Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 13:37 10 737 132

"Алфа Рисърч": ГЕРБ води 6,3% на БСП, ПП са трети

  • алфа рисърч-
  • герб-
  • бсп-
  • пп

На старта на кампанията "Демократична България" (10.9%) е на символична преднина пред партията на Слави Трифонов  (10.4%).

"Алфа Рисърч": ГЕРБ води 6,3% на БСП, ПП са трети - 1
Снимка: Алфа Рисърч

ГЕРБ води пред БСП с 6,3%, ПП - трети, ИТН - пети, сочи проучване на "Алфа Рисърч" за обществените нагласи на старта на кампанията за избори две в едно. Изследването е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. от "Алфа Рисърч", публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Регулярното проучване на "Алфа Рисърч" за позициите на основните партии и кандидати на старта на предизборната кампания регистрира: засилен политически интерес сред българските граждани, мобилизация на партийните симпатизанти и появата на усложнени електорални дилеми с навлизането на нови играчи и в двата вида избори – президентски и парламентарни.

52.7% от пълнолетните български граждани смятат да гласуват на предстоящите президентски избори, а 47.6% – на извънредните парламентарни. Оправдават се очакванията, че избори две в едно водят до повишаване на избирателната активност, а президентският вот по традиция предизвиква по-голям интерес. Хипотезата на старта на кампанията е за около 400 000 гласували повече в сравнени с юли, когато беше регистрирано най-ниското участие на парламентарни избори. Факторите, които могат да обърнат тази тенденция, са развитието на утежняващата се Ковид ситуация, ефектите от машинния вот в условия на два избора и евентуално рязко влошаване на икономическата ситуация в страната.
Нагласите на избирателите на старта на кампанията за вторите извънредни и третите парламентарни избори за тази година сочат като най-вероятен сценарий нов шестпартиен парламент, в който мнозинство няма да може да се постигне без гласовете на три до четири партии. Съотношението на силите очертава следната картина при парламентарния вот:

ГЕРБ стартира от първото място с 23.1% от гласовете на твърдо решилите да гласуват на парламентарните избори и продължава да бъде на устойчива дистанцията пред останалите. Оспорвана е битката за второ място между БСП (16.8%) и „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев (15.9%). Новият проект започна с летящ старт, но към момента при него се очертава по-скоро високо плато, отколкото експоненциален растеж. В полза на БСП играе високата мобилизация на избирателите ѝ, но Ковид кризата и машинният вот могат да доведат до намаляване на този резултат. При „Продължаваме промяната“ е точно обратното. Решението на Конституционния съд по двойното гражданство на Кирил Петков също може да окаже влияние върху мотивацията на избирателите.

Сериозната и продължаваща ерозия на ИТН го извеждат от първа до четвърта или пета политическа сила. На старта на кампанията Демократична България (10.9%) е на символична преднина пред партията на Слави Трифонов (10.4%). И двете формации страдат сериозно от отлив на избиратели към новия проект на бившите служебни министри. Особено силен е сривът при ИТН, които само за месец спадат с нови 5 процентни пункта и така подкрепата за партията се стопява наполовина спрямо юлските избори. Демократична България също губи между една шеста и една пета от своите избиратели, привлечени от новия проект. Издигането обаче на собствена президентска кандидатура, както и по-силната ѝ политическа идентичност, намаляват щетите от този процес.

С 9.3% от гласовете на сигурните, че ще гласуват на 14-ти ноември, ДПС е шестата партия, която със сигурност ще влезе в 47-то НС. Поради късното издигане на нейния лидер Мустафа Карадайъ за кандидат-президент, настоящото проучване не отчита мобилизационния ефект на този ход върху парламентарния вот. До какъв потенциал той може да достигне, ще е поредната от интригите на тези избори.

Няма сериозна статистическа вероятност някоя друга партия да прескочи 4%-та бариера. Ако тази тенденция се запази в хода на кампанията, това би означавало известно преразпределение на електоралните нагласи, но не и кардинална промяна в съотношението на силите.

Доскоро изглеждащата като предизвестена президентска битка също се очертава като по-заплетена и с отворен финал. Тъй като проучването е проведено на терен между 4ти и 10ти октомври, непосредствено след обявяване кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и съдия Лозан Панов и преди издигането на Мустафа Карадайъ, то отразява най-първите обществени реакции, преди претендентите да са по-широко популяризирани и припознати от избирателите.

Настоящият президент Румен Радев влиза в надпреварата с 42.6% от вота на твърдо решилите да гласуват. Най-силна е подкрепата, която получава от симпатизантите на БСП (над 90% от тях) и Изправи се. БГ (80%). Малко над две трети от привържениците на ИТН и на „Продължаваме промяната“ също биха дали гласа си за него. След издигането на Лозан Панов, една четвърт от симпатизантите на ДБ изразяват подкрепа за Р. Радев.
На втора позиция се нарежда проф. Анастас Герджиков с 28.1%. Над 80 на сто от електората на ГЕРБ заявява поддръжката си за него.

Освен техния вот, той съумява да привлече и една по-разнородна периферия от около 7 на сто, с което надхвърля вота за ГЕРБ. За него биха гласували около 15% от привържениците на „Продължаваме промяната“, 12% - от тези на Демократична България, около 30% симпатизанти на ВМРО и 10% - на други политически сили. Сериозни са позициите му сред висшистите и хората от по-големите градове, където има най-високи шансове да увеличава подкрепата си.
Лозан Панов събира начална подкрепа от 8.2%. Въпреки че оказва сплотяващ ефект върху Демократична България, поради симпатиите на около една четвърт нейните привърженици към Румен Радев, за момента той получава по-нисък от парламентарния ѝ резултат. Възможно е неговата кандидатура да изиграе по-голяма роля в изборите за парламент, отколкото за президент, но той има потенциал и да увеличи своя вот.

Останалите известни претенденти получават между 1 и 3 на сто подкрепа. 13% са заявилите в проучването, че биха гласували за „друг кандидат“, като може да се предполага, че около две трети от тях биха подкрепили кандидат на ДПС. Както обичайно, в началото на всяка кампания "Алфа Рисърч" измерва дела на избирателите, които са сигурни, че ще гласуват, но все още са пред дилема кого да подкрепят. За сегашните избори това са 10.6% за парламентарния вот и 11.3% - за президентския. Това означава, че една периферия от около 300 000 души за всеки от двата вида избори все още търси своя представител. И започващата кампания може да се окаже решаваща за тези гласове.
"Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни. Съгласно чл. 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс всяка медия, която използва данни от настоящото проучване, е длъжна да съобщи информацията от това каре", подчертават от социологическата агенция.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 67 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    209 40 Отговор
    Това е анкета сред 1000 та жители на Банкя.ха ха ха

    Коментиран от #11, #14, #59

  • 2 only

    29 108 Отговор
    герб
  • 3 Вервам ви

    120 15 Отговор
    САго като погледна анкетата в сайта на факти и ... ми чи то същото. Хич не ви е нагласено проучването! Трябва да се забранят със зако 3 месеца преди изборите свякакви нагласистики!
  • 4 ЪГДНД

    136 69 Отговор
    "ПП" и Кирчо ще са 1-а сила хората вече не искат мутра да ги управлява!

    Коментиран от #12, #90

  • 5 Хей

    31 35 Отговор
    Напишете с ГОЛЕМИ буквички 23,1 де, то не боли.

    Коментиран от #78

  • 6 БКП

    30 33 Отговор
    Честита поредна победа!
    Да живее социалистическата революция, дружба от векове за векове с Русия!
  • 7 вервам ви

    112 6 Отговор
    след изборите ги поканете тия платени лизолози да кажат що така се разминаваха проучванията им с реалността!
  • 8 Делю Хайдутин

    62 38 Отговор
    Значи ГЕРБ са 15 процента,а ПП 20.

    Коментиран от #77

  • 9 vevo

    110 38 Отговор
    Радев- ПЕЧЕЛИ НА ПЪРВИ ТУР!

    Коментиран от #16

  • 10 ТИКВА

    102 20 Отговор
    Колко много са кралите с ГЕРБ и ДПС, сега гласуват за тях, страх лозе пази - крадци мръсни. Идва им времето за затвора!
  • 11 Ти ще носиш

    39 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кебапчета на Язовира при бай Ставри
  • 12 Бай той

    39 23 Отговор

    До коментар #4 от "ЪГДНД":

    Публикувано във факти.бг: "ПП" и Кирчо ще са 1-а сила хората вече не искат мутра да ги управлява!
    Това от къде го знаеш?

    Коментиран от #21

  • 13 Хвърлибобев

    80 19 Отговор
    На бас, че мафиотската тиквена партия няма да е първа? Не вярвайте на проучвания спонсорирани от ГЕРБ и сараите!

    Коментиран от #25, #28

  • 14 GGG

    41 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като "референдума" на БНТ!
  • 15 Пенди

    68 14 Отговор
    Абе колко ви плати герб за да изтипосате тия цифрички (%)?
  • 16 Печели

    29 11 Отговор

    До коментар #9 от "vevo":

    Вип стая при Бай Ставри заедно с язовира.
  • 17 КОТарАК

    36 6 Отговор
    като нищо ще спретнат някакво правителство на националното съгласие. нашият ,,умен народ много го боли от поскъпване на сметки и продукти , не осъзнава , че така сам си вреди! едни и същи циркаджии управляват стадото толкова години!
  • 18 саско кръпката

    26 6 Отговор
    извинявам се, излъгах на навремето, че комунизмът си отива!
  • 19 ААААААХААААА....НИЩО НОВО,....

    22 57 Отговор
    БОЙКО Е ЛЮБИМЕЦЪТ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!! ФАКТ!!!
    БАЦЕ ШИБА ФАТМАШКАТА ПАРТИЙКА С КИКИ ЛЪЖЕЦА...С...200 ,....И....ДВОЕН РЕЗУЛТАТ....✊😂🇻🇳🇸🇮
    ААААААХААААА

    Коментиран от #27, #73

  • 20 Мислещ

    26 7 Отговор
    Политиката е като телевизията, все повече като аудитория остават само идиотите и нормалните се отдръпват напълно. Аз лично гласувах по изключение на последните 2 избори и ще го направя отново защото е прекалено критично положението в момента, но иначе колегите негласуващи са напълно прави.
  • 21 Хааа

    26 37 Отговор

    До коментар #12 от "Бай той":

    Че Кирчо се оказва най големият измамник и лъжец. Ти други новини гледаш ли, четеш ли?????заминава 3 до 5 при Ставри

    Коментиран от #34

  • 22 Глупости

    40 7 Отговор
    Поредното доказателство, че тази агенция трябва да се закрие и шефовете и да бъдат съдени.
  • 23 FEFE

    32 12 Отговор
    и какво стана като ппГРОБ и ИТН бяха първи- едно нищо!
    Важно е да има коалиция с ясни цели и точки !!

    Коментиран от #42

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 един друг

    9 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хвърлибобев":

    Според ЧЕРВЕН КОЛЬО- да, но не му вярвай много.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Другия Гешев

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хвърлибобев":

    Приятелски съвет! Не се хващай на такъв бас и не залагай! Ще загубиш!
  • 29 РИТОРИЧНО

    31 6 Отговор
    На кой да вярвам - на проуването след съмнителни 1123 избиратели (сякаш някой е нацъкал по клавиатурта първите цифри) или на 11137 хил. гласували в сайта на факти.бг
  • 30 Doni Brasko

    30 7 Отговор
    Това са пълни глупости. Нагласена стъкмистика.
  • 31 Томож

    25 6 Отговор
    Кога последно Алфа Рисърч позна, каквото и да било??????!!!

    Коментиран от #46, #130

  • 32 асдасд

    16 11 Отговор
    Разликата между БСП и ГЕРБ е по-малка от представяната.
    90% от електората на БСП не участва в проучвания по обясними причини.

    ИТН няма да влязат в парламента. Вече българите в чужбина няма да гласуват за тях - оакаха се брутално, и Славчо трябва да е благодарен на Тошко за това.

    За останалите - може и да са прави.
    Ще видим....

    Коментиран от #41, #48

  • 33 Точен

    16 12 Отговор
    Възраждане и самият Костадин имат доста над 6 %, Маямата отпада. Социолозите надуват на тези, които плащат, особено ДБ.

    Коментиран от #121

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 анкета

    8 4 Отговор
    Тази анкета сред журналистите от националните телевизии ли е правена?

    Коментиран от #44

  • 36 Изчезващи

    21 6 Отговор
    Цялата пропагандна, проституираща машина е впрегната да рекламира животното. Всеки народ си заслужава съдбата!!!
  • 37 гост

    17 7 Отговор
    Честита победа!Тулупа ще го правим ли дупетатин или пак ще е зад шкафа?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Айде

    13 6 Отговор
    За 32 години нито веднъж не са ме питали! Но при 11 процента от избирателите можеш да се перчиш, че си победил и да искаш още да крадеш ! Крайно време е да се спре с демагогията за 23 процента!

    Коментиран от #57

  • 40 Българка

    9 18 Отговор
    Не разбирам защо избирателите на ИБГНИ и ДБ защо няма да подкрепят отнове тези коалиции. Та те нямат вина за провалените 2 НС. И двете формации показаха решителност и последователност на политиките си за реформи, по-добър и справедлив живот. Призовавам всички да подкрепят отново тези коалиции, за да може с ПП да имат мнозинство и се състави стабилен редовен кабинет и започнат кардиналните реформи

    Коментиран от #53, #63

  • 41 LOSHIA

    5 9 Отговор

    До коментар #32 от "асдасд":

    СТРАХ!.... СТРАХ!.... СТРАХ!.... СТРАХ!.... СТРАХ!.... СТРАХ!.... КОШМАРИ........................................ СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И ОТНОВО КОШМАРИ.......
  • 42 От коалиция

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "FEFE":

    ползата е нула, просто разпределяне на порциите .
  • 43 ШАЛТЕТО

    8 6 Отговор

    До коментар #26 от "26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ":

    Ще го правим ли тиквата депутат или не?

    Коментиран от #47

  • 44 Споко

    8 5 Отговор

    До коментар #35 от "анкета":

    Проведена е сред зрителите на 7/8тв, евроком, бсптв, така вече доволен ли сте?
  • 45 Кир

    18 7 Отговор
    Алфа рисърч и прогнози - стига с тия долнопробни шеги. Мноооого далеч от истината.....
  • 46 Мазньо

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "Томож":

    Оня ден за малко да познаят колко е часът...
  • 47 Той

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "ШАЛТЕТО":

    Докато чакаш отговор, иди до магазина и бензиностанцията и ще си отговориш сам.
  • 48 изрод от ГЕРБ

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "асдасд":

    Други решават кой ще влезе в парламента,А НЕ ТИ!! А още по малко алфа рисърч!!!!
  • 49 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    9 19 Отговор
    Фатмака и Канадския Лъжец първи ли са?
    За ..опашката пред...ГЕШЕВ,...питам
  • 50 Бамбука

    9 3 Отговор
    Има ли бедна представителна агенция ? Коя с голф игрища, коя с хотел, коя с къщи по Гърция и на Лазурния бряг. Всъщност кой им плаща или защо питаме.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Не знам друго

    13 4 Отговор
    Но съм трето поколение столичанин.От дете,до днес все в центъра се движа. Но никога не съм " уцелил" някой представител на тези Нагласолози,да ме попита за мнение.И сред мойте познати,приятели и хиляди хора с който съм контактувал през годините,нито един не спомена: Знаеш ли,днес ме " респондентва"( много така звучи- респондент) еди коя си агенция. Нито един! Въпрос към форума- има ли някой ,който да е участник в подобно проучване.Или негов близък,роднина?...За мен, трябва през промяна в изборния закон,да се забранят всякакви изследвания на соц.агенции поне месец от дата на избори.Независимо,местни,за НС,или за Президент.Чиста ,целенасочена манипулация на избирателите.Не може,няма грам здрава логика,да ми подаваш изразени намерения от някакви 1200 души,като заключение,как ще гласуват останалите 3,5 милиона.Аз може да симпатизирам примерно на Възраждане,Атака,или друг и да гласувам за тях,но за президент да не подкрепя техен кандидат.

    Коментиран от #132

  • 53 Защото

    3 7 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    искат само порции и власт тези платени протестърчета от олигархията.
  • 54 Дебил

    4 3 Отговор
    Обичам крадците и айдуците.За това ще гласувам за шайката и Каракрадъ.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Що за народ

    23 5 Отговор
    Никъде по света нормалните народи не избират крадци като гербаджиите, начело с Примата, да ги управляват.

    Коментиран от #60

  • 57 анкета

    13 7 Отговор

    До коментар #39 от "Айде":

    "Алфа Рисърч":
    21.3% са бавноразвиващи се.

    Коментиран от #62

  • 58 ТВА ЮБАВО

    8 18 Отговор
    БАЦЕ ПА НАДУПИ ФАТМАКО И ФАТМАКОВИЦА
  • 59 Баш психиатър

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Квик,квиииииик,квиииииик

    Коментиран от #68

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Мошенницинг

    18 6 Отговор
    Алфата 2 Април
    Гепи - 28,2,
    Бсп - 20,8,
    ИТН - 12,9
    Дпс - 12,7,
    ДБ - 6,1
    ИМВ - 5,4,
    Врмо - 4,4
    Ха сега вижте резултатите от 4 Април.
    Тия всичките гадатели тряа да ги забранят щото подвеждат много хора
  • 62 и още двама

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "анкета":

    Оф, па вие сте едни Нобелови лауреати.
  • 63 LOSHIA

    13 9 Отговор

    До коментар #40 от "Българка":

    ДБ и ИБНИ са ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ, ЗА ДА НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО! И ЩЕ СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!
  • 64 Лапа ще лапа

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "ЛАПАААЙ,....ЛАПАЙ":

    Бацо другия месец пак без шкафчей
  • 65 Влади

    15 4 Отговор
    ГЕРП може само да води хората по села и паланки , щото в големите градове ще ги бият ако се разбере , че са от ГЕРБ
  • 66 Емо

    13 3 Отговор
    ГЕРБ ОЛИГАРСИТЕ И ДРС ОЛИГАРСИТЕ ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА, СКОРО! ЧЕСТИТО!

    Коментиран от #70

  • 67 чалгабокс

    3 2 Отговор
    Анкетата е от нашта маса за вашта, да си знаете.
  • 68 Последния Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Баш психиатър":

    Трай че идва Коледа!ха ха ха
  • 69 бай онзи

    4 7 Отговор
    продължаваме подмяната цъкат с пълна сила... психо-тиквеника и ристю ще ни се сторят като добрите феи в сравнение с тези, сигурен съм
  • 70 да но

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Емо":

    И ако никой не влезне в затвора, означава че е уговорено продължение на подмяната.
  • 71 Бета рисърч

    7 3 Отговор
    Който даде повече,той пИчели.
  • 72 ПО—ДЕМОКРАТИЧНО И НАЛОЖАЩО Е

    5 9 Отговор
    ТОР ТА ПО РАДЕФСКИ ДА БЪДЕ ИЗРИНАТА ОТ ШАДРАВАНА НА БУЛ„ ДОНДУКОВ”👌👌
  • 73 ЩО БИБИТКО

    5 7 Отговор

    До коментар #19 от "ААААААХААААА....НИЩО НОВО,....":

    Е НОМЕР ЕДНО БЕ ФАТМЕ?!??.
    НАЛИ РАДЕВ Е СЪС 43%ОДОБРЕНИЕ.
    А ТУЛУПА СЪС ВСИЧКИ ПАТЛАЖАНИ
    АДМИНИСТРАЦИЯТА И НЕГОВИТЕ
    ОЛИГАРСИ ТУЛУПИ И ЛАПАЧИ И СОЦИОЛОГИЧЕСКИ МЕНТЕТА (ФАТМЕ ВЕЧЕ СИ ИМАШ) Е СЪС
    23%.
  • 74 Абе

    4 4 Отговор
    тез анкети не ги знам и не ме интересуват! Знам само, че който иска партия без задклисия и интересуващата се за България, а не за постове и власт, гласува за ИТН! Останалите правят избор между Доган и Прокопиев и техните кръгове! Това е истината!
  • 75 Хахаха

    10 2 Отговор
    Платена от статуквото дезинформация! Ще гледаме какви са резултатите, на 15 хоември сутринта... Да не стане така, че пак фъфлещия да е единствен да дава интервю от името на ге.п (без дори да е член на партията-ОПГ).
  • 76 Хохохо

    9 4 Отговор
    За баце 65 за медю 25 на тая прогноза общо 90, другите пак имат много повече. Бацо на затвор
  • 77 Гроба и

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Делю Хайдутин":

    Толкова не са..2-5% стигат на тъпацитепроЗди
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 7 Отговор
    ПЛАТЕНИ СОЦООЛОЗИ НИ МАНИПУЛИРАТ БЛАМИРАТ С ЛЪЖИ
  • 80 Обичам Баце

    4 7 Отговор
    Само БиБи може да ни оправи, мадъфакърс.
  • 81 Гербаджия

    8 13 Отговор
    Измишльотини. ГЕРБ водят с повече. 25% поне.
  • 82 Ддд

    8 4 Отговор
    Глупости на търкалета
  • 83 Гербаджия

    9 4 Отговор
    Изчегъртачите се самоизчегъртват.
  • 84 ИТН

    0 7 Отговор
    Кaк дa публикувaт нeщo дeтo гo нямa зaщoтo ВИРУC НЯМA!!! ВCИЧКO E ИЗМAМA!!! Глacувaйтe зa CЛAВИ зa дa НЯМA ПOВEЧE ВИРУC!!! Глacувaйтe зa CЛAВИ зa дa ИЗХВЪРЛИМ МACКИТE И ВAКCAТA УБИEЦ!!! Глacувaйтe зa CЛAВИ зa дa пoлучитe нaй-дoбрaтa вaкcинa рaзрaбoтeнa зa уникaлния гeнoм нa бългaрcкия cувeрeн личнo oт прoф. Чoрбaнoв!!! Глacувaйтe зa CЛAВИ зa дa cлoжи дoц. Мaнгърoв зa здрaвeн миниcтър и тoй дa oтмeни вcички зaбрaни! Глacувaйтe зa CЛAВИ зa дa имa бъдeщe зa бългaриa!!! CAМO ИТН, CAМO ВЪЗРЖДAНE!!! ДOЛУ БИГ ФAРМA, ЗAБРAНA НA 5G, caмo CЛAВИ, caмo Кocтя!!!

    Коментиран от #89

  • 85 кает

    8 5 Отговор
    Българи събуждайте се. От къде има все още 22% заспали, дето ги крадоха и лъгаха 12 г. и пак ще отидат да си изберат най простия измамник да ги краде? Надявам се че е платена от герберугите лъжа това "изследване".
  • 86 Бате Бойко

    7 9 Отговор
    Кой ще чегъртаме сега, а? ахахаххаха БОЙКО, ВЕЛИК СИ!!! САМО ГЕРБ!!! Ще ги размажем и ще управялваме пак, не СТАВАТЕ ахахахаха САМО ГЕРБ за да има БЪЛГАРИА! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОЙКО!!! ВЕЛИКАН Е БОЙКО НАЙВЕЛИК!!!!
  • 87 Boko

    6 7 Отговор
    ще победи с много, не защото е толкова добър, а защото останалите са гола вода!
  • 88 косача

    2 3 Отговор
    Това "изследване" сеподава поредно, за да подготви народа за поредната фалшификация на изборите, която е заложена в СОРОСОИДНИТЕ машини, които за целта единствено бяха допуснати на... конкурс, а за да е пълна фалшификацията и да няма съмнение за това, ЦИК ЗАБРАНИ да бъдат преброени и хартиените бюлетини от машините, защото сравнено после с флашките щеше да лъсне огромното разминаване в процентите на партиите.
    ЦИК реши да се направи и преброяване на хартиените бюлетини на няколко "СЛУЧАЙНО" избрани машинки, за да "докаже" че фалшификации няма.
  • 89 Слави

    7 1 Отговор

    До коментар #84 от "ИТН":

    добре, ама продажника костя не ми се нрави!
  • 90 Голем смях

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "ЪГДНД":

    Кирчо -ментата ,май ще върви при бай Ставри...след лъжливата си декларация за гражданство .От 5 до 10 години..Какво жажда за пари и власт само.Да скъсаш с Канада за едни пари.Поредния алчен спасител,който ще се нагуши на гърба на тъпия народ.Но и зеления чорап е в играта.Ще има делба на откраднатото.

    Коментиран от #93

  • 91 Дядо Демократ

    5 9 Отговор
    ГЕРБ още ще вдигнат, ще са с около 10% пред втория.

    Коментиран от #92, #97

  • 92 Единствената

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "Дядо Демократ":

    логика в подкрепа на подобно твърдение е, Прост народ! Ако има достатъчно такъв народ, ще си прав! В противен случаи, драскаш глупости!

    Коментиран от #94

  • 93 Последния Софиянец

    4 4 Отговор

    До коментар #90 от "Голем смях":

    При бай Ставри ще вървите всички Гербави.
  • 94 Дядо Демократ

    4 6 Отговор

    До коментар #92 от "Единствената":

    И кой е избора на острия народ. Новите мошеници? Трифончук?
    Импекса? Прокопи България?

    Коментиран от #96

  • 95 mi6osp

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "26 ПОРЕДНИ ИЗБОРНИ ПОБЕДИ":

    530 000 гласа за ГерБ. Голям кеф е да си пореден път победител и да гледаш властта и чекмеджето през крив макарон, защото за да управляваш , трябват над двойно повече гласове от получените на тези избори.
  • 96 По това

    6 1 Отговор

    До коментар #94 от "Дядо Демократ":

    какъв е избора на 14.11, ще се види и какъв е народа! Засега изборите само показват, защо България не е Швейцария!

    Коментиран от #99

  • 97 mi6osp

    3 2 Отговор

    До коментар #91 от "Дядо Демократ":

    Вдигането на ГерБ:09. 2009- 1 800 000 гласа, ...,04.04.2021- 820 000гласа, 11.07.2021- 620 000 гласа,14.11.2021- 520 000.гласа.
  • 98 Обръщам се към лидерите на ДБ с призив д

    0 14 Отговор
    Само Демократична България Всички други ще ви излъжат

    Коментиран от #100

  • 99 Дядо Демократ

    3 6 Отговор

    До коментар #96 от "По това":

    Дъра бъра два чадъра.
    Ти каза, че за ГЕРБ гласуват тъпите. Аз те попитах за кого гласуват острите? Дай конкретен отговор, не да ми раздягаш локуми.

    Коментиран от #102

  • 100 Айде

    7 1 Отговор

    До коментар #98 от "Обръщам се към лидерите на ДБ с призив д":

    без лъжи! ДБ надмина герб по лъжи! Кой лъжеш? А да! Ти все пак си техен електорат! Там лъжата и подлостта са на почит!
  • 101 олеле

    5 3 Отговор
    Щом дори Алфа Гербърч предричат, че ГЕРП ще са изолирани в НС с максимум 60 депутати, кой знае каква в реалната истина.

    Още по-показателна е прогнозата им за президфентските избори 0 те дето мразят Радев му предричат разлика от 20 процента с втория?

    Агония герберска....

    Коментиран от #116

  • 102 Това не

    5 2 Отговор

    До коментар #99 от "Дядо Демократ":

    са локуми, а факти! На теб защо ти плащат жълти стотинки? За да излъжеш някой глупак! Евентуално! Ако е останал! Партия която плаща за лъжи, какво да очаквам!? Освен да ме лъжат и крадат! Логично трябва да си прост, за да го правиш! Ами който е глупав, ще го излъжат да си даде гласа! Умният, ще си направи правилният анализ и ще знае дали има някой който си заслужава да гласува или не! Резултата от всичките години показва единствено, защо България е последна по всичко! Това не е агитация да гласуваш, а коментар на това което си надраскал!
  • 103 ИТН Вие постъпих те по долно и от герб.

    3 7 Отговор
    ИТН ПОМАГА НА Доган да граби

    Коментиран от #105

  • 104 Крокодил

    7 1 Отговор
    Ако това е вярно, то ни очакват нови избори след нова година!!

    Коментиран от #108

  • 105 Лъжа

    6 2 Отговор

    До коментар #103 от "ИТН Вие постъпих те по долно и от герб.":

    Лъжеш за монети! демек евтин продажник!
  • 106 JEFF

    8 4 Отговор
    Не им вярвам. Наближавам 60 години , досега нито веднъж не съм попадал на подобно питане. Ако данните са вярни, то жалко . Излиза, че на хората им е добре да живеят сред корупция и простотия.
  • 107 LOSHIA

    6 3 Отговор
    БЪЛГАРИ ,алфа рисърч НИ ИМА ЗА ИДИОТИ И ПОЛУИДИОТИ!!!!!!!!!!
  • 108 идват

    2 4 Отговор

    До коментар #104 от "Крокодил":

    но при нов президент и нов отговарящ за изборите.
    дано не чакаме резултатите от англия за да натаманим резултата
  • 109 Behemoth

    2 2 Отговор
    Малък,но мноооого прост народ...нечовешки прост просто...
  • 110 Асоциации

    3 3 Отговор
    Като прочета "ГЕРБ води" и веднага си представям "Титаник", но Бою е в първата лодка и казва кой да се качва в другите.
  • 111 Варна

    2 5 Отговор
    В общи линии няма никакво значение +/- 3-4%. Общата картина е ясна! Чиновниците и корпоративният вот от строителните фирми за ГЕРБ. ДПС са ясни без значение на ситуацията защото са етническа партия, а останалото е протестният вот. - Последният е твърде раздробен и в по- голямата му част агресивен един към друг. Това важи основно за ИТН, което пак поставя под съмнение създаването на правителство. Лично за мен всичките са за изхвърляне, но това си е моето мнение! Шанса за правителство е само във вариант на обединение на всички без ГЕРБ и ДПС. Иначе няма шанс да бъде съставено каквото и да е!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 мнение

    2 1 Отговор
    най сладкото е че кресливата сврака засега е АУТ.
  • 115 Избирател

    4 3 Отговор
    Eдинcтвeнo cтaбилнo прaвитeлcтвo c oбщи дoпирни тoчки пo прoгрaмитe cи мoгaт дa нaпрaвят БCП,ГEРБ и ДПC.Тoвa e гoлaтa иcтинa и вcички кoитo държaт нa избирaтeлитe cи в Бългaрия трябвa дa гo приeмaт.Зимaтa нe e дaлeч и трябвa дa ce взимaт бързи и aдeквaтни рeшeния.
    Всичко друго е само един мираж !
  • 116 Чук и Гек

    4 3 Отговор

    До коментар #101 от "олеле":

    Появата на Мадам Бътерфлай като кандидат президент на Греб, силно възмути заслужилите Герб - жени! Те се изтрепаха да работят за Партията, а нито Дариткова, нито Десеславите, нито ПКП са номинирани за първа драма! Горките! Преди 5 години, така се разсърди г-н Цветанов, че не го номинираха за президент, не задейства схемата за изкупуване на гласове и Цечка остана с 2-3 гласа! Срам и резил!
  • 117 ЕВАЛА БАЦО

    1 5 Отговор
    МАЧКАЙ ГИ
  • 118 така така

    3 4 Отговор
    Ако ИБГНИ влязат ще има анти-герб коалиция, ако не, ГЕРБ пак ще ни владее.

    Коментиран от #120

  • 119 ФАРС

    2 2 Отговор
    Тези изследвания са чист платен Фарс
  • 120 оня с коня

    6 7 Отговор

    До коментар #118 от "така така":

    Ако "Изправи се" влязат в НС,то ПП трябва да не влязат,щото са скачени съдове относно Електората.Та как ти се струва - кое е по-вероятно?И понеже съвсем сериозно се опасяваш че "ГЕРБ пак ще ни владее",нали уж се скъсахте да пишете тука че "ГЕРБ умре",че "ГЕРБ при НДСВ,,че "Борисов при бай Ставри",че "Борисов приключи"...А нали врещяхте като диви кози цяло Лято по площадите и хвърляхте Яйца ,надувахте Вувозели,блокирахте кръстовища,викахте "Всеки ден ще е така до победата" с Мая и отровното трио Начело?И сега изведнъж - ГЕРБ пак ще ни владее!А защо така стана?Ами защото сте Калпав материал и нищо не става от вас,защото сте необразовани и глуповати,защото на 2 магарета сено не можете да разделите...пък искате да Управлявате?!И го осъзнайте това:ГЕРБ изобщо не го бърка дали Мая и Изправи се" ще са в НС,целта ном.1 е РАДЕВ да бъде изхвърлен от Президентството и това почти сигурно ще се случи1
  • 121 Ъъъ .....

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Точен":

    Стига глупости. Кой ще гласува за тоя дребен тарикат - наемен политик?
  • 122 Радефф

    1 1 Отговор
    Хи хи!
    Правете си прогнозите и драпайте!
    Само Бибитко се усъмни, че мачът е свирен!
    Като ви лепна с 200 - ще гледате, като наа.ано дете мама си!
    Резултата го знам, ама като му дойде времето ще го видите и вие!
    Флашките - аз ги вардя!
  • 123 бай Даньо

    1 2 Отговор
    В нормална държава когато първата партия води с 6.3% на никой не би му минало през ум че може да направи успешно правителство без нея в Гания обаче цирка на инспирираната от БСП революция продължава, без да има шанс за победа на БСП разбира се ао ако може да разрушим държавата в полза на матушка ... Ай хаирлия да е и да гледаме по оптимистично към изборите след нова година!
  • 124 ПРАЗЕН ХЛАДИЛНИК, ПЪЛНИ ТЕЛЕВИЗОРИ

    1 4 Отговор
    ДО ТАМ НИ ДОКАРАХА РАДЕВ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА ПЕТ МЕСЕЦА
  • 125 ПРАЗЕН ХЛАДИЛНИК, ПЪЛНИ ТЕЛЕВИЗОРИ

    0 2 Отговор
    РАДЕВ, А ТВОЯТ ХЛАДИЛНИК КАК Е ???????
  • 126 Ха ха ха

    1 3 Отговор
    Ха ха, кръв пикаят комуноидите , като нефелното авторче , че фалшивото им геройче радев , ще бъде отсвирено завинаги ....
  • 127 фбр

    1 2 Отговор
    Браво Алфа рисърч ! Ето къде отиват част от парите на тиквата от Банкя !
  • 128 İstanbul

    2 1 Отговор
    ДПС най малко 14,5% , запишете си ...
  • 129 Алфа Вълкът

    1 0 Отговор
    14% ще са някъде и според мен, ще има голяма мобилизация заради президентските избори.
  • 130 Б. М.

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Томож":

    Докато броеше проф. Мишо, Алфа ВИНАГИ "ПОЗНАВАШЕ". Е, сега няма Мишо и малко 😀😀😀
  • 131 !!!?

    1 0 Отговор
    Всяка промяна е предпоследна !!!?
  • 132 Питали са ме

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Не знам друго":

    Да, мен са ме питали.
    Но по презумция гласувам за "патриотични партии", не съм удобен на статуквото и соросоидите, дали са ме отразили, едва ли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол