Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 06:07 10 071 103

Кирил Петков: Опитваме да дадем нов път на страната

  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен валиселв-
  • даниел лорер-
  • избори

Първото нещо, което трябва да направим, е да освободим малкия бизнес да работи – без всички разрешителни административни режими, заяви лидерът на "Продължаваме промяната"

Кирил Петков: Опитваме да дадем нов път на страната - 1
Снимка: Продължаваме промяната

Обединява ни една мисия – да продължим да променяме нашата родина, за да изглежда така, както искаме да изглежда. Живях доста време в чужбина, нагледал съм се на хубави неща и искам по-бързо да ги пренасяме у нас. Това каза съоснователят на "Продължаваме промяната" по време на онлайн среща с българи в чужбина Даниел Лорер.

Милея и чакам тази промяна да се случи най-сетне. Първата и най-важна точка е нулева корупция. Тя е гаранция за правилно функциониране на държавата. Друго важно нещо е овластяването на кадърни и способни хора в администрацията, които да работят за обществото, добави той.

Всички икономически изследвания сочат, че България има потенциал да стане богата държава, но това не се случва. В последните четири месеца разбрахме защо – парите изтичат, заяви съоснователят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Основната ни цел е нулева корупция, защото това са едни 8 млрд., които можем да инвестираме обратно в страната. Ако правим това в продължение на 4 г. вярвам, че накрая няма да повярваме как изглежда България, посочи той.

Опитваме се да дадем нова посока на България, така че всички ние да се гордеем със страната, в която живеем, да се гордеем, че живеем тук, добави Петков.

Първото нещо, което трябва да направим, е да освободим малкия бизнес да работи – без всички разрешителни административни режими. Ако махнем това бреме, бизнесът ще може да работи по-целево. Стандартът на живот зависи от фирмите, които могат да изнасят. Нашата мисия оттук нататък е да направим нашата икономика с по-голям потенциал за износ. Имаме много ясни мерки как да премахнем корупцията, включтелно антикорупционна агенция. Във всяко едно министерство звената за вътрешен одит ще рапортуват директно на тази агенция, коментира Кирил Петков.

Имаме много работа за вършене в училищата, каза съоснователят на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Методите за обучение са остарели, има много по-съвременни опити, които могат да се използват. Висшето образование също е в доста тежко състояние. Не на последно място, здравеопазването е в окаяно състояние, като нивото на финансиране като процент от брутния вътрешен продукт не е толкова по-ниско, отколкото в другите европейски страни. Просто голяма част от парите се крадат или не се използват по предназнаенчие. Това са ключови проблеми, които трябва да се правят, заяви Василев.

Друг голям проблем е, че 40% от пенсионерите са под нивото на бедност. Чрез добавките в актуализаицята а бюджета успяхме да ги извадим над това ниво до края на годината, но това е една много дребна първа стъпка. Няма как да оставим хора, кото са работили по 40 г. да живеят с толкова ниски доходи, подчерта Асен Василев.

В селското стопанство в момента субсдиите са изкривени, дават се по погрешен начин. В енергетиката трябва да направим план как да трансформираме енергийните си мощности. Има възможност да сенаправят ВЕЦ-ове по Дунав и трябва да довършим газовите диверсификации, трябва да се достори връзката с Гърция, която ще даде стабилност на доставките, посочи съоснователят на "Продължаваме промяната".

Трябва да се подобри транспортната свързаност между Северна и Южна България, свързаността с Румъния. Пътната мрежа в страната е в окаяно състояние, въпреки милиардните инвестиции. Трябва да пуснем влакове със 150-200 км/ч, за да махнат част от трафика от магистралите и да се пътува удобно и бързо, каза още Асен Василев.

„За да подобрим безопасността по нашите пътища, първо Mинистерството на транспорта трябва да има министър, който не е подкупен, който знае как да чете договори и как да ги възлага. Втората стъпка е Агенция „Пътна инфраструктура“ да мине към Министерството на транспорта и да сложим начело на АПИ някой, който разбира от пътна безопасност и от качество на пътя. Това заяви вчера лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който заедно с рали легендата Димитър Илиев, водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Кърджали, участва в демонстрация на техники за пътна безопасност и симулации на опасни ситуации на пистата на Академията за пътна безопасност в Сапарева Баня, съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме промяната“.

Кирил Петков даде за пример пътя за Сапарева Баня, който скоро е завършен, но вече няма маркировки, асфалтът е парков. Нагоре към планината, когато вали дъжд аквапланингът е сериозна опасност. „Когато говорим за корупция в инфраструктурата цената не е само пари, тя се измерва директно в човешки живот. Затова хора като Димитър, на когото това му е животът и от това разбира, ще ги включим активно в работата по повишаване на пътната безопасност и качеството на пътя. Представете си на всяка нова отсечка на магистралата някой като Димитър да оцени нивото на изпълнение, не само да мерим колко е дебел асфалтът, а какъв е, каква е маркировката, как се отича. Това ще подобри много нещата“, каза Кирил Петков.

Петков посочи, че е важно да започнем образование за пътна безопасност още от детска възраст . Според Димитър Илиев в момента то е некачествено. Важно е кой го преподава, кой обучава учителите. „Вярвам, че тази промяна ще стане с нашия екип от млади и честни хора“, категоричен беше Илиев. Той разказа, че се е опитал преди две години да преброи местата с аквапланинг само по магистралите и те са били над 30. При тях редовно загиват хора. „Тогава написах писмо до АПИ, те ми отговориха на всяко място по каква причина не може да се оправи и, че са сложили предупредителни знаци и водачът трябва да ги съблюдава. Тоест прехвърлят топката към шофьорите“, каза рали легендата и увери, че едно от първите неща, които ще се стреми да направи е да се премахнат капаните за българските шофьори.

Кирил и Димитър демонстрираха на симулатори ситуации като преобръщане на автомобил и специално показаха важността на носенето на колан. На друг симулатор беше показан челен сблъсък на автомобил. Целта е водачите на пътни превозни средства да разберат колко важно е да се шофира безопасно и какви последици може да имат неразумните действия на пътя.

След като участва в изпитанията, Кирил Петков благодари на Димитър Илиев. Според лидера на „Продължаваме промяната“ начинът, по който се провеждат шофьорските курсове трябва да се промени. „Трябва човек да усети какво означава да се блъсне дори само със 7 км. в час, какво означава колата да се обърне и колко е важно за безопасността дори да сложиш нещо като колан. След днешните демонстрации с Митко, няма никога да седна на задната седалка без колан“, обеща Петков.

Второто очевидно за него е, че инфраструктурата е част от пътната безопасност. „Не може да говорим, от една страна за строене на магистрали, а от друга, че има инциденти на пътя и да не свързваме двете неща. „Димитър ми обясни внимателно, че дори, че на местата, на които не е направено добро отводняване на пътя, се случват най-много инциденти. Ако не се опитаме поне тези места да премахнем, само ще си четем статистиката“, заяви Петков.

„Нещото заради което аз реших да се присъединя към Продължаваме промяната, е това, което разбрах от Кирил и Асен - че в държавата има злоупотреби. Видях, че те имат волята да прекратят това и си казах, че трябва да съм с тях и да направим България по-безопасно и добро място за живеене“, каза Димитър Илиев.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 115 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирчо

    64 60 Отговор
    Защи искаш да ни ваксинираш? Ние не искаме . Не ви искаме отровата.
  • 2 така е

    94 33 Отговор
    Всеки обещава днес, знаейки, че народа утре ще забрави какво му е обещано...

    Коментиран от #83

  • 3 ⚜️Просветен⚜️

    90 63 Отговор
    Стигнах само до там , че трябвали влакове , за да намалим трафика по магистралите! Трафика там никога не е бил проблем , стига да няма ремонти и катастрофи ! Ремонти и катастрофи има само защото магистралите са разбити и некачествени ! И вместо да повишат тяхното качество , тия ще пускат влакове! Това не е решение , а бягство от проблема и знак за пълно неразбиране !!! Усмихнато келеме в стил Тюдор , Курц, Макрон и Зеленски! Подставени марионетки , имащи за цел да очароват бабите и наивниците!

    Коментиран от #37, #79

  • 4 Съвет

    96 94 Отговор
    Единствения Нов път за Кирил Петков е веднага ВOЛEИЗЯВЛEНИE зa OCВOБOЖДAВAНE /не от канадско/ А oт БЪЛГAРCКO ГРAЖДAНCТВO, зaщoтo Бългaрия нямa нуждa oт тaкивa грaждaни и вeднaгa дa ce мaхa c 200 oт Бългaрия...!!!

    Коментиран от #15, #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Црн Ваню

    48 16 Отговор
    И Аз едно време видях, колко много разрешителни има "възмути се" и като взех властта ги умножих. Така с един куршум няколко заека, повече пари за бюджета, възможности за рушвети за наши хора в администрацията, гърч за неудобните и баламитеи, летящ старт за наши хора.
  • 7 Серж

    84 69 Отговор
    Дребни ментета и крадци от чужди държави са нахлули в България с хубави обещания ,но това вече се случи на много пъти от 30години в България.
    Махнете се лъжци като Кирил Петков ,махнете се не изнудвайте хората!
  • 8 Преминаващ

    84 59 Отговор
    Ей,тоя е готов на всичко само и само да докапа кокала! Отказ от канадско поданство,парите от заплати щял да върне,ако му кажат даже и ще се разведе.
    Няма ли някой журналист да го пита за какво толкова саможертви прави.Като му гледам сурата на дребен шмекер не го е еня много-много за народа в БГ.

    Коментиран от #57

  • 9 Сандокан

    52 49 Отговор
    Киру Глъвътъ защо още не е в панделата???
  • 10 БКП=герп+сдс

    47 36 Отговор
    +дпс

    Никога повече на власт!
  • 11 Неминистър

    61 48 Отговор
    Айде моля всички измамници и менте министри,да не ни дават нищо,най-малко насоки,да си ходят в Канада да правят нови пътища и експерименти с тамошните суверени и конституции.

    Коментиран от #17

  • 12 Буха ха

    38 51 Отговор
    Разликата между Кирчо и Тулупа е че Кирчо лъже на дребно и с усмивка, а Тулупа лъже на едро и гледа лошо.

    Коментиран от #102

  • 13 Кирил Петков

    30 31 Отговор
    Ние с ДАЙ България ще лобираме ЗА приемането на Истанбулската конвенция и проекта СЕТА.Ние твърдо подкрепяме еднополовите бракове.
  • 14 аз в бегето не желая да живея

    16 23 Отговор
    каквото и да се промени просто щото къде има българи нещата не стават на добре
  • 15 nqkoi

    34 32 Отговор

    До коментар #4 от "Съвет":

    Съвети може да даваш към семейството ти ок .до сега когато ви грабеха герб и дпс бсп мълчахте като овц.....

    Коментиран от #70

  • 16 ЗАКОНА

    53 31 Отговор
    Да изгоним наглите измамници от България и да им покажем на 14ти,че ние не поставяме някакво си западно,псевдо образование над конституцията ни.Ако не си тръгнат,нека си понесат наказателната отговорност по член 313 от НК,а не както си мислят,че ще носят адмнистративна такава!
  • 17 иваило

    36 27 Отговор

    До коментар #11 от "Неминистър":

    До сега когато ти даваха насоки герб и дпс и бсп върза и цъфна нали ?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 НИЯ

    27 37 Отговор
    ПРОСТ НАРОД СМЕ СИ И ТОВА Е. НИЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА ПРЕВИВМЕ ГЛАВА И ТОВА Е. НЕ ИСКАМЕ ДА ПОВЯРВАМЕ НА НЕЩО НОВО И РАЗЛИЧНО. ТОВА Е НАШЕТО РОБСКО МИСЛЕНЕ И ТОВА Е.

    Коментиран от #20, #21, #29, #42, #58, #73, #74, #82, #95

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Само да попитам

    42 23 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    Кое е новото и различното,да не се спазват никакви закони ли?Ако това е "новото и различно",аз лично ще благодаря?
  • 22 Хасен

    47 25 Отговор
    С подобни чудеса ни залъгваха за някакво светлото комунистическо бъдеще, което се оказа една гола тояга, пред ръба на пропаста! "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш". Но за да ти дадът да го направиш, трябва да ти имат доверие! За щастие, техния кредит на доверие е вече изчерпан; На този, че спестява истината за гражданството си, а на другия, че според изнесена информация от медиите е извършвал някакви финансови машинации в чужбина.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Валери

    41 28 Отговор
    Пълни боклуци а не пълна промяна . Остап Бендер в канадско български тежък вариант . Марш от България .
  • 25 нннн

    40 28 Отговор
    "Влакът към Канада тръгва от пети коловоз"
  • 26 Темидец

    34 26 Отговор
    Доказан престъпник,прокуратурата да не чака изборите,а да се самосезира на база определението на КС!
  • 27 123

    33 16 Отговор
    Звучи много добре , ана всичко това и аз мога да го кажа . Само че никой няма да ми организира толкова скъпа кампания като тяхната . Реклами във тубата , във фейса , по тв и общо взето на всякъде . Никоя от другите партии не прави толкова мащабна кампания и е хубаво да си зададем въпроса кой ли финансира и организира всичко това за толкова кратко време ? Иначе всичко изглежда прекрасно - обещания да се оправят неща , които бодат очите на всички , пари за високи пенсии и много популярни личности , необременени от политиката до момента . До къде ще я докарат ще видим.

    Коментиран от #30

  • 28 Знаещ

    30 20 Отговор
    Незнанието на закона,не те освобождават от него!Когато имаш "претенции" па било то и голи,да ставаш политик или публична личност,незнанието ти се мултиплицира и те прави само смешен и жалък.

    Коментиран от #35

  • 29 ВИЯ

    38 19 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    КАКВО Е НОВОТО?! ЛЪЖА НАЙ-НАГЛО, НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА, НАГЪЛ И БЕЗОЧЛИВ СЪМ... АБЕ, ВИЕ НАРЕД ЛИ СТЕ???!!! ТОЯ ЛЪЖЛЬО ДА СИ ВЗЕМА БАГАЖА И ДА ИЗЧЕЗВА!!!! ЦАРЯ ЩЕШЕ ДА ВИ ОПРАВЯ, ПОСЛЕ СЛАВУН ЧАЛГАРЯ, ПОСЛЕ РУМЕН КЛЕПАРА СЕГА КИРО ЛЪЖЛЬОТО... ВИЕ МАЗОХИСТИ ЛИ СТЕ...??? КИРО ЩЕ ВИ ПРАСНЕ ПО ЕДИН КАЮШИК И ПОСЛЕ ЩЕ ПИЕТЕ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА - АКО НЕ УВЕЛИЧАТ И НЕЙНАТА ЦЕНА... НОВО БИЛ КИРО... АЙДЕ, БЕГАЙ...
  • 30 Дааа

    36 15 Отговор

    До коментар #27 от "123":

    ТОЯ ЛЪЖЛЬО И НЕГОВАТА ПАРТИЯ СА КАТО НА РОМСКА СВАТБА - ОБЕЩАВАШ, ПЪК ДАЛИ ЩЕ ГО ДАДЕШ... Е, НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! ТОЗИ ИЗЦЪКЛЕНИЯТ КЪДЕ ИЗЧЕЗНА, ДА НЕ БИ ЗАЩОТО СВАЛЯ РЕЙТИНГА?

    Коментиран от #65

  • 31 БСП на Бунището

    28 10 Отговор
    Един милион и осемстотин хиляди Българи ,български Пенсионери,живеят с пенсии до 600 лева на месец.....Осигурявани върху Минимална заплата от Работодателите,осигурявани върху половин работен ден,изнудвани и мачкани от Червените Приватизатори и Олигарси.....Непоправима е Щетата нанесена на Народа от Комунистите през тези 30 години....Непоправима!!!
  • 32 Превод

    25 15 Отговор
    Превод: Ние, вашите господари от улица Козяк искаме да сформирате правителство по-долно и от това на Боко тиквоний. Понеже видяхме, че изпитвате затруднения в предишните два парламента, сега задействахме нашите спящи клетки в страна Кирил и Асен. След 14 Ноември ще бъдете длъжни да изпълните заповедта, като Кирил Петков трябва да бъде задължително премиер - Все пак е посочен лично от Байдън и скришом от ЦРУ. Ако се затруднявате ние ще Ви окажем съдействие. Бързаме, защото има належащи проблеми - Македония, Ваксини и сертификати, ЛБГТИ, и всякакви подобни извращения !
  • 33 14 ноември

    19 17 Отговор
    Да омъжим Бойко за бай Ставри
  • 34 Брех?!

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Съвет":

    Я виж ти какво ,,мъдрост" си измъдрил от ,,мъдрата" си главица...?!Направо си ,,вундеркинд"...,шъ знайш...😉🤣😆😂😛!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Народът ПАК

    17 24 Отговор
    има надежда и вяра.Дано не ни разочаровате и вие-здраве и успех
  • 37 Бамбука

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "⚜️Просветен⚜️":

    Преди да драскаш простотии, вземи малко се образовай "CargoBeamer" !
  • 38 Ехааа

    24 10 Отговор
    Ще имаме нов път на лъжите и измамите, сякаш другите са по различни , 60 г.от живота ми минаха само в лъжа , няма честни българи явно само мошеници,кои рошави ,кои толупи , кои прелизани , като тоя но измамници все!
  • 39 гласоподател

    29 16 Отговор
    Който е започнал с лъжа не е прокопсал. Как да ти вярваме след като се превърна в лъжливото овчарче? Аман от спасители. От 31 години ни "спасяват" и все сме за спасяване. За това на тези избори СУВЕРЕНЪТ трябва да вземе съдбините си в свои ръце. Не искаме спасители.Точка.
  • 40 Много

    13 22 Отговор
    е трудно да накараш лъгани , а и лъжещи години наред , да повярват в доброто и да се обединят , но е предизвикателство и дава сила ! Продължавай само напред , здраве и успех !
  • 41 ама нещо

    14 5 Отговор
    По Холивудски .
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    26 10 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    Стига с тази „ПРОМЯНА“!!! КОЙТО иска промяна да си смени най-добре половата ориентация и белким се успокои.
    От НЕКЪДЪРНИЦИ, само промяна може да се очаква, защото е лесно, а за „.......Европейското Развитие на България“ трябва акъл и работа.
    Тия двамцата, Кирчо и Кокорчо, ако не влезнат в новия парламент няКОЙ ще пострада жестоко...ПАРИТЕ ДАДЕНИ ОТ "СПОНСОРИТЕ" ЗА ПРЕ3ДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЪЗВРАЩАЕМОСТ +.

    Коментиран от #45

  • 43 Данъкоплатец

    14 16 Отговор
    Вкарайте в затвора няколко разбойника като Бойко, Цветанов, Каракачанов и няма да има повече корупция.
  • 44 ХаХ

    17 10 Отговор
    Кирчо вече няма как да отиде и в Канада след като се отказа от гражданството им. А ако се откаже от българско гражданство ?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 1111

    8 7 Отговор
    Материал качествен не остана в Бг. Имат пари, но.. Кои. Тия които няколко поколения не са учили децата си от дпс и български партии българи. Отвън няма желаещи на този етап и въобще завръщане в кочината ви обратно. Първо я почистете от дс, дабс, старата номенклатура, от 70,80,90 годишните ви комунисти крадливи и се готвят от бойко при нинова и дпс. Не става. Както и да я мислим, а трябва Нинова, Караянчева и сие да си ходят на село, за да ядем български домати, краставици и да носят на бати им Бойко, а Доган си ги сее сам и няма нужда от валите криви глави краставици български и домати. Всипки селяни града
  • 47 Питай ми К*РО

    20 11 Отговор

    До коментар #45 от "ПРОСТ ВЪПРОС":

    НИЕ , ФАТМАШКИ МОШЕНИЦИ И КРАДЛИВИ ПЕДЕРАСЕ НЕ ЩЕМ
  • 48 Кило

    16 6 Отговор
    Алилуя, Господ Бог е слязъл на Земята и раздава подаръци! - ( блажени са вярващите, амин)!
  • 49 защо

    13 18 Отговор
    ли никой до сега не критикува петков по същество? например да посочи грешките които направи като министър....например , че не е трябвало да разкрива корупцията и разграбването на България. Заяждането за канадското гражданство няма как да повлияе на избирателя защото то не определя дали някой ще работи за България....до сега все българи ни управляваха и все в Конституцията се клеха хо излизаха мошенници. успех на петков

    Коментиран от #92

  • 50 Бай Гошо

    20 12 Отговор
    Първата задача на тия двамата е да похарчат 35 милиони лева за завода за електричките, иначе албанската мафия ще ги докопа и на Кокорчо ще му изскочат очичките, докато гледа какво правят на Кирчо. После ще мислят за тези несъществуващи 8 милиарда, които развяват като парцал.

    Коментиран от #52

  • 51 Анонимен

    6 5 Отговор
    Селяните превзеха града, НС, а града да им кажа, че там не се раждат тикви, а в селото. Град глад. Чакат на социала, чакат самотните майки от мъже пари, от запад. Пълен блокаж е държавата. Всичко от селата в града поб, военни, системата на мвр. Ок, но гражданите къде да ходят. Или в гаражите да се дръсат с пенсиите на родители вдовици. Трудно ще се оправи бг, но поне ги виждаме старите ергени турчета и българчета, турчето милее да има деца, виждаме как се радва на близнака един с дете, а другият няма, погребаха майчици, бащи, от лъжите ви, от 32 и как да имат вяра на вас. Като от 1944 едни и същи сте по разни кабелки и навсякъде. Добре че са били младите ни родители да се борят за справедливост, идвайки от македония одрин беломорието, днес много от вас шяхте да сте клошари на100 %. Капитализма не е за мързеливите, а за находчивите, хора будни, хора със занаяти. Не става за мен, за живеене в Бг, става само за алчните ви номенклатурни кадри от 44-та до днес. Приватизираха предприятията, влязоха в разни бордове, окрадоха кво можаха и днес любо сам с торбичка си харчи ограбеното, вълчо мързела директор от дпс изкупува земи и е релил от бкп в герб да я продава, много са дебели главите им, а и децата им на разни директори, не искали навън, не могат коли да карат, то и за там акъл трябва, не става, закривай, със стар материал къща не се строи, ако можете, стройте си я къщурката, ако бяхме се родили на запад, днес щяхме да сме милионери и с много деца, внуци, прав
  • 52 е да де

    7 9 Отговор

    До коментар #50 от "Бай Гошо":

    но 20 млн ще даде държавата СЛЕД като се произведат 20 000 автомобила ! айде като тролим поне да е качествено ,а ?

    Коментиран от #54

  • 53 Кокорчо

    13 8 Отговор
    Този като го слушам колко му е лесно всичко, се убеждавам, ча шаха е най-лесната игра на света - пленяваш царя на противника и печелиш. Фасулска работа.
  • 54 Цар и генерал

    14 9 Отговор

    До коментар #52 от "е да де":

    А бе я ми дай ти 15 милиона за едни картинки и макетче на ракета до Марс, а пък като я произведа ще ми дадеш другите 20.
    След толкова много лъжи от ококорения, как можеш да вярваш дори на "Добър ден"? Всеки живял в чужбина може да ти разтяга същите локуми, но нормалните хора имат срам и не лъжат така безсрамно, че могат да оправят за 4 години България. Един цар ни "оправи" за 800 дни, а юпитата му забогатяха неимоверно. Хайде сега да не се оставяме да ни оправят и юпитата на генерала.

    Коментиран от #56

  • 55 Този

    21 10 Отговор
    Искал да става премиер, а бащата още му сменя публично памперсите!
    Разбирате ли? Искаме ли държава на мухльовци и лигльовци дето татковците им ги дундуркат, докато навършат средна възраст.
    Искал да става премиер, а бащата още му сменя публично памперсите.
    Не съм наблюдавал подобно унизяване (унижаване) на човешкото достойнство във вече дългия си живот.
    Разбрахте ли? След татко му на лигльото по телевизора щяла да го брани тъщата и някаква стринка:)
  • 56 и кой

    6 9 Отговор

    До коментар #54 от "Цар и генерал":

    каза , че държавата ПЪРВО ще даде едни 15 млн. ....сигурно е боко или биков...те ли са ти информаторите ? човека обясни, че пари ще се дадат след като се произведат първите 20 000 коли....а ти локуми може да разтягаш както ти е изгодно...важно е да си получиш за троленето

    Коментиран от #66

  • 57 На практика

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "Преминаващ":

    Откак се е отказал от гражданството, той няма друг полезен ход.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 А стига

    15 10 Отговор
    не мислех, че някой може да е по-досаден от Маямата, ама тоз мишок я удари в земята барабар с Хаджи Бабикян!
  • 60 изчезвай с 200

    17 11 Отговор
    Марш в Канада бе,лъжец патологичен.
  • 61 БГ гражданин

    14 10 Отговор
    Тая пропаганда която ни предлагат пред екрана водещи телевизии , както казва П. Блъсков все едно сме 70 те години на 20 век и всичко е контролирано от РАДЕВ .

    А за Харвардските измамници щом за него това е маловажно нарушение, какво означава да получи власт и да гази закона за по – важни неща.
    Върховенството на закона важи за другите , но не и за Кирил Петков.

    По това ще ги познаем измамниците, дори и един знак на улицата да нарушиш и те накажат трябва да си достоен да си признаеш грешката.

    Но Кирчо канадеца продължава с промяната, ще маха хора ще лъже, краде, мами, докато тези, които му вярват, разберат, че е един обикновен бакалин на лъжи, селски тарикат.

    Коментиран от #63

  • 62 Оправяч

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "ПРОСТ ВЪПРОС":

    Не бе, към Евгени Дайнов от Оксфорд.
  • 63 Точно

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "БГ гражданин":

    И така още 32 години...

    Ами да, заслужават си съдбата, какво само хленчат.

    "Швейцария на балканите"... Ама друг път.
  • 64 висок

    14 7 Отговор
    Кирето Лъжеца и това тарикатче Лолер са голяма работа! Милиарди ще откраднат, оправни са!
  • 65 Верно

    11 5 Отговор

    До коментар #30 от "Дааа":

    Че Киро си е баш такъв, тъй като е родом от Катуница - мнглската губерния на цар Киро.

    За произхода му не знам, ама манталитетът му е баш сгански...
  • 66 Цар и генерал

    17 4 Отговор

    До коментар #56 от "и кой":

    Тези нали са за честност и прозрачност - нека публикуват споразумението.
    А информацията ми е от медиите, които коментираха, че първо държавата трябва да даде 35 милиона, а след 2 години те ще започнат производството и ще произвеждат по 20 000 коли годишно и някога ще инвестират 140 милиона или нещо от сорта.
    Това споразумение смърди по няколко причини:
    1. Заради плащането от страна на България, защото е абсолютно безсмислено да плащаме ние на инвеститор. Независимо дали в началото или след началото на производството.
    2. Заради това, ча Кирчо Лъжльото излъга, че става въпрос за германски бизнес, а се оказа албански пишман-бизнесмен.
    3. Заради това, че параметрите на колите, които (евентуално) ще тръгнат да се произвеждат, показват, че те са непродаваеми още днес, а какво остава за след две години.
    Както се казва, "Не били компютри, а компоти и не били изнесени, а върнати".
    Ненапразно самият Кирчо спря да говори каква "изгодна" сделка е направил за България. Дано не стига до власт, че жална ни майка.
  • 67 Болярин

    19 5 Отговор
    Тоя канадски лъжец към Коституцията на България няма респект, тръгнал загриженост да афишира към държавата ни !
    НАГЛА И АРУГАНТНА ПУДРА - СЪС ХАРВАРДСКИ СЕРТИФИКАТ ЗА ИЗМАМНИК !!!
  • 68 Ех, мечтателю...

    11 5 Отговор
    Какви сладки приказки за дечица ни разказваш, ако бях млад, можеше и да ти повярвам,но все пак видях и социализъмА и демокраДция, мутро- комунизъм, царизъм, а последните 12 години е най-близко до авторитарен фашо-патрио-национализъм. Сега не искам и да си представя какво уродливо нещо ще се пръкне на изборите...
    Живеем в "интересни времена". Съжалявам, не ти вярвам, след подкрепата ви за лгбтштфк и за задължителните експерименти с човешкото тяло...
  • 69 9754

    4 13 Отговор
    Правят точен анализ на положението у нас. Знаят как да степенуват задачите. Могат да се справят с бесния отпор на калинките. те вече показаха какво и как трябва да се направи, за да не изтичат народни пари в тъмни каси и чекмежджета. Когато работеха в служебното правителство не са давали обещания, но свършиха добра работа.

    Коментиран от #76

  • 70 Ам гъл

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "nqkoi":

    А сега какво като е Бръкнал и ни извадил едното Око да дадем и другото. Стига опити за примери с Б. Борисов опитай се да следиш темата. А тя Е Кирчо дошъл да вкара "Ценности" :Истанбулски Джендари, Ваксини, Лекарства без спир бабите да хаоват на воля и т. н. Това Безумие всеки може да направи. Кой Може да Направи нещо Добро за България, Българина и Децата ни? А не да ми Спорите като на пазара и после" Аз не разбрах не чух". Айде стига Глупусти Нашите Деца не са за Продан и не са Роби на САЩ, ЕС, РУСИЯ. СТИГА.
  • 71 За протокола

    14 2 Отговор
    Тези новите са един хибрид между проекта на Жорж Ганчев и този на Симеон. Прилики:
    1. Българския Бизнес Блок на Жорж Ганчев разчиташе на бизнеса в България и бизнес-практиките да дърпат България и тези двамцата се обградиха отвсякъде с бизнесмени и ги тикат навсякъде.
    2. Симеон 2 докара юпита от Лондон да ни оправят и тези двамцата са също юпита, само че от Харвард.
    3. И Ганчев и Симеон бяха живели дълго на Запад, дори повече от Кирчо и Кокорчо, знаеха какво и как е там и какво да се прави и декларираха, че ще го направят у нас, както и кокорчовците.
    4. И предишните и сегашните обещаваха кратки (но нереални) срокове да ни оправят.
    5. И предишните и сегашният проект се пръкнаха като от нищото, конюнктурно без идеологическа основа, без социална база.
    При такива, почти идентични проекти, е най-логично да се очакват и идентични резултати. А именно, ново равнище на кражбите и все по-дълбоко срастване на мафията с държавата. А за народа ще остане едничката утеха, че ще го грабят хора с харвардски дипломи, знаещи чужди езици и ползващи най-съвременните световни практики за опоскване на държавните ресурси в полза на определени кръгове.
    Все пак в Харвард са учили бизнес, а не политика в полза на народа.
  • 72 Нов път

    9 1 Отговор
    право към ЛГБТ държава…
  • 73 Има ли смисал

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    Найстина прост народ, новото ще ни оправи като Славуца, затова сме прост народ
  • 74 Ам гъл

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    Говори за Себе си а не за Народа. Ако не ти Харесва Народа избор Имаш. Все още можеш да яхнеш метлата и да отлетиш.
  • 75 Протестр

    10 1 Отговор
    Лъжата и таритлъка не са нов път.
  • 76 Така така

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "9754":

    За 7 или 8 месеца не изтекоха кой знае колко много пари мисля че два заема още взеха при положение че тиквун им остави в хазната некой. друг милиар
  • 77 Сл. Георгиев

    8 2 Отговор
    Захаросан лигльо ни обещава светло бъдеще! Вместо да стане булка в Софийския!
  • 78 Гхъъъ

    8 2 Отговор
    Измамник, престъпник, подмянаджия!
  • 79 Абсолютно си прав

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "⚜️Просветен⚜️":

    Да се говори за трафик по българските магистрали е виц. Трафик има точно един месец лятото и то само петък до неделя. А през останалото време ако пътуваш за Бургас , след Стара Загора имаш чувство че пътя е само за теб. Това за разтоварването на пътищата , чрез качване на тировете на влакове го има на много места в Европа. Но в държави с огромен трафик и икономика. Ние сме далеч от това. Засега в България това се практикува от две големи транспортни фирми, които имат техни влакове на които качват полуремаркета за камиони. А го правят защото взимат евро субсидии за екологично чист транспорт. Изобщо на никой не му пука за трафика по нашите пътища , защото няма такъв
  • 80 Милев

    2 10 Отговор
    Най после се намери за кой да гласувам. Силата е в младостта и образованието. Напред. Продължение промяната.
  • 81 Роки

    3 1 Отговор
    Връх на лицемерието! Европейският парламент предложи резолюция за създаването на фонд за обезщетение на жертвите на ваксините срещу COVID-19!
    Предложение за резолюция на Европейския парламент относно създаването на Европейски фонд за обезщетение на жертвите на „ваксините срещу COVID‑19“
    Европейският парламент,
    — като взе предвид член 143 от своя Правилник за дейността,
    А. като има предвид, че Европейската агенция по лекарствата вече изброява около един милион случая на нежелани реакции след поставянето на ваксини срещу COVID-19 :
    - 435 779 за ваксината Pfizer BIONTECH,
    - 373 285 за ваксината AstraZeneca,
    - 117 243 за ваксината Moderna,
    - 27 694 за ваксината Janssen;
    Б. като има предвид, че тези нежелани реакции понякога са тежки; Така например, около 75 000 души са получили сериозни неврологични последици след ваксината Pfizer;
    В. като има предвид, че по данни на Европейската агенция по лекарствата ваксините срещу COVID-19 са имали фатален изход в Европейския съюз за около 5000 души, като от тях
    - 4198 – за тази на Pfizer,
    - 1053 – за тази на AstraZeneca,
    - 392 – за ваксината Moderna,
    - 138 – за ваксината Janssen;
    Г. като има предвид, че Европейската комисия е договорила споразуменията за закупуване и не е пожелала фармацевтичните лаборатории да поемат своята отговорност; като има предвид, че членовете на ЕП не са имали достъп до договорите по време на преговорите;
    1. призовава Комисията за създаването на фонд за обезщетение на жертвите на
  • 82 Само като

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "НИЯ":

    Ти прочетох поста , и ми стана ясно че си "умна и начетена"
  • 83 Бонавентура

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "така е":

    Длъжни сме да продължим.
    На 14-ти продължаваме промяната.
  • 84 Комон сенс

    3 8 Отговор
    Кириле, изборите ги печелиш. Трябва ти само спокойствие.
    Вчера интервюто ти по ТВ беше изключително силно. Не знам дали го усети, но разтресе цялата кочина!
    Още една такава изява и на изборите ще минете 30%.
  • 85 Нина

    5 8 Отговор
    Браво на Кирил Петков и Асен Василев, много хубаво представяне правят на програмата си. Това са хора с добро образование и найстина ще влеят млада свежа кръв във нашата политика. Не ни трябват хора стояли по 10-20 години в парламента само с желание да угодят на себе си. Това са герб, дпс, бсп

    Коментиран от #90

  • 86 гербаджия

    2 1 Отговор
    Кирчо ще блъсне албанското ел. автомобилче с 200 в джипката на вожда. Резултата е повече от ясен. Euro NCAP 1☆
  • 87 ШМЕКЕР

    5 0 Отговор
    КИРО КАТО ТЕ ОСЪДЯТ ПО ЗАКОН НЯМАШ ПРАВО ДА ЗАЕМАШ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.
  • 88 Вижте цените

    4 0 Отговор
    Продължаваме разрухата Грешка. Промяната.
  • 89 Забрана за участие в изборите!

    7 0 Отговор
    На какво отгоре след толкова негативизъм към Петков, той продължава най- нагло да лъже и обещава небивалици. Колкото повече нараства омразата на хората към него, толкова той става по-арогантен. В Харвард ли го научиха, че може да се постигне " нулева корупция". На това няма да повярва и популацията на някое африканско племе. Тук обаче някои все още вярват на такива шарлатани. Да внимават да не ни завличат и този път към тинята, защото чашата отдавна е преляла. А по отношение на изборите , Петков да демонстрира по- умерена увереност в победата си, за да не излага спонсорите си.
  • 90 За протокола

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Нина":

    Парламента, Министерския съвет и Президентството не са училище за начинаещи политици. Имаме урока от ИТН, а и от много други. Начинаещите политици обикновено са фигуранти и пионки на някой по-опитен. Бизнесът и политиката са доста различни неща и това, че щели да правят разни финансови салтоморталета е само малка част от цялостната политика. Нека почиракуват и се покажат що за стока са и ще си помислим. Защото показаното досега е доста малко и доста противоречиво. Много лъжи, изхвърляния, спорни договори и назначения, ефекта от които ще се види след време и т.н.
  • 91 Админ

    3 0 Отговор
    Върнете и полигоните, масове не могат да паркират, не може постоянно да виждам учебни коли да учат кандидатите как се паркира по паркингите на големите хранителни магазини и жулат на хората колите.

    Коментиран от #94

  • 92 Защото

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "защо":

    По същество се критикуват резултати от свършената работа, а не предположения-какво би станало. Сега сме на етап - "Татко ще ми купи колело, ама някой другпът"
  • 93 Тапата

    4 0 Отговор
    Всички звезди бяха свалени от небето и струпани върху милата ни Родина от двамата почтени благодетели!
  • 94 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Админ":

    За полигона съм съгласен с двете ръце, но как да стане това като вече всички инструктори са ЧАСТНИЦИ ??? Те ще се избият помежду си . Навремето имаше СБА и ДКМС инструктори и всичко беше държавно както и полигоните .
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Юнак Пандо

    5 0 Отговор
    Навремето, във началото на демокрацията бях на 35 г, когато се появи Джорджи бизнесмена. Толкова му повярвах че у еждавах мои близки и роднини че този а ерикански тарикат ще ни оправи. Тогава мой много близък въздрастен човек ми каза " момче този е мошеник но си млад и не го усещаш" После се подлъгах по царя (рай за 800 дни) че и малко по Волен и тъка докато и ас острвах и взех инстиктивно да усещам измамниците. Момичета и момчета по млади и по големи от камбанарията на моя опит ви казвам тези уш Хавардски тарикати са пълни мошеници и въздухари. Не го научвайте по трудният начин защото ще ви минат годините във мизерия както минаха нашите млади години
  • 97 До #84 КомОн сенс

    3 0 Отговор
    Вземи научи как се произнася Common sense, аналфабет! И КАК трябва да се изписва на български! А що се отнася до Киро лъжеца, след всяка негова публична появява или на баща му, сляпото доверие в него се изпарява! Дерзайте!
  • 98 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЛИРИК ПУ Т КОВ ---ЦРУ И ТУК "ЧЕ СЕ УАПЕ ПА Г Ъ ЗО "- КАТО ПРИ ЗАЕВ ; ЗАЕЦ ; ЦИПРАС И ГОВНАЙДО / ЕДНОТО ИМ КОТИЛО / !?!?!?!?!?!?!?
  • 99 Предпоследния Софиянец

    2 1 Отговор
    Аз наистина не разбирам,защо е този напън на Кирчо!!!! Като дори да си плати само глоба(както той се волеизявлява,но не пред нотариус), затова че ПОГАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ,в досието му пак ще пише че е ОСЪЖДАН(осъден да заплати глоба и т.н.),и то по основния закон,а именно Конституцията!!!!!!! Т.е. НЕ МОЖЕ да заема висши държавни постове,като президент,министър, депутат и т.н.,защото е СЪДЕН,нито Конституцията нито Закона го позволява!!!! Ей професоре, Герджиков,защо като му даде консултация на Кирчо за Конституцията,не му обясни и последствията!!!!! Ах ти, лош професор!!!! А Радев и ДС агентурата около него ,си прецакаха Кирчо, като курсист от Харвард,по учебник!!!!! Как ще спуска някой, парашутист при тях,като те са само летци??? Как такова нахалство???Има ли още някой от подкрепящите Кирчо,да се съмнява в това!!!! Въпреки напъните и той да го защити,защото усети как се самопрецака,че и от него могат да търсят отговорност и трябва!!!!
  • 100 КИРЧО! Мачкай гербавите!

    1 1 Отговор
    С теб съм! Ще помагам с пълни сили!
  • 101 Предпоследния Софиянец

    1 0 Отговор
    Ааа ето какваа била работата!!! БЛАГОДАРЯ ВИ г-н Блъсков!!! Вие днес отговорихте на всички мой въпроси за Кирчо!!!! И аз много мислех ЗАЩО СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКОРАТУРА ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С КИРЧО (да не би да не съм разбрал нещо), а то ЗАЩО БИЛО!!! Тъй като наш Кирчо НЕ Е БИЛ МИНИСТЪР ЗАЩОТО Е БИЛ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО КАКТО ВЕЧЕ ОТСЪДИ И КС!!!! А Е РАБОТИЛ СЪС СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ И ТО ОТ НАЙ-ЧУВСТВИТЕЛНАТА,СЕГА ЩЕ МУ БЪДАТ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА,КАКТО И НА РАДЕВ,ЗАЩОТО ГО Е НАЗНАЧИЛ!!!!!! И при това -защо не веднага по дяволите????Какво чакат??? То било че трябва решението на КС ,да бъде публикувано в държавен вестник! Ей затова онзи ден Боко каза,че ще става много интересно,пък аз си помислих че просто си плямпа,както обикновено!!!!
  • 102 Кукумявка

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Буха ха":

    Ни Кирио ни борисов могат да стигнат каун фатмаков тои иска да седане на два стола ама ще падне на земята / между русия и сащ /щом излъга бсп и ги прати за зелен хаивер
  • 103 Предпоследния Софиянец

    0 0 Отговор
    Кирчо я смени посрещачите,че вече в 5-ти град ви посрещат едни и същи лица😂😂😂😂😂😂😂
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове