Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 10:20 2 083 54

Не е време за разхлабване на мерките

  • мира кожухарова-
  • пандемия-
  • коронавирус

"Интересът към ваксинацията се повиши – най-вече заради въвеждането на зеления сертификат", заяви професор Мира Кожухарова

Не е време за разхлабване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

Все още е твърде рано да се говори за разхлабване на мерките. Сега основното е хората, които не са ваксинирани и не са боледували, да се тестват".Това заяви в студиото на „Събуди се” епидемиологът и съветник на здравния министър проф. Мира Кожухарова. И допълни: "Локдаунът е временно решение, което не подкрепям. Вярвам, че с ваксинация, ще постигнем повече успехи".

"Интересът към ваксинацията се повиши – най-вече заради въвеждането на зеления сертификат. През последната седмица имаме изключително висок брой имунизирани, какъвто не е имало отдавна”, подчерта професорът.

Тя изказа възмущението си от факта, че има лекари, които издават фалшиви документи за имунизация. „Нека не забравяме, че това е заболяване, от което се умира”, посочи тя.

По думите ѝ в последната седмица се забелязва благоприятна тенденция, свързана с пандемията. „Броят на положителните случаи намалява, но говорим за едно развитие във вид на последователни вълни”, подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    55 1 Отговор
    Тъкмо вкарахте овцете в кошарата 👿👿👿

    Коментиран от #4, #7, #33

  • 2 Bmw

    29 22 Отговор
    Къв професор тая дъртата, такива като нея трябва да св уморяват по бързо и на гробищата.Файда от стари хора няма.

    Коментиран от #13

  • 3 Ха ха ха

    70 6 Отговор
    Тъз от каде изскочи, и тя да агитира, хората насила си слагат ваксини, защото сте изродддиии

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 БГ светлина

    19 18 Отговор
    Сега не е време да се върнат децата на училище присъствено. В момента стремителното нарастване на заразените от ковид е овладяно, но е стаболно високо.И това "стабилизиране" не се дължи на зелен сертификат и ваксини, а на това, че учениците са по домовете си и не не се заразяват и разнасят зараза По смъртност сме пъренци в света.

    Коментиран от #25, #49

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    36 1 Отговор
    Ех спомени ‼️ август 2015 : " През ноември в България ще дойде грип щам .... ваксинирайте се !" ‼️ Сега се чудя медицината ли напредна или вирОсите , че сега повече хора си отиват без време ‼️‼️‼️
  • 7 ПРът

    49 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    По-скоро, тъкмо си помислиха, че хората са овце и са ги вкарали в кошарата.
    Учудвам се кой допуска разни изкуфяли бабички и старци да предлагат и да вземат съдбоносни решения, засягащи следващите поне 2, 3, 5, 7 поколения. Все едно само тия са учили и само тия знаят, няма 30 хфоетке, 40, 50 хора с житейски и професионален хоризонт, та са изровили от нафталина тия изкуфеляци=

    Коментиран от #11

  • 8 Хаха

    55 1 Отговор
    А за лекарите дето издават фалшиви диагнози, за да краднат от здравната каса? Що не кажеш нещо а? Вече като чуя професор, ми се гади
  • 9 БАЙ Х@Й‼

    48 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Ами Главния вече месец е в неизвестност‼️ Та пускат резервите‼️
  • 10 смях

    56 2 Отговор
    Вече не влизам никъде - имам забрана за влизане на държавно ниво. А там, където ми е разрешено не влизам, поради дискриминацията, която ми наложи държавата. Кафе пристанах да пия, дори от уличен автомат. Хайде да видим докъде ще я докара държавата. Вече виждам, че доста обекти са във фактически фалит. Отидете на Илиенци и ще видите каква е ситуацията - поне 1/3 от обектите са закрити. Държава, която тероризира гражданите си не може да разчита на разцвет.
  • 11 днес

    60 2 Отговор

    До коментар #7 от "ПРът":

    То така и един чичко с мустачки правеше опити с едни хора, носещи жълти звездички, пък сега 70 години им се извиняват, но загиналите не се връщат с извинения. Та сега - боц, боц, боц, а след 10 години - какво ще стане - тази дърртата няма да е жива да види..... НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ЗАДДЪЛЖИТЕЛНА МАНИПУЛАЦИЯ.
  • 12 007

    30 1 Отговор
    Дали някой политик, математик, статистик и т. н., забеляза, че страни около нас дълго време, повече от месец, имат "плато" с висока стойност. В Турция, например, 25000 на ден почти без промяна от 30-ти септември. Та, Честита Коледа, с 2500 на ден и 50/50 наши и ваши.
  • 13 Какво нещо

    22 6 Отговор

    До коментар #2 от "Bmw":

    Какво нещо си ако мислиш. Че няма файда от стари хора. Явно нямаш баба и дядо, миже би и родители. А дали има файда от тебе?
  • 14 Притча

    6 41 Отговор
    През месец април 1945 г. когато американските войски превземат концлагера Бухенвалд прекарват всички германци от Лайпциг и околността през лагера. Нека протестиращите срещу ваксинациите и сертификатите, не всичките, а да излъчат най- гласовитите да посетят едно ковид отделение само за 30 минути и да споделят видяното с останалите.

    Коментиран от #29, #40, #45

  • 15 Дърта наглост

    53 0 Отговор
    "Повишен интерес към ваксините"- хора принудени да се бодат за да ходят на работа- абсурда е пълен както и следващата цел- 90 проц "ваксани" .На кой свят живееш бабо

    Коментиран от #39

  • 16 ????

    44 0 Отговор
    Не е, време за фазйлабвсне на мерките! Сега прочетох, че израелския здравен министър предлага 4 бистернс доза. Та някой от вас няма ли да каже поне веднъж истината, толкова ли се заплашени и как ще си похарчите жалките сребърници?
  • 17 Ами ...

    7 38 Отговор
    Кожухарова е епидемиолог с научна степен. Предпочитам да чуя нея, вместо хирурзи и пулмолози.

    Коментиран от #23

  • 18 Кольо

    46 0 Отговор
    Колко други болести ще дойдат с това извънредно положение. Колко хора ще умрат от мизерията... Извън София по селсата е страшно, но държавата удобно не го забелязва...
  • 19 "Интереса към ваксините

    29 4 Отговор
    се повиши,най-вече заради въвежданети на зеления сертификат".Точно така е принуждавате хората насилствено да се ваксинират.Репресивния апарат на правителството на Мунчо-фигуранта-зеления чорап-фатмака- Най-слабото правителство в историята на България.
  • 20 Касаматис

    38 0 Отговор
    Всички над 65 год са стресирани и податливи на внушения.Защото са инжектирани с бнт бтв нова.Махайте ги тези телевизори, бе.

    Коментиран от #46

  • 21 Емор

    15 0 Отговор
    Ко каза Коо.
  • 22 набухвател

    36 0 Отговор
    Абе,верно,къде е Кунчев?По телефона казват,че е в зона без покритие.Знам една такава зона-там няма гсм клетки,а само казани и дърва за огрев.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    24 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ами ...":

    А що не искаш да чуеш Главния Здравен Инспектор ‼️‼️
  • 24 Защитен

    42 1 Отговор
    Единствено защитени са преболедувалите. Ваксините са гадост. Престъпление е да ги рекламират.
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "БГ светлина":

    ПОДКРЕПЯМ те
  • 26 📌🇧🇬

    6 12 Отговор
    :) Мерки за сега няма, има пожелание за такива.
  • 27 СЛЕД 14.11.НЕДЕЛЯ

    20 0 Отговор
    ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ Б БГ.МАГАРЕ РИТА ЛИ КЪЧ КОГАТО ГО ГОНИ ЗЕЛЕНИЯ 💉💉ШПРИЦ
  • 28 Оня

    26 1 Отговор
    Време е да ви затегнем клуповете около оядените вратове
  • 29 Centyrionа

    37 0 Отговор

    До коментар #14 от "Притча":

    А ти ако искаш се разходи и огледай домовете деца с умствена изостаналост или домовете за дементно боли или психиатричните клиники и страната,и ще разбереш,че бухемвалд,Дакхау,И Аушвиц са в България.Всичко е скрито извън камерите и медиите.В Ковид отделенията има хора които умират или биват убивани с кидлорода.От Свинският грип умряха повече хора и то млади,но никой нищо не каза.Нещата с Ковид се преекспонират.800 човека които са в интензивно са за болница, останалите са бизнес,да точим НЗОК.
  • 30 Guest

    31 0 Отговор
    Професорката макари и на 71 продължава да алчнее за €€€ , явно не и е ясно че горе нищо никой не е занесъл
  • 31 Guest

    26 0 Отговор
    Тази драгата започнаха да я дават повече от един с три 💉💉💉 който нещо се загуби в последния месец и половина , някой знае ли къде се е скрил?

    Коментиран от #51

  • 32 питам

    19 0 Отговор
    Съветникът на здравния министър ще го посъветва ли да не изоставя другата си работа покрай зеления сертификат? Хората с ТЕЛК стоят непреосвидетелствани от месеци. Превеждат им пенсиите през това време, но комисиите не работят, служителите стоят без работа- заплатите им вървят, инвалидите подадоха документи, но до февруари няма да има движение по нещата. Кога ще се явяват пред комисии? Всички ще ги струпат през лятото ли? Много безотговорно отлагане на всичко. Можеха комисиите да преосвидетелстват по документи и без това на явяването не вземат под внимания проблемите на хората.
  • 33 днес

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Из Откровение на св. Йона
    13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;

    13:17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име".

    Коментиран от #54

  • 34 питам

    24 0 Отговор
    Това министерство само за ваксинацията мисли. Нищо друго ли не ги интересува? А другите здравни проблеми?

    Коментиран от #35

  • 35 Guest

    20 0 Отговор

    До коментар #34 от "питам":

    Други болести няма , само КОvid съществувапък ние нека си събираме капачки за децата
  • 36 Ха ха ха

    19 0 Отговор
    Хората вече видяха какви са доценти те и лекарите сами сте си виновни, вакс. Не лекуват вироса, и всички видяха това
  • 37 Анонимен

    19 1 Отговор
    Така наречената "благоприятна тенденция", не е благодарение на зелените ви сертификати, а защото децата учат дистанционно, госпожо професорке.
  • 38 Менгеле

    17 0 Отговор
    Тази смята да живее с камъните и да забогатява на гърба на народа!
    За какво и са пари, като вече е към края си?
    дявола спирка няма и си набира слуги като тази, за да ваксинира народа и го подготвя за адските му селения.
  • 39 Ами

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дърта наглост":

    Такива продажни "професори" да си харчат 30-те сребърника на оня свят......нямаме нужда от такива личности да ни агитират за каквото и да било! Надявам се в тези трудни времена България да се поизчисти малко от боклука, който се е насъбрал - политици и свързаните с тях "кръгове", разни професорчета и докторчета дето са свикнали да папат и лапат на гърба на другите и всеки който за пари би продал и близките си! Надявам се и се моля БОГ да отсее житото от плявата и да помогне на достойните хора, а да накаже продажните предатели. Изпитанията и трудностите, пред които сме изправени ще ни погубят или ще ни направят по-силни, а Висшият Разум на Вселената, който ние наричаме БОГ ще реши кои да оцелеят и кои да приключат земния си път! БОГ чува, вижда и знае всичко, дори и мислите ни така че нищо не може да остане скрито от Него.......фалша, лъжата, лицемерието, подлостта, отношението към ближния и природата, приносът на всеки към обществото, всичките ни мисли и дела се взимат предвид затова бъдете добри и помагайте на другите, но не бъдете като овце на заколение и не се примирявайте с неправдата и злото което искат да ви наложат. БОГ да пази България и всички достойни и добри хора в нашата изстрадала родина!

    Коментиран от #43

  • 40 Менгеле

    17 0 Отговор

    До коментар #14 от "Притча":

    Прекарват ги през лагерите за да видят милионите умрели от глад, който глад Е ПРЕДИЗВИКАН УМИШЛЕНО от същите тези хамерикански престъпници бомбардирайки продоволствените колони към лагерите.
    Изводът: убийците прекарват населението да види, какво ще им се случи, ако не се подчиняват на хамериканските сатанисти.
    Сега кризата с ковида е досущ като тази с лагерите през 45, само се чака да се види колко стотици милиона ще са умрелите( убити) от "ваксините).
  • 41 Анонимен

    13 3 Отговор
    И защо е против локдаун за около 2-3 седмици? Досега да сме забравили за този вирус, ако бяха спрели учениците за около месец още в началото. Явно и харесва на тази госпожа с месеци да говори само за ваксинации и сертификати и да й дават думата, та да трупа пари на чужд гръб.
  • 42 За овце

    16 0 Отговор
    "Сега основното е хората, които не са ваксинирани и не са боледували, да се тестват" - Бихте ли ми обяснила неуважаема госпожо, каква е медицинската логика на твърдението ви или медицината отдавна изгуби значение? Важна е "правата" линия, успоредна на партийната.
  • 43 За овце

    7 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ами":

    Бог "дава", но в "кошара" не вкарва. Отсяването трябва да го направим всички ние.

    Коментиран от #50

  • 44 Истински ЛЕКАР

    14 0 Отговор
    Да питам отново.
    Къде скриха тройно ваксинирания Кунчев?
    От 12.10 ни вест, ни кост от него.
    "Тoй oт двe ceдмици e в бoлнични И ДO КРAЯ НA НOEМВРИ ЩE E ТAКA !"‼️‼️‼️ кaк ТAКA, зaщo ТAКA🤫🤫🤫 нaли вaкcинирaнитe и дa ce зaрaзят гo кaрaт лeкo 🤫🤫🤫 тук cтaвa думa зa eдин мeceц , A CEГA CE ЗНAE И ЧE OЩE EДИН ЩE E ТAКA ‼️‼️КAК ТAКA OБAЧE 🤔🤔🤔
    ...а може би да е опънал тирантите и да го крият...
  • 45 За овце

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Притча":

    Аз го посещавам ежедневно. Не съм набоде и ми ровят в носа на два дена, срещу заплащане от моя страна за удоволствието. Всячески се старая да избягвам "протокола" на СЗО и за сега успявам да не пълня гробищата, но това не означава, че на повечето места ковидарниците не са само за умъртвяване.
  • 46 За Касаматис

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Касаматис":

    Разсмя ме,но си много прав.Знаеш ли,че наложих карантина в къщи.От три телевизора- по нито един,никакви новини.Не се майтапя! Никакви,освен да превключва ( знам по кое време) за прогноза на времето.Иначе всичко останало- филми,дори и бози, музика, ДискавъриДискавъри- наука.И да ти споделя- чувстваме се прекрасно.Дори в сайтовете,директно прескачам всяко заглавие свързано със Страшилка.Честно- пълно спокойствие и психичен уют.Спомних си за един от Суходол" - уж неграмотен,но изкара плазмата и пред очите на репортера с брадвата: Гледай браточка.Нема телевизор- нема вирус! Та вероятно,те са с по силен инстинкт от нас- грамотните.

    Коментиран от #47

  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 0 Отговор

    До коментар #46 от "За Касаматис":

    Бяхме младо семейство с две малки деца. Едното новородено.Купихме самостоятелно жилище. Имахме големи разходи по децата, за обзавеждане, а парите все не стигат. По тази причина не купих телевизор, защото пари няма.
    В края на втората година забелязахме, че децата престанаха да боледуват. Изобщо. Никакви болести, дори настинки. Същото беше и с нас. Така изкарахме цели 15 години. Приятелите ни вземаха за особняци, защото сме без телевизор, но ние си мълчахме за здравния ефект. Децата пораснаха без телевизор. Нямаха абсолютно никакви проблеми, както в училище, така и като студенти в елитни столични вузове.
    Вече сме "млади" дядо и баба и имаме телевизор, който гледаме рядко. Понякога с бабата боледуваме. Когато си спомням за времето без телевизор, си казвам, че може би забравям и идеализирам. Да ама не. Работата е там, че от самото начало като семейство, си водим "Домакинска книга" за приходите и разходите и там, като погледна в някой от томовете, виждам, че за лекарства, през онзи период, не сме дали и 1 стотинка.
    Според мен, това е шокиращо и не сме го коментирали много.
  • 48 миро

    4 1 Отговор
    аз и на тази пожелавам:скорошна среща със създателя.
  • 49 Ок, прав сте

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "БГ светлина":

    Прав сте,
    Само че всички родители и баби трябва да не извеждат поне сега децата по паркове, молове, хранителни магазини и ресторанти.
    Всеизвестно е, че и те допринасят за разпространението на заразата, а това, че я карат като сезонно простудно заболяване, успокоява родителите и ги прави безотговорни към възрастните и по-уязвимите.
  • 50 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "За овце":

    Много си прав за "кошарата", но когато БОГ реши да повлияе по някакъв начин ние хората няма как да знаем точно какъв е той, затова казваме че "Неведоми са Пътищата Господни". Например - в последните 32 години България е подложена на геноцид от чужди държави с услужливото "съдействие" на продажни БГ политици.......в резултат от всички трудности и препятствия, които преживя българския народ той стана изключително жилав, устойчив и способен да оцелява в трудни условия.......също като резултат от безкрайното лъгане, крадене и всякакви други безобразия сътворени от властимащите в България нашия народ се научи да не им вярва и всячески да се противопоставя и заобикаля техните решения - и ето, въпреки цялата кампания за агитация на ваксините с участието на знайни и незнайни "аФторитети" като тая мърша на снимката хората не им вярват защото от дълъг и горчив опит знаят че никой не им мисли доброто и от десетилетия нищо хубаво не се прави за тях......докато в много от "белите" държави където хората са свикнали да правят както им кажат управляващите има по 70-80-90% ваксинирани, и тези хора са вече увредени какъвто всъщност беше и целия план на глобалния елит! Така че с тези трудности БОГ ни е подготвил да се противопоставим срещу злото и ни е дал допълнителни сили и средства да оцелеем във все по-трудните времена, които предстоят! Явно БОГ иска да ни има на тази земя и затова с Неговата помощ имаме шанс да оцелеем като народ и държава.......докато много други народ
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гневен Котарак

    4 0 Отговор
    Тая кукумявка вече ми идва в повече!!!!!!
  • 53 ГОСТ

    2 0 Отговор
    БАБО МАРО! ТИ СИ ОТ РИСКОВАТА ГРУПА, СТОЙ СИ В КЪЩИ, ПЛЕТИ ЧОРАПИ НА ВНУЦИТЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ, ЧЕ ЩЕ ТЕ ГЕПИ ВИРОЗА!!!
  • 54 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "днес":

    СВ. ЙОАН БОГОСЛОВ! НЕ ЙОНА! КНИГА "ОТКРОВЕНИЕ" НАПИСАНА ПО ВРЕМЕ НА ЗАТОЧЕНИЕТО МУ НА О.ПАТМОС! ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ ХОРА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове