Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 06:09 2 267 15

Социолози: Радев имаше ясен противник, вече трябва да задава позитивен дневен ред

  • първан симеонов-
  • димитър ганев-
  • галъп-
  • тренд-
  • румен радев

Той е скован в рамките на институцията и не може много да маневрира, а в същото време ще се очаква от него да менажира политическата мрежа, която съм създаде, заяви Първан Симеонов

Социолози: Радев имаше ясен противник, вече трябва да задава позитивен дневен ред - 1
Снимка: БНТ

През втория мандат президентът Румен Радев ще има повече предизвикателства, отколкото през първия.

Около тази теза се обединиха социолозите Димитър Ганев от „Тренд" и Първан Симеонов от „Галъп" в анализ пред NOVA.

„Единственото, което сме виждали през последните 5 години от Радев, е конфронтация във всяка една възможна ситуация, стигайки до високи нива на напрежение. Това поне в първата година ще се запази, но ще е и предизвикателство за Радев, защото сега той трябва да формулира позитивен дневен ред”, заяви Димитър Ганев.

„Той реагираше постоянно на събития, които се създаваха от предишния редовен кабинет и не задаваше той някакви инициативи или позитивен дневен ред. Това сега ще е предизвикателството пред втория му мандат”, каза още той.

„Позицията на Радев няма да е толкова лесна, колкото беше в първия му мандат, защото в него имаше ясен противник, а той беше на страната на популярното мнение. Сега той ще е ответник, защото и БСП, и „Продължаваме Промяната”, и Слави Трифонов, и даже донякъде „Демократична България” като че ли припознават Радев за лидер на това протестно пространство и това пространство вече е на власт. Тогава имахме Борисов, сега вече имаме Радев”, коментира Първан Симеонов.

И добави: „Радев е в малко по-трудна позиция, защото Борисов беше министър-председател и разполагаше с оперативни възможности, а Радев е президент, т.е. е скован в рамките на институцията и не може много да маневрира, а в същото време ще се очаква от него да менажира политическата мрежа, която съм създаде. Радев в момента е новата силна фигура, без да има лостовете да бъде такава, просто защото президентството не предполага такива”.

„През този втори мандат Радев ще има повече предизвикателства отколкото през първия”, категоричен бе социологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    13 4 Отговор
    Поредните платени подлоги и докато Параванов прави стъпка назад другия продължава да лиже гербавия зад.ник.

    Коментиран от #15

  • 2 хе хе

    5 11 Отговор
    първолетке искаш невъзможни неща от каунья
  • 3 Ай махайте

    15 1 Отговор
    се от ефира бе лалаждии!
    Работа за пет пари не може да свършите.
    Вместо да се скриете засраме , че прогнозите ви за изборуте бяха много далеч от истината вие продължавате с локумите.
  • 4 Българка

    12 3 Отговор
    Радев трябва да направи всичко което закона му позволява да се разрушат мафиотските структури на тиквите, които им подсигуряват средства да плащат на тези нещастници, които се наричат социолози, политолози и “професорки” като Коларова или пък онази селянка Буруджиева, която само по цветовете на косите и личи, че няма собствено мнение…
  • 5 Aлтънпармаков

    9 1 Отговор
    Не можете ли поне1 месец да не публикувате мнения и интервюта с провалилите се социолози и политолози. Не разбирате ли, че каквото и да кажат ще е алабалистика. Омръзнаха на кората с техните "платени прогнози". Тулупа не се появява, но те развиват тезите му. Вероятно получават написаните му "бисери" и ни ги представят като свои теории. СТИГА!!!
  • 6 Физиотерапевт

    9 2 Отговор
    Вече трети ден тиквата я няма по телевизии и радиа.Отдъхнахме си всички.Скоро и бег вокалите ще оредеят.
  • 7 Аман от прогнози и анализи

    7 1 Отговор
    "Какво е искал да каже авторът" и "кой всъщност е истинският победител на изборите". Ако ги слушаш, още малко и ще си кажеш - абе той Боко и Герджика са спечелили изборите.
  • 8 Алооооооооу

    5 1 Отговор
    Къде е Бойко
  • 9 11666

    7 1 Отговор
    Никога с простата ТИКВА!
  • 10 Да му видим резилЯ

    3 3 Отговор
    Радев още не се е.усетил как му скриха колесника и го оставиха да се приземява по корем върху бетонова писта. Направих си труда да прочета какво е подписал за прословутото преизчисляване на пенсиите.Накратко: Увеличава се коеф.осигурителен стаж с 1,35 за работилите трета категория, без превръщане в трета.Иначе казано, втора, първа и със смесен стаж, приравнен към трета няма да получат нищо, даже по новата измишльотина трябва драстично да се намалят пенсиите, но великодушно е записано,че остава по-благоприятният размер.Проумявате ли какво.ще стане, когато офцете. се усетят януари при тия цени на ток, горива и храни.На третата кат. ще бъдат подхвърлени някакви трохи като за гладни врабчета на перваза на прозореца.А минимална заплата колко казахте? Ма ние я увеличихме беееееее, вие какво искате, президентска заплата ли. Хора с малки деца не знам как ще се оправят. Упорито работят за разединяване на нацията с дребни трикове, но да почакаме няколко месеца....
  • 11 1100

    3 2 Отговор
    Румен Радев Президент ли е на България-ДА! Румен Радев спечели ли изборите заедно с Вицепрезидента И. Йотова-Да! Ще управлява ли от Президенството 5 години-Да!Тогава,какви са тези врачки Буруджева, Коларова, Първанов,Д. Ганев, винаги почерпаният Иво Инджев/преди беше яростен защитник на бившия Съветски Съюз,после на Русия, а сега първа подлога на тъпите сащ /,които дори не понасят действителността. Тези пеперудки,да се скрият и да не се показват.Когато лъжеш ,много лесно се оплиташ в пайжината,а паяка това и чака.И, най-после България и Българският Народ,се оттърваха от мафиота Б. Борисов и Герб.На,дълго ще трябва да се разчиства ,след него,защото ,той потопи в блатото за 12 години България и Българите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 МУТРИ ВЪТРЕ

    2 1 Отговор
    НАЙ - ПОЗИТИВНО ЩЕ Е РАДЕВ ДА ОТВОРИ ШИРОКО ВРАТИТЕ НА ЗАТВОРИТЕ ЗА ГЕРБ И БОЙКО КАКТО И ЗА КРАДЦИТЕ ОТ ОСТАНАЛИ ТЕ ПАРТИИ КОЙТО НЕ ИСКА - НА СТЕНАТА .
  • 14 Борисов "Работи" с Превратаджии те от

    3 0 Отговор
    БСП,!! Кирчо Добрев, Плавдивския ЗАВЕРАДЖИЯ
    Гергов и цялат група от Ондурмата!! Това муе последната Сламка, за която може да се хване!! Никой нищо не казва за Бриго, в Кой отбор е, нито се показва, нито коментира нещо!! Голяма Конспирация!! Ще се Разбере след някой ден!!
  • 15 Математик

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    Избран с 20% от българския народ Голям успех
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове