има комуникационна култура с медиите, но трябва да бъде оставен да работи.

Не можем да управляваме без доверието на хората, ако вие не ни помогнете да мобилизираме българския народ за излизане от това нелеко положение, обърна се към медиите премиерът и започна с представяне на екипа си:

Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на регионалното развитие: Нейната професионална биография минава през 13 г. работа в държавната администрация.
Деяна Костадинова – вицепремиер  и министър на труда и социалната политика. Нейната кандидатура беше най-високо оценена от най-добрите експерти в областта на труда и социалната политика.
Илияна Цанова – вицепремиер по управление на средствата от ЕС. Пристига от Лондон, където е работила по тези теми в Европейската банка за възстановяване и развитие.
Ген. Петя Първанов – министър на вътрешните работи. Не искам никой да се заблуждава, тя има излъчване на интелигентен и диалогичен човек, но никой не бива да я подценява. Този избор е исторически. Има изключителна биография, която вдъхнови избора на държавния глава.
Драгомир Йорданов – министър на правосъдието. Магистрат, но и обучаващ магистрати. Едва ли в този момент има по-подходящ избор, ролята му включва и поддържането на баланса между двете независими власти – принцип, на който и аз, и европейските ни партньори много държим.

Много важен за ЕС ресор поема проф. Иван Станков, подчерта Марин Райков. По думите на новия премиер земеделието е много важно и приоритетно за нашата страна, един отрасъл, в който има бъдеще.

Калин Христов е човекът, който ще бъде винаги да мен. Нашият министър на финансите е ключова фигура в правителството. Няма да правим никакви авантюри, подчерта Райков, защото всяка авантюра ще бъде платена от най-уязвимите. Щастлив съм, че този пост е в ръцете на подуправителя на Народната банка.

Кристиян Кръстев, новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Впечатлително е че на много млада възраст той е направил толкова добра кариера.

Николай Милошев – образователния министър – е изключително уважаван представител на нашата академична общност. В неговата област се полагат основите на нашето общество. Едно е сигурно, трябва да гарантираме, че българските млади хора ще бъдат конкурентоспособни на световния пазар.

Николай Петров – министърът на здравеопазването е логичен избор. Той е лекарят на годината.

Петър Стойчев едва ли има нужда от представяне. Той е просто шампион. Радвам се, че е част от нашия екип.

Роман Василев – министърът на електронното правителство. Това е изключително тежка и сложна задача. Не мислете че в понеделник ще имаме такова правителство. Но тези технологии са приоритетни за нашето управление.

Тодор Тагарев – един от най-модерните експерти в областта на отбраната. Винаги е давал много компетентни становища.

Владимир Пенев – много добре го познавате в неговата област. Той е много интелигентен човек.

Юлиян Попов, министърът на околната среда и водите. Още един човек, който идва от Лондон за да се присъедини към нашия екип-. Трябва да търси специфичния баланс между развитието и опазването на околната среда.

Асен Василев, възпитаник на Харвард. Тясната му специалност е в областта на конкурентоспособността, което е важно за борбата с монополите.

Марин Райков благодари на досегашния премиер Бойко Борисов и заяви, че ще разчита на неговата помощ.

В Министерски съвет ще направим един Изборен борд, в който да влязат и политическите партии, защото е важно да няма никакво съмнение в честността и легитимността на предстоящите избори.

Ние сме непартийно правителство, но не сме антипартийно правителство, подчерта Райков. Той добави, че вярва в представителната демокрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрисимир Йоцов

    0 0 Отговор
  • 2 arrow

    0 0 Отговор
    Какъв ли цирк ни готвят сега,стари номера от нови хора..?
  • 3 българка

    1 0 Отговор
    Аз бих казала: "стари хора с нови номера", тъй като всички те са малко или повече свързани с предишното правителство.
  • 4 Хрисимир Йоцов

    0 0 Отговор


  • 5 хаана

    0 0 Отговор
    стари хора с нови номера, много хубаво казано!!!! И все хора / деца или работещи за БКП при бай Тошо! Неможе да се отървем от тях и това е!!! Направо ужас, те са като въшки нападнали нашата страна.
  • 6 ЗА ИСТИНАТА НЯМА СЪБОЕЛЗНОВАНИЯ

    0 0 Отговор
    Абе хора що не разбирате, каквото и правителство да дойде каквито и управляващи да се сложат включително и тука всичките които сме писали за служебни министири да ни назначат, нищо към по-добро няма да се промени! Всичките сме заложници на системата! Системата така е устроена, че хората да не могат да живеят добре!
    Министърът на икономиката какво управлява?
    Сигурно си мислите, че като е министър на икономиката първо управлява министерството на икономиката и с него цялата икономика на страната ли?
    Икономика е чужда дума българската е стопанство за справка погледнете речника за чуждите думи а ако нямата тогава вижте къде учат икономистите в УНСС - Университет за национално и световно стопанство!
    Сигурно може и да не сте чували за маслено стопанство, горивно стопанство, но сте чували за селско стопанство.
    В селското стопанство трябват хора дето да разбират от стопанисването му(заменете в това изречение думите с корена стопан с думи с корен иконом). Кой сега от министерството на икономиката разбира от доене на овце и кой от министерството ще се грижи да не се разболяват от болести като добър стопанин?
    Да ти сложат данък върху овцете от Министерството на икономиката душа са изпили ама да ти кажат как да си ги излекуваш овцете като добри икономисти/стопани не могат!
    Какво управляват тия хора тогава?
    Тия хора управляват като сбъркват хората само!
    Виждат че се е развъртяла търговия с китайски стоки и българските производители пропадат и слагат мито на китайските!
    Управлението им се основава на сбъркването на хората само, по-умеятните от тях подпомагат някои стопанства с насърчаване с пари и толкоз!
    А за да станеш умеятен трябва стаж в тази насока, ако се сбереш с некадърници и стажуваш при тях не ще станеш умеятен.
    А къде са им уменията в доенето лекуването и така нататък в разните министерства - няма ги, а в лъжата и пропагандата, оооо там нямат равни лъжци и лицемери!
    Тогава ако сте честни към себе си като не сте изпечени лъжци и пропагандатори за какви министри ставате бе?
    Ако искат тия министри наистина да направят по-добър живота на хората просто трябва да не сбъркват хората и живота им!
    Тия хора които искат да променят живота към по-добро трябва да предложат начин за това и трябва да се има предвид, че всяко нещо е за сметка на всичко останало, ако сега пиша тук нещо то това е за сметка, че в тоя момент не съм министър, полицай, крадец, убиец, светец, дипломат или пияница, а може и наркоман и какво ли още не!
    Като се предложи някакъв начин той е за сметка на много други неща и важно да се отчита да не би да е за сметка само всички останали, а да е на сметка на тоя дето го предлага!
    Мафията сега работи така: извършват някаква дейност където другите не могат да я правят защото не умеят а тези които умеят се убиват, останалите не умеятни са просто дойни кравички.
    Ако искате да живеем добре нека да променим системата!
    Системата е организацията по която живеем или най-разбираемо редът по който живеем. Редът на събитията се определя със законите и много (умни/малоумни) хора го следват без да виждат че такова устройство на събитията не е добро за добър живот.
    Никой даже и не смее да си помисли за живота какво е той в същност не да определи реда по който да се осъществява!
    Тогава от такива не мислещи хора какво да се очаква да ли ще си устроят по-добър живот или ще плюват братята Управляващи като единствени възможни за тях за оплюване виновници?
    Управляващите за разлика от обикновените хора се различават по това че са по добри лъжци, но по възможности за мислене и двата типа хора са един дол дренки - не мислещи за живота си.
    Лъжат се че могат да мислят едните се лъжат "Немоем ги стигна управляващите по пари" другите се лъжат "Народа е безотговорен за действията си"
    Едните си мислят "Тия имат пари и могат да правят каквото си искат" другите си мислят "Тия като нямат пари могат да безчинстват колкото си искат"
    Какво са парите и какъв е живота без тях, та нали парите са само разменно средство, ако се съмнявате в това що банкерите които имат толкова пари живеят с дрехи, коли та било и скъпи, в къщи и ядат, нали имат пари за какво им са другите боклуци?
    Или се лъжете че можете да мислите?
    А можете ли да мислите за живота и какво в същност представлява той?
    Докато не се преустрои цялата организация на живота която съществува в момента живота няма да се промени към по-добър!
    Организацията го прави лош и тя може да го направи добър!
    Трябва такива управляващи които да променят организацията!
    Какво е живота?
    Колко хора от гробищата управляват управляващите?
    Нито един! Това са мъртви хора!
    Всички хора които управляват са живи!
    А какво е живота не знаят!
    А какво става когато не знаеш какво управляваш?
    Пример искате ли?
    Полският президент дали знаеше какво управлява?
    Полският президент се пльосна със самолет!
    Всички не знаят какво управляват ама за управляващи се гласат!
    Помислете какво е живота първо!
    За пияницата е един за управляващия друг, но и двама та са живи значи имат нещо общо и то може би е истинския смисъл на живота!? А какво ще кажете за крадеца убиеца и светеца !? Кое е общото?
    За живота помислете какво ви помага да сте живи и какво ви убива!!!!!!
    ЛЪЖЛИВИ КРАДЛИВИ УПРАВЛЯВАЩИ НЕ ЩЕМ!
    КРАЖБАТА С ЛЪЖА Я СКРИВАТ!
    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ, БЪРЗО СЕ НАСТИГАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОЛКОТО И ПАРИ ДА ИМАТ, БЪРЗО ВЪЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМ ОТДАДЕМ НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ!
    ЕДНО СПАСЕНИЕ ИМАТ - СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ!
    АКО НЕ СПРЕТЕ ЩЕ ВИ ОТКРАДНЕМ ЖИВОТА КЪСИ СА ВИ КРАКАТА!
    СТАЖУВАМЕ ПРИ ВАС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове