Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 10:26 4 070 62

Проф. Мира Кожухарова: Многото смъртни случаи плашат

  • мира кожухарова-
  • смъртни случаи-
  • коронавирус-
  • починали

По думите ѝ анализът за месец септември показва, че предимно неваксинирани са положителните случаи у нас. Починалите са също предимно неваксинирани

Проф. Мира Кожухарова: Многото смъртни случаи плашат - 1

Има увеличаване на положителните случаи. Това, което е обезпокоително, е високият брой смъртни случаи. Това каза пред Би Ти Ви съветникът на здравния министър – проф. Мира Кожухарова.

По думите ѝ анализът за месец септември показва, че предимно неваксинирани са положителните случаи у нас. Починалите са също предимно неваксинирани. Тя бе категорична, че данните сочат, че ваксината предпазва. Проф. Кожухарова не скри, че ниският брой на ваксинация е притеснителен.

"Фактът е безспорен – ваксинираните хора са изложени на много по-малък риск от заразяване и несравнимо по-малък риск от хоспитализиране и смъртни случаи", каза тя.

По повод стимулацията на имунизация, проф. Кожухарова каза, че не може да се говори за "раздаване" на смарт часовници.

"Това е просто хубава занимателна игра, която на младите хора би им харесала. Коментират се всякакви възможности. Епидемиологията доказва, че ваксинацията спасява живот. За миналия ден малко над 5000 са поставените ваксини", посочи още тя.
Експертът към здравното министерство отбеляза, че прокуратурата трябва да се заеме с фалшивите ваксини.

"Аз чувам за 200-300 лв. за сертификат. Не мисля, че възрастни хора могат да си го позволят. Това е престъпление от гледна точна на медицинската етика. Който е направил престъпление, той си носи съответната отговорност", заяви Кожухарова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Простачка

    22 10 Отговор
    Даааааааааааааааааааа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОВИД 19 ХАХАХА

    37 28 Отговор
    ТАЯ ДЪРТА ВЕЩИЦА НАГЛА ПЛАШИ ХОРАТА
  • 5 SH BG

    31 16 Отговор
    Многото смъртни случаи я плашели?!?!?!...

    Че защо я плашат?... Да не би да са повече смъртните случаи сега, от тези преди 2, 3, 4... години?...

    Хай холан яко страхуване и нелоялна търговска реклама на фармацевтичните буламачи дето не помагат за нищо, и не спасяват от нищо...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #17, #21, #52

  • 6 шоп специалист

    4 15 Отговор
    с коментар а ла проффесор: Нема а се плашим оти ножо е дървен ---откъде дръжката
  • 7 Хахаха

    36 13 Отговор
    През 2019г. когато България беше на първо място по смъртност в света на баба Мира не и пукаше, сега когато сме на шесто място изведнъж стана много загрижена:)
  • 8 Студопор

    19 15 Отговор
    В много ясно, че предимно неваксинираните ще проявяват симптоми и ще се тестват по-често. Ваксинираните пак разнасят вируса, но в повечето случаи безсимптомно и не се тестват. От там идват и тия цифри. Не е нужно да си професор та да го знаеш!
  • 9 Ваксинираните

    26 11 Отговор
    също умират , но изглеждат почти като живи -))

    Коментиран от #22, #25

  • 10 Синът

    15 7 Отговор
    Вярата ще ни спаси, не ваксинацията.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 др Гей Билтс

    17 10 Отговор
    Многото смърт е защото хората набор 40-те им свършва жизнения цикъл, а както занем след ВСВ е имало бум в раждаемостта. Затова, дърта вещице, се мре яко, а твоите господари просто се възползват от смъртта на хората и наивността на слепите.
  • 15 бръх

    25 7 Отговор
    Защо в Сингапур има рекорд на новозаразени и починали, при положение че над 80% са ваксинирани? Защо е така и във Великобритания?

    Коментиран от #42, #48

  • 16 Death row

    32 7 Отговор
    А преди пандемията, многото смъртни случаи не ви плашеха и всичко си беше наред. Така ли, ма?
  • 17 Ваксиниран1403

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "SH BG":

    Там е въпроса, че са повече. За 2020 година увеличението е с 20%, а през нея имаше само една реална вълна тази през есента. За 2021 година увеличението ще е още по-голямо заради двете вълни тази от полета и тази в която се намираме сега и която може да се окаже още по голяма и смъртоносна от предишната.

    Коментиран от #19, #28, #60

  • 18 8888

    22 5 Отговор
    МЕН МЕ ПЛАШАТ ЕДИНСТВЕНО ЛУДИТЕ БАБИ, КОИТО СА ГИ ИЗТЪРВАЛИ ПО ТВ-ТАТА, ДА ПЛАШАТ ВИЗУАЛНО И МЕНТАЛНО НАСЕЛЕНИЕТО! ТАЯ ДАЛИ СЕ МИСЛИ ЗА БЕЗСМЪРТНА?! А "КОВИДА" ДАЛИ Я МИСЛИ ЗА БЕЗСМЪРТНА?! ВСЪЩНОСТ, АБСОЛЮТНО МИ Е ВСЕ ЕДНО.
  • 19 ДОФТОРА

    27 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    ДА ОПРЕДЕЛЕНО МНОГО СМЪРТНИ СЛУЧАЙ С ИЗГАРЯНЕ С КИСЛОРОД ПЛАШАТ. МНОГО НИ ПЛАШАТ НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИ!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "SH BG":

    Защото професорката е на 71 години, колега! Всеки ден на белия свят и е подарък и много добре осъзнава / при това образование би трябвало да осъзнава, ако не я е посетил Алцхаймер /, че и тя не е безсмъртна и един ден рано или късно и тя, както всички ще е в бройката на смъртната статистика! Ваксинирана или не, с КОВИД или без! Но да се гoвoри безсрамно и безобразно, че ваксинираните нe бoлeдувaт и не умират?! Живота и смъртта са неделими, но някои прекаляват с психотерора и вакса агитацията!

    Коментиран от #39, #57

  • 22 ннебе

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксинираните":

    Просто умират "по-леко".
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 MR.CROWLEY

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксинираните":

    ТИ КРЕМАТОР ГРИМЬОР ЛИ СИ,А💩
  • 26 Ваксиниран

    4 10 Отговор
    Радев да почва да строи Братската Могила на Героите, дали живота си в борбата с ваксините! Мангъров и Кацаров ще стоят на пост отпред! Слава на Героите!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 двето

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    А в сравнение с 2016, 2017, 2018, 2019 са 100% увеличени,
    пуснете търсене в гугъл site:nsi.bg умирания по седмици
    и ще видите.
  • 29 Cтoйко

    8 15 Отговор
    До изпълнителната власт и министъра на здравеопазването! Kакво трябва да се случи още за да се вземат мерки? Или пoчиналите да бъдат 500 на ден ли ? Трагедия без край: К-19 уби 12-г здраво момиченце! Вирусът коси наред в България 2 806 са новодиагностицираните с коронавирус у нас през последното денонощие, починалите са 178 души

    Коментиран от #32, #33

  • 30 Всички са за БЕЛЕНЕ ОТ 89г. Насам

    4 4 Отговор
    Колко ти платиха да лъжеш

    Коментиран от #36

  • 31 Тодоров

    15 6 Отговор
    Стига с тази нереална статистика. Много били починалите. В България има поне 300 големи общини и нормално е всеки ден да умира по един човек в община. Но всички починали отново се приписват на COVID-19. За да накарате хората да вярват в пандемията и ваксинирането, давайте коректна статистика - общо починали за страната и в това число тези с COVID-19. Aма как да стане това, като няма действащо "електронно" правителство. Близо 2 милиарда се отпуснаха за него, изкрадоха се и накрая нищо.Никаква координация между съответните отдели в общините и здравните служби, които подават информацията. На здравната мафия много и се услади да бозае от здравната каса. Нося си маските и спазвам публичните правила, но съм ТВЪРД АНТИВАКСЕР. Осено след последните изявления на ПФАЙЗЕР, че всяка година ще трябва да се боцкаме. В момента има толкова мнения за COVUD-а от разни светила, колкото и реклами за зъбните пасти - всеки стомалог рекламира най-добрата паста. Хайде спрете със стресирането на хората.

    Коментиран от #34, #58

  • 32 д34ет56

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Cтoйко":

    Страхливци и сегашните и предните управленци!
    А ужаса те първа предстои за доста хора!
  • 33 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Cтoйко":

    Ако yмират по толкова на ден и занапред , то означава че вируса ще отнема животите на близо 6 хиляди Български граждани месечно
  • 34 д34ет56

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тодоров":

    Не е нормално да са двойно повече от предните години!!!
  • 35 Копипасте

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "за ХОРАТА":

    Думата „ексцентрик“ изглежда често изниква във връзка с името на Мълис: първият му публикуван научен труд във водещото научно списание Nature през 1986 г. описва как той е гледал на Вселената, докато е бил под влиянието на LSD — надупчена с черни дупки, съдържащи антиматерия, в които времето тече назад. Той е известен с това, че показва снимки на голи приятелки по време на своите лекции, телата им са изрисувани с фрактални модели на Манделброт. А като страничен проект той разработва компания, която продава капсули, съдържащи ДНК на рок звезди. Но неговите възгледи за СПИН наистина накараха официозните научни среди да избият кочината.
    Мълис, подобно на своя приятел и колега д-р Питър Дюсберг, не вярва, че СПИН е причинен от ретровирусния ХИВ. Той е дългогодишен член на Групата за преоценка на хипотезата за ХИВ-СПИН, протестна организация с 500 човека, настояваща за преразглеждане на причината за СПИН.
    Един от най-силните аргументи на Дюсберг в дебата е, че вирусът на ХИВ е едва откриваем при хора, които страдат от СПИН. Иронично, когато PCR тестът бива приложен към изследването на ХИВ, около 1989 г., изследователите започват да твърдят, че това оплакване е вече несъстоятелно. Използвайки новата технология, те внезапно успяват да видят вирусни частици в количества, които преди не са могли да видят. Наизлязоха научни статии, според които ХИВ вече е 100 пъти по-разпространен, отколкото се е смятало досега.
    Самият Мълис обаче не беше впечатлен: „PCR направи

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Копипасте

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "Копипасте":

    Допълнение : Самият Мълис обаче не беше впечатлен: „PCR направи по-лесно да се види, че определени хора са заразени с ХИВ — каза той пред изд. Spin през 1992 г. — и някои от тези хора проявяват симптоми на СПИН. Но това дори не започва да отговаря на въпроса: ХИВ ли причинява всичко това?“

    След това Мълис повтори едно от най-„еретичните“ твърдения на Дюсберг: „Човешките същества са пълни с ретровируси. Не знаем дали са стотици или хиляди или стотици хиляди. Едва наскоро започнахме да ги търсим. Но те никога досега не са убивали никого. Хората винаги са преживявали ретровирусите.“

    Мълис оспори популярната „мъдрост“, че болестотворните механизми на ХИВ, са твърде „загадъчни“, за да бъдат разбрани. „Тайната на този проклет вирус — каза той по онова време — е генерирана от 2 милиарда долара годишно, които харчат за него. Вземете всеки друг вирус и похарчете 2 милиарда долара по него и можете да измислите някои големи мистерии и около него.“
    Видяхте ли приликата с КОВИД?!
  • 38 Меги

    11 10 Отговор
    Вчера почина една приятелка.Категорично не искаше ваксина.Била здрава , а това било грипче. Нямам коментар.

    Коментиран от #49, #55

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 23453

    0 0 Отговор
    Я колко много коментиращи били членове на групата на Дънинг-Крюгер ;)

    Коментиран от #44

  • 42 Бате Енчо

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "бръх":

    Ще се радвам да ги последваш и да легнеш под тревата, разпространителю на фалшиви новини!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "23453":

    Дотук само един! Ти!
  • 45 Cтoйко

    6 3 Отговор
    Миналата година смъртността в България бе най висока спрямо предходните години от както има статистика от 1960 година. И все пак имаше някакви мерки. А в оставащите 3 месеца ако продължава така ще подобрим всякакви черни рекорди -
    Миналата година в България са починали близо 125 хил. души, или с 15.4% (16.7 хил.) повече спрямо предходната година. Това се равнява на коефициент на смъртност 18 промила (брой починали на 1000 души от населението) при 15.5 година по-рано. Нивото на смъртност е най-високото, достигано в исторически план от 1960 г. (най-старите налични данни от Световната банка) насам.
  • 46 Тра-ла-ла

    4 3 Отговор
    Престъпление е да искат 200-300 лева за сертификат! Възрастните хора не могат да си го позволят! Браво! 😂😂😂
  • 47 Бате Енчо

    8 2 Отговор
    Българите са малък, но много прост народ (коментарите под статията го доказват!), който в стремежа си да запази жалкото си съществуване ще се самоелиминира до 2060 г.
  • 48 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "бръх":

    Ай гледай пак данните за Англия.. трол
  • 49 КовидманЯк

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Меги":

    Двама мои познати умряха след ваксиниране.Жена на третия ден и мъж на десетия.Това са хора които знам лично.Приятелите и познатите ми също имат такива случаи.Няма да се ваксинирам при никакви случаи и обстоятелства!!!Ако почнат да принуждават ще си платя каквито и пари да ми поискат за сертификат!!!

    Коментиран от #53

  • 50 чичо

    5 11 Отговор
    /Публикувано във факти.бг: Многото смъртни случаи плашат/.Безотговорното поведение спрямо ковид на Слави,Мангъров и най-вече на престъпника Радев,който като президент нито веднъж не призова хората да се съобразяват с изискванията на НОЩ,а тъкмо обратното,доведоха до това положение.Радев е престъпник спрямо нацията.

    Коментиран от #51

  • 51 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #50 от "чичо":

    Да ти кажа ли от какво са многото смъртни случаи? Мой близък роднина отива през м. януари по спешност в болницата със съмнения за инфаркт. Естествено първата работа на "лекарите" е да му направят писиар тест, защото инфаркта явно се е появил "след" ковида! Чака в коридора 8 /осем/ часа да му излезе резулта, като през това време никой не се доближава до него, камо ли изследвания, лекуване и т.н. След 8 часа и отрицателния писиар го настаняват за лечение и само късмета, че не е инфаркт, а аритмия го спасява! Анадъмо или се нуждаеш от още разяснения?!
  • 52 Ами много повече са

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "SH BG":

    смъртните случаи, отколкото през годините без коронавирус. Доста е голяма разликата и явно дори са повече от официално обявените. Защото общата смъртност е нарастнала с повече, отколкото е смъртността на хора с ковид усложнения.
  • 53 Вместо за сертификат ги дай за подробни

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "КовидманЯк":

    изследвания на коагулационен статус, кръвна картина, D-димер. Ако всичко е наред можеш смело да се ваксинираш. Ако не е не се ваксиний, но много се пази, защото заразяване с ковид ще е много опасно за теб. По-опасно и от ваксината.
  • 54 русофил

    0 1 Отговор
    толкова по-добре за нашата родина россия!
  • 55 И аз познавам, т. е. познавах двама

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Меги":

    такива, които се заразиха и не са между живите. Единият почина преди 10 дни, а другият при предната вълна.
  • 56 Констатация

    2 2 Отговор
    Починалите били предимно НЕваксинирани. Ваксинираните разбрахте ли -Ще живеете вечно , като шотландският боец Кристов Ламбер.
  • 57 Никой не е казал, че ваксинирани

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Анонимен":

    не боледуват. Ваксините не са 100 %ефикасни, а на 6 - 7 месец от втора доза на практика повечето ваксинирани са вече без антитела и трябва да си поставят нова доза за съжаление.Но това е реалността. Друго по-работещо решение поне засега няма.
  • 58 Статистиката за съжаление си е

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Тодоров":

    съвсем реална. Но е добре, че поне правила спазваш.
  • 59 ivan

    2 2 Отговор
    многото смъртни слу4аи от Ковид са не доказани,без аутопсия всеки може да си пи6е колкото си иска смъртни слу4аи,най ми харесва двоиния стандарт,когато някои има ковид и много придружава6ти заболявания и умре го пи6ат от Ковид,но кагато някой е ваксиниран и с придружава6ти заболявания и умре,кават ,4е е умрял заради придружава6тите заболявания,стра6ни лъжи и маниполации
  • 60 ivan

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран1403":

    ти пак ли си тука бе,пар,азит,направили си клини4на картина,проверили си кръвта,да види6 как си след ваксинацията,ако изоб6то си се ваксинирал

    Коментиран от #61

  • 61 Ваксиниран1403

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "ivan":

    За ужас на антиваксърите съм тук. Жив съм си и в прекрасно здраве.
  • 62 Българийо, майко мила!

    0 0 Отговор
    Простотията не може да се скрие. Статистиката говори. Чакайте още инвестиции. Кой нормален човек ще иска да работи с невежи глупаци, при това със самочувствие на тарикати. Банскалии чакали туристи. Кой нормален човек ще дойде, за да седи под карантина след зимната си почивка. Ваксинирана "глупава" Европа срещу измираща тарикатска България! Да, зимата ще бъде тежка, но сами си я правим, глупаци!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове